ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
نبات و آبنبات یکی از ساده ترین و متنوع ترین شیرینیها از نظر طعم و شکل جهت مصرف میباشند . علاوه بر مصرف در مراسم و جشن ها ، از لحاظ پزشکی نیز در بعضی موارد افت فشار در بیماران ، سادهترین راه برای بهبود حال بیمار مصرف نبات میباشد .
نبات عبارت است از محصول قوام آمده و متبلور شده از محلول آب و شکر ، که به روش های سنتی و صنعتی تولید می شود .
ویژگی نبات
نبات و آبنبات یکی از ساده ترین شیرینیها جهت مصرف میباشند . هم از نظر مصرف در مراسم و جشنها و نیز از لحاظ پزشکی نیز در بعضی موارد افت فشار در بیماران ، سادهترین راه برای بهبود حال مریض مصرف نبات میباشد .
در عین حال از لحاظ قیمت نیز بسیار مقرون به صرفه بوده و از لحاظ تنوع در طعم نیز بسیار متنوع میباشد . از دیگر موارد مصرف نبات میتوان به طعم دهی به دیگر موارد غذایی اشاره کرد و در طعم شیرینی جات و کیکها از پودر نبات و آبنبات میتوان استفاده کرد .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات :
711 : ویژگیها و روشهای آزمون تافی و آبنبات
739 : نبات و روشهای آزمون آن
TC 34 : فراوردههای غذایی
کد 1999 : 1- 6888 : مربوط به مواد غذایی
برای تولید نبات معمولی شکر را در داخل مخزنی به مقداری حل میکنند که به اصطلاح به محلول تشکیل شده محلول سیر شده یا فوق اشباع گفته می شود . بعد از این مرحله ، مرحله دانه زنی انجام میشود .
به این ترتیب که یک ماده خارجی مانند نخ در محلول قرار میگیرد و مولکولهای شکر به صورت مرتب بر روی هم میچسبند و تشکیل نبات میدهند با گذشت زمان نبات نازک تشکیل شده به دور نخ افزایش ضخامت مییابد و تشکیل بلورهای بزرگتر نبات صورت میگیرد .
در این زمان نبات آماده است و باید از محلول خارج شده و بعد از مرحله خشک شدن بسته بندی شود .
اما تکنولوژی تولید آب نبات مراحل دیگری دارد که به آن اشاره خواهد شد .
ابتدا شکر را به همراه گلوکز و آب داخل مخزن ریخته میجوشانیم ، در این عملیات ساکروز ( شکر ) طی عملیاتی در محیط اسیدی گلوکز به قند احیا تبدیل میشود . حال شربت تولید شده به دستگاه پخت آبنبات وارد میشود .
در این دستگاه شربت تحت خلأ و در دمای مناسب پخت بین 136 تا 142 درجه سانتیگراد پخته میشود ، دلیل خلأ کردن دستگاه به این علت است که اکسیژنی که در هوا وجود دارد و موجب اکسیداسیون شربت میشود .
در نتیجه شربت در حضور اکسیژن رنگ شفاف خود را از دست میدهد و کدر میشود . پس با خلأ کردن دستگاه از وجود اکسیژن کاسته میشود و به شفافیت شربت لطمه وارد نمیشود .
بعد از پخت شربت به صورت خمیری تبدیل میشود و آن را بر روی سنگ خنک کن منتقل میکنند .
بعد از این مرحله خمیر وارد دستگاه های مختلف بر اساس سفارش تولید میشود ، مثلاً اگر بخواهیم داخل آبنبات مغزدار باشد ، خمیر وارد دستگاه مخصوص شده و این دستگاه داخل خمیر مغز تزریق میکند ، بعد از این مرحله خمیر وارد دستگاه پرس فرم دهنده میشود و به اندازه و اشکال مختلف تبدیل خواهد شد و بعد از آن آبنباتها وارد تونل خنک کننده شده و وارد مرحله بسته بندی میشوند .
