ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به طور کلی به دوصورت استفاده می شوند . یکی به صورت نگین در زیورآلات ودیگری به شکل فرم های فانتزی و یا به صورت جواهر و موارد متنوع دیگر مورد استفاده قرار می گیرد . در طبیعت سنگ های جواهر به صورت خام ( rough ) یافت می شوند .
هیچ سنگ جواهری چه قیمتی و چه نیمه قیمتی به صورت خام استفاده نمی شوند . بلکه این سنگ ها حتما باید برش خورده و تراش داده شوند تا به اندازه و شکل دلخواه درآمده سپس پولیش شوند تا جلا وجلوه مورد نظر را پیدا کنند ، تا برای نصب برروی انواع زیور آلات از جمله گوشواره ، گردنبند ، آویز و دستبند به طور شایسته آماده گردند .
از نظر عملی همیشه الگوی استخراج سنگ های جواهر از معادن سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به شکل یک هرم است . به این معنی که در پایه هرم سنگ هایی کوچک و با کیفیت پایین هم خانواده جواهر وجود دارند . در رتبه بالاتر سنگ های با کیفیت تر ( رنگ بهتر و ناخالصی کمتر ) وجود دارند ، که برای تراش های ساده استفاده می شوند و فقط در راس هرم سنگ هایی با ارزش تراش زاویه ای وجود دارند ، که از بین این سنگ ها نیز فقط تعداد محدودی به عنوان جواهرات مرغوب و با ارزش بسیار بالا استفاده می شوند .
لذا نظر به اینکه جواهرات مرغوب نادر هستند ، از نظر تکنیکی نوع برش ، انتخاب مکان مناسب روی سنگ خام برای برش ، ضخامت برش ، حذف رگه ها و ناخالصی ها و ترک ها و رفع حفره ها و ناخالصی های عمده به وسیله برش بسیار مهم است . زیرا در یک سنگ جواهر خام امکان وجود ترک ها شکاف ها ناخالصی های بزرگ چسبیده به سنگ خام رگه های ناخالصی درون سنگ وحفره های داخلی وجود دارد ، که با یک انتخاب درست از مکانی درست از سنگ می توان تقریبا بیشتر این عوامل ناخواسته را حذف کرد .
پس در سنگ های جواهر خام برش اولیه بسیار اهمیت دارد . مهارت یک جواهر تراش نکته مهم دیگری است که در صنعت جواهر تراشی اهمیت فوق العاده دارد . در صورت اشتباه و عدم دقت در تراش یک جواهر به سختی این اشتباه قابل اصلاح وجبران است و در مواردی نیز این اشتباه برگشت پذیر نیست . لذا تبحر و مهارت جواهر تراش تاثیر بسزایی در قیمت محصول نهایی خواهد داشت .
تزئین و تراش :
قدیمی ترین روش تزئین کردن و زیباتر جلوه دادن سنگ های گران بها ، حکاکی اشکال و حروف بر روی آن ها بوده است . تصور می شود که برای اولین بار بلورهای جواهر را در هند تراش داده اند . تا حدود اوایل قرن پانزدهم برش و پرداخت نگین های با ارزش فقط محدود به جلای صفحات طبیعی می شد . که حتماً می بایستی شفاف و خوش رنگ باشد و نتیجه کار فقط درخشان تر و بهتر جلوه دادن آن بلور بود .
سنگ های غیرشفاف مانند عقیق نیز برش داده شده و با سنگ سمباده برای جلوه بهتر جلا داده می شد . باور عمومی بر این است که تراش سنگ های جواهر در قرن 15 میلادی آغاز و تا حدودی تکمیل و متداول شده است . برای مدت نسبتاً طولانی فنون مربوط به تراش سنگ جزو اسرار بود و عده معدودی از آن اطلاع داشتند .
از قرن 16 میلادی شهر « ایدار اوبرشتاین » در آلمان غربی به مرکز تراش عقیق (Agate) و سایر سنگ های رنگین و گران بها تبدیل گردید . از اوایل قرن 20 میلادی شهرهای « آنتورپ » و « آمستردام » به عنوان مراکز تراش و فروش برلیان مشهور شدند .
با مراجعه به کتاب مقررات واردات و صادرات بازرگانی برای سنگ های فراوری شده ( تراش خورده ) نیمه قیمتی هیچ گونه محدودیت وارداتی در نظر گرفته نشده است .
همچنین با مراجعه کتاب مقررات واردات و صادرات بازرگانی این کالا در گروه کالاهای مجاز بوده و هیچ محدودیتی برای صادرات آن وجود ندارد .
در زمان های قدیم سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی علاوه بر ارزش مادی بیشتر جنبه سِحر و جادو داشته و به عنوان طلسم برای صاحبان جواهرات محسوب می شده اند . همچنین اعتقاد بر این بود که سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به عنوان شفا دهنده بیماری ها و ناراحتی های جسمی مؤثر است . اخیراً در بعضی از کشورها نوعی از سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی را که در معادن استخراج می شوند ، به عنوان سمبُل کشور خود برگزیده اند . سنگ ها در طبیعت دارای انرژی هستند و حتی توسط افرادی که انرژی درمانی را به صورت پیشرفته ای انجام می دهند ، ممكن است در درمان بیماری ها این سنگ ها بسیار موثر واقع شوند .
ساخت مجسمه ها با استفاده از سنگ های مختلف با رنگ های متنوع می تواند درآمد سرشاری ایجاد نماید . همچنین ساخت نگین انگشتر ، گوشواره ، سینه ریز ، دستبند و دیگر زیورآلات که با تلفیق طلا و نقره به همراه انواع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی زیبا انجام می گیرد ، زیبایی بسیار دوست داشتنی به زیورآلات می بخشد . از طرف دیگر بر خلاف این که استفاده از ز یورآلات طلا برای مرد سفارش نشده است ، استفاده از عقیق و زمرد و فیروزه و بر خی از دیگر زیورآلات بسیار سفارش شده و مستحب می باشد .
برخی از این سنگ ها برای درمان بیماری های جسمی و روحی سفارش شده حتی در آمریکا درمانگاه سنگها راه اندازی شده است . از دیگر ویژگی ها این است که متناسب با هر ماه نوعی سنگ وجود دارد لذا متناسب با ماه های تولد می توان سینه ریز یا دستبند یا انگشتری با نگین سنگ قیمتی و نیمه قیمتی جهت هدیه خریداری نمود .
اهمیت جواهر تراشی به قدری است که حتی برخی کشورها که خود ، دارای معادن سنگ های ارزشمند نیستند ، اقدام به تاسیس کارگاه های جواهر تراشی بزرگ کرده و سنگ های ارزشمند را از کشورهای دارای معادن ، خریداری و وارد کشور خود می کنند . ارزش افزوده تراش جواهرات بسیار بالا است به طوری که در مقایسه ارزش یک کیلوگرم سنگ خام ، پس از تراش ، این سنگ خام تبدیل به چندین سنگ تراش خورده می شود که ارزش هر یک حداقل به میزان چندین ده برابر همه سنگ خام اولیه است . بدین ترتیب با ارزش افزوده چندین ده برابری در صنعت جواهر تراشی روبرو می شویم .
امروزه با شناخت بیشتر کانی ها وخواص آن ها ، افرادی که خواستار سنگ های تراش خورده برای اهداف آرایشی یا خواص درمانی آﻧﻬا هستند ، رو به افزونی هستند . لذا توسعه این صنعت رو به گسترش است . سالانه ده ها میلیارد دلار سنگ قیمتی و نیمه قیمتی در بازار جهانی فروخته می شود . و تنها در بورس کشور انگلیس سالانه حدود ٨ میلیارد پوند از این محصولات به فروش می رسد . در برخی کشورهای میلون ها یا صدها هزار نفر در این حرفه مشغول فعالیت هستند . مثلا در هندوستان و تایلند میلیون ها نفر دراین صنعت مهم دستی مشغول فعالیت هستند .
بنابراین دلایل بسیار از جمله ارز آوری قابل توجهی ، اشتغالزایی ، کاربردهای مهم در صنعت و دیگر علوم ، عدم نیاز به سوخت فراوان در مراحل تولید و فرآوی ، ظرافت کلی این صنعت و عدم وجود مشكل حمل و نقل در مقایسه با دیگر صنایع و مواد معدنی ، توجه و نیاز عامه مردم به زیور آلات و سنگ های قیمتی از قدیم الایام و . . . باعث شده است که بسیاری از دولت ها به این رشته از صنعت و معدن ، توجه خاصی نشان داده و سرمایه گذاری های کلانی در کشور خود و یا دیگر کشورها جهت اکتشاف ، استخراج ، فرآوری ، تولید سنگ های قیمتی مصنوعی و ایجاد مراکز آموزشی و تحقیقاتی این رشته بنمایند و سالیانه میلیاردها دلار درآمد ارزی از بازار جهانی سنگ های قیمتی را به خود اختصاص بدهند .
از طرفی با جهت گیری های سیاسی و اقتصادی اخیر دولت مبنی بر اشتغال زایی و صادرات غیرنفتی ، معادن مختلف فلزی و غیرفلزی و توسعه تجارت سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و جواهر سازی می تواند درآمد بالایی را نصیب کشورمان بكند .
ایران به دلیل موقعیت هوایی ودریایی خاصی که دارد جایگاه ویژه ای برای توسعه این صنعت زیبا و هنرمندانه دارد . مثلا یک کارگاه یکصد نفری را می توان با هزینه کمتر از ١٠٠ میلیون تومان راه اندازی نمود ( بدون در نظر گرفتن هزینه های ساختمانی ) در صورتی که برای راه اندازی یک کارخانه پتروشیمی با اشتغال زایی ٢٠٠ نفر حدود ٥٠٠ میلیارد تومان سرمایه گذاری لازم است . در حال حاضر کل تجارت فرش دنیا به حدود 1 . 3 میلیارد دلار می رسد که ٣٠ درصد آن سهم ایران است یعنی ما سالانه حدود ٤٥٠ میلیون دلار فرش صادر می کنیم و با این میزان صادرات صدها هزار شغل ایجاد شده است .
در کوتاه مدت قادر به صادرات بیش ازیک میلیارد دلار سنگ قیمتی و نیمه قیمتی در این بازار بزرگ هستیم و با این صادرات می توان حداقل ٣٠٠ هزار شغل ایجاد نمود . کشور ما به علت داشتن جایگاه ویژه و امتیازات خاص قادر است با یک برنامه ریزی ٥ ساله هر سال ٣ تا ٥ میلیارد دلار صادرات داشته و به دنبال آن اشتغال حدود یک میلیون نفر ایجاد شود . لذا توجه به این صنعت از اهمیت استراتژیک فوق العاده ای برخوردار است .
سالانه حدود ٦٠٠ میلیارد دلار گردش نقدینگی بازار سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در جهان است . کشور هندو ستان با یک برنامه ٥ ساله ، صادرات سنگ های قیمتی خود را از ٨٠٠ میلیون دلار به ٢٠ میلیارد دلار افزایش داده و در حال حاضر با کسب سالانه ٢٠ میلیارد دلار از محل صادرات سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی ، از این لحاظ مقام اول را در جهان دارد .
درآمد سالانه تایلند از طریق صادرات سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی ٦/16 میلیارد دلار ، رژیم صهیونیستی ٤ میلیارد و ترکیه ٧ میلیارد دلار می باشد . از نظر حجم صادرات ایتالیا با ٥٠٠ تن صادرات زیورآلات رتبه اول و هندوستان رتبه دوم را به خود اختصاص داده است . از عمده کشورها ی دیگر می توان به آمریکا ، ایتالیا ، ترکیه ، بلژیک و چین اشاره کرد .
عمده کشورهای مصرف کننده این محصولات کشورهای عربی از جمله عربستان با واردات سالانه بیش از ٦٠٠ تن انواع جواهرات و سنگ های قیمتی به عنوان بزرگ ترین واردکننده طلا و جواهرات در سطح جهان ، مالزی ، سنگاپور ، اندونزی ، فرانسه و آلمان نام برد .
با توجه به این كه عمده کشورهای دارنده این تكنولوژی از قبیل آمریکا , ایتالیا , هند , آلمان , ترکیه و تایلند از سطح تكنولوژی بالایی برخوردارند . سطح تكنولوژی واحدهای فعال موجود در داخل کشور نیز بدلیل بهره گیری از ماشین آلات این کشورها از همان سطح مدرن برخوردار و روش تولید آﻧﻬا تفاوت چندانی با روش تولید دیگر کشورها ندارد .
البته خوشبختانه اغلب تجهیزات و ماشین در داخل کشور تولید می شوند . اساسا تراش برروی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به دو شاخه زاویه تراشی و گوهرتراشی تقسیم می شود .
گوهر تراشی :
عبارتست از تراش سنگ های نیمه قیمتی و در برخی از موارد قیمتی ، به صورت منحنی ، گرد و در ﻧﻬایت به شکل دامله ، تراش گود ، تراش خط ، تراش برجسته ، تراش گل و شکل های فانتزی و در ﻧﻬایت تراش منظره و چهره روی سنگ های جواهر و مجسمه سازی و تراش حجم است . گوهر تراشی خود به پنج مرحله تقسیم می شود :
١- برش یا Sawing :
برش صحیح از سنگ خام به طوری که حداقل دور ریز را داشته و بیشتر ناخالصی های عمده را حذف و به قسمت با کیفیت و با ناخالصی کمتر از سنگ جهت تراش شکل مورد نظر دست یافت ، همچنین با در نظر گرفتن شکل ﻧﻬایی ، می توان برش را به گونه ای زد که تقریبا شبیه شکل ﻧﻬایی باشد و به این شکل در مراحل بعدی کار کمتری را بر روی سنگ انجام خواهیم داد .
٢- سایش یا Grinding :
نواحی کوچک زائد و خارج از حدود طرح ، با استفاده از ابزار موجود دیسک ساییده ، تا تقریبا به ٥٠ درصد شکل ﻧﻬایی نزدیک شویم .
٣- فرم دهی یا Forming :
بقیه ٥٠ درصد کار را انجام میدهیم تا به ١٠٠ درصد شکل ﻧﻬایی برسیم ، سپس توسط دیسک خش گیر ، خطوط موجود روی کارکه توسط دیسک بوجود امده است را از بین میبریم .
4- پولیش یا Polishing :
در مرحله پولیش نیز با دیسکهایی با زبری های مختلف مثل ، ٤٠٠ ، 800 ، ١٦٠٠ ، 1200 و خمیر پولیش ، اقدام به پولیش و به اصطلاح برق انداختن سنگ میکنیم تا در ﻧﻬایت سنگ تراش خورده به طور زیبایی بدرخشد .
5- تراش زاویه ای :
تراش زاویه ای نیز همانند گوهر تراشی است . با این تفاوت که تراش زاویه ای یا مهندسی تراشی بیشتر برای جواهر های گران بها استفاده می شود و دوم اینکه تمام مراحل مانند گوهرتراشی است بجز مرحله سوم که نامیده می شود و در این مرحله با Faceting بنام تراش زاویه ای یا دستگاه های مخصوص اقدام به تراش زاویه دار می نماییم . در این نوع تراش ، زوایای تراش محاسبه شده و با شاخص زاویه اندازه گیری می شود .
دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تراش انواع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .