ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
فلفل به علت داشتن مقادیر زیادی ویتامین C ، یکی از داروهای خوب سرماخوردگی است ، طوری که مصرف منظم آن در برنامه غذایی ، هم شدت و هم طول مدت سرماخوردگی را کاهش می دهد ، به این منظور یکی از محصولات اصلی فلفل ، رب آن است که به صورت کنسرو ، در وزن های متفاوت و همچنین به صورت فله ای به منظور استفاده در پخت غذاهای مختلف به بازار عرضه می شود .
فلفل ها در گروه سبزی ها قرار دارد از فلفل سبز دلمه ای تا فلفل تند قرمز ، همگی در یک گروه غذایی جای می گیرند و تقریباً دارای یک سری از خواص مفید برای بدن هستند . فلفل گیاهی است كه در آب و هوای نیمه گرمسیری و گرمسیری می روید .
میوه آن در پوششهای غلافی بلند كه به موازات رسیدن ، رنگ قرمز ، نارنجی یا زرد به خود می گیرد ، می روید . میوه این گیاه به صورت خام ، پخته شده ، خشك یا در قالب چاشنی پودری در صنایع غذایی و دارویی ، مصرف میشود . که در این طرح تهیه رب فلفل ( فلفل پخته شده ) مورد بررسی قرار می گیرد . فلفل دلمه ای یکی از كم كالری ترین سبزی ها و یکی از بهترین مواد غذایی برای لاغر شدن است . هر ١٠٠ گرم آن ، تنها ٥١ كالری انرژی دارد .
این سبزی فیبر زیادی دارد و در هر ١٠٠ گرم آن ،٢ گرم فیبر یافت می شود . بنابراین در كنار سایر سبزی ها می توان از فلفل دلمه ای در رژیم های لاغری استفاده كرد . تحقیقات نشان داده که ویتامین C و بتاكاروتن فراوان این سبزی میتواند از بروز بسیاری سرطان ها جلوگیری كند ، زیرا این دو ماده مغذی جزو آنتی اكسیدان های قوی هستند .
فلفل به علت داشتن مقایر زیادی ویتامین C ، یکی از داروهای خوب سرماخوردگی است ، طوری که مصرف منظم آن در برنامه غذایی ، هم شدت و هم طول مدت سرماخوردگی را کاهش می دهد .
فلفل دلمه ای حاوی اسید فولیك نیز هست. این ویتامین از گرفتگی رگ ها و بروز بیماری های قلبی به خصوص در بیماران دیابتی جلوگیری می کند . تحقیقات نشان داده است كه اسید بیرنگ كپساسین به عنوان فعال ترین عنصر موجود در فلفل میباشد .
کپساسین ، سبب كاهش میزان كلسترول خون و كاهش شدت سیگنالهای درد در بدن میشود . این ماده همچنین خاصیت ضد اكسیدی ( كه سلولهای شما از آسیب دیدن محافظت می كند ) و ضد باكتری دارد . كپساسین " ماده ای در فلفل است كه سبب گرم بودن این گیاه میشود .
هر چند كه فلفل گیاهی گرم است ، اما كپساسین موجود در آن در واقع سبب كاهش درجه حرارت بدن میشود كه یكی از دلایل اصلی تمایل مردم مناطق آب و هوایی گرم به مصرف زیاد فلفل محسوب میشود . این ماده همچنین به بسیاری از خواص درمانی فلفل كمك می كند تا سیستم قلبی - عروقی را تحریك ، سیستم هاضمه را تقویت ، درد موجود روی پوست یا مفاصل بدن را تسكین بخشد ، و به مثابه " داروی ضد احتقاق و ضد باكتری " عمل می كند .
فلفل میزان كلسترول خون را پایین می آورد . كه این امر باعث پایین آمدن فشارخون میشود . این گیاه همچنین از انعقاد خون در رگهای خونی جلوگیری می كند ، این خواص فلفل به پیشگیری از بیماریهای قلبی نظیر آرترواسكلروز ( سخت شدن رگها ) كمك می كند . خاصیت ضد باكتری فلفل همچنین از اسهال ناشی از عفونت جلوگیری می كند .