شایان ذکر است مرحله طعم دادن به آبنباتها بوسیله اسانسها و با رنگ دادن به آنها در همان مرحله که خمیر وارد سینی خنک کن میشود انجام داده میشود . بسته بندی آبنباتها ، بستگی به دستگاههای مختلف موجود ممکن است دو سر پیچ ، یک سرپیچ و یا دو سر پرس باشد که بسته به نوع نیاز ، دستگاه عملیات را انجام خواهد داد .
سالهاست که در دنیا ، تکنولوژی تولیدات مواد غذایی از جمله نبات و آبنبات در اختیار کشورهای پیشرفته اروپایی میباشد ، چه بسا تا حدود 10 سال پیش 90% از تولیدات عمده جهانی نبات و آبنبات در اختیار 4 الی 5 کشور اروپایی از جمله آلمان و ترکیه و اتریش و بلژیک و انگلیس بود .
اما در سالهای اخیر دامنه تولید این محصول و تکنولوژی تولید این محصولات به دیگر قارههای جهان رسید و در کشورمان هم گامهای بلندی در زمینه تولید صنعتی این محصولات برداشته شده است ، چه بسا در بخش خاورمیانه ، ایران اولین تولید کننده این محصولات باشد ،
اما در مورد کشورهای مصرف کننده محصول میتوان گفت به دلیل وسعت تولید تنوع این محصولات در تمامی کشورهای دنیا ، مصرف این محصولات سهم بسزایی داشته و مقادیر زیادی از مصرف آن در کشورهای مختلف موجود است.
اما به خصوص میتوان به کشورهای جنوب خلیج فارس و یا بازار جنوب شرق آسیا و اروپا اشاره کرد که از بزرگترین مصرف کنندگان این محصولات در جهان میباشد .
شرایط واردات نبات و آبنبات
در مورد واردات این محصولات ( نبات و آبنبات ) شرایط خاصی در سایت رسمی وزارت بازرگانی ذکر نشده است و تنها موردی که آمده میزان تعرفه واردات نبات و آبنبات می باشد که به ازای هر کیلوگرم 65 سنت ذکر شده است .
شرایط صادرات نبات و آبنبات
در مورد نبات از آنجا که یک محصول تقریبا بومی می باشد یا صادرات و وارداتی وجود نداشته و یا اینکه چیزی به ثبت نرسیده است به همین دلیل در مورد صادرات و واردات نبات ، هیچ مورد خاصی قابل ذکر نمی باشد .
در مورد آبنبات هم صادرات و واردات یا با کد تعرفه "سایر" انجام شده که قابل تفکیک با سایر مواد غذایی نمی باشد و یا اینکه با کد شکلات این مبادلات انجام شده است و به همین دلیل امکان تفکیک وجود ندارد .
میزان تعرفه صادرات نبات و آبنبات به میزان 55 الی 65 سنت به ازای هر کیلوگرم می باشد .
نبات و آبنبات امروزه یک کالای تولیدی و مصرفی بسیار مهم در بازار جهانی میباشد . زیرا موارد مصرف آن و تنوع تولید و مصرف آن بسیار زیاد و همچنین تولید آن بسیار ساده و پرسود میباشد .
کمتر کشوری در دنیا موجود میباشد که در زمینه تولید این محصولات و یا مواد اولیه آن ( بخصوص شکر ) فعالیت نداشته باشد ، از این رو میتوان گفت تولید نبات و آبنبات در هر 5 قاره جهان یکی از شاخههای مهم صنایع غذایی میباشد .
از این نظر تولید محصولات نبات و آبنبات و حتی تکنولوژی تولید این محصولات میتواند دریچه مهمی جهت بازگشایی طرحهای اقتصادی و مناسبات اقتصادی با سایر کشورهای جهان و تولید کنندگان و مصرف کنندگان این محصولات و مواد اولیه آن باشد .
به خصوص وجود کشورمان درپل ارتباطی 3 قاره مهم جهان یعنی اروپا و افریقا و آسیا میتواند در زمینه راه برد این فعالیت اقتصادی بسیار گره گشا باشد .