ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید ماست طعم دار سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید ماست طعم دار را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
از موارد کاربرد ماست طعم دار می توان به مواردی همچون تأمين بخشي از انرژي مورد نياز بدن ، تقويت سيستم ايمني ، جايگزين مناسب براي بيماران با بيماري عدم تحمل لاکتوز ، پيشگيري از اسهال و کمک به درمان اسهال کودکان ، کمک به سلامت لثه ها ، افزايش سلامتي و طول عمر انسان ، حاوي فيبرهاي رژيمي و پتاسيم ( در مورد ماست ميوه اي ) ، ايجاد تنوع غذايي و بهبود ذائقه مردم و بالا بردن مصرف لبنيات ، منبع غني از کلسيم ، يد و ... اشاره کرد.
ماست با آروما و طعم هاي متعدد خيلي محبوب مي باشد . طعم ها معمولاً درست قبل از پر کردن بداخل ظروف مورد نظر افزوده مي شوند ، افزودني هاي معمول ميوه يا توت ها هستند که معمولاً بصورت پوره يا بصورت ميوه کامل در شربت مي باشند .
اين افزودني ها اغلب 50 درصد قند دارند . هرچند که برخي توليد کنندگان محصولاتي با قند کم و با چربي کم توليد و ارائه مي کنند .
ماست هايي با قند کم يا بدون قند اغلب با ساخارين يا بيشتر با آسپارتام شيرين مي شوند .
استفاده از قندهاي ميوه به شکل کنسانتره آب سيب مي باشد . زمان ماندگاري ماست پاستوريزه در يخچال 14 روز است .
در ماست استريل براي افزايش مدت نگهداري ماست پس از توليد و تنظيم شدن اسيد ، به وسيله دستگاه مخصوص آنرا حرارت داده و استريل مي نمايند و بسته بندي مي کنند .
زمان ماندگاري آن چهار تا شش ماه مي باشد . در ماست چکيده به علت بالا بودن اسيديته زمان ماندگاري حدود 10 روز در يخچال است .
توليد ماست ميوه اي در دنيا بسيار رايج است و طرفداران زيادي نيز دارد و براي توليد اين محصول روشهاي مختلفي وجود دارد که در زير به چند نمونه اشاره مي شود :
الف- توليد ماست ميوه اي با استفاده از اسانس و رنگ خوراکي
در اين فرآيند رنگ و طعم ميوه مورد نظر را همراه با مواد پايدار کننده به ماست افزوده و بسته بندي مي کنند . معمولاً در اين فرآيند از اسانس هاي مصنوعي استفاده مي کنند که مصرف آن در بعضي کشورها با محدوديت همراه است .
ب- ماست ميوه اي با مربا يا مارمالاد ميوه
در اين موارد ماست را با مربا يا مارمالاد ميوه و مواد پايدار کننده مخلوط کرده و بسته بندي مي نمايند .
در بعضي موارد ماست و ميوه را بصورت جداگانه بسته بندي کرده و بصورت بسته بندي هاي دوقلو به فروش مي رسانند و مصرف کننده هنگام مصرف آنها را با هم مخلوط مي نمايند.
براي بهبود مزه و براي فراهم آوردن انواع طعم ها ، برخي از انواع ميوه ها به ماست اضافه مي شود ، ميوه هاي محبوب شامل توت فرنگي ، زغال اخته ، موز ، و هلو است اما هرگونه ميوه اي مي تواند افزوده بشود.
علاوه بر ميوه ها ، طعم ها هم افزوده مي شود . اين طعم ها مي تواند شامل مواردي مانند وانيل ، شکلات ، قهوه و حتي نعناع باشد .
توليد کنندگان همينطور از طعم دهنده هاي مصنوعي و طبيعي استفاده مي نمايند .
فرآيند توليد ماست شامل اصلاح ترکيب و پاستوريزاسيون شير ، تخمير در درجه حرارت گرم ، سرد کردن آن و افزودن ميوه ، شکر و يا هر ماده ديگر است .
در ماست ميوه اي از ميوه تازه ، کنسرو شده يا منجمد استفاده مي شود .
آن مي تواند بصورت برش يافته يا خرد شده يا بصورت پوره شده در قسمت بالايي ماست يا مخلوط شده در داخل ماست استفاده بشود .
در روش سوئيسي تهيه ماست ميوه اي ، پوره ميوه را در داخل ماست بهم زده تا قوام خامه اي زياد بوجود آمده و تا 3-2 ساعت آنرا در يخچال قرار مي دهيم .
ماست اغلب بصورت شيرين شده و طعم دار يا با ميوه افزوده شده در ته ظرف ( fruit bottom ) فروخته مي شود .
اگر معمولاً ميوه به داخل ماست زده مي شود آن برخي اوقات بعنوان سبک سوئيسي ناميده مي شود .
ماست کامل يوناني از شير مخلوط شده با خامه يا ميزان چربي دقيقاً ده درصد تهيه مي شود .
ماست يوناني اغلب با قطعات ميوه کنسرو شده بصورت دسر سرو مي شود .
ماست با عنوان سس رايج يوناني بنام tzatziki بصورت ساندويج gyuros است که از ماست ، خيار و سير تهيه مي شود .
اغلب ماست ها در آمريکا حاوي پکتين يا ژلاتين افزوده شده بعنوان پايدار کننده ( تثبيت کننده ) و امولسيفاير و غلظت دهنده مي باشند ، مرباي ميوه در عوض قطعات ميوه خام در ماست هاي ميوه اي براي نگهداري به مدت هفته ها ، مورد استفاده قرار مي گيرد .
موارد کاربرد ماست ميوه اي و ماست طعم دار
مقدار کافي شير وزن شده و تا 90-80 درجه سانتي گراد به مدت 20-15 دقيقه حرارت داده مي شود و سپس تا 48-45 درجه سانتي گراد سرد مي شود .
2 تا 3 درصد از کشت ماست به شير افزوده شده و به خوبي مخلوط مي شود .
شير در ظروف تميز و استرليزه براي بستن ريخته مي شود .
لازم به ذکر مي باشد ، طعم ها معمولاً درست قبل از پر کردن بداخل ظروف مورد نظر افزوده مي شوند .
ظروف شير در 45 درجه سانتي گراد گرمخانه گذاري شده تا لخته يکنواخت بشود .
محصول از گرمخانه جدا شده و در 5 درجه سانتي گراد نگهداري مي شود تا به دست مصرف کننده برسد .
تجهيزات تميز شده و براي بچ بعدي عمليات آماده است .
در ماست ميوه اي از ميوه تازه ، کنسرو شده يا منجمد استفاده مي شود .
آن مي تواند بصورت برش يافته يا خرد شده يا بصورت پوره شده در قسمت بالايي ماست يا مخلوط شده در داخل ماست استفاده بشود .
در روش سوئيسي تهيه ماست ميوه اي ، پوره ميوه را در داخل ماست بهم زده تا قوام خامه اي زياد بوجود آمده و تا 3-2 ساعت آنرا در يخچال قرار مي دهيم .