این گیاه به عنوان داروی ضد احتقان ، سبب رقیق و نازك شدن خلط و خارج شدن آن از ریه ها میشود . از آنجا كه این گیاه بافت ریه را تقویت می كند ، در نتیجه برای آنهایی كه مبتلا به آمفیزم هستند نیز مفید است . چون فلفل برای قلب خیلی مفید است ، اضافه كردن مرتب ان به غذا می تواند از بیماری قلبی پیشگیری كند .
پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند که فلفل تند در پیشگیری از دیابت و بیماری های قلبی - عروقی که مهمترین عوامل مرگ و میر در کشورهای رو به توسعه هستند ، مفید و موثر است .
یکی از محصولات اصلی فلفل ، رب آن است که به صورت کنسرو در وزنهای متفاوت و همچنین به صورت فله ای به منظور استفاده درپخت غذاهای مختلف به بازار عرضه میشود . برای تهیه رب فلفل ، اغلب از فلفل دلمه ای قرمز و فلفل قرمز تند درشت ، دارای پوست نازک ، بافت نرم و فلفل های سالم استفاده می شود .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید رب فلفل :
• ٨٩٤ : کنسرو رب - ویژگیها و روشهای آزمون
• ٨٩٨٧ : سس فلفل - ویژگیها و روشهای آزمون میکروبیولوژی
• کشورهای عمده تولید کننده محصول
فلفل دلمه ای : ویتنام ، هند
فلفل قرمز : هند ، چین
با روند تحولات اقتصادی در سطح جهان و کشورمان ، بازنگری در زمینه های صنعتی و اقتصادی ، با توجه به کاهش وابستگی به انرژی فسیلی در دنیای امروز که حتی انتظار میرود روزی مصرف آنها متوقف شود ، بنابراین برای رهایی از اقتصاد تک محصولی و صدور نفت توجه به صنعت فرآورده های کشاورزی اهمیت بیشتری می یابد .
از جمله محصولات کشاورزی که تولید و فرآورده های آن گسترش و توسعه زیادی یافته فلفل است ، این محصول و فرآورده های آن به لحاظ کاربردهای فراوان و مصرف آن در اکثر منازل ، رستورانها و......... دارای اهمیت ویژه ای می باشند .
1. شستشو
2. سورتینگ
3. خرد کردن و پیش پخت
4. فیلتراسیون
5. پخت
6. اختلاط ( نمک )
7. بسته بندی ( پر کردن )
8. اتوکلاو
9. کد زنی
10. بسته بندی ( شیرینگ )
11. انبار محصول
در تولید رب فلفل اول شستشو و ضد عفونی انجام می شوند بعد فلفل خرد می شود و توسط صافی های مخصوصی پوست آن جدا می شود و با آب مخلوط و سپس محصول حاصله تغلیظ میشود . خروجی این دستگاه همان رب است که در حین تغلیظ، عمل پخت نیز روی آن انجام شده است .
علت خوش رنگ و خوش طعم بودن رب دقت و توجه کافی به نوع فرآیندی است که در این مرحله انجام می شود . رب را می توان با توجه به نوع استفاده آن با هر غلظتی از این دستگاه گرفت که جهت نگهداری طولانی درون بشکه های مخصوصی ذخیره می شود که باید کاملا استریلیزه و عاری از میکروب بوده تا در دراز مدت آسیبی به آن نرسد .
بعد آنها را سرد و برای کشیدن لفاف پلاستیکی ( شرینگ کردن ) آماده می کنند . بسته ها به صورت ٢١ تایی شرینگ و روی پالت چیده می شوند تا به انبار منتقل شوند .
• حوضچه شستشو و سورتینگ
• دیگ بخار
• كلكتور بخار
• ماشین خرد كن
• مخزن آب فلفل
• تغلیظ كننده
• پاستوریزاتور
• ستون خلأ
• تونل پخت
• ماشین کد زن
• خط شستشو و پر کن و در بند
• نقاله
• ردیف کن بطری و بسته بندی شیرینک
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید رب فلفل