ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
روغن کلزا که با استفاده از دانه های گیاه کلزا بدست می آید ، برای روغن كاری دستگاه ها ، ساخت صابون ، تولید مواد آرایشی و بهداشتی ، مصارف خاص صنعتی چون تولید رنگ ، حلال ها و مواد نرم كننده مورد استفاده قرار می گیرد . گلیسیرین نیز از دیگر مشتقات روغن کلزا می باشد .
كلزا گیاهی است كه میتواند سرما را تحمل كند اما با تطبیق حرارت و زمان كاشت بالقوه می تواند در شرایط گرمسیری و نیمه گرمسیری ( مناطق جنوبی كشور ) نیز به خوبی تولید شود .
كلزا در بخش عمده ای از كشور در تناوب غلات آبی و دیم كشت می شود و در این تناوب می تواند به حذف علف های هرز و كنترل بیماری ها كمك كند . بعلاوه به علت تاثیر در حاصلخیزی خاك ، در عملكرد محصول بعدی موثر است .
كلزا دارای خصوصیات خاصی برای كشت در اغلب اقلیم های كشاورزی است. این گیاه در اقلیم های چهارگانه ایران ( اقلیم های سرد ، معتدل ، نیمه گرمسیر و گرمسیر ) با عملكردهای مناسبی در سال های اخیر تولید شده و مورد استقبال كشاورزان قرار گرفته است .
• ارقام كلزا
ارقام كلزا دارای دو تیپ بهاره و پائیزه می باشند كه ارقام بهاره به دلیل دوره رشد كوتاه تر از عملكرد كمتری برخوردارند و در ضمن نیازی به ورنالیزاسیون یا بهاره سازی ندارند ، در حالی كه ارقام پائیزه نیازمند گذراندن یك دوره سرما می باشند . ارقام مختلفی اصلاح شده اند كه می توانند در مناطق مختلف كشور كشت شوند .
ارقام اصلاح شده كنونی در سه دسته كلی تقسیم می شوند كه از این قرارند :
الف – ارقام صفر ( 0 ) : در این ارقام میزان اسید اروسیك به حد بسیار اندكی تقلیل یافته است .
– ارقام دو صفر ( 00 ) : در این ارقام علاوه بر اسید اروسیك ، میزان گلوكوزینولات نیز كاهش یافته است .
– ارقام سه صفر (000 ) : در این ارقام هر سه ماده نامطلوب در كمترین مقدار خود وجود دارند یعنی اسید اروسیك ، گلوكوزینولات و فیبر به حداقل رسیده اند .
گرده گل كلزا به عنوان یكی از منابع اصلی تغذیه زنبوران عسل در كشورهای دیگر به شمار می رود و نقش بسیار بزرگی را برای زنبورداران بزرگ ایفا می كند .
یكی از مشتقات روغن كلزا گلسیرین است از روغن كلزا برای روغن كاری دستگاه ها و ساخت صابون و مواد آرایشی ، بهداشتی و مصارف خاص صنعتی چون تولید رنگ ، حلال ها و مواد نرم كننده استفاده می گردد . روغن كلزا دارای اسیدهای چرب است و تركیبات شیمیائی آن بمانند تركیبات روغن زیتون می باشد .
روغن این گیاه دارای اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و ویتامین E و كاروتینوئد می باشد . ( Karotinoide ) كه در جلوگیری از سرطان موثر می باشد . به دلیل اینكه روغن دانه های كلزا به طریق پرس سرد از آن جدا می گردد .
كلیه ویتامین هایش باقی می ماند و با تكنیك های مدرن قبل از عملیات روغن گیری پوسته دانه های آنرا كه در واقع سبب تلخی روغن می گردد از آن جدا می كنند كه ازتلخی روغن جلوگیری گردد .
میزان چربی دانه های كلزا 45 تا50 درصد است و میزان پروتئین آن بین17 تا 25 درصد می باشد . روغن كلزا به دلیل داشتن تركیب متوازنی از اسید های چرب تك غیر اشباع و چند غیر اشباع از مزایای كاربردی خاصی برخوردار است .
وجود مقادیر قابل توجهی اسید اولئیك در روغن كلزا سبب شده است این روغن مقاومت خوبی در فرایند های حرارتی از جمله سرخ كردن عمقی از خود نشان دهد . امروزه در دنیا انواعی از روغن های مقاوم با پایه روغن كلزا فرموله و تولید می شود .
• 3957 : دانه روغنی - اندازه میزان ناخالصی
• 3959 : دانه روغنی - تبدیل نمونه آزمایشگاهی
• 8617 : دانه روغنی - اندازه گیری اسیدیته
امروزه بزرگترین تولید كنندگان كلزا در دنیا كشورهای استرالیا ، چین ، هندوستان ، كشورهای متحد اروپایی و كانادا می باشند . در سال 2007 میلادی میزان 91% از تولید كل كلزا دنیا در كشورهای متحد اروپایی انجام گرفت .
برای اولین بار در سال1974روغن تصفیه شده كلزا جهت مصارف خوراكی به سوپرماركتهای آلمان غربی راه یافت و بعد از آن ، از سال1985جای خویش را در كشورهای آمریكا ، كانادا و استرالیا گشود . بعد از مطالعات بی شمار سرانجام در سال1973 در آلمان نژاد اصلاح شده بذر آن به نام كلزا (00) صفر صفر به بازار ارائه گردید .
در سال 1994 در فرانسه نوع هیبرید آن پرورش یافت . از سال1990 كشت كلزا بعد از سویا به عنوان دومینگیاه مهم كه از نظر اقتصادی حائز اهمیت خاصی بود ، در بین كشاورزان رواج گرفت و میزان كاشت این گیاه نسبت به سال1980 میلادی چهار برابر شده . در سال 2007 كشور آلمان یك و نیم میلیون هكتار از اراضی خویش را به زیر كشت گیاه كلزا برد .
1. مخزن ذخیره اولیه ( دانه نباتی )
2. الک بوجاری
3. سیلو اصلی
4. دیگ پخت
5. پرس مارپیچی
6. مخزن ته نشین
7. فیلتر پرس
8. مخزن ذخیره
9. بسته بندی
• سیلو
• تسمه نقاله
• الك بوجاری
• سیلو
• برج پخت
• ماشین پرس
• مخزن
• تانك
• پمپ روغن
• ماشین فیلتر پرس
• مخزن
• ماشین بسته بندی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه روغن کشی از دانه های کلزا
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .