طرحهای توجیهی نان ( طرح توجیهی کسب و کار نان صنعتی ، نان حجیم ، نان فانتزی )

baget1
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کسب و کار تولید انواع نان ( نان صنعتی ، نان حجیم ، نان فانتزی ، سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید نان فانتزی و  طرح کسب و کار تولید نان صنعتی و نان حجیم را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

نان و محصولات آردی مهمترين منبع غذايي در تغذيه مردم ايران و تأمين کننده قسمت عمده کالری ، پروتئين و ويتامينهای گروه B  بوده و از نظر مواد معدنی نيز دارای اهميت ويژه ای ميباشد . به طور کلی ، نان به عنوان يکی از اقلام پايه و اساسی در رژيم غذايي مردم است .


معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی نان فانتزی


 

کلیه نان ها مانند نان صنعتی و حجیم و نان فانتزی ، غذای اصلی و پایه مردم بسیاری از کشورهای جهان را تشکیل داده و روزانه قسمت اعظم انرژی ، پروتئین ، املاح معدنی و ویتامینهای گروه B  مورد نیاز آنها را تامین می نماید . در ایران نیز حدود 65-60 درصد پروتئین و کالری و حدود  3-2 گرم املاح معدنی و قسمت اعظم نمک طعام مورد نیاز روزانه از خوردن نان تأمین می گردد . تهیه و تولید نانهای نازک و مسطح و سایر نانها بدون کاربرد تکنولوژی نمیتواند در طویل المدت ادامه یابد .

تاریخچه تولید و مصرف نان در جهان نشان داده است که ابتدا نان به صورت نازک و مسطح تولید می شده ( مانند نان لواش یا نان بربری یا نان سنگک ) لیکن به مرور به شکل نان نیمه حجیم و در کشورهای پیشرفته جهان به شکل نان حجیم درآمده است . اصولاً تولید نانهای لواش و سنگک و حتی نان بربری به دلیل آنکه سریعاً خشک و بیات شده و دارای ضایعات زیادی می باشند . از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیستند .

براساس آمار موجود حدود 50 درصد از مردم جهان از نانهای صنعتی و حجیم استفاده می کنند و نیمی دیگر که در مر کز آمریکا و بخشهائی از آمریکای جنوبی ، آفریقا و قسمتی از شرق و جنوب شرقی آسیا زندگی می کنند ، ( ایران و کشورهای عربی نیز در این مجموعه واقع اند ) از نانهای لواش و سنگیک و بربری و کلا نانهای مسطح نیز تغذیه  می کنند .

تا چند سال قبل ، روش تهيه نان در ايران  به صورت صد در صد سنتی بود ، اما به تدريج در کنار واحدهای سنتی ، واحدهای توليد نان های صنعتی و حجيم و همینطور نان های فانتزی نيز شروع به کار نمودند ، اين شيوه جديد توليد بدون هيچ پژوهش و برنامه مدون ادامه يافت . درحالی که تهيه نان صنعتی و یا نان فانتزی خوب نياز به اطلاعات دقيق از " شناخت آرد ، روش های تهيه خمير ، عمل آوری و دقت در سيستم پخت " دارد .

بسته بندی و نگهداری دقيق و صحيح نان نيز زمينه های لازم جهت کاهش ضايعات و در نتيجه ، حرکت به سوی خودکفايی در توليد و صرفه جويی در مصرف گندم را مهيا می سازد . با به کار گيری روش های نوين تهيه و عمل آوری خمير ، ماشين آلات مناسب و تکنولوژی مدرن می توان نانی خوب ، با ارزش غذايی بالاتر و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تهيه و توليد نمود .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی نان فانتزی



نان های حجیم صنعتی و کلا محصولات آردی مهمترين منبع غذايي در تغذيه مردم ايران و تأمين کننده قسمت عمده کالری ، پروتئين و ويتامينهای گروه B  بوده و از نظر مواد معدنی نيز دارای اهميت ويژه ای ميباشد . به طور کلی ، نان به عنوان يکی از اقلام پايه و اساسی در رژيم غذايي مردم است .

مصرف سرانه نان در ایران 164-139 کیلوگرم گزارش شده است . میانگین مصرف سرانه نان در کشورهای اتحادیه اروپا 68 کیلوگرم است که در مقایسه با کشور ما تفاوت چشمگیری دیده می شود .

البته بخش زیادی از این نان در کشور ما ضایع می شود . بر اساس سند ملی توسعه فرابخشی در بخش امنيت غذا و تغذيه برنامه چهارم توسعه ، برای سبد غذايي مطلوب ، ميزان بهينه مصرف نان 320 گرم در روز ( معادل 8/116 کيلوگرم در سال ) تخمين زده شده است .

بيشتر نانهایي که در کشور ما توليد و مصرف ميشوند به شکل مسطح و نازک هستند . علت اين امر در درجه اول ذائقه و عادات غذايي مردم است و در درجه دوم نبودن برنامه ريزی مدون و اصولی برای تغيير ساختاری در اين مورد . از اين رو حدود 30 درصد نان توليد شده به دليل کيفيت نامطلوب به ضايعات تبديل ميشود .

البته طی چند سال اخير شاهد تغيير عادات غذايي مردم و تمايل بيشتر به استفاده از غذاهای آماده و   fast food  بوده ايم . از اينرو تمايل به استفاده از نانهای فانتزی و حجیم نيز رو به افزايش است . اما اين فقط بخشی از مصرف نان در سبد غذايي مردم است .

در چند سال اخير مصرف نان به دلائل متعدد از جمله بالا رفتن هزينه ساير مواد غذايي افزايش قابل ملاحظه ای يافته است . بديهی است جهت رفع نيازهای اساسی تغذيه ای مردم به ويژه اقشار کم درآمد بايد از روشهای بهينه توليد و عرضه استفاده گردد .

يکی از اين راه ها تهيه نانهايي با قابليت ماندگاری طولانی تر با حداقل ضايعات و حتی الامکان غنی شده با پروتئين ، املاح و ويتامين ها است . لذا بايد از يک سو با ارائه تعريف علمی و شناساندن نان خوب به مردم و آشنا ساختن افراد جامعه با ايرادات وارد برنانهای سنتی زمينه را برای استفاده بيشتر از نانهای حجيم در جامعه فراهم شود و از سوی ديگر توليد نان به شکل صنعتی و مدرن تغيير کند .

 


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی نان فانتزی



1- آرد گندم : مطابق استاندارد شماره   103( ويژگيهاي آرد گندم ) ميباشد .

2- آب : مطابق استاندارد شماره 1053 ( ويژگيهاي آب آشاميدني ) ميباشد .

3- نمك : مطابق استاندارد شماره 26 ( ويژگيهاي نمك طعام ) ميباشد .

4- مخمر : مطابق استاندارد شماره  2577( ويژگيها و روشهاي آزمون خمير مايه نان ) ميباشد .

5 - استانداردهاي شماره 3115 ( ويژگيهاي لفافهاي آماده شده با لايه آلومينيوم براي بسته بندي مواد خوراكي )

6 - شماره 3341 ( ويژگيهاي جعبه  هاي مقوائي مواد خوراكي )

 


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی نان فانتزی



کشورهای عمده تولید کننده

کانادا - فرانسه – آلمان – بلژيک – انگلستان – آمريکا – ايتاليا – سوئد – دانمارک – هلند – اسپانيا – فنلاند – يونان – روسيه -ژاپن – سوئيس - پرتغال – ايرلند – بلغارستان - آرژانتين

کشورهای عمده مصرف کننده

کانادا - فرانسه – آلمان – بلژيک – انگلستان – آمريکا – ايتاليا – سوئد – دانمارک – هلند – اسپانيا – فنلاند – يونان – روسيه -ژاپن – سوئيس - پرتغال – ايرلند – بلغارستان – آرژانتين – نروژ - استراليا

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی نان فانتزی



شرايط واردات محصول 

از لحاظ قانونی محدوديتی برای واردات نان های فانتزی و حجیم و همینطور نان صنعتی وجود ندارد . کيفيت محصولات وارداتی با استانداردهای ملی تطبيق داده ميشود . اما با توجه به ماهيت محصول از لحاظ زمان ماندگاری و فاصله کوتاه بين فرآيند توليد و زمان مصرف ، واضح است که نياز کشور به نان از منابع توليد داخلی تأمين ميشود . البته نان در اشکال ديگر مانند نانهای سوخاری و برشته و خشک شده به ميزان اندک وارد ميشوند .

از آنجا موضوع مورد بررسی در اين گزارش انواع نانهای فانتزی ( حجيم و نيمه حجيم ) است از پرداختن به ساير فرآورده ها مانند نان زنجبيلی و ...که بيشتر در رديف کلوچه ها و بيسکوئيتها قرار ميگيرند ، خودداری ميشود .

شرايط صادرات محصول  
با توجه به ماهيت محصول به لحاظ ماندگاری و فاصلا کوتاه بين توليد و مصرف ، صادرات محصول در صورتی امکانپذير است که اولاً محصولی با کيفيت مطلوب و زمان ماندگاری بالا توليد شود ، که اين شرايط در صورت رعايت اصول علمی توليد فراهم خواهد شد .

ثانياً نان توليد شده به شکل مناسب بسته بندی شود تا در زمان مورد نظر کيفيت و تازگی خود را حفظ کند . مسئله ديگری که در صادرات محصول نقش بسزايي خواهد داشت رعايت استانداردهای توليد هم از لحاظ کيفيت مواد اوليه ، هم به لحاظ فرآيند و تکنولوژی توليد است . نتيجه اينکه شرايط صادرات نان در کشور زمانی فراهم خواهد شد که نان فانتزی به شکل صنعتی و با رعايت کليه اصول علمی توليد شود .

 


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی نان فانتزی



نان به عنوان غذای اصلی و پايه بسياری ازکشورهای جهان ، به تنهايي تأمين کننده قسمت اعظم  انرژی ، پروتئين و املاح معدنی مورد نياز بدن انسان است و در صورت غنی شدن ميتواند نقش نيازهای بيشتری را پوشش دهد .

از اينرو در دنيای امروز از اهميت ويژه ای برخوردار است . اهميت اين مسئله در کشورهای فقير و در حال توسعه نمايانتر است . از طرف ديگر استفاده از فرآيندهای بهينه در تهيه انواع نان نه تنها به سلامت افراد جامعه کمک خواهد کرد ، بلکه به دليل استفاده صحيح از گندم و آرد و در نتيجه کاهش ضايعات موجب بالا رفتن بهره وری خواهد شد .

 


فرآیند تولید نان فانتزی


- آماده سازی آرد      

- مواد اولیه و افزودنیها   

- اختلاط و خمیرگیری   

- تخمیر اولیه و پوک کردن خمیر    

- چانه گیری و تخمیر میانی

- شکل دهی ، گرد کردن و فرم دهی چانه ها   

- تخمیر انتهایی  

- پخت  

- سرد کردن  

- بسته بندی  

- انبار

- آماده سازی آرد

اصولاً آرد گندم را بر مبنای خاکستر طبقه بندی می کنند . از روی ميزان خاکستر می توان به درجه استخراج آرد ، درجه رنگ و تیرگی یا روشنی آرد پی برد و نوع مصرف و مناسب بودن آنرا جهت هر یک از نانها تعیین نمود. نکته دیگری که حائز اهمیت به نظر می رسد ، مسئله نگهداری آرد با روشهای مناسب  و در شرایط مساعد است . محل نگهداری آرد باید تمیز ، خشک ، بدون بو وعاری از حشرات و جوندگان باشد . انبار آرد باید به راحتی قابل تهویه بوده و در مقابل رطوبت ، حرارت و اشعه آفتاب محفوظ باشد .

آماده سازی خمیر 

آماده کردن خمیر به دو صورت دستی و ماشین امکان پذیر است که روش ماشینی به دو روش پیوسته و غیر پیوسته انجام می شود . در روش غیر پیوسته ، ابتدا خمیر با وزن کم و مشخص تهیه و پس از طی مراحل مختلف پخت می شود . حال آنکه در روش پیوسته کلیه مواد اولیه و افزودنی ، آب ، نمک ، مخمر و در صورت مصرف شکر روغن و شیر یکجا و بصورت اتوماتیک و در یک مرحله اضافه و خمیر بدون توقف و زنجیروار تهیه می شود که پس از طی مراحل مختلف بصورت پیوسته پخت می گردد .

روش تهیه خمیر از طریق فعالیت بیولوژیکی می تواند به دو طریق زیر انجام پذیرد :

1 - روش مستقیم ( بدون خمیر اولیه )

2 - روش غیر مستقیم ( با استفاده از خمیر اولیه )

در روش مستقیم تنها یک خمیر تهیه می شود در حالیکه در روش غیرمستقیم ، دو خمیر تحت عنوان خمیر اولیه و خمیراصلی تهیه می شود . روش غیر مستقیم به دو صورت امکان پذیر است :

1 - روش کوتاه مدت

2 - روش طولانی مدت

اصولاً بکارگیری نوع روش تهیه خمیر ،  به واحد تولیدی،  نوع نان و سایر مشخصات و امکانات بستگی دارد .

مخلوط کردن
خمیر پس از آماده سازی باید مخلوط  شده و زده شود . این کار با استفاده از مخلوط کن های متنوعی انجام می شود . هدف از کاربرد مخلوط کنها ، آماده سازی و گسترش خمیر است . طرز کار دستگاه مخلوط کن به ساختمان آن بستگی دارد .

برای مخلوط کردن مواد اولیه بهتر است با دورکند و جهت زدن خمیر وعمل آوری آن از دور سریعتر استفاده نمود . فرآیندی که در موقع مخلوط کردن خمیر پیش می آید ، یعنی تورم و حلالیت مواد ، طی زدن خمیر نیز ادامه یافته ، باعث تشکیل خمیر می شود . به همین دلیل زدن خمیر نیز به منزله مرحله گسترش خمیر شناخته میشود .

پوک کردن خمیر

پوک و متخلخل کردن خمیر یکی از مهمترین مراحل تهیه نان  به شمار می رود چون خمیری که پوک و متخلخل شود نانی قابل هضم با قابلیت نگهداری بالا تولید خواهد کرد در حالیکه خمیری که پوک نشده باشد نانی سنگین ، مرطوب و خمیری حاصل خواهد کرد که مزه و قابلیت نگهداری و هضم آن در سطح پائینی است .

- خمیر را به طرق زیر میتوان پوک نمود .

- پوک کردن بیولوژیکی ( از طریق خمیرترش یامخمر )

- پوک کردن فیزیکی ( مکانیکی )

- پوک کردن شیمیائی

مهمترین وظیفه ای که مخمرها در تهیه خمیر دارند پوک کردن محصول از طریق متابولیسم مخمرها و ایجاد گاز دی اکسید کربن می باشد . علاوه بر این مخمرها ، الکل ، آلدئید و اسیدهای آلی تولید می کنند که در تشکیل عطر و بوی نان و محصولات پخت اثر می گذارند . امکان آلودگی و فساد مخمر تر همیشه وجود دارد . از این رو باید مرتباً آنرا تحت کنترل داشت .

برای نگهداری بیشترمخمر آنرا بصورت فعال خشک می کنند . و رطوبت آنرا به 10 – 8 درصد می رسانند . دانه های مخمر خشک را می توان تحت خلا یا در بسته های مخصوص که با گازهای مختلف پرشده است به مدت طولانی نگهداری کرد .

چانه گيری

به منظور توزین و تقسیم خمیر ( چانه گیری ) ، زمانی که خمیر آماده شد برای بریدن و توزین به دستگاه چانه گیر منتقل می شود . در واحدهای صنعتی از طریق ماشین آلات نیمه اتوماتیک یا تمام اتوماتیک چانه گیری بر مبنای اصول مختلف زيرانجام می گیرد :

- حجمی

- پیستونی

- محفظه ای ( بدون پیستون )

- نواری

پس از چانه گیری خمیر باید گرد شود . گردکننده های مختلفی وجود دارند که مهمترین آنها عبارتند از گرد کننده مخروطی ، گرد کننده نواری و گرد کننده استوانهای . از نظر اصول و اساس کار بین گرد کننده مخروطی و استوانه ای اختلافی وجود ندارد تنها مورد استفاده آنها برای تهیه انواع خمیر تفاوت دارد . مدت زمانی که چانه گرد شده استراحت کرده تا قابلیت تبدیل به فرم بعدی را پیدا کند ، تخمیر میانی می گویند .

تخمیر میانی خود می تواند در یک یا چند نوبت صورت گیرد . به همین سبب مراحل مختلف تخمیر میانی ممکن است وجود داشته باشد . پس از این مرحله باید چانه ها شکل و فرم مورد نظر را به خود بگیرند .

عملیاتی از قبیل لوله کردن ، تیغ زدن یا خط انداختن ، دو یا چند قلو شدن خمیر ،  بافته شدن ، گره خوردن یا روی هم قرار گرفتن ، شانه زدن و شیارزدن و سایر عملیات فرم دهی در این مرحله انجام می شود . بطورکلی فرم وشکل دادن روی ویژگیهای نان های صنعتی و حجیم و همینطور نان فانتزی از جنبه هایی مانند شکل ظاهری ، درجه پوکی و خلل فرج ، جم و طعم و مزه تأثیر می گذارد .

پخت
در واحدهای صنعتی تولید نان های حجیم و فانتزی ، از آنجا که تعداد بسیار زیادی قرص نان در مدت کوتاهی تهیه می شود . با  توجه به نوع فر و نان روش چیدن چانه ها در فر متفاوت است .

 


ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی نان فانتزی


- الک آرد

- فر گردان

- فر طبقه اي

- گرمخانه

- يونيت مولد بخار

- ميکسر دو زمانه

- ميکسر

- ماشین رول کن خمير

- ماشین برش دهنده نان

- آسياب

- تقسيم کننده خمير

- ماشین گرد کن خمير

- ماشین چانه گير نيمه

- ميز کار بزرگ

- ميز کار رويه و پايه

- ميز کار کوچک

- تريلر فر گردان

- تريلر فر طبقه اي

- سيني ساده فر

- قالب نان بزرگ

- قالب نان کوچک

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید نان فانتزی

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.