ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
گیاهان دارویی که از گذشته تا به امروز به منظور درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند . بسته بندی و نگهداری صحیح گیاهان دارویی سبب حفظ مواد موثره دارویی در این گیاهان خواهد شد .
امروزه گیاهانی به عنوان گیاه داروئى شناخته می شوند ، که دارای صفات زیر باشند .
-در پیکر این گیاهان مواد خاصی ساخته و ذخیره می شود ، که می تواند براى مداوای برخى از بیماری ها مورد استفاده قرار گیرند . این مواد در طى فرآیندهای بیوشیمیایی به نام ‹‹ متابولیت هاى ثانوى ›› تولید می گردند .
- ممکن است اندام خاصی ازگیاه حاوی مواد مؤثره باشد و تمام گیاه منبع ماده داروئی نیست .
- معمولآً از اندام های مورد نظر بصورت تازه استفاده نمى شود و باید تحت تأثیر عملیات خاصى ، مانند آنچه در این پروژه در نظرگرفته شده ، فرآیند شده و سپس مورد استفاده قرار گیرد .
- گیاهان داروئی بر خلاف سایرگیاهان ( مانند غلات و سبزیجات ) مصارف خاصی دارند و براى تولید آنها سطوح زراعی محدودى نیزکفایت می کند .
لازم به ذکر است که مسئله داروثی بودن گیاهان امری در حال تغییر است ، بطوری که گیاهی که تا دیروز داروئی شناخته نمی شده است ، امکان دارد فردا بعنوان یک گیاه ارزشمند داروئی معرفی گردد و یا بر عکس بررسی هاى عملی روز ثابت کند ، که برخى از گیاهانی که تا امروز داروئی شنا خته شده است ، فاقد ارزش داروئى است .
آمار جهانی نشان می دهد ، که مواد مؤثره موجود در پنجاه درصد از داروهاى عرضه شده به بازار اروپا دارای منشاء گیاهى است و حتی در برخی از کشورها درصد مذکور به رقم نود رسیده است . کشورهاى آمریکا ، ژاپن و آلمان از خریداران بزرگ گیاهان داروئى می باشند ، تا صنعت داروسازى خود بدین وسیله رونق بخشند و کشور مجارستان از بزرگترین صادرکنندکان گیاهان داروئى به کشورهاى اروپائى است. گیاهان داروئی براى درمان بیمارى هاى مختلفى بکار می روند .
تجارت و خرید و فروش گیاهان داروئی از قدیم در عطاری ها متداول بوده است و امروزه نیز مراکز فروش متعددی در سطح شهرهای ایران ، به فروش داروهای گیاهی بصورت بسته بندى شده ( فرآوری شده ) و یا بصورت تمیز نشده ( به صورت فله ) مشغول هستند .
گیاهان داروئى به شیوه سنتی ، نیمه صنعتی و صنعتی فراورى و بسته بندی مى گردد ، که عبارتند از:
-شیوه سنتی شامل : خشک کردن و بسته بندى
- شیوه نیمه صنعتی شامل : پاک کردن ، شستشو ، خشک کردن و بسته بندى
- شیوه صنعتی شامل : خاک گیرى ، شستشو ، ضدعفونى کردن ، خشک کردن ، آسیاب و بسته بندى
شیوه اول روش سنتی تولید گیاهان داروئی است ، که گیاه پاک و خشک و بسته بندی می گردند . گیاهان در این روش با خاک و سایر آلودگی ها همراه هستند . در شیوه دوم گیاهان شسته شده و خشک و بسته بندی می گردد . در این روش بخشى از گل و لای جدا شده ، ولی سایر آلودگى های انگلى و میکروبی باقى است .
شیوه سوم که روش صنعتى فراورى و بسته بندی گیاهان داروئى است ، کاملترین شیوه تولید می باشد ، که در آن گیاه گل و خاک گیرى شده ، قسمت هاى زائد جدا مى گردد ، شسته شده و ضدعفونى مى گردد ، سپس خشک شده و دانه بندى و یا پودر می گردد و بعد به شیوه اتوماتیک درکیسه و بعد قوطى بسته بندى می گردد . گیاهان داروئی تولید شده در این روش ، اضافه بر آنکه از نظر بهداشتى مشکل زا نیستند ، به علت دانه بندى و یا پودر شدن کاربرد آنها توسط مصرف کننده آسانتر خواهد بود.
• تسمه نقاله و میزهای سورتینگ فولادی
• دستگاه خاک گیری
• میز بازرسی
• گیوتین
• سبدهای جابجایی فولادی
• شستشو
• خشک
• غبارگیر
• آسیاب چکشی
• آسیاب برشی
• بسته بندی اتوماتیک
• بسته بندی دستی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه فراوری و بسته بندی گیاهان دارویی