طرح توجیهی کشت زعفران گلخانه ای سال 1400 + pdf + word + آموزش جامع

saffron farming aquaponic

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش و تکثیر گیاه زعفران در گلخانه های هیدروپونیک ( آب کشت ) و ایروپونیک ( هواکشت ) و همچنین در مزارع سنتی برای سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی کشت و پرورش و تکثیر  زعفران را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد و همچنین بانک جامعی از کتب پرورش زعفران گلخانه ای و سنتی را ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

هر دو هزار متر زیر کشت زعفران با توجه به میزان عملکرد آن توان ایجاد یک شغل را دارد. از جمله امتیازات منحصر بفرد این کشت که لزوم بومی سازی آن را اولویت می بخشد ، این است که پرداختن به این کشت نیازمند صرف هزینه هایی به منظور تکنولوژی و ابزار و وسایل پر هزینه نیست و تمامی مراحل کاشت تا برداشت آن که در نهایت ظرافت و لطافت تنها با دست صورت می پذیرد ، نیازی به صرف هزینه زیادی ندارد .

با توجه به اینکه کشت زعفران نیاز به آبیاری ندارد ، کشت دیم زعفران می تواند به راحتی بازدهی مناسبی داشته باشد.

از طرف دیگر زعفران را میتوان در گلخانه های ایروپونیک و هیدروپونیک نیز کشت نمود که این روشها نیز مزایای خاص خود را دارند .


مزایای اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش زعفران


saffron farming

با توجه به اینکه کشت زعفران نیاز به آبیاری ندارد ، کشت دیم این محصول می تواند مناسبی در پی داشته باشد و حتی در شرایط کشت دیم زعفران ، علف های هرز نیز کنترل می شود . در کشت زعفران ، هر چقدر اختلاف ارتفاع از سطح دریا بیشتر باشد ، کیفیت بیشتر است

زعفران می تواند امکان و ظرفیت جدیدی در توسعه کشاورزی استان به شمار آید و هر دو هزار متر زیر کشت زعفران با توجه به میزان عملکرد آن توان ایجاد یک شغل را دارد.

همچنین کشت این گیاه می تواند در تولید علوفه مورد نیاز دام های استان نیز مورد توجه قرار گیرد. میانگین تولید علوفه آن در اقلیم های سه گانه استان بین 600 تا 1500 کیلوگرم در هکتار و عملکرد پیاز آن بعد از هفت سال به میزان بیست تن می رسد .


فرایند اجرای طرح توجیهی کشت و فراوری زعفران


زمین محل اجرای این طرح به مساحت 5 هکتار می باشد.

زمین را شخم عمیق زده و کارهای خاك ورزی و تسطیح آن انجام می گردد.

برای حاصلخیزی زمین به ازای هر هکتار در هر سال باید میزان 200 کیلو ازت و 50 کیلو فسفر و 50 کیلو پتاس مورد استفاده قرار می گیرد.

برای آماده شدن زمین قبل از کاشت زمین را آبیاری می کنیم ، که برای آبیاری هر هکتار 6 ساعت آب از چاه 18 اینچ باید خریداری شود ، که قیمت هر ساعت آب بستگی به فصل دارد .


مراحل و هزینه های کاشت زعفران


saffron farming1

برای کاشت هر هکتار زعفران نیاز به 8 تن بنه یا همان پیاز زعفران است و کاشت آن با دستگاه غده کار انجام می گیرد.

بستگی به زمان کاشت در اواسط پائیز زمین کشت شده را مجددا آبیاری می کنیم و پس از آبیاری سطح زمین را با کولتیواتور دوار، سله شکنی و سطح خاك را نرم می کنیم ، تا گیاه زعفران به خوبی از خاك خارج شود .

در سال اول کشت زعفران تولید گل چندانی ندارد و معمولا در حدود 20 کیلوگرم گل در هکتار می باشد.


هزینه های داشت سالیانه زعفران


کشت زعفران بطور سالیانه نیاز به کودهای ازته، فسفره و پتاس دارد و چون در سال هشتم کشت می خواهیم پیازهای زعفران را از زمین برداشت کنیم و نیاز به کوددهی ندارد، لذا هزینه کود دهی طرح برای 7 سال محاسبه می گردد.

در طی دوره کشت زعفران نیاز است که 2 بار نیز به زمین کود دامی نیز داده شود ، که مقدار 10 تن در هربار برای هر هکتار لازم است.

در هر سال هزینه وجین و از بین بردن علف های هرز را خواهیم داشت و در طی دوره 8 ساله سال آخر نیاز به وجین ندارد. همچنین در هر سال زعفران نیاز به 3 آبیاری دارد و با توجه به اینکه در سال آخر فقط یک آبیاری جهت برداشت پیاز یا بنه زعفران لازم است ودر سال اول نیز فقط 2 آب یکی برای کشت و دیگری برای شخم سطح زمین کشت شده لازم است ، بنابراین هزینه آبیاری را 7 ساله حساب می کنیم.

درهر سال باید پس آبیاری در اواسط آبان ماه سطح خاك زمین کشت شده را با کولتیواتور دوار سله شکنی کنیم که هزینه آن نیز محاسبه می گردد.


هزینه های برداشت زعفران


برداشت اصلی زعفران از سال دوم شروع می شود ، که در محصول از سال دوم به بعد بیشتر شده و در سال پنجم به اوج خود می رسد و از سال پنجم به بعد محصول برداشتی کم می شود . در سال اول از هر هکتار زمین زعفران 20 کیلوگرم گل برداشت می شود.

در سال دوم از هرهکتار 100 کیلوگرم گل زعفران برداشت می نمایم.

در سال سوم از هرهکتار 300 کیلوگرم گل زعفران برداشت می نمایم.

در سال چهارم از هر هکتار در حدود 500 کیلوگرم گل زعفران برداشت می شود .

در سال پنجم که سال اوج برداشت محصول است ، از هر هکتار در حدود 550 کیلوگرم گل برداشت می کنیم ، که هزینه برداشت و جدا سازی کلاله آنها در هر سال محاسبه می گردد.

در سال ششم از هر هکتار در حدود 250 کیلوگرم گل برداشت می کنیم.

در سال هفتم از هر هکتار در حدود 200 کیلوگرم گل برداشت می شود .

در هر سال ما باید علوفه زعفران را برداشت کنیم ، که از هر هکتار زعفران در هر سال به طور متوسط 5 تن علوفه برداشت می شود ، که هزینه برداشت و هزینه بسته بندی علوفه ها نیز منظور می گردد.

در سال هشتم برای برداشت بنه زعفران از زمین باید بعد از آبیاری زمین را شخم زد و بنه ها را جمع آوری کرد و برای جمع آوری بنه ها از سطح زمین به 10 نفر کارگر روزمزد در هر هکتار نیاز است . از هر 60 کیلوگرم گل زعفران یک کیلوگرم کلاله خشک یا در اصطلاح سر گل زعفران بدست می آید.

در سال هشتم ما برداشت گل نداریم زیرا قبل از برداشت گل پیازها را از زمین برداشت می کنیم ، که از هر هکتار در حدود 32 تن پیاز زعفران برداشت می کنیم .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و فراوری زعفران

Saffron cultivation

مصارف غذایی :

امروزه مصرف زعفران در تکنولوژی و صنعت بسیار متداول شده و کارخانجات مختلف صنایع غذایی، از زعفران در تهیه انواع سوسیس و مارگارین استفاده می کنند.

کارخانجات لبنی، در تهیه انواع کره، پنیر و سایر محصولات تولیدی خود از آن استفاده می نمایند. در برخی از کارخانجات، زعفران در تهیه انواع پودرهای کیک و در انواع دسرها به کار می رود.

از زعفران به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده طبیعی و سالم در برخی نوشیدنی های سرد و گرم مانند شربت زعفرانی، چای زعفرانی، شیر زعفرانی، ژله، بستنی، شکلات، نبات و آبنبات، کیک و کلوچه، پودرهای سوخاری و... استفاده می شود.

مصارف صنعتی زعفران :

از زعفران در صنعت نساجی برای رنگ آمیزی پارچه های ابریشمی و نخ قالی استفاده می شود.

زعفران در صنایع عطرسازی و خوشبو کننده ها :

اسانس زعفران در فرمول بسیاری از عطرهای گران بها کاربرد دارد و بدلیل افزایش تمایل جهانیان به بوهایی با منشاء طبیعی، اسانس زعفران کاربرد بیشتری می یابد .

مصارف پزشکی و دارویی زعفران :

  • ضد تومور، جمع کننده رادیکال های آزاد( خاصیت ضدسرطانی ) که به دلیل وجود ترکیبات فعالی چون : Crocin-

Crocetin و انواع دیگری از کارتنوئید ها در زعفران

  • محرك و تقویت کننده تمایلات جنسی
  • کمک به هضم طبیعی غذا به علت دارا بودن مواد تلخ ( تانن ) و تقویت کننده معده و ضد نفخ
  • مسکن، بویژه در درمان دردهای لثه و قلنج
  • شادی بخش، درمان دردهای عصبی، آرامبخش، درمان کم خوابی، تقویت کننده حافظه، افزایش دهنده تمرکز، ضد تشنج، افسردگی، اسپاسم، آلزایمر و پارکینسون
  • درمان فشار خون، کاهش کلسترول، درمان کم خونی ناشی از کمبود آهن در دختران، کاهش درصد احتمال بروز بیماریهای قلبی، تصلب شرائین و افزایش سلامت قلب ( به دلیل وجود تیامین،ریبوفلاوین و مواد معدنی )
  • افزایش جریان خون در شبکیه، درمان اختلالات لکه زرد شبکیه در اثر پیری ، بهبود علایم مربوط به رتینوپاتی ایسکمیک
  • درمان بیماری های تنفسی نظیر آسم، سرما خوردگی، سرفه
  • درمان کوفتگی و رماتیسم بصورت استعمال خارجی
  • درمان بیماری هایی نظیر اسهال خونی، سرخک، بزرگ شدن کبد و طحال و عفونت دستگاه ادراری

کد های آیسیک مرتبط با محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و فراوری زعفران

  • زعفران ( کشاورزی ) : 0113412
  • زعفران : 15492420
  • قرص زعفران : 15492422
  • اسپری زعفران : 15492423
  • پودر زعفران : 15492424
  • انواع فراورده های زعفران : 1549312384
  • پودر زعفران : 1549312385
  • قرص زعفران : 154931236
  • اسپری زعفران : 1549312387
  • جامع ترین کتب آموزشی کشت زعفران گلخانه ای و سنتی برای دانلود
  • لینک دانلود طرح توجیهی کشت و فراوری زعفران سال ، از طریق این صفحه ، در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد . لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت جدید، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ، مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

    در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین  طرح توجیهی کشت و فراوری زعفران ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

    فیلم آموزشی کشت و فراوری زعفران نیز ، پس از تهیه ، در کانال یوتیوب ما قرار خواهد گرفت . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. کانال ما را در یوتیوب سابسکرایب کنید تا  جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار گیرد .

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.