جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
موقعیت شما: صفحه نخستاطلاعات طرح های توجیهیخط تولید پروتئین سویا
طرح توجیهی تولید سس سویا سال 1400 + فرآیند تولید pdf + word - 5.0 out of 5 based on 2 votes
امتیاز کاربر:  / 2
ضعیفعالی 

soy sauce

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سس سویا سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید سس سویا را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.


معرفی طرح توجیهی تولید سس سویا


هدف از ارائه طرح توجيهي توليد سس سويا عرفی آن به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری است که در این مطلب به معرفی آن می پردازیم.

در فرهنگ لغت صنعت غذا ، سس ماده غذائي است كه بعنوان تكميل كننده طعم غذا مورد استفاده قرار مي گيرد . به عبارت ديگر سس، مايع غليظي است كه بر اي طعم و مزه دادن به انواع غذاهاي جذاب تر به نظر آمدن آنها به كار مي رود. اصل لغت سس، فرانسوي است كه خود ريشه لاتيني دارد.

سس سويا، نوعي سس تخمير شده است كه از سويا، غلات برشته ش ده، آب و نمك تهيه مي شود .معمولاً در غذاهاي آسيايي از اين نوع سس استفاده مي شود.

اگر چه سس سويا انواع مختلفي دارد، تمام آنها شورمزه بوده و قهوه اي رنگ مي باشند كه براي مزه دار كردن غذاها هنگام پخت مورد استفاده قرار مي گيرند . اين سس اولين بار در كشور چين ابداع شد؛ اما امروزه در سراسر قاره آسيا به خصوص كشور ژاپن و حتي در ديگر نقاط دنيا از آن استفاده مي شود. البته سس سويايي كه مردمان ژاپن در تهيهي غذايشان به كار مي برند با سس سوياي چيني بسيار متفاوت است. كه در اينجا به آنها اشاره شده است .

سس سوياي چيني :

اين نوع سس سويا را با استفاده از دانه ي سويا به عنوان منبع اصلي و از غلات ديگ ر به مقدار كمتر تهيه مي كنند و دو نوع دارد :

الف - سس سوياي تازه/ روشن :

نوعي سس رقيق و به رنگ قهوه اي روشن مي باشد. اين سس در تهيهي اغلب غذاها به كار مي رود و از آنجا كه رنگ آن روشن است، زياد رنگ غذ ا را تغيير نمي دهد .

ب - سس سوياي قديمي/ تيره :

نوعي سس تيره و غليظ است كه تخمير شدن آن، مدت طولا ني تري طول كشيده است. رنگ آن هم قهوه اي تيره مي باشد. به اين نوع سس سويا شيره قند اضافه مي كنند تا ظاهر متمايزي نسبت به ديگر انواع اين نوع سس داشته باشد. معمولاً از اين سس بر اي تزئين روي غذاها استفاده مي شود. اين سس عطر و طعم بهتري نسبت به سس سوياي رقيق دارد؛ به علاوه نمك كمتري هم دارد .

سس سوياي ژاپني :

سس سوياي ژاپني سنتي را به پنج گروه تقسيم مي كنند كه اين دسته بندي بر اساس مواد به كار رفته در تهيه سس و طرز تهيهي آن انجام گرفته است. در انواع سس هاي سوياي ژاپني، گندم به عنوان ماده اصلي وجود دارد. بنابراين، سس سوياي ژاپني بايد قاعدتاً از سس سوياي چيني شيرين تر باشد .

الف - دسته اول : كويكوچي، اين نام از منطقهي كانتو در ژاپن گرفته شده است. ابتدا تنها در اين منطقه از اين نوع سس استفاده مي شد. اما سرانجام تمام ژاپني ها آن را به كار بردند . تقريبا 80 درصد سس سوياي توليد شده در ژاپن از اين نوع مي باشد. استفاده از اين نوع سس ميان مردمان ژاپن رايج است. براي تهيهي آن از مقادير كاملاً مساوي گندم و سويا استفاده مي كنند .

ب - دسته دوم : يوسوكوچي، اين سس به خصوص در ناحيه ي كانزاي ژاپن بسيار به كار مي رود. نسبت به سس كويكوچي شورتر و كم رنگ تر است. كم رنگ تر بودن اين نوع سس به اين دليل است كه در تهيهي آن از شيره اي كه از برنج تخمير شده به دست مي آيد استفاده مي كنند. پس برنج يكي از اجزاي مهم در درست كردن اين نوع سس سويا مي باشد .

ج - دسته سوم : تاماري، در تهيه اين نوع سس به طور عمده از سويا و تنها مقدار كمي گندم استفاده مي شود. اين نوع سس نسبت به كويكوچي تيره تر بوده و عطر بهتري دارد. اين نوع سس را سس سوياي اصلي مي نامند، چون طرز تهيه آن به سس سويايي كه دستورالعمل آن اولين بار از چين به ژاپن آمد، بسيار شبيه مي باشد .

د - دسته چهارم : شيرو، نوعي سس سوياي كمرنگ است. بر خلاف سس تاماري، در تهيه سس شير و بيشتر از گندم و فقط كمي از سويا استفاده شده و همين مسئله باعث مي شود كه اين سس كمرنگ بوده و طعم شيريني داشته باشد .

ر - دسته پنجم : سايشيكومي، اين نوع سس را به جاي آب نمك با سس سويا تهيه مي كنند . در نتيجه رنگ آن نسبت به كويكوچي تيره تر بوده و عطر بهتري هم دارد .

سس سويا معمولاً شور است و استفاده از آن براي برخي افراد مناسب نيست. البته اخيراً سس سوياي كم نمك براي كساني كه رژيم غذايي خاصي دارند به بازار آمده است. اين نوع سس كم نمك رايكي از انواع سس سويا به حساب نمي آورند، چون هر كدام از انواع سس سويا را مي توان با نمك كم هم تهيه نمود. در هر حال، نمي توان اين سس را بي نمك تهيه كرد و كساني كه مصرف مقادير بسيار كم از نمك هم برايشان مضر است، نبايد از اين سس استفاده كنند.

کد آیسیک تولید سس سویا :

مطابق طبقه بندي وزارت صنايع و معادن سس سويا داراي كد آيسيك 15141317 مي باشد .

شماره تعرفه گمركي سس سویا :

با مراجعه به كتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگا ني شماره تعرفه 210310000 بر أي سس سويا استخراج شده است .

شرايط واردات سس سویا :

با مراجعه به كتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگا ني، نتيجه گيري شده است كه محدوديت خاصي براي واردات محصول مورد مطالعه وجود ندارد. حقوق گمركي در واردات اين محصولات 55 درصد مي باشد .


بررسي و ارائه استاندارد ملي يا بين المللي تولید سس سویا


با مراجعه به اطلاعات موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران ، نتيجه گيري شده است كه هنوز مؤسسه فوق بصورت شفاف و انحصاري بر اي محصول مورد مطالعه استاندارد خاصي را تدوين نكرده است .

موارد مصرف و كاربرد سس سویا :

همانطوريكه پيشتر نيز ذكر شد ، سس ها بعنوان تكميل كننده طعم غذا محسوب شده و به همراه آن مورد استفاده قرار مي گيرند .

ليكن بايد گفت كه در جهان صدها نوع سس وجود دارد كه هر كدام از آنها بر اي كاربردهاي مختلف تهيه مي گردند . به عبارت ساده تر ، هر سس بر اي استفاده به همراه غذاهاي خاص و تعريف شده اي مورد استفاده دارد و لذا مورد استفاده سس سويا نيز به همراه غذاهاي زير مي باشد .

• گوشت سفيد ( ماهي ، ميگو ، مرغ )
• انواع كباب هاي گوشتي
• انواع كباب هاي سبزي ها
• انواع كوكوها

در اينجا لازم به ذكر است همانطوريكه در بالا نيز اشاره گرديد ، هر سس به همراه غذ اي مخصوص آن مورد استفاده دارد ، ليكن اين موضوع در حالت عمومي و كلي است كه در آن بي شترين حجم مصرف قرار دارد .

لذا برخي مصرف كنندگان مطابق ذائقه خود از سس ها ( از جمله سس سويا ) در همراه ساير غذاها و كمك غذاها نيز استفاده مي كنند كه در اينجا به علت عمومي نبودن آنها ، از توضيح بيشتر در اين مورد صرف نظر شده است .

بررسي كالاهاي جايگزين و تجزيه تحليل اثرات آن بر مصرف سس سویا :

در صنعت غذا هر چند كه در شرايط خاص و در صورت عدم دسترسي به ماده غذائي مورد نظر ، تا حدودي امكان جايگزيني برخي ديگر از مواد غذائي وجود دارد ، ليكن اين جايگزيني آنچنان از مطلوبيت مصرف برخوردار نبوده و به جر أت مي توان گفت كه هر ماده غذائي مصرف خاص خود را داشته و مصرف كننده علاقه اي براي جايگزيني آن با ساير مواد غذائي را ندارند .

سس ها نيز از وضعيت مشابه برخوردار هستند و هر كدام حوزه هاي مصرف مخصوص بخود را دارا بوده و بازار طالب آن مي باشد . ليكن در شر ايط خاص برخي از انواع ديگر سس ها مانند سس فلفل و سس خردل بصورت محدود مي توانند جايگزين اين نوع س س گردند .

البته در كشورهاي خارجي كه از صدها نوع سس استفاده مي گردد ، جايگزين هاي متنوعي بر اي محصول مورد مطالعه وجود دارد ، ولي نظر بر اينكه در كشور ما تنها چند نوع سس تو ليد و مصرف مي گردد ، لذا از نگاه جايگزيني ني ز محدوديت وجود داشته و تنها دو نوع سس عنوا ن شده را مي توان بعنوان جايگزين معرفي كرد .

از نقطه نظر قدرت جايگزيني نيز بايد گفت كه محصولات جايگزين مطلوبيت كمتري در جايگزيني دارند و بازار در صورت دسترسي به محصول اصلي ، علاقه اي به استفاده از محصول جايگزين ندارد .

اهميت استراتژيكي سس سویا در دنيا امروز :

محصول مورد مطالعه طرح حاضر ، هر چند در كليه خانوارها و اقشار مختلف جامعه بعنوان ماده كمك غذائي داراي كاربرد است ، ولي از نگاه كلان مي توان گفت كه اين محصولات اهميت استراتژيك خاصي در داخل كشور و بازارهاي جهاني ندارند و تنها از نگاهيك محصول مصرفي مي توان اين محصولات را مورد مطالعه و بررسي قرار داد .


كشور هاي عمده توليد كننده و مصرف كننده سس سویا


از نقطه نظر مصرف مي توان گفت كه با توجه بر كاربرد غذائي محصولات مورد مطالعه ، كليه كشورهاي جهان مي توانند بعنوان كشورهاي مصرف كننده اين محصولات محسوب گردند .

ليكن از آنجائيكه اين محصول بومي كشورهاي آسيائي مي باشد لذا در اين كشورها بخصوص چين ، ژاپن و ديگر كشورهاي آسياي شرقي از بيشترين مصرف برخوردار مي باشند . از نظر توليد نيز بايد گفت كه كشورهاي شرق آسيا كه بعنوان عمده مصرف كنندگان اين محصول تلقي مي گردند ، بعنوان عمده كشورهاي توليد كننده نيز محسوب مي گردند .

:: روش تولید سس سویا

در این مطلب به معرفی فرايند تولید سس سويا می پردازیم . امیدوارم این مطلب برای تدوین طرح توجیهی توليد سس سویا مناسب باشد و اطلاعات خوبی در خصوص فرآیند تولید این محصول به شما بدهد .


فرايند توليد سس سويا

مرحله اول : تهيه كوچي

در اين مرحله مواد اوليه كه شامل سويا، گندم و كپك ( مخمر ) آسپرژيلوس مي باشد با همديگر تركيب و تشكيل كوچي را مي دهند . لازم به ذكر است كه از مقداري آب نيز براي تركيب اين مواد استفاده مي گردد .

 مرحله دوم : تخمير نمكي

در اين مرحله كه تحت دما و شرايط نگهداري خاصي تهيه مي شود ،يك تركيب نيمه مايع قرمز مايل به قهوه اي از خمير سويا و گندم تهيه و تخمير مي گردد . عمل تخمير سبب ايجاد طعم مورد نياز در خمير مي شود .

 مرحله سوم : تصفيه

پس از تخمير خمير كه همان سس خام مورد نظر مي باشد ، بخشي از سويا و گندم بدون تخمير و به شكل دانه هاي ابتدائي آن باقي مي ماند . لذا در اين مرحله با عبور خمير از صافي هاي پارچه اي باقي مانده سويا و گندم از خمير جدا شده و خمير صاف ويك دست حاصل مي گردد.

 كنترل كيفيت تولید سس سویا

 اصلي ترين پارامترهاي كنترل كيفي در توليد سس سویا موارد زير است :

 :: آزمون ميزان نمك (13-16 درصد محلول نهايي )
:: آزمون PH (در حدود 5.2 – 4.2)
:: آزمون ميزان شكر (حدود 6 درصد )

فرایند تولید سس سویا

chart-sos-soya

علاوه بر مراحل اصلي ذكر شده ، فعاليت هاي عمومي زير نيز در مورد سس سويا انجام مي گيرد .

:: عمليات حرارتي ( استريليزاسيون )

كليه مواد غذائي كن سروي لازم است پس از قوطي شدن ، تحت دما و زمان مشخصي استريليزه گردند . اين عمل سبب از بين رفتن كامل ميكروارگانيسم هاي محتوي غذا شده و آنرا براي نگهداري بلند مدت آماده مي سازد . در مورد محصولات مورد مطالعه دماي استريليزاسيون حدود 90 درجه سانتي گراد و زمان حدود 20 دقيقه است .

 :: ليبل زني شيشه ها

ظروف شيشه اي سس ها پس از پايان مرحله استريل ، بوسيله ماشين مخصوص ليبل چسباني مي شوند .

 :: بسته بندي شرينگ

بسته بندي معمول در اين صنعت ، شرينگ است كه در اين حالت قوطي ها بصورت 12 عددي توسط پلاستيك روشن و تحت حرارت حاصل از هواي داغ ، شرينگ مي گردد .

 :: قرنطينه محصول به مدت معين

محصولات غذائي پس از توليد لازم است به مدت معيني در انبار محصول قرنطينه شده و در صورت عدم مشاهده هر گونه آلودگي ميكروبي ، راهي بازار مصرف گردند . كپك زدگي ، تغيير طعم ، وجود آلودگي هاي ميكروبي در سس ها ، هوا كشيدن شيشه ها و موارد ديگر قابل مشاهده و كشف است . در مورد محصول مورد مطالعه زمان قرنطينه حدود دو هفته مي باشد .

 :: ارسال محصول آماده فروش به انبار محصول

پس از پايان دوران قرنطينه ، محصول براي فروش به انبار محصول تحويل مي شود . طرح توليد سس از سويا صفحه 33

مقايسه روش توليد سس سویا معمول كشورمان با ديگر كشورهاي جهان

 روش تو ليد محصول مورد مطالعه در بند قبل شرح داده شد بنابر اين در صور تي كه اين روش تو ليد با روش هاي توليد مورد استفاده در ساير كشورها مورد مقايسه قرار گيرد نتايج زير حاصل خواهد شد:

 تكنولوژي و روش تو ليد عنوان شده در ساير كشورها همان روشي است كه در كشور ما انجام مي گيرد ليكن فرمولاسيون ساخت كه در بر گيرنده تعداد و مقدار مواد او ليه و افزود ني ها مي باشد ، در كشورهاي مختلف و حتي شركت هاي مختلف ، متفاوت است و همين امر سبب تو لي د سس با طعم متفاوت و مختلف مي گردد .


تعيين نقاط قوت و ضعف تكنولوژي هاي مرسوم (به صورت اجمالي) در فرآيند توليد

 با عنايت بر شرح ارائه شده تكنولوژي و با توجه بر همسان بودن تكنولوژي مرسوم در تو ليد محصول ، مي توان گفت كه نقاط قوت و ضعف خاصي نمي توان در اين مورد ارائه كرد و لذا تو ليد سس با طعم مختلف براي ذائقه هاي مختلف صورت مي گيرد .

دانلود فایل طرح توجیهی تولید سس سویا

 


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool