ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
کارامل رنگی است خوراکی ، که بطور طبیعی در بسیاری از میوه ها ، و ضمن پخت و پز در بسیاری از مواد غذایی به وجود می آید . رنگ خوراکی کارامل ، مصارف گسترده در صنایع غذایی و دارویی دارد ، که برخی از این مصارف عبارتند از : نوشابه سازی ( کوکا کولا ) ، سرکه سازی ، تولید ماءالشعیر ، تولید نان و شیرینی ، کیک ، کارامل ، تولید فرآورده های گوشتی .
کارامل رنگی است خوراکی ، که بطور طبیعی در بسیاری از میوه ها و ضمن پخت و پز در بسیاری از مواد غذایی به وجود می آید . همچنین این رنگ از کاراملیزاسیون شکر نیز به دست می آید . این ماده ابتدا مایع بوده و کم کم سفت می شود .
این رنگ آشنا و چشم نواز ، در غلظت های مختلف ، رنگ های زرد روشن تا قهوه ای تیره را ایجاد می کند . رنگ خوراکی کارامل ، مصارف گسترده در صنایع غذایی و دارویی دارد که از آن جمله اند :
- نوشابه سازی ( کوکا کولا )
- سرکه سازی
- تولید ماءالشعیر
- تولید نان و شیرینی
- کیک کارامل
- تولید فرآورده های گوشتی
- تولید انواع سس
از کارامل خشک در مخلوط های خشک استفاده می شود . بیشترین مقدار کارامل در تهیه نوشابه های کولادار و محصولات نانوائی مصرف می شود .
ماده اولیه انواع کارامل ، انواع شکر می باشد .
خانگی ( مصارف مستقیم خانواده )
شکر جایگاه ویژه ای در سبد خانوار دارد . این کالا بصورت مستقیم و به همراه چای ، شربت ، آب میوه ، تهیه غذاهای شیرین ، مرباها و غیره در خانواده ها مصرف می گردد . همچنین قند یک محصول ساخته شده از شکر است ، که سالیان بسیار متمادی توسط انسان مورد استفاده قرار گرفته است .
در اینجا بطور کلی می توان گفت که به استثنای برخی موارد خاص و بیماران دیابتی شدید ، شکر و قند مورد مصرف کلیه انسان ها و تحت هرگونه موقعیت و وضعیت اجتماعی می باشد .
مصرف در صنایع نوشابه سازی
شکر بعنوان یک شیرین کننده ، طعم دهنده و ایجاد کننده ویسکوزیته وبریکس مناسب در انواع نوشابه های گازدار مورد استفاده قرار می گیرد . حجم مصرف آن در هر بطر نوشابه به طور متوسط ده درصد وزن آن می باشد . بنابراین هر بطر نوشابه معمولی محتوی 4/28 گرم شکر می باشد . که عموماً در کارخانه های نوشابه سازی با احتساب ضایعات برای هر بطر نوشابه 30 گرم شکر در نظر می گیرند .
مصرف شکر در صنایع آبمیوه سازی
در صنایع آب میوه سازی ، شکر بعنوان شیرین کننده و بهبود کننده بریکس مورد استفاده قرار گیرد . مصرف آن در هر پاکت آب میوه حدود 10 درصد وزن آن می باشد . البته مصرف بسته به نوع میوه پایه در تولید آب میوه ، متفاوت است . لیکن با در نظرگرفتن بریکس آب میوه و شدت شیرینی آن ، رقم 10 درصد بصورت متوسط قابل قبول است .
مصرف شکر در صنایع کنسروسازی
صنایع کنسروسازی ، مانند انواع کمپوت میوه و سبزی از موارد مهم مصرف شکر می باشند . در این صنعت نیز بسته به نوع میوه ، حجم مصرف شکر 20ـ 17 درصد وزنکمپوت متغیر است .
مصرف شکر در صنایع مرباسازی ـ ژله
مرباها و ژله ها یکی از حوزه های پر مصرف شکر می باشند . شکر به میزان معادل وزن میوه در فرمولاسیون ساخت مربا کاربرد دارد . خاصیت شیرین کنندگی ، ایجاد بریکس و ویسکوزیته ، ایجاد قابلیت ماندگاری محصول از جمله دلایل مصرف شکر درفرمولاسیون ساخت مرباها می باشد . مصرف شکر در ساخت مرباها و ژله ها حدود 50 درصد وزن آن می باشد .
مصرف شکر در ساخت بستنی
بستنی یکی از موارد دیگر استفاده شکر می باشد . شکر به میزان تقریبی است درصد در فرمولاسیون ساخت انواع بستنی کاربرد داد . خاصیت شیرین کنندگی و مزه دهندگی شکر از عوامل مهم استفاده شکر دراین صنعت می باشد .
مصرف شکر در صنایع آردی : بیسکویت سازی ، کیک ، کلوچه و ...
صنایع آردی از صنایع مهم و عمده شکر می باشد . انواع بیسکویت ها ،کیک ها ، کلوچه ها ، ویفرها و غیره از جمله صنایع آردی هستند که مصرف کننده شکر دراین صنعت می باشند .
حجم مصرف شکر در این صنایع بطور متوسط 17 درصد وزن این محصولات است . خاصیت شیرین کنندگی ، خاصیت ترد کنندگی ، ارائه رنگ قهوه ای کم رنگ یا طلائی به محصول ( بواسطه کارامل شدن شکر ) از علل مصرف شکر در این محصولات است .
مصرف شکر در صنایع شکلات سازی
شکلات ها یکی دیگر از حوزه های مصرف شکر می باشند . خاصیت کاراملیزاسیون شکرعامل مهم استفاده شکر در این حوزه است . کارامل ماده قهوه ای و نسبتاً تلخ مزه ای است که از شکر تولید می گردد . ( شکر در دمای حدود 200 درجه و در غیاب آب تبدیل به کارامل می گردد ) کارامل در صورت ترکیب با شکرمعمولی شیرین گردیده و دارای مزه خوشایند می شود که این خاصیت آن را مناسب ساخت انواع شکلات می نماید .
شکلات ها ، تافی ها و موارد مشابه در این بخش مورد مصرف دارد . متوسط میزان مصرف شکر در صنایع شکلات سازی 40 درصد است البته در ساخت این محصولات علاوه بر شکر از گلوکز نیز استفاده می شود .
مصرف شکر در قناد یها ، شیرینی ، زولبیا و بامیه و غیره
شیرینی ها ، حلواها ، نان های روغنی ، زولبیا ، بامیه ، آب نبات ، پشمک وغیره یکی دیگر از موارد مصرف شکر در جهان می باشد .
خاصیت شیرین کنندگی شکر، حجم دهندگی ، طلائی کردن سطح محصول ، تردشوندگی و غیره از علل استفاده شکر در این محصولات می باشد . بر اساس نظرسنجی های به عمل آمده از چند صنف مرتبط در این صنعت ، متوسط مصرف ، شکر در این محصولات حدود سی درصد وزنی آنها می باشد .
سایر مصارف شکر
شکر در فرمولاسیون ساخت کلیه غذاهای شیرین ، تنقلات ، آدامس ها و موارد مشابه کاربرد دارد . خاصیت شیرین کنندگی و حجم دهندگی و طعم دهندگی شکر از دلایل عمده مصرف شکر در این صنایع است .
موارد استفاده غیر غذایی شکر
تا کنون حداقل 13 مورد مصرف مستقیم شکر در صنایع غیرغذایی شناخته شده است که از آن جمله می توان به سیمان ، بتون ، قالب گیری ، ریخته گری و ذوب فلزات ، ترکیبات مبارزه با آفات و امراض گیاهی ، چسب ها ، احیاء یون های فلزی ، چرم ، مواد پاك کننده ، پرداخت البسه ، ترکیبات سفید کننده ، مواد نرم کننده ، چوب ، مواد منفجره و پزشکی را نام برد .
همچنین طبق آزمایشات پزشکی به عمل آمده در آرژانتین از قند در معالجه زخمها بجای پودر آنتی بیوتیک استفاده می شود . درکشاورزی از شکر سرخ بعنوان ماده بی اثر ( ADDITLF ) در ساختن سموم آفت کش ، حشره کش ، علف کش و سایر ترکیبات سمی استفاده می نمایند چون قند دارای نقش جذب کنندگی روی حشرات می باشد .
علاوه بر مواد فوق الذکر، ترکیبات مشتق شده از ساکاروز در فرآیندهای لابراتواری به بیش از ده هزار مورد تخمین زده می شود . موضوع دیگر در مورد شکر ( ساکاروز ) قابلیت سنتز مواد مختلف حاصل از تخریب ساختمان آن می باشد . تعداد مواد سنتزی ازساکاروز به ده ها مورد بالغ می گردد که ذیلاً به برخی موارد مهم آن اشاره شده است .
سوربیتول ( SORBITOL ) و مانیتول ( MANITOL )
این دو ماده بعنوان یک شیرین کننده شیمیایی مصنوعی کاربرد متعددی در تغذیه و شیمی دارند .
گلیسیرین
گلیسیرین ماده دیگری است که از ساکاروز قابل تهیه است . گلیسیرین در تهیه مواد منفجره ، لوازم آرایشی بهداشتی و نرم کننده ها دارای کاربرد است .
متیل پیپرازین ( METHYL PIPERAZINE )
این ماده بعنوان ترکیب واسطه جهت تهیه پلی آمیدهای شبه نایلون کاربرد دارد .
متیل امیدازول ( METHYL IMIDAZLOE )
این ماده برای ساختن یک داروی مهم برای زخم های کهنه بنام سیمتیدین CIMETIDINE بکار می رود .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید کرم کارامل :
برای تولید کرم کارامل باید استاندارد شماره 12844 رعایت شود .
• کشور عمده تولید کننده محصول
مالزی - ایتالیا - فرانسه - انگلیس - ایالات متحده - هلند - ترکیه
• شرایط صادرات محصول
هیچ محدودیت جهت صادرات محصول وجود ندارد .
• ماشین میکسر و بالابر
• بال میل
• تانک ذخیره
• ماشین میکسر
• ماشین تزریق
• سردخانه تونلی
• ماشین میکسر دو جداره تمام استیل 500 لیتری
• مخزن نگهداری محصول 5 تنی استیل
• برج خنک کننده 60 تنی با تجهیزات و اتصالات
• قیف خوراك دهی
• پمپ آب تمام استیل
• منو پمپ تمام استیل
• مخزن استیل مجهز به کول 1000 لیتری
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید کرم کارامل
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .