جستجو در محتوای K2
جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
موقعیت شما: صفحه نخستاطلاعات طرح های توجیهیطرح توجیهی تولید کنسرو ذرت شیرین و فرآیند تولید و کدآیسیک آن
طرح توجیهی تولید کنسرو ذرت شیرین و فرآیند تولید و کدآیسیک آن - 2.7 out of 5 based on 3 votes
امتیاز کاربر:  / 3
ضعیفعالی 

zorat konserv

طرح توجیهی تولید کنسرو ذرت شیرین و فرآیند تولید آن

هدف از ارایه طرح توجیهی تولید کنسرو ذرت شیرین معرفی آن به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری است که در این مطلب به معرفی آن می پردازیم.

صنعت کنسرو سازی ، یکی از اکتشافات بسیار مهم بشر می باشد که بواسطه آن امکان نگهداری مواد غذایی برای بلند مدت فراهم گردیده است . در اصطلاح فنی کنسرواسیون به مفهوم نگهداری غذا است که از طرق مختلف مانند قوطی کردن ، خشک کردن ، انجماد ، نگهداری در شربت نمک و یا شکر و .... انجام می گیرد .

در کشور ما کلمه کنسرو صرف نظر از مفهوم عام آن ، بصورت مترادف با قوطی کردن Canning مورد استفاده قرار می گیرد که در آن ماده غذایی در شربت شکر یا نمک به مدت طولانی نگهداری می گردد .

فلسفه وجودی پیدایش کنسرواسیون در صنعت غذا ، حفظ و نگهداری آن برای فصول مختلف سال می باشد . ذرت شیرین و سایر محصولا ت کشاورزی تنها در مقطع خاصی از سال تولید شده ولی تقاضای بازار در کلیه فصول و ایام سال برای آنها وجود دارد و لذا با کنسرو کردن محصول فوق ، امکان نگهداری و عرضه آنها در کلیه ایام سال فراهم می گردد.

معرفی محصول کنسرو ذرت شیرین :

ذرت با نام علمی Zea mays یکی از غلات گرمسیری و از خانواده گندمیان (گرامینه) متعلق به گیاهان تک لپه می باشد. گیاه ذرت ، تنها غله ای است که در کشور مکزیک و گواتمالا تکامل یافته است. ذرت پرمحصول ترین غله دنیا به حساب می آید و از لحاظ مقدار تولید ، پس از گندم و برنج قرار می گیرد .امروزه ذرت در تغذیه بسیاری از مردمان دنیا نقش اساسی دارد.

با نام انگلیسی corn وامریکایی (maize) و اسم علمی zea mays از خانواده غلات (poaceae) و یکی از چهار غله عمده جهان است.

موارد مصرف و کاربرد کنسرو ذرت شیرین

محصول مورد مطالعه ، در فهرست مواد غذایی منتج از محصولات کشاورزی قرار دارند . این محصول بصورت مستقیم دارای مصارف غذایی برای انسان ها را دارند که در ادامه جزییات آن ارایه شده است .

مصرف این ماده غذایی نیز متناسب با سلیقه و ذایقه های مختلف صورت می گیرد ولی مصارف عمده آنرا می توان به صورت زیر ارایه کرد .

مصرف در تهیه سالادها

مصرف بصورت مستقیم

مصرف در تهیه پیتزا

مصرف در اردوها
.........

نام و کد آیسیک و شماره تعرفه گمرکی کنسرو ذرت شیرین

طبق اطلاعات بدست آمده از سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت کد آیسیک محصولات طرح به شرح زیر است.

نام محصول :  کنسرو ذرت(پیش فرآوری شده : در آب نمک قرار گرفته، نیم پز شده یا پخته شده)

کد آیسیک : 1513512398

تعرفه گمرکی : 20058000

واحد سنجش : تن

استانداردها

طبق اطلاعات بدست امده از سامانه اطلاع رسانی سازمان ملی استاندارد و تحقسقات صنعتی ایران استاندارد های زیر آمده است.

شماره استاندارد : 2789

موضوع : کنسرو ذرت--ویژگیها و روشهای آزمون

سال چاپ : 1386

:: فرآیند تولید کنسرو ذرت شیرین

در این مطلب فرایند تولید کنسرو ذرت شیرین معرفی شده و اطلاعاتی در زمینه روش تولید کنسرو ذرت شیرین در اختیار شما قرار می گیرد. این اطلاعات هم برای تهیه طرح توجیهی کنسرو ذرت شیرین شما مفید خواهد بود و هم شما را با این طرح تجاری به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری آشنا خواهد کرد . همراه کانون مشاوران صنعتی ایران باشید .

نگاهی به روش تولید کنسرو ذرت شیرین

در صنعت غذا ، فرایند تولید امری نسبتا از پیش تعریف شده بوده و تولید کننده نقش خاصی در اتنخاب آن ندارد و لذا نقش آن ایجاد شرایطی برای دقت عمل در اجرای صحیح فرایند می باشد .

از طرف دیگر اداره نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت و همچنین موسسه استاندارد ، نظارت های مستقیم و مستمر برای واحدهای تولید کننده مواد غذایی اعمال کرده و رعایت دقیق کیفیت مواد اولیه مصرفی و محصول را به همراه دقت در رعایت فرایندهای تولید تحت نظارت و کنترل دارند . بنابراین تولید کننده موظف به اجرای فرایند تعریف شده می باشد که ذیلا این فرایند برای محصول مورد مطالعه آمده است .

• خوشه گیری

ذرت شیرین نیز بصورت دانه های چسبیده به خوشه آن از کشاورزان خریداری و به محل کارخانه حمل می گردد . از این رو لازم است این سبزی ها دپضانه شده و جهت تولید کنسرو آماده گردند . عملیات دانه کردن توسط ماشین مخصوص انجام می گیرد .

• شستشوی دانه ها

ذرت پس از دانه شدن ، برای زدودن بقایای اجرام خارجی مانده از مزرعه مانند بقایای سموم استفاده شده ، حشرات ، خاک و غیره شستشو و تمیز می گردند که این امر بوسیله آب انجام می گیرد .

• پخت اولیه ( بلنچینگ )

کنسرو یک ماده غذایی است که در حالت پخته شده تحویل بازار می گردد . بنابر این پخت آن در کارخانجات کنسرو سازی در دو مرحله صورت می گیرد . در مرحله اول ذرت در مخازن تحت خلاء پیش پخت گردیده و در مرحله دوم که ذرت در داخل قوطی ریخته می شود پخت تکمیل می شود . در پخت اولیه ذرت بصورت پاتیلی تحت خلا پخته می شود .

• پر کردن ذرت در قوطی های فلزی

ذرت پس از پخت اولیه بوسیله ماشین های پرکن ، در داخل قوطی های فلزی پر می شود . البته باید گفت که قوطی ها قبل از پر شدن ، بوسیله فشار بخار تمیز می گردند . میزان ذرت پرشده در هر قوطی بوسیله تنظیم ماشین پرکن ، بطور دقیق کنترل می گردد .

• افزودن آب نمک و سایر افزودنی ها به ذرت داخل قوطی

کنسرو ذرت شیرین ، کنسرو سبزی نگهداری شده در نمک است . از طرف دیگر برخی افزودنی ها نیز همانند اسید سیتریک ، بن زوات سدیم و غیره نیز بعنوان نگهدارنده ( ضد کپک و فساد شیمیایی و میکروبی ) به محتویات کنسرو افزوده می شود . لذا این مواد در مرحله پس از قوطی پرکنی اضافه می شود . لازم به ذکر است که کلیه مواد فوق بصورت گرم در قوطی پر می شوند .

• درب بندی

پس از پر شدن قوطی از سبزی و افزودنی های آن ، درب قوطی بوسیله ماشین درب بند بسته و درز کوبی می گردد .

• پخت نهایی

پخت نهایی اکثرا در مورد ذرت شیرین انجام می گیرد که علت آن نیز دیر پز بودن ذرت است . شیوه عمل بدین صورت است که قوطی کنسرو در داخل آب داغ قرار داده شده و بصورت حرارت غیر مستقیم پخته می شود .

• عملیات حرارتی ( استریلیزاسیون )

کلیه مواد غذایی کنسروی لازم است پس از قوطی شدن ، تحت دما و زمان مشخصی استریلیزه گردند . این عمل سبب از بین رفتن کامل میکروارگانیسم های محتوی غذا شده و آنرا برای نگهداری بلند مدت آماده می سازد . در مورد کنسروهای مورد مطالعه دمای استر یلیزاسیون حدود 90 درجه سانتی گراد و زمان حدود 20 دقیقه است.

• لیبل زنی قوطی های فلزی

قوطی های فلزی کنسروها معمولا به دو صورت تولید می گردند . در حالت اول مشخصات محصول و تولید کننده آن بصورت مستقیم روی قوطی چاپ می شود و در حالت دوم این اطلاعات روی کاغذ چاپ و در پایان تولید بوسیله چسب روی قوطی چسبانده می شود . عملیات لیبل چسبانی بوسیله ماشین انجام می گیرد .

• بسته بندی شرینگ

بسته بندی معمول در صنعت کنسرو ، شرینگ است که در اینحالت قوطی ها بصورت 12 عددی توسط پلاستیک روشن و تحت حرارت حاصل از هوای داغ ، شرینگ می گردد .

• قرنطینه محصول به مدت معین

محصولات غذایی پس از تولید لازم است به مدت معینی در انبار محصول قرنطینه شده و در صورت عدم مشاهده هر گونه آلودگی میکروبی ، راهی بازار مصرف گردند . وجود آلودگی های میکروبی در قوطی ها بصورت باد کردگی قوطی ها ، سوراخ بودن آنها و موارد دیگر قابل مشاهده و کشف است .که زمان قرنطینه حدود دو هفته می باشد .

• ارسال محصول آماده فروش به انبار محصول

پس از پایان دوران قرنطینه ، محصول برای فروش به انبار محصول تحویل می شود .

دانلود فایل طرح توجیهی تیپ کنسرو ذرت و نخود فرنگی و لوبیا چیتی برای سال 1400


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool