طرح توجیهی تولید کنسرو قارچ سال 1400 + pdf + word

Canned mushrooms

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کنسرو قارچ سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید کنسرو قارچ را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

کنسرو قارچ که در آن از قارچ به عنوان ماده اصلی و آب و نمک به عنوان مواد فرعی استفاده می شود ، با توجه به ذائقه و نوع استفاده مصرف کننده دارای کاربرد های متفاوت می باشد . قارچ کنسرو شده را می توان به صورت های مختلف از قبیل استفاده در خورش ها ، خوراک ها ، سالاد ، ترشیجات و حتی به صورت غذای آماده مصرف نمود .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنسرو قارچ


کنسرو قارچ شامل مواد زیر است :

1. قارچ دکمه ای (Agriecus visporus)
2. آب
3. نمک

قارچ دکمه ای

قارچ مصرفی باید سالم تمیز و بدون عیب باشد بدین معنی که پایه و کلاهک آن سالم و کامل باشد و رنگ و طعم و خواص ظاهری آن تغییری نکرده باشد و در کل از شرایط استاندارد 1627 تبعیت نماید .

• اگر از قارچ دکمه ای به صورت کامل استفاده می شود ( دارای پایه و کلاهک ) تا حد ممکن باید قارچها از نظر اندازه کلاهک یکسان بوده و طول پایه متصل به کلاهک نباید بیشتر از یک سانتیمتر باشد .

• در صورتیکه از قارچهای بریده استفاده می گردد قطر برشها باید بین 6- 2 میلی متر باشد و در مقطع برشها پایه مشخص باشد .

آب

آب مورد استفاده در تهیه کنسرو قارچ باید از ویژگیهای آب آشامیدنی طبق استاندارد شماره 1011 و 1053 ایران برخوردار باشد لذا باید در صورت استفاده از آب چاه از دستگاه سختی گیر استفاده نمود .

قوطی

که از جنس فولاد است و با توجه به حجم آن می تواند 500 گرم محصول را در بر گیرد .

نمک

نمک مورد مصرف برای تهیه این کنسرو باید مطابق موارد مندرج در استاندارد شماره 26 ایران ( نمک مورد مصرف در صنایع غذایی برخوردار باشد ) .

برچسب

که بر روی آن مشخصاتی نظیر وزن ، نام کنسرو ، نام کارخانه و تاریخ تولید و انقضا ، شماره پروانه ساخت و غیره نوشته می شود .

ویژگی محصول

کنسرو قارچ باید رنگ ، طعم ، بوی طبیعی خود دارا بوده و عاری از هر گونه طعم و بوی خارجی باشد . بافت قارچ باید ترد ، محکم و سالم باشد . قارچهای داخل قوطی تا حد امکان باید یک شکل و یک اندازه باشد و از قارچهای لک دار نباید در کنسرو استفاده نمود .

قوطی کنسرو باید عاری از ماده خارجی از قبیل شن ، خاک ، کاه و مواد اضافی دیگر باشد و قطعات خرد شده کلاهک یا پایه نباید در قوطی کنسرو وجود داشته باشد .

برای قسمت مایع کنسرو قارچ از آب نمک استفاده می شود غلظت آب نمک حدود 2% می باشد که لازم است PH آنرا با اسیدهای آلی تا حد 2/5 تنظیم نموده و قبل از مصرف جوشانده و از صافی عبور داد . یک سانتی متر می باشد که فضای بالا سری یا Headspaceمی نامند .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنسرو قارچ


محصول مورد نظر کنسرو قارچ می باشد که در آن از قارچ به عنوان ماده اصلی و آب و نمک به عنوان مواد فرعی استفاده می شود . منظور از مواد فرعی موادی است که به ماده اصلی طعم و مزه و بو یا رنگ بدهد ، ولی مستقیماً مورد مصرف قرار نمی گیرد .

کاربرد کنسرو قارچ با توجه به ذائقه و نوع استفاده مصرف کننده متفاوت است ؛ زیرا می توان قارچ کنسرو شده را به صورتهای مختلف از قبیل استفاده در خورشها ، خوراکها ، سالاد ، ترشیجات و حتی به صورت غذای آماده مصرف نمود . لذا می توان از کنسرو قارچ در طیف وسیعی از برنامه های غذایی استفاده نمود .

با توجه به شرایط کنسرو شدن قارچ ( پخت مختصر و استفاده از نمک به منظور طعم دهنده ) درصورت تمایل مصرف کننده می توان به آن طعمها و رنگهای خوراکی دیگری از قبیل سس ، رب و دیگر چاشنی ها اضافه نمود و از آن در غذاهای دیگر نیز استفاده به عمل آورد . در کل کنسرو قارچ به عنوان یک غذای آماده و یا پایه برای استفاده در غذاهای دیگر نیز استفاده می شود .

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید کنسرو قارچ :

• 2821 : کنسرو قارچ
• 1627 : قارچ


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید کنسرو قارچ


1ـ دریافت قارچ از سردخانه
2ـ شستشوی قارچها
3ـ درجه بندی
4ـ بلانچینگ
5ـ پرکردن قارچ درون قوطی
6ـ پرکردن آب نمک
7ـ اگزاست و درجه بندی
8ـ اتوکلاو
9ـ خنک کردن قوطی
10- برچسب زنی
11ـ قرنطینه
12ـ بسته بندی در کارتن

دریافت قارچ از سردخانه

به علت حساس بودن سردخانه های بالای صفر نسبت به باز و بسته کردن درب آن نمی توان مرتباً درب سردخانه را باز کرده و مواد اولیه را از آن خارج نمود . لذا قارچ مورد مصرف روزانه کارخانه را در دو نوبت از سردخانه خارج می نمایند و وارد خط تولید می شود .

نوبت اول در آغاز شیفت کاری و نوبت دوم چهار ساعت بعد از نوبت اول . قارچ هایی را که از سردخانه خارج شده اند، توسط یک تسمه نقاله داخل وان شستشو می ریزند .

شستشوی قارچها

وان شستشو عبارت است از یک وان از جنس استیل ضدزنگ به ظرفیت حدود 500 لیتر که مجهز به سیستم ورود و خروج آب می باشد . طراحی آن به گونه ای است که کف آن دارای شیب منفی به یک سمت می باشد که در آنجا بالابر پیمانه دار قرار دارد و قارچهای شسته شده را از درون وان به طرف خط تولید می برد در بالای بالابر پیمانه دار نیز یک دوش وجود دارد که دوباره قارچها را می شوید .

درجه بندی

قارچهای شسته شده توسط یک نوار نقاله به قسمت درجه بندی می روند . در این قسمت قارچهایی که در طی فرایند شستشو یا قبل از آن آسیب دیده باشند و یا قارچهای کوچکتر یا بزرگتر از اندازه مورد نظر و قارچهایی که دارای لکه و یا ایراد باشند ، در خط تولید حذف می گردند . نحوه عمل کارگران در این بخش از نظر یکنواختی تولید بسیار با اهمیت می باشد .

بلانچینگ

بلانچینگ عبارت است از حرارت دادن مواد غذایی به منظور از بین بردن آنزیمهای مزاحم موجود در ماده غذایی که باعث تغییر رنگ و تغییر خواص ارگانولپتیک می شوند .

همزمان با این عمل مرحله پخت اولیه ، میکرب کشی و خروج اکسیژن درون بافت ماده غذایی نیز انجام می شود . در این مرحله قارچها در روی نوار نقاله وارد تونل بلانچینگ می شوند .

همزمان با حرکت قارچها در روی نوارنقاله، از بالا و طرفین تونل بخار آب با دمای 90-80 درجه توسط نازلهایی که در دیواره تونل نصب شدهاسپری می گردد . زمان عبور از تونل بلانچینگ در مورد موادغذایی مختلف متفاوت است ؛ ولی در مورد قارچ بین 20-15 ثانیه می باشد .

پر کردن قارچ درون قوطی

پس از عبور قارچها از تونل بلانچینگ قارچها توسط همان نوار نقاله به مخزن دستگاه پرکن قوطی می روند و در آنجا توسط دستگاه اتوماتیک پرکن ، وارد قوطی می شوند .

دستگاه موردنیاز، دستگاه پرکن اتوماتیک می باشد که باید طبق سفارش به کارخانجات ماشین سازی تهیه می گردد . ظرفیت این دستگاه 1600 عدد قوطی در ساعت می باشد . وزن قارچهای پر شده در قوطی به دقت انجام گرفته و وزن آبکش شده آن نباید از 50% کمتر باشد .

پر کردن فاز مایع

پس از اینکه قارچها داخل قوطی ریخته شد قوطی ها به سمت دستگاه پرکن مایع می روند ، معمولاً دستگاه های اتوماتیک قابلیت وصل شدن به یکدیگر را دارا می باشند ؛ لذا دستگاه پرکن مایع نیز به دستگاه پرکن قارچ متصل می باشد . در این قسمت آب نمک به کنسرو اضافه می گردد .

آب نمک قبلاً توسط کارگران آماده گردیده و داخل مخزن دستگاه پرکن مایع ریخته می شود . مخزن دستگاه دارای یک همزن پره ای ساده می باشد که از ته نشین شدن نمک در ته ظرف جلوگیری می کند . این مخزن فاقد فضاهای مرده می باشد که باعث ایجاد نقطه رشد میکربی نگردد .

دستگاه فوق نیز توسط کارخانجات ماشین سازی داخلی قابل ساخت می باشد و ظرفیت این دستگاه 1600 عدد قوطی در ساعت می باشد .

اگزاست (Exhast) و دربندی

منظور از اگزاست، خالی کردن هوای داخل قوطی می باشد که هدف از این کار خارج کردن اکسیژن قابل مصرف میکرو ارکانیسمهای موجود احتمالی و جلوگیری از واکنش اکسیژن با فلز قوطی می باشد .

عمل خارج کردن هوا و دربندی به صورت همزمان انجام می شود . بدین منظور از ماشین دربندی اتوماتیک مجهز به نازل بخار استفاده می شود . نحوه عمل دستگاه به این صورت است که زمانی که قوطی در زیر دستگاه دربندی می رسد نازل بخار عمل کرده و بخار را بر روی فضای بالای قوطی کنسرو اسپری می کند و هوای آن منطقه جای خود را به بخار می دهد .

در همین لحظه بازوی دستگاه دربندی پایین آمده درب را بر روی قوطی قرارداده و آن را پرس می کند به این ترتیب هوای داخل قوطی خارج شده و عمل دربندی انجام می شود . این دستگاه نیز مانند دستگاه های قبلی با سرعت 1500 قوطی در ساعت کار کرده و با دستگاه های قبلی به صورت مداوم کار می کند .

اتوکلاو

در این مرحله قوطی های کنسرو را وارد اتوکلاو می نمایند و در آنجا تحت حرارت بالا هم قارچها کاملا پخته می شوند و هم کلیه میکروارگانیسم های موجود درون قوطی از بین می روند .

اتوکلاو انواع مختلفی دارد از جمله اتوکلاو افقی ، اتوکلاو عمودی، اتوکلاو هیدرواستاتیک . در اینجا از اتوکلاوهای عمودی استفاده به عمل می آید زیرا نسبت به اتوکلاوهای افقی کار با آن آسان تر است و نسبت به اتوکلاوهای هیدرواستاتیک ارزانتر می باشد .

هر اتوکلاو دارای سبدهای مخصوص می باشد که قوطی های کنسرو را به صورت نامنظم داخل آن قرار می دهند . علت نامنظم قرار دادن قوطی ها درون سبد اتوکلاو این است که حرارت به همه جای سبد حاوی قوطی به صورت یکنواخت برسد .

زیرا اگر قوطی ها به طور منظم داخل سبد چیده شوند به قوطی های حاشیه ای حرارت بیشتر و به قوطی های مرکزی کمتر حرارت می رسد . پس از پر کردن سبد یک جراثقیل آن را داخل اتوکلاو قرار می دهد و درب اتوکلاو بسته شده و شیرهای بخار باز می شوند .

هر اتوکلاو مجهز به یک شیر ورودی بخار و یک شیر خروجی بخار می باشد که به وسیله آنها فرایند اتوکلاو کردن کنترل می شود دمای اتوکلاو 121-112 درجه سانتیگراد ، و فشار درون آن PSI15( 2/1 اتمسفر ) می باشد . مدت زمان ماندن در اتوکلاو توسط کارشناس فنی تعیین می گردد و بستگی به مقدار فلور میکربی ماده اولیه و محیط کارخانه و سایز قوطی و ماهیت شیمیایی محتویات قوطی دارد. برای کنسرو قارچ این مدت زمان بین 30- 15 دقیقه می باشد . اتوکلاوها دارای سیستم ریسایکل بخار نیز می باشند .

سرد کردن قوطی

پس از طی شدن زمان مورد نیاز برای اتوکلاو شیرهای خروج بخار را باز می کنند و پس از تخلیه بخارها درب اتوکلاو را باز کرده و سبد محتوی قوطی ها را با جرثقیل بیرون آورده و وارد یک حوضچه آب سرد می نمایند . بعد از سرد شدن قوطی ها را از درون سبدها بیرون آورده و به ادامه خط هدایت می نمایند .

برچسب زنی

این مرحله نیز مانند مراحل قبلی توسط دستگاه اتوماتیک برچسب زنی انجام می شود ظرفیت این دستگاه نیز1600 عدد قوطی در ساعت می باشد.

قرنطینه

در این مرحله قوطی های برچسب خورده را در انبار موقتی به نام قرنطینه می چیند و برای مدت 15-10 روز در آنجا می ماند . اگر فشار میکربی و یا نشتی در قوطی وجود داشته باشد، در طی این مدت مشخص شده و آن قوطی یا قوطی ها را از بین برده و علت وجود این عوارض را شناسایی و اقدام به رفع آنها می شود .

بسته بندی و انبار کردن

آخرین مرحله کنسروسازی بسته بندی می باشد که هر 24 قوطی کنسرو را در مقوا شرینگ کرده و روانه بازار یا انبار می نمایند .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید کنسرو قارچ

• وان شستشو
• تونل بلانچینگ
• ماشین پرکن قارچ
• ماشین پرکن آب نمک
• دربند اتوماتیک
• اتوکلاو
• ماشین برچسب زن
• نوار نقاله 8 متری
• نوار نقاله 6 متری
• نوار نقاله 3 متری
• حوضچه آب سرد

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید کنسرو قارچ

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید کنسرو قارچ ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

 

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

09360237517

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.