ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید لواشک میوه از محصولات سر درختی سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید لواشک میوه از محصولات سر درختی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
لواشک به مخلوطی از عصاره و پالپ یک یا چند میوه گفته می شود که پس از طی مراحل فرآیند تا اندازه معینی خشک شده و عمدتاﹰ به صورت ورقه و گاهی به اشکال دیگر بسته بندی و عرضه می شوند .
دو طرف محصول توسط پلاستیک ( نایلکس ) جهت جلوگیری از تماس با محیط و دست در هنگام مصرف پوشیده شده و این مجموعه در درون پلاستیک های مخصوص بسته بندی می شود .
مشخصات فنی و خواص محصول
برتری لواشک نسبت به بقیه تنقلات ، بالا بودن ارزش غذایی لواشک در مقایسه با این کالاها می باشد ، چرا که لواشک با اندکی تغییر در ترکیب میوه تولید می گردد .
خیلی از خواص میوه ها مانند فیبر و رنگدانه های آنتی اکسیدانی در لواشک میوه ها هم وجود دارد و املاح میوه ای که به صورت لواشک درمی آید ، نه تنها کم نمی شود ، بلکه با جوشاندن ، تغلیظ و خشک کردن ، افزایش هم می یابد .
میوه ها ترکیبات شیمیایی متعددی دارند که ساختمان و میزان این ترکیبات می توانند متفاوت باشند .
ترکیبات شیمیایی میوه ها می توانند شامل آب ، کربو هیدرات ها و چربی ها وپروتیین ها باشند و مواد دیگری که نسبتاً به مقدار کم در میوه ها وجود دارند عبارتند از مواد آلی و معدنی مختلف هستند .
فراوان ترین ترکیب تشکیل دهنده میوه ها آب است . در تهیه ی لواشک از میوه هایی استفاده می گردد که دارای ارزش تغذیه ای و خواص درمانی فوق العاده می باشند .
باید توجه داشت که در مراحل مختلف تولید و فراوری ارزش این مواد پایین نیامده و با افزودن عصاره ی تازه ، خواص میوه ها را حفظ نمود .
آلو :
گیاهی از تیره ی سرخیان و خانواده ی بادامیان که به صورت خشک و تازه به مصرف می رسد .
آلو ضد باکتری ، ضد ویروس ، ملین دار و دارای فیبر قابل حل است که برای کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش حمله ی قلبی مفید است و نیز برای دفع مدفوع و درمان یبوست موثر و مفید است .
آلوچه :
گیاهی است از خانواده ی گل سرخ از جنس گوجه و آلو با میوه ای گوشتی که به صورت تازه یا خشک به مصرف می رسد و در تهیه ی غذا و تولید لواشک به کار برده می شود .
گوجه سبز :
نوعی آلو یا گوجه با گوشت و پوست سبز طلایی که در اصل فرانسوی می باشد .
زرد آلو و برگه ی آن :
درختی است از تیره ی گل سرخیان و خانواده ی بادامیان با هسته ای سخت که گوشت میوه ی آن خوراکی است و مغز هسته بعضی از آن تلخ و بعضی شیرین است .
از گوشت میوه زرد آلو و برگه ی آن محصولاتی مانند :
پر زرد آلو ، کمپوت ، شربت ، شربت غلیظ و اخیرا لواشک تهیه می شود ، دارای ویتامین های b ، a و c و برای بیماری سیروز تجویز می گردد .
زرد آلو قیسی دارای مس می باشد و در درمان بیماری های کبدی بسیار موثر است .
برگه به دو صورت گوگردی و آفتابی از خشک کردن گوشت میوه به دست می آید و این برگه باید دارای بو و مزه ی طبیعی و عاری از هر گونه آفت باشد .
هلو و برگه ی آن :
هلو میوه ی رسیده درخت هلو از خانواده ی رز استایه می باشد . از هلو و برگه ی آن برای تهیه ی لواشک استفاده می گردد هلو مقوی معده و روده می باشد و برای رفع بوی دهان موثر است .
انار :
انار میوه ی درخت یونیکاگراناتوم و از خانواده ی یونیکاسیا می باشد و انار برای قلب مقوی است و خون را تصفیه می کند و ضد یرقان بوده و کبد را تقویت می نماید .
انار ضد خارش پوست و آلرژی می باشد و نیز انار ترش ضد عفونی کننده ی معده و روده می باشد و برای درمان جوش دهان موثر است .
رنگ آن ارغوانی تا ارغوانی تیره است . طعم ترش و شیرین و مزه ی گس دارد و میزان ph آن بین ٦/٢ تا ٤/٣ باید باشد .
زغال اخته :
گیاهی است درختچه ای از تیره ی زغال اخته نزدیک به زیتونیان با میوه ای کوچکتر از زیتون ، گوشتی و قرمز رنگ که به صورت تازه ، مربا و کمپوت مصرف می شود .
به دلیل طعم و رنگ عالی از میوه های اصلی در تهیه ی آلوچه و لواشک استفاده می گردد و زغال اخته در درمان بیماری قند ، سرفه و بی اختیاری در ادرار ، در مرض های معدوی و روده ای بسیار نافع می باشد .
آلبالو :
آلبالو از خانواده ی گل سرخیان گفته می شود . آلبالو میوه ای ملین دار که خون و معده را تمیز می کند و مصرف آن برای بهبود تنگی رگ ها ی قلب مفید است و صفرا بر می باشد .
آلبالو خشکه از خشک کردن میوه های آلبالو به دست می آید و بسیار متداول و رایج می باشد و از آن در تهیه ی لواشک نیز استفاده می شود .
سیب :
از میوه های اصلی در تولید لواشک است که کلسترول را کاهش می دهد و دارای عوامل ضد سرطانی و ضد ویروس و ضد التهابی است و از یبوست جلوگیری می نماید .
گلابی :
از میوه های مورد استفاده در لواشک سازی است و در گلابی مقدار زیادی فیبر وجود دارد که برای درمان یبوست و کاهش کلسترول موثر است و در گلابی عنصر بور وجود دارد که به بالا بردن جذب کلسیم کمک می نماید .
انگور ، غوره و آب غوره :
در تهیه ی انواع لواشک از موارد فوق استفاده می گردد که سرشار از مواد ضد اکسید کننده و ضد سرطان هستند .
نکته ی مهم :
از زرشک ، شاه توت در لواشک سازی به عناوین مختلف استفاده می گردد که تمشک نیز در فرمولاسیون انواع لواشک می تواند نقش به سزایی داشته باشد .
کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی لواشک از محصولات سر درختی :
لواشک همان عصاره گرفته شده ی میوه ها است که مورد علاقه همه افراد به ویژه بچه ها می باشد .
خشک کردن از ساده ترین و متداول ترین روش های نگهداری مواد غذایی است و امروزه در کشورهای مختلف به شکل های گوناگون از روش های سنتی تا الگوهای صنعتی انجام می شود .
امروزه با توجه به توسعه صنایع غذایی ، روش های تهیه لواشک هم تحول یافته و نمونه های نوین این محصول با نظارت بهداشتی کافی تولید می شود .
در ابتدا میوه توسط مسیول مربوطه درجه بندی می شود . میوه ها جهت شستشو در حوضچه ای ریخته می شود و توسط فشار آب در کانال هدایت می شود تا مرحله اولیه شستشو انجام می شود .
در این مرحله میوه در آب غلطانده می شود و خاک و آشغال ها از میوه جدا می شود .
در شستشوی بعدی ، میوه ها در چند مرحله از زیر دوش های آب عبور می کنند تا سطح میوه تمیز شود و این دوش ها در چند جای مسیر وجود دارد تا آلودگی چسبیده به میوه کاملاً از بین بروند .
در ضمن افرادی نیز در طول مسیر جهت کنترل دقیق تر و جدا سازی آشغال های رد شده از مرحله قبل ، هستند تا فقط "میوه" وارد دستگاه خرد کن شود و اطمینان دو چندان شود .
میوه ها وارد خردکن می شوند و بعد از آن میوه خرد شده وارد دستگاهی می شود تا حرارت ببیند و به اصطلاح میوه را پیش پز کند .
این عمل باعث می شود میوه به طور کامل له شود و جداسازی پوست آن به راحتی صورت گیرد و صافی های مخصوصی وجود دارد که وظیفه جدا کردن پوست میوه را به عهده دارد .
این دستگاه میوه خالص را که لواشک از آن بدست می آید را از پوست ، دانه و ..... جدا می کند .
پوره میوه توسط پمپ از طریق لوله های استیل به مخازنی بزرگ جهت پخت هدایت می شوند تا در آنجا پخت نهایی انجام شود .
میوه موجود در این مخازن تحت خلاء پخته می شوند تا در ضمن پخته شدن ، آب آن نیز تبخیر شود و چون این عمل در درجه حرارت پایین تحت خلاء انجام می گردد مواد مغزی حفظ می شوند .
در این مرحله ٢% نمک و ٤% اسید سیتریک به عنوان افزودنی مجاز اضافه می شود تا علاوه بر ماندگاری ، طعم بخوی هم به لواشک بدهد . عمل آوری خمیر تا آنجا ادامه پیدا می کند که کارشناسان میزان پخت و آب موجود در خمیر را مناسب تشخیص دهند .
اگر شرایط به حد استاندارد رسیده باشد ، خمیر حاصل آماده تبدیل شدن به لواشک است .
در این مرحله خمیر بدون دخالت دست و توسط پمپ های استیل به قسمت خشک کن ها برای تبدیل شدن به لواشک فرستاد می شود و یا می توان آنرا در بشکه هایی به صورت استریلیزه برای زمان نگهداری بیشتر ذخیره کرد که به اصطلاح به آن Aseptic ( ضد عفونی کردن ) گفته می شود .
قبل از ورود به خشک کن این خمیر باید روی نایلکس به طور یکنواخت توسط دستگاه دیپازیتور پهن شود که این عمل بدون دخالت دست انجام می شود و سپس وارد خشک کن شده تا خشک شود .
چند ساعتی طول می کشد تا خمیر به لواشک تبدیل شود و از طرف دیگرﹺ خشک کن ، به صورت نواری بیرون آید .
پس از آن به اندازه های مشخص و یکنواخت برش خورده و پس از پوشش روی هم چیده می شوند .
به خاطر خاصیت چسبندگی زیاد لواشک که آمادگی جذب سریع گرد و غبار را دارد ، در طرف دیگر آن نیز نایلکس کشیده می شود و به این ترتیب دو طرف لواشک دارای حفاظ نایلکس برای جلوگیری از آلودگی می باشد .
لواشک ها بر روی میزهای مخصوصی چیده می شوند و از آنجا در انبار موقت جهت دوران قرنطینه و یکنواختی می ماند و سپس به قسمت بسته بندی برده می شوند .
در اینجا اول لواشک ها به ابعاد مختلف برش داده می شوند ؛ بعد هر کدام جهت بسته بندی به طرف دستگاه مربوطه هدایت می شوند .
توسط ماشین های بسته بندی با دقت و نظارت کارشناسان بسته بندی انجام می شود تا در نهایت پاکیزگی ، بتوان لواشک را برای مدت طولانی نگهداری و از ورود آلودگی جلوگیری کرد .
بسته ها در داخل کارتن چیده می شوند و از آنجا به انبار محصول برده می شوند .
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید لواشک از محصولات سر درختی