ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
ماهی و میگو جزء مواد پروتئینی و سرشار از ویتامین D می باشند . ترکیبات متعادل ماهی از نظر پروتئین ، چربی ، مواد معدنی و ویتامین به نحوی است ، که امروزه از آن به عنوان غذای سلامتی نام برده می شود . اهمیت استفاده از ماهی در تغذیه انسان به حدی می باشد ، که امروزه آن را به عنوان یک رژیم مناسب متخصصین تغذیه پیشنهاد می نمایند .
گوشت ماهی از غذاهایی است که از نظر پروتئین و سایر مواد مغذی نظیر چربی ، مواد معدنی و ویتامین موجود درآن غنی بوده و امروز متخصصین تغذیه پیش از پیش بر مصرف ان در رژیم غذایی تاکید دارند . در این طرح ، پیشنهاد یک واحد فرآوری ، بسته بندی وعرضه ماهی به صورت تازه و یا منجمد به فرم های مختلف نظیر ماهی سرزده و شکم خالی و فیله ماهی بررسی گردیده است .
ضمناً ماهی تازه در ظروف پلی اتیلن که قابل برگشت به محل کارخانه می باشد به بازار عرضه شده و در روی آن یخ به میزان کافی ریخته شود . ماهی منجمد درجه بندی شده در کارتن ده کیلوگرمی و ماهی سرزده شکم خالی منجمد در لفاف پلاستیکی و نهایتاً فیله ماهی در ظروف یکبار مصرف که برروی آن فیلم پلی اتیلن کشیده می شود ، بسته بندی می گردد .
ماهی عمدتاً از پروتئین ، چربی و آب تشکیل شده که حدود20درصد وزن آن را پروتئین تشکیل می دهد . میزان چربی بسته به نوع گونه و زمان از یک تا ده درصد و یا بیشتر تغییر می کند ، به هرحال مجموع آب و چربی تشکیل دهنده گوشت بدن ماهی روی هم رفته80 درصد می باشد . گوشت ماهی سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها است درماهی مواد قندی فقط به صورت گلیکوژن در کبد و عضلات وجود دارد .
پروتئین
پروتئین ماهی دارای ده نوع اسیدآمینه ضروری با مقدار مطلوب برای مصرف انسانی می باشد که مهمترین آنها لیزن ، آرژينین ، هیستیدین ، والین و تریپتوفان می باشند . علاوه بر پروتین بعضی از ترکیبات نیتروژنی غیر پروتینی نیز مانند اسیدهای آمینه آزاد در بدن ماهی و اکثر موجودات دریائی وجود دارند که آبزیان خوش طعمی خود را مدیون آن میدانند .
چربی
چربی ماهیان دارای اسیدهای ضروری یعنی اسید لینولئیک می باشد . علاوه بر این چربی بدن آبزیان دارای اسیدهای چرب اشباع با 14 تا 22 کربن و مقدار زیادی اسیدهای چرب غیراشباع با پیوند های دوگانه و سه گانه معروف به امگا سه می باشد که از بی ضررترین چربی های حیوانی محسوب می شود .
چربی ماهی از سهل الهضم ترین چربی های حیوانی است و غنی از ویتامین های A و K و D و E می باشد . چربی ماهیان دریایی بیشتر از نوع اسید های چرب C18 و C20 و C22 می باشد .
ویتامین
ویتامین های موجود در بدن آبزیان شامل ویتامین های ضروری در رژیم غذایی انسان ویتامین های A ، B ، C ، D ، E K می باشد . میزان ویتامین A 100 درصد می باشد . کبد ماهی از نظر ویتامین های B12 ، B کمپلکس ، A و D بسیارغنی است .
ویتامین های گروه B مانند B ، B2 ، B6 ، B12 ، Bt به همراه سایر ویتامین های محلول در آب مانند نیاسین در گوشت ماهی وجود دارد .
مواد معدنی
این مواد یک الی دو درصد از گوشت ماهی را تشکیل میدهند . بعضی عناصر مانند برفلور ، برم لیتیوم ، استرنسیوم به مقدار فراوانی در گوشت ماهیان دریائی نسبت به ماهیان آب شیرین یافت می شود . اساسی ترین مواد معدنی کلسیم ، منیزیم ، پتاسیم ، سدیم ، فسفر ، آهن ، مس و ید می باشد که تعدادی ازعناصر کمیاب مانند Zn ، Sr ، Ba ، Al ، Cd را هم در برمیگیرد .
فسفر در ماهی به صورت فسفر پروتئین ، فسفرلیپیدوکمپلکس اسیدهای فسفریک وآدنومنیوپلی فسفات ها وجود دارد . مقدار ویتامین A موجود در یک کیلو ماهی برابر ویتامین A موجود در220 کیلوکره و یا 6500عدد تخم مرغ است . همچنین یک کیلو گوشت ماهی1200کالری تولید می نماید .
ماهی جزء مواد پروتئینی و سرشار از ویتامین D می باشد . ترکیبات متعادل ماهی از نظر پروتئین ، چربی ، مواد معدنی و ویتامین به نحوی است که امروزه از آن به عنوان غذای سلامتی نام برده می شود .
اهمیت استفاده از ماهی در تغذیه انسان به حدی است که امروزه آن را به عنوان یک رژیم مناسب متخصصین تغذیه پیشنهاد می نمایند که علاوه بر تأمین نیازهای بدنی باعث پایین آوردن کلسترول و جلوگیری از رسوی چربی در جدار رگها می گردد .
فرآیند تولید محصول مدنظر
1. ماهی تازه
2. شستشو
3. جدا کردن سر و خارج کردن امحاء و احشاء
4. پوست گیری
5. فیله کردن
6. شستشو
7. بسته بندی
8. تونل انجماد
9. سردخانه
فرآیند تولید فیله ماهی
پس از دریافت ماهی ، ابتدا گونه هایی که از نظر عمل آوری مناسب هستند توسط کارگران جداسازی و سورت می شود . پس از آن امحاء واحشاء ماهی توسط کارگران جدا شده و سپس مرحله سر زنی ماهی انجام و سپس ماهیها کاملاً تمیزو شستشو میشوند .
پس از آن ماهی به دستگاه جداکردن گوشت از استخوان و پوست منتقل تا کاملاً گوشت ماهی ازاستخوان آن جدا شود . سپس مجدداً گوشت ماهی شسته شده ونهایتاً در ظروف یکبار مصرفی به وزن یک کیلوگرمی توسط دستگاه بسته بندی واکیوم بسته بندی و بر روی ظروف فوق روکش از جنس فیلم پلی اتیلن کشیده شده ونهایتاً در کارتن بسته بندی شده و به تونل انجماد منتقل تا مرحله انجماد فیله ماهی انجام و نهایتاً محصول به سردخانه زیر صفر منتقل می شود .
باید دقت شود که در هنگام بسته بندی حتی الامکان اندازه ماهیها درون یک ظرف یکنواخت بوده و همچنین درون یک بسته ، از یک نوع ماهی قرارگیرد و انجماد ماهی باید سریع صورت گیرد تا بافت گوشت اثر منفی نگذارد . معمولاً درجه حرارت اطاق انجماد و یا تونل های انجمادC ۲۹- می باشد .
ماهی های درشت مانند آزاد و هالیپوت را درسته منجمد وبعد از انجماد با اره آنها را به برشهای کوچک تقسیم میکنند . وقتی ماهی را به صورت انفرادی منجمد می کنند سطح آنها را به لایه ای از آب یخ زده می پوشانند که اصطلاحاً این عمل را شیشه ای کردن میگویند .
این عمل باعث می گردد که اکسیداسیون چربیهای ماهی در طی زمان ذخیره به تعویق افتد و از یخ زدگی حاصل از انجماد جلوگیری شود . در ماهیهای بزرگ بعد از تهیه برشهای آن ، قسمتهای برش را مجدداً شیشه ای میکنند . عمرانباری ماهیهای منجمد بر حسب میزان چربی فرق می کند .
ماهی با کیفیت مرغوب و میزان چربی کم که در C21- تا C23- نگهداری شود . کیفیت خود راتا ۲ سال به خوبی حفظ می کند . گوشت ماهی دراثر فشار و یخ زدن بسیار خوب به هم میچسبد و در حین پخت یا سرخ شدن از هم جدا نمی شود .
ماهی ها منجمد شده در بسته های ده کیلوگرمی ودر کارتن بسته بندی شده و به بازارعرضه می گردد . انجماد ماهی به دو روش استفاده از تونل انجماد و دستگاه منجمد کننده صفحه ای امکان پذیر است . منجمد کننده های صفحه ای برای فیله ماهی توصیه می گردد و از تونل انجماد جهت منجمد نمودن ماهی های سرزده و شکم خالی استفاده خواهد شد .
ماهی سر زده و شکم خالی منجمد
در تولید این محصول ابتدا رقمهایی که برای این نوع فرایند مناسب هستند توسط کارگران جداسازی و سورت شده وپس از آن مرحله تخلیه امحاء و احشاء ماهی انجام و سپس سر ماهی جدا می شود .
پس از آن باید ماهیها کاملاً تمیز وشسته شده وعاری از خون گردد . ماهیهای شسته شده در لفاف پلاستیکی بسته بندی و به تونل انجماد منتقل تا در ۴0 -درجه سانتی گراد درمدت ۶ ساعت کاملاً منجمد شده و پس از آن به سردخانه زیر صفر منتقل می گردد .
ماهی منجمد درجه بندی و بسته بندی شده
در تولید این فرآورده نیز ابتدا گونه های مناسب ماهی سورت و جداسازی اولیه شده و سپس ماهیهای شسته شده درکارتن های ده کیلوگرمی بسته بندی می شود . سپس کارتن های فوق به تونل انجماد انتقال داده شده تا مرحله منجمد شدن شدن ماهیها در ۴۰- درجه سانتی گراد و در مدت ۶ ساعت انجام و سپس محصول به سردخانه نگهداری انتقال داده می شود .
ماهی تازه درجه بندی و بسته بندی
در تولید این محصول ، نیز ابتدا ماهی های مناسب که امکان تازه عرضه نمودن آنها به بازار میسر باشد و بازار در این زمینه کشش داشته باشد ، توسط کارگران جداسازی شده و پس از آن ماهیها درون وان شسته و تمیز می شوند و سپس ماهیها درون ظروف پلی اتیلن ریخته شده و بر روی آنها به میزان یک سوم تا 5/1 برابر وزن ماهی یخ پودر شده ریخته و به بازار عرضه می گردد .
• جداسازی گوشت از استخوان ماهی
• یخساز
• میزکار
• شستشوی و آبکش ماهی
• وان استیل نگهداری ماهی
• اره برقی ماهی بر
• میز جلوی اره
• بسته بندی وکیوم
• تونل انجماد و سرد خانه
• پلیت فریز
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه عمل آوری ماهی و میگو