طرح توجیهی کشت و پرورش اسطوخودوس سال 1400 + pdf + word

Lavender

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش اسطوخودوس سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی کشت و پرورش گیاه اسطوخودوس را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

اسطوخودوس یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی می باشد ، که دارای خواصی ازقبیل اثر ضدعفونی کننده ، مقوی سیستم عصبی ، آرامبخش ، ضد تشنج ، خواب آور ، شل کننده عضلات ، ضد نفخ ، محرك جریان صفرا ، ادرارآور ، ترمیم کننده زخم ها ، ضدآفتاب سوختگی و مسکن نیش حشرات و .... می باشد .


نکاتی جالب درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش اسطوخودوس


اسطوخودوس فرانسوی ( L .Lavandula angustifolia ) یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است ، که در طب سنتی و تولید فراورده های دارویی کاربرد زیادی دارد . از دیدگاه انجمن گیاهان دارویی آمریکا این گیاه با توجه خواص درمانی آن جزو ده گیاه دارویی برتر شناخته شده است .

این گیاه بومی مناطق خشک و نیمه خشک جنوب اروپا است و برای استفاده های دارویی و تزئینی درمزارع و شهرهای مختلف جهان و ازجمله ایران به طور گسترده ای کشت می شود ، که به دلیل نیاز به نور فراوان ، رطوبت کم ، هوای گرم و خاك سبک شنی ، با بسیاری از مناطق ایران سازگار است و قابل کاشت در مناطق دارای چنین ویژگی هایی می باشد .

با وجود خواص و کاربرد متعدد اسطوخودوس درصنایع مختلف ، این گیاه به صورت طبیعی در ایران وجود ندارد ، ولی با توجه به شباهت بسیاری از مناطق کشور با رویشگاه های طبیعی ، انتظار می رود کشت و توسعه کاربرد آن در این گونه مناطق افزایش یابد .

مزارع اسطوخودوس در ایران با سطح محدود وجود دارد ، که با توجه به بررسی های صورت گرفته ، امکان افزایش سطح زیرکشت آن بسیار بیشتر می باشد . اسطوخودوس به دلیل داشتن مواد مؤثره در صنایع غذایی ، تهیه داروها و صنایع بهداشتی - آرایشی کاربرد فراوان دارد . از گل و اندام رویشی آن اسانس استخراج می گردد ، که به صورت گسترده در صنایع مختلف استفاده می شود .

تنوع آب وهوایی ایران ، شرایط کاشت و پرورش گیاهان دارویی معطر را مناسب کرده است . در برخی شرایط رویشگاهی از جمله وجود تنش های محیطی غلظت متابولیت های ثانویه و مواد مؤثره در آن ها افزایش می یابد .

اسانس استخراج شده از این گیاهان با کمیت و کیفیت بالاتر نه تنها می تواند نیاز داخلی را تأمین نماید ، بلکه به دلیل کیفیت بالا امکان صادرات بیشتر را نیز فراهم می نماید .


معرفی گیاه اسطوخودوس


اسطوخودوس فرانسوی با نام علمی L .Lavandula angustifolia از تیره نعناعیان (Labiatae) بوده و به خانواده Laminaceae تعلق دارد . اسطوخودوس در ایران دو گونه چندساله و خشبی به نام های L . stricta و L . sublepidota دارد ، که در مناطق جنوبی ایران می رویند ، که گونه L . sublepidot انحصاری ایران است .

اسطوخودوس فرانسوی یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است ، که در طب سنتی و تولید فراورده های دارویی کاربرد زیادی دارد . این گیاه ، خشبی و چند ساله با ارتفاع حدود 60-40 سانتی متر و دارای سیستم ریشه ای طویل بوده و قادر است از عمق 4-3 متری زمین آب را جذب نماید . برگ های گیاه ، سبز تیره و نیزه ای ، دارای کرك و حفره های حاوی اسانس است . گل ها به صورت خوشه های مجتمع به رنگ آبی متمایل به بنفش یا سفید می باشد .

این گیاه بومی مناطق خشک و نیمه خشک جنوب اروپا و نواحی مدیترانه است ، که به مقدار زیاد در آن مناطق می روید . بیشترین میزان گیاه ، ازکشورهای فرانسه ، یوگسلاوی ، بلغارستان و اسپانیا به دیگر نقاط جهان صادر می گردد . برای استفاده های دارویی و تزیینی در مزارع و شهرهای مختلف جهان و از جمله ایران به طور گسترده ای کشت می شود .

در فلور رنگی ایران ، حضور این گیاه در نواحی جنوب شرقی مانند بندرعباس ، ارتفاعات گنو ، کنگان و ایسن در نزدیکی بندرعباس ذکر شده است . البته در سایر مناطق کشور نیز به صورت زراعی وجود دارد . با توجه به شرایط اکولوژیکی رویشگاه های طبیعی اسطوخودوس و شباهت آن با بسیاری از مناطق ایران و همچنین وجود مزارع آن در بخش هایی از کشور ، امکان کشت آن در بسیاری از مناطق ایران با آب وهوای گرم یا معتدل وجود دارد .

نیازهای اکولوژیک این گیاه عبارت اند از : نیاز به نور فراوان ، رطوبت کم ، هوای گرم و خاك سبک شنی دارای ترکیبات کلسیمی فراوان و غنی ازموادغذایی و دامنه وسیع تحمل اسیدیته خاك ( در حدود 2/8- 6/ 4) با بسیاری از مناطق ایران متناسب است .

گیاه اسطوخودوس طبیعتی گرم و خشک دارد . در دیدگاه حکمای طب سنتی اسلامی ، اسطوخودوس گیاهی محلل ( تحلیل برنده خلط ) ، ملطف ( لطافت بخش و رقیق کننده خلط ) ، مفتح سدد ( بازکننده گرفتگی مجراه ا) ، جالی ( جلادهنده ) تمام اندام های درونی و بلکه تمام جسم است .

همچنین دارای قوه قابضه ، منضج ( نضج دهنده و رساننده ) ، نفاذ ، مقطع (قطعه قطعه کننده اخلاط ) ، مطفی ( فرونشاننده تیزی اخلاط ) ، مجفف ، مسخن ( گرم کننده ) ، مسهل و مفرح ( شادی آور ) است و طعمی تند توام با اندکی تلخی دارد . از آن به عنوان آرامبخش با شدت اثر متوسط و رفع کننده مشکلات بدخوابی استفاده می شود .

این گیاه صفرا آور و دارای خاصیت ضد اضطراب است . در منابع جدید ، اثر ضد دیابت نیز برای آن قائل شده اند . از محلول دمکرده و یا جوشانده گیاه ، به منظورشستوشو در درمان زخم ها استفاده می شود . همچنین ضماد پخته آن جهت درد مفاصل و نقرس و نیز خیسانده و پخته آن ، برای استسقا و ورم سرد کبد و پاكسازی کلیه و طحال و بیماری های مقعد مفید است .

بنابراین اسطوخودوس پاك کننده مغز از کلیه فضولات خبیث بلغمی و مقوی تمام قوا و تحلیل برنده کلیه بخارات و بادهای فاسد و لطیف کننده ارواح می باشد ، که در طب ایرانی از آن به عنوان ضد درد ، ضد آلزایمر ، ضد آریتمی ، ضد میکروب ، ضد تشنج ، ضد التهاب ، ضد روماتیسم ، ضدعفونی کننده ، ضد ویروس ، ضد اسپاسم ، ضد نفخ ، مقوی معده و ادرارآور استفاده می شود .

بوعلی سینا به گیاه اسطوخودوس لقب « جاروی دماغ » داده است . اسطوخودوس در درمان بیماری های عصبی ، استرس ها ، خستگی های روحی و سردردها مفید بوده و در درمان تیک عصبی به کار می رود . از جمله خواص دیگر آن ضدعفونی کنندگی است . به همراه گیاه مرزنجوش یا بومادران به صورت بخور در درمان زکام ، سرماخوردگی ، بیماری های ریوی و سینوزیت کاربرد دارد .

برای بخور یک مشت از هر کدام با دو لیوان آب جوش استفاده می شود . برای رفع بی خوابی در قدیم یک مشت از برگ این گیاه را زیر بالش می گذاشتند .

اسطوخودوس از جمله گیاهان اسانسدار است که مواد تشکیل دهنده اسانس آن عبارت است از: « لینالیل استات » ، « لینالول » ، « کامفور » ، « گرانیول » ، « کومارین » ، « فلاونوئید » و « استرول » . تقریباً از هر 160 کیلوگرم آن یک کیلوگرم اسانس زردرنگ استخراج می شود که بوی کافور می دهد . بر اساس تحقیقاتی که در دانشکده داروسازی دانشگاه تهران روی اسانس اسطوخودوس انجام شد ، مهم ترین مواد تشکیل دهنده آن و میزان آن شامل :

28 درصد Limonene ،5/3درصد Phellandrene ،35 درصد Cineol ، 5/1 درصد Linalool ، 5/12درصدCamphor ، 28/5 درصد Borneol و 2 درصد Delta Cadinol بود . میزان اسانس به دست آمده از گیاه تازه که دراردیبهشت ماه برداشت شده بود ، 8/1 درصد به دست آمد که نشان داد ، کمیت و کیفیت این اسانس در مقایسه با دیگر نقاط جهان مطلوب می باشد .

اندام دارویی این گیاه شامل سرشاخه های گلدار آن می باشد ، که به صورت اسانس ، روغن ، تنتور ، دمکرده ، بخور و مرهم سینه استعمال می گردد .


خواص محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش اسطوخودوس


برخی از خواص درمانی گیاه اسطوخودوس عبارت اند از : اثر ضدعفونی کننده ، مقوی سیستم عصبی ، آرامبخش ، ضد تشنج ، خواب آور ، شل کننده عضلات ، ضد نفخ ، محرك جریان صفرا ، ادرارآور ، ترمیم کننده زخم ها ، ضدآفتاب سوختگی و مسکن نیش حشرات .

درباره افراد صفراوی مزاج ، مضر وعطش آور است و در افراد گرم مزاج موجب تهوع می شود . مصرف بیش از 10 گرم در روز باعث تپش قلب و صدمه به دستگاه تنفسی می شود . مصرف فراورده های گیاه در زنان باردار ممنوع است .

از مواد مؤثره اسطوخودوس در تهیه برخی فراورده های دارویی از جمله « پودر آلتیب » ، « لوسیون گالیکس » ، « کرم لاژکس » ، « کپسول نرم تاویپک » ، « ژل آکنه هرب » ، « محلول استاپ اسنورینگ » ، « قطره لامیژکس » و « لاون تریپ » استفاده می گردد .

رهایی از گرفتگی بینی ، بوی بد دهان ، درمان اضطراب ، بیخوابی و ضد سوختگی ، سینوزیت ، گرفتگی و خشونت ، سردردهای با منشأ عصبی ، گرفتگی صدا ، سرفه های خلط دار و عوارض تنفسی سیگار ، درمان آکنه ، برطرف کننده خارجی خروپف عصبی .


فرایند پرورش اسطوخودوس ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش اسطوخودوس

کاشت اسطوخودوس به دو روش کشت بذری و کشت قلمه ( رویشی ) صورت می گیرد . البته روش دوم متداول تر از کشت بذری است . بر همین اساس ، این گیاه به دو صورت جنسی ( با بذر ) ، و غیرجنسی و رویشی ( با قلمه ) تکثیر می شود .

فصل پاییز ( آذر ) یا نیمه دوم اسفند ( اوایل بهار ) زمان مناسبی برای کشت بذر در خزانه هوای آزاد است . برای هر هکتار زمین به 9-7 کیلوگرم بذر و بیست هزار بوته نیاز است . اواخر شهریور تا اوایل مهرماه سال بعد ، زمان مناسبی برای انتