طرح توجیهی تولید سس سویا سال 1400 + فرآیند تولید pdf + word

soy sauce

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سس سویا سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید سس سویا را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.


معرفی طرح توجیهی تولید سس سویا


هدف از ارائه طرح توجیهی تولید سس سویا عرفی آن به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری است که در این مطلب به معرفی آن می پردازیم.

در فرهنگ لغت صنعت غذا ، سس ماده غذائی است كه بعنوان تكمیل كننده طعم غذا مورد استفاده قرار می گیرد . به عبارت دیگر سس، مایع غلیظی است كه بر ای طعم و مزه دادن به انواع غذاهای جذاب تر به نظر آمدن آنها به كار می رود. اصل لغت سس، فرانسوی است كه خود ریشه لاتینی دارد.

سس سویا، نوعی سس تخمیر شده است كه از سویا، غلات برشته ش ده، آب و نمك تهیه می شود .معمولاً در غذاهای آسیایی از این نوع سس استفاده می شود.

اگر چه سس سویا انواع مختلفی دارد، تمام آنها شورمزه بوده و قهوه ای رنگ می باشند كه برای مزه دار كردن غذاها هنگام پخت مورد استفاده قرار می گیرند . این سس اولین بار در كشور چین ابداع شد؛ اما امروزه در سراسر قاره آسیا به خصوص كشور ژاپن و حتی در دیگر نقاط دنیا از آن استفاده می شود. البته سس سویایی كه مردمان ژاپن در تهیهی غذایشان به كار می برند با سس سویای چینی بسیار متفاوت است. كه در اینجا به آنها اشاره شده است .

سس سویای چینی :

این نوع سس سویا را با استفاده از دانه ی سویا به عنوان منبع اصلی و از غلات دیگ ر به مقدار كمتر تهیه می كنند و دو نوع دارد :

الف - سس سویای تازه/ روشن :

نوعی سس رقیق و به رنگ قهوه ای روشن می باشد. این سس در تهیهی اغلب غذاها به كار می رود و از آنجا كه رنگ آن روشن است، زیاد رنگ غذ ا را تغییر نمی دهد .

ب - سس سویای قدیمی/ تیره :

نوعی سس تیره و غلیظ است كه تخمیر شدن آن، مدت طولا نی تری طول كشیده است. رنگ آن هم قهوه ای تیره می باشد. به این نوع سس سویا شیره قند اضافه می كنند تا ظاهر متمایزی نسبت به دیگر انواع این نوع سس داشته باشد. معمولاً از این سس بر ای تزئین روی غذاها استفاده می شود. این سس عطر و طعم بهتری نسبت به سس سویای رقیق دارد؛ به علاوه نمك كمتری هم دارد .

سس سویای ژاپنی :

سس سویای ژاپنی سنتی را به پنج گروه تقسیم می كنند كه این دسته بندی بر اساس مواد به كار رفته در تهیه سس و طرز تهیهی آن انجام گرفته است. در انواع سس های سویای ژاپنی، گندم به عنوان ماده اصلی وجود دارد. بنابراین، سس سویای ژاپنی باید قاعدتاً از سس سویای چینی شیرین تر باشد .

الف - دسته اول : كویكوچی، این نام از منطقهی كانتو در ژاپن گرفته شده است. ابتدا تنها در این منطقه از این نوع سس استفاده می شد. اما سرانجام تمام ژاپنی ها آن را به كار بردند . تقریبا 80 درصد سس سویای تولید شده در ژاپن از این نوع می باشد. استفاده از این نوع سس میان مردمان ژاپن رایج است. برای تهیهی آن از مقادیر كاملاً مساوی گندم و سویا استفاده می كنند .

ب - دسته دوم : یوسوكوچی، این سس به خصوص در ناحیه ی كانزای ژاپن بسیار به كار می رود. نسبت به سس كویكوچی شورتر و كم رنگ تر است. كم رنگ تر بودن این نوع سس به این دلیل است كه در تهیهی آن از شیره ای كه از برنج تخمیر شده به دست می آید استفاده می كنند. پس برنج یكی از اجزای مهم در درست كردن این نوع سس سویا می باشد .

ج - دسته سوم : تاماری، در تهیه این نوع سس به طور عمده از سویا و تنها مقدار كمی گندم استفاده می شود. این نوع سس نسبت به كویكوچی تیره تر بوده و عطر بهتری دارد. این نوع سس را سس سویای اصلی می نامند، چون طرز تهیه آن به سس سویایی كه دستورالعمل آن اولین بار از چین به ژاپن آمد، بسیار شبیه می باشد .

د - دسته چهارم : شیرو، نوعی سس سویای كمرنگ است. بر خلاف سس تاماری، در تهیه سس شیر و بیشتر از گندم و فقط كمی از سویا استفاده شده و همین مسئله باعث می شود كه این سس كمرنگ بوده و طعم شیرینی داشته باشد .

ر - دسته پنجم : سایشیكومی، این نوع سس را به جای آب نمك با سس سویا تهیه می كنند . در نتیجه رنگ آن نسبت به كویكوچی تیره تر بوده و عطر بهتری هم دارد .

سس سویا معمولاً شور است و استفاده از آن برای برخی افراد مناسب نیست. البته اخیراً سس سویای كم نمك برای كسانی كه رژیم غذایی خاصی دارند به بازار آمده است. این نوع سس كم نمك رایكی از انواع سس سویا به حساب نمی آورند، چون هر كدام از انواع سس سویا را می توان با نمك كم هم تهیه نمود. در هر حال، نمی توان این سس را بی نمك تهیه كرد و كسانی كه مصرف مقادیر بسیار كم از نمك هم برایشان مضر است، نباید از این سس استفاده كنند.

کد آیسیک تولید سس سویا :

مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن سس سویا دارای كد آیسیك 15141317 می باشد .

شماره تعرفه گمركی سس سویا :

با مراجعه به كتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگا نی شماره تعرفه 210310000 بر أی سس سویا استخراج شده است .

شرایط واردات سس سویا :

با مراجعه به كتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگا نی، نتیجه گیری شده است كه محدودیت خاصی برای واردات محصول مورد مطالعه وجود ندارد. حقوق گمركی در واردات این محصولات 55 درصد می باشد .


بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی تولید سس سویا


با مراجعه به اطلاعات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، نتیجه گیری شده است كه هنوز مؤسسه فوق بصورت شفاف و انحصاری بر ای محصول مورد مطالعه استاندارد خاصی را تدوین نكرده است .

موارد مصرف و كاربرد سس سویا :

همانطوریكه پیشتر نیز ذكر شد ، سس ها بعنوان تكمیل كننده طعم غذا محسوب شده و به همراه آن مورد استفاده قرار می گیرند .

لیكن باید گفت كه در جهان صدها نوع سس وجود دارد كه هر كدام از آنها بر ای كاربردهای مختلف تهیه می گردند . به عبارت ساده تر ، هر سس بر ای استفاده به همراه غذاهای خاص و تعریف شده ای مورد استفاده دارد و لذا مورد استفاده سس سویا نیز به همراه غذاهای زیر می باشد .

• گوشت سفید ( ماهی ، میگو ، مرغ )
• انواع كباب های گوشتی
• انواع كباب های سبزی ها
• انواع كوكوها

در اینجا لازم به ذكر است همانطوریكه در بالا نیز اشاره گردید ، هر سس به همراه غذ ای مخصوص آن مورد استفاده دارد ، لیكن این موضوع در حالت عمومی و كلی است كه در آن بی شترین حجم مصرف قرار دارد .

لذا برخی مصرف كنندگان مطابق ذائقه خود از سس ها ( از جمله سس سویا ) در همراه سایر غذاها و كمك غذاها نیز استفاده می كنند كه در اینجا به علت عمومی نبودن آنها ، از توضیح بیشتر در این مورد صرف نظر شده است .

بررسی كالاهای جایگزین و تجزیه تحلیل اثرات آن بر مصرف سس سویا :

در صنعت غذا هر چند كه در شرایط خاص و در صورت عدم دسترسی به ماده غذائی مورد نظر ، تا حدودی امكان جایگزینی برخی دیگر از مواد غذائی وجود دارد ، لیكن این جایگزینی آنچنان از مطلوبیت مصرف برخوردار نبوده و به جر أت می توان گفت كه هر ماده غذائی مصرف خاص خود را داشته و مصرف كننده علاقه ای برای جایگزینی آن با سایر مواد غذائی را ندارند .

سس ها نیز از وضعیت مشابه برخوردار هستند و هر كدام حوزه های مصرف مخصوص بخود را دارا بوده و بازار طالب آن می باشد . لیكن در شر ایط خاص برخی از انواع دیگر سس ها مانند سس فلفل و سس خردل بصورت محدود می توانند جایگزین این نوع س س گردند .

البته در كشورهای خارجی كه از صدها نوع سس استفاده می گردد ، جایگزین های متنوعی بر ای محصول مورد مطالعه وجود دارد ، ولی نظر بر اینكه در كشور ما تنها چند نوع سس تو لید و مصرف می گردد ، لذا از نگاه جایگزینی نی ز محدودیت وجود داشته و تنها دو نوع سس عنوا ن شده را می توان بعنوان جایگزین معرفی كرد .

از نقطه نظر قدرت جایگزینی نیز باید گفت كه محصولات جایگزین مطلوبیت كمتری در جایگزینی دارند و بازار در صورت دسترسی به محصول اصلی ، علاقه ای به استفاده از محصول جایگزین ندارد .

اهمیت استراتژیكی سس سویا در دنیا امروز :

محصول مورد مطالعه طرح حاضر ، هر چند در كلیه خانوارها و اقشار مختلف جامعه بعنوان ماده كمك غذائی دارای كاربرد است ، ولی از نگاه كلان می توان گفت كه این محصولات اهمیت استراتژیك خاصی در داخل كشور و بازارهای جهانی ندارند و تنها از نگاهیك محصول مصرفی می توان این محصولات را مورد مطالعه و بررسی قرار داد .


كشور های عمده تولید كننده و مصرف كننده سس سویا


از نقطه نظر مصرف می توان گفت كه با توجه بر كاربرد غذائی محصولات مورد مطالعه ، كلیه كشورهای جهان می توانند بعنوان كشورهای مصرف كننده این محصولات محسوب گردند .

لیكن از آنجائیكه این محصول بومی كشورهای آسیائی می باشد لذا در این كشورها بخصوص چین ، ژاپن و دیگر كشورهای آسیای شرقی از بیشترین مصرف برخوردار می باشند . از نظر تولید نیز باید گفت كه كشورهای شرق آسیا كه بعنوان عمده مصرف كنندگان این محصول تلقی می گردند ، بعنوان عمده كشورهای تولید كننده نیز محسوب می گردند .

:: روش تولید سس سویا

در این مطلب به معرفی فرایند تولید سس سویا می پردازیم . امیدوارم این مطلب برای تدوین طرح توجیهی تولید سس سویا مناسب باشد و اطلاعات خوبی در خصوص فرآیند تولید این محصول به شما بدهد .


فرایند تولید سس سویا

مرحله اول : تهیه كوچی

در این مرحله مواد اولیه كه شامل سویا، گندم و كپك ( مخمر ) آسپرژیلوس می باشد با همدیگر تركیب و تشكیل كوچی را می دهند . لازم به ذكر است كه از مقداری آب نیز برای تركیب این مواد استفاده می گردد .

 مرحله دوم : تخمیر نمكی

در این مرحله كه تحت دما و شرایط نگهداری خاصی تهیه می شود ،یك تركیب نیمه مایع قرمز مایل به قهوه ای از خمیر سویا و گندم تهیه و تخمیر می گردد . عمل تخمیر سبب ایجاد طعم مورد نیاز در خمیر می شود .

 مرحله سوم : تصفیه

پس از تخمیر خمیر كه همان سس خام مورد نظر می باشد ، بخشی از سویا و گندم بدون تخمیر و به شكل دانه های ابتدائی آن باقی می ماند . لذا در این مرحله با عبور خمیر از صافی های پارچه ای باقی مانده سویا و گندم از خمیر جدا شده و خمیر صاف ویك دست حاصل می گردد.

 كنترل كیفیت تولید سس سویا

 اصلی ترین پارامترهای كنترل كیفی در تولید سس سویا موارد زیر است :

 :: آزمون میزان نمك (13-16 درصد محلول نهایی )
:: آزمون PH (در حدود 5.2 – 4.2)
:: آزمون میزان شكر (حدود 6 درصد )

فرایند تولید سس سویا

chart-sos-soya

علاوه بر مراحل اصلی ذكر شده ، فعالیت های عمومی زیر نیز در مورد سس سویا انجام می گیرد .

:: عملیات حرارتی ( استریلیزاسیون )

كلیه مواد غذائی كن سروی لازم است پس از قوطی شدن ، تحت دما و زمان مشخصی استریلیزه گردند . این عمل سبب از بین رفتن كامل میكروارگانیسم های محتوی غذا شده و آنرا برای نگهداری بلند مدت آماده می سازد . در مورد محصولات مورد مطالعه دمای استریلیزاسیون حدود 90 درجه سانتی گراد و زمان حدود 20 دقیقه است .

 :: لیبل زنی شیشه ها

ظروف شیشه ای سس ها پس از پایان مرحله استریل ، بوسیله ماشین مخصوص لیبل چسبانی می شوند .

 :: بسته بندی شرینگ

بسته بندی معمول در این صنعت ، شرینگ است كه در این حالت قوطی ها بصورت 12 عددی توسط پلاستیك روشن و تحت حرارت حاصل از هوای داغ ، شرینگ می گردد .

 :: قرنطینه محصول به مدت معین

محصولات غذائی پس از تولید لازم است به مدت معینی در انبار محصول قرنطینه شده و در صورت عدم مشاهده هر گونه آلودگی میكروبی ، راهی بازار مصرف گردند . كپك زدگی ، تغییر طعم ، وجود آلودگی های میكروبی در سس ها ، هوا كشیدن شیشه ها و موارد دیگر قابل مشاهده و كشف است . در مورد محصول مورد مطالعه زمان قرنطینه حدود دو هفته می باشد .

 :: ارسال محصول آماده فروش به انبار محصول

پس از پایان دوران قرنطینه ، محصول برای فروش به انبار محصول تحویل می شود . طرح تولید سس از سویا صفحه 33

مقایسه روش تولید سس سویا معمول كشورمان با دیگر كشورهای جهان

 روش تو لید محصول مورد مطالعه در بند قبل شرح داده شد بنابر این در صور تی كه این روش تو لید با روش های تولید مورد استفاده در سایر كشورها مورد مقایسه قرار گیرد نتایج زیر حاصل خواهد شد:

 تكنولوژی و روش تو لید عنوان شده در سایر كشورها همان روشی است كه در كشور ما انجام می گیرد لیكن فرمولاسیون ساخت كه در بر گیرنده تعداد و مقدار مواد او لیه و افزود نی ها می باشد ، در كشورهای مختلف و حتی شركت های مختلف ، متفاوت است و همین امر سبب تو لی د سس با طعم متفاوت و مختلف می گردد .

تعیین نقاط قوت و ضعف تكنولوژی های مرسوم (به صورت اجمالی) در فرآیند تولید

با عنایت بر شرح ارائه شده تكنولوژی و با توجه بر همسان بودن تكنولوژی مرسوم در تو لید محصول ، می توان گفت كه نقاط قوت و ضعف خاصی نمی توان در این مورد ارائه كرد و لذا تو لید سس با طعم مختلف برای ذائقه های مختلف صورت می گیرد .

دانلود فایل طرح توجیهی تولید سس سویا

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.