ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
اکریلیک به الیافی اتلاق می گردد که حداقل 85 % وزن ماکرو مولکول های ان را واحد های اکریلونیتریل تشکیل دهد . الیاف اکریلیک در تو لید انواع لباس ، تولید پتو و فرش دارای کاربرد می باشد .
الیافی که بدست بشر ساخته می شود دو دسته اند. یکی آن هایی که ماده اصلی در طبیعت هست ولی به شکل الیاف نیست ولی به واسطه روشهایی نظیرتر ریسی ، خشک ریسی ، ذوب ریسی آن ها را به صورت الیاف در می آورد. دسته دیگر کلاً مصنوعی اند یعنی ماده اولیه نیز در آزمایشگاه با فرایندهای شیمیایی تولید شده و باز مطابق یکی از روش های فوق به صورت الیاف در می آیند .
الیاف مصنوعی به الیافی گفته می شود که مواد اولیه آن همان عناصر هیدروکربنی هستند ودر طبیعت وجود ندارد بلکه می بایست با روش های شیمیایی و فیزیکی ساختارهای جدیدی را تهیه کرد .
از انواع آن می توان به موارد کلی زیر اشاره کرد :
1- پلی آمیدها ( نایلون )
2- پلی استرها ( پلی استر )
3- پلی اکریلو نیتریل ( اکریلیک )
الیاف اکریلیک یکی ازمهمترین و پرمصرف ترین الیاف مصنوعی به شمار می رود . حدود 85 % الیاف اکریلیک را آکریلونیتریل تشکیل می دهد . ماده اولیه تولید اکریلیک از کربید کلسیم وآب تشکیل می شود .
درصورتی که پلیمر تشکیل شده در یک حلال سبک قابل حل شدن باشد ، بعد ازتهیه محلول اکریلونیتریل وحلال مشابه نایلون از روزنه های رشته ساز عبور کرده و با هوای گرم جامد می شود. در واقع حلال آن خارج می شود .اما اگر حلال سنگین باشد و با هوا تبخیر نشود الیاف را از استخر آب عبور می دهند ، تا حلال آن از آن در آب جدا شود و به آن ترریسی می گویند .
الیاف اکریلیک ترریسی شده درصورتی که ماده حلال ازمواد معدنی باشد سطح قاعده دایروی است ودرصورت آلی بودن حلال سطح مقطع لوبیایی شکل است . مزایای ترریسی عدم تغیر رنگ الیاف ، بازیابی آسان حلال از آب استخر وامکان رنگرزی همزمان با ریسیدن پلیمر است .
ازمعایب آن سرعت پایین وعدم کنترل دقیق حمام انعقاد یا استخر آب است که باعث پایین بودن قیمت کلی این الیاف نسبت به موارد خشک ریسی می شود . ازمیان الیاف اکریلیک که ما می شناسیم انواع زیر ازخانواده ترریسی ها محسوب می شوند .
الف ) اکریلان شامل :
آلمان Dralon L
آلمان Dralon W
آکسا ترکیه AKSACRYL
ژاپن Vonnel
ب ) ولیکرن شامل :
بلاروس Nitron "D"
پرتقال Buluma
ج ) کورتل شامل :
بلاروس Nitron"S"
چین Lengzhon
د ) کاشمیلون شامل :
کره Hamilon
ھ ) کرسلان شامل :
ژاپن Exlon
هند Cfcl
یکی از خواصی که الیاف اکریلیک دارند ایجاد خاصیت جمع شوندگی درآنهاست و این خاصیت سبب ارائه نخ های آکریلیک پفکی به بازارشده است .این الیاف برای تهیه پلیور وپتو والبسه زمستانی بسیار مناسب است و اساس آنها نیز برمبنای مخلوط کردن الیاف اکریلیک با جمع شدگی های متفاوت با هم است .
به صورتی که الیاف اکریلیک تحت کشش را با حرارت تثبیت می کنند و این قابلیت را درآن ایجاد می کنند که تا 25 -20 درصد درحالت بخار بتواند جمع شود . سپس این الیاف وفیلامنت ها را برش داده و با الیافی که جمع شدگی ندارند ، طی چند مرحله پاساژ مخلوط کرده ونهایتاً درصورتی که بخواهند نخ کاموا پفکی ایجاد کنند کلاف پیچ کرده وحرارت ورطوبت می دهند و برای پتو پس از طی مراحل بافت و چاپ بخار داده می شود .
اکریلیک با عنوان پشم مصنوعی برای انواع البسه ، فرش و پتو کاربرد دارد و حفظ گرما از خصوصیات خوب آن است که کاربردهای زمستانی به آن داده است .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید الیاف مصنوعی اکریلیک :
• 1263
• 3384
• 3606
کشور عمده تولید کننده الیاف مصنوعی اکریلیک عبارت اند از : ازبکستان - چین - قرقیزستان - هند - اکراین - ترکیه
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید الیاف مصنوعی اکریلیک :
هیچ محدودیتی جهت صادرات محصول وجود ندارد اما با توجه به نیاز داخل اولویت با تامین نیاز داخل است .
اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید الیاف مصنوعی اکریلیک :
محصول مورد بررسی کاربردهای فراوانی در نساجی دارد ، اما استراتژیک نمی باشد .
الیاف اکریلیک از اکریلونیتریل که یک ماده پتروشیمیایی است تشکیل شده است. معمولاً اکریلونیتریل با مقادیرکمی از سایر مواد شیمیایی ، ترکیب می گردد تا قابلیت جذب رنگ الیاف تولیدی افزایش یابد. الیاف اکریلیک به دو روش خشک ریسی Dry spun و روش تر ریسی Wet spun تولید می گردد .
اغلب الیاف سلولزی و سنتیتیک به روش اکستروژن که عبارت است از خروج با فشار یک محلول غلیظ ( با غلطتی مانند عسل ) از سوراخ های کوچکی به نام رشته ساز یا Spinneret تولید می گردند که رشته های یکسره نیمه جامد پلیمری را ایجاد می کنند .
در مراحل اولیه پلیمر تشکیل دهنده الیاف به صورت جامد است که برای اکستروژن باید مایع گردد . این کار معمولا اگر پلیمر ترموپلاستیک سنتتیک ( که نرم بوده و با حرارت ذوب می شوند ) باشد با ذوب کردن و اگر سلولوزیک غیر ترموپلاستیک باشد با حل کردن در یک حلال مناسب ، انجام می پذیرد .
اگر این مواد پلیمری قابلیت ذوب شدن و یا حل گشتن نداشته باشند باید به صورت شیمیایی آماده سازی شده تا فرم قابل حل شدن و یا مشتقات ترموپلاستیک آن بدست آید. با تکنولوژی های جدید روش های خاصی برای موادی که نه ذوب شده ، نه حل می شوند و نه به صورت مشتقات مناسب در می آیند ابداع شده است. برای این مواد ، مقدار کمی ازمولکول های مایع مخلوط شده و واکنش می دهند تا فرآیند اکستروژن بخوبی صورت گیرد .
Spinneret رشته ساز
Spinneret در اغلب الیاف تولیدی مشابه هم هستند و مانند دوش حمام عمل می کنند. یک Spinneret ممکن است از یک تا صدها سوراخ داشته باشد. این سوراخ ها بشدت به ناخالصی و خوردگی حساس هستند .
مایع که از این سوراخ ها می گذرد باید بدقت فیلتره شود ( که این کار در مورد محلولی بسیار غلیظ راحت نیست ) و در بعضی موارد Spinneret باید از آلیاژهای فلزی بسیار گران قیمت مقاوم در برابر خوردگی ساخته شود.
تعمیر و نگهداری آنها نیز اهمیت ویژه ای دارد و برای پیشگیری از بسته شدن سوراخ هایش باید بطور دوره ای باز شده و تمیز شود . همانطور که رشته ها از سوراخ های Spinneret خارج می شوند ، پلیمر مایع ابتدا به شکل لاستیکی درآمده و در نهایت جامد می شود.
این فرآیند اکستروژن و جامد شدن رشته های بی پایان را ریسندگی Spinning می گویند که البته نباید با ریسندگی Spinning در صنایع نساجی که الیاف تابیده شده به صورت نخ در می آیند اشتباه گرفت. چهار روش Spinning رشته ها برای تولید الیاف وجود دارد : تر، خشک ، مذاب و ژل .
Wet Spinning
روش ترریسی قدیمی ترین فرآیند تولید الیاف می باشد. این روش برای مواد تشکیل دهنده الیاف که در حلال حل گشته اند استفاده می شود. رشته ساز Spinneret در یک حمام شیمیایی فرو می رود و هنگامی که رشته ها در آن غوطه می خورند از ماده شیمیایی حمام جدا شده به صورت جامد در می آیند .
چون محلول مستقیما در داخل مایع مجزا کننده اکسترود می شود این فرایند تولید الیاف wet spinning نام دارد. اکریلیک ، ریون ، آرامید ، موداکریلیک و اسپاندکس می توانند با این روش تولید شوند .
Dry Spinning
روش خشک ریسی نیز برای مواد تشکیل دهنده الیاف در داخل محلول استفاده می شود. منتها بجای اینکه جداسازی پلیمر با رقیق سازی و یا واکنش شیمیایی انجام شود ، سفت کردن مواد با تبخیر حلال در جریان هوا و یا گاز انجام می پذیرد .
رشته ها در تماس با مایع جدا کننده قرار نمی گیرند بنابراین نیاز به خشک کردن و بازیافت حلال را به حداقل می رسانند. این فرآیند می تواند در تولید استات ، تری استات ، اکریلیک ، موداکریلیک ، PBI اسپاندکس و وینیون Vinyon استفاده شود .
Melt spinning
در روش مذاب ریسی ، ماده تشکیل دهنده الیاف برای عبور از سوراخهای رشته ساز Spinneret به صورت مذاب درآمده و سپس مستقیماً با سرد کردن به صورت جامد در می آید. نایلون ، الفین ، پلی استر ، Saran و Sulfar با این متد تولید می شوند .
در این روش الیاف را می توان با سطح مقطع های مختلف ( گرد ، تریلوبال Trilobal ، پنج ضلعی ، هشت ضلعی و غیره ) از رشته ساز Spinneret اکسترود کرد. الیاف با سطح مقطع Trilobal نور بیشتری را منعکس میکنندو به منسوج مربوطه تلالو جذابی می دهند .
الیاف توخالی Hollow و پنج ضلعی Pantagonal وقتی در فرش استفاده می شوند خاك و کثیفی را کمترنشان می دهند. الیاف هشت ضلعی Octagonal خواص بدون درخشش دارند. الیاف توخالی Hollow هوا را در خود به تله می اندازند و باعث خواص عایق و پرزدار بودن Loft می شود .
Gel Spinning
ژل ریسی فرآیند خاصی برای بدست آوردن الیاف با استحکام زیاد و یا خواص ویژه الیاف است. در طی اکستروژن پلیمر به صورت حالت محلول واقعی نیست. مولکول های پلیمر مانند یک محلول واقعی کاملاً گسسته نیستند بلکه رشته های آنها با یکدیگر در نقاط زیادی به هم متصلند تا حالتی از مایع کریستال را بسازند.
این مسئله منجر به نیروی زیاد داخل زنجیره ای شده که باعث می شود استحکام و Tensile strength رشته حاصله بطور مشهودی افزایش یابد. علاوه براین ، با نیروی کشش در طی اکستروژن کریستالهای مایع در طول محور الیاف در یک خط قرار می گیرند.
در نتیجه رشته ها با درجه بالایی از همسویی غیر معمول با یکدیگر از رشته ساز خارج می شوند که این نیز باعث تقویت استحکام آنها می شود. این روش می تواند تحت عنوان خشک-تر ریسی نیز تعریف شود چون رشته ها ابتدا از هوا و سپس برای خنک کردن بیشتر از حمام مایع عبور داده می شوند بعضی از الیاف پلی اتیلن و آرامید با استحکام بالا با روش ژل ریسی تولید می شوند .
کشیدن و نظم دادن
در حین اینکه الیاف اکسترود شده جامد می شوند یا در بعضی از موارد حتی بعد از سخت شدن آنها ، ممکن است رشته ها کشیده می شوند تا از استحکام بهره مند گردند. این کشش زنجیره مولکول ها را در جهت محور الیاف بیرون کشیده و همسو می سازد. در نتیجه قدرت نخ حاصل از آن به میزان قابل توجهی افزایش می یابد .
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث واحد تولید الیاف مصنوعی اکریلیک
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید الیاف مصنوعی اکریلیک ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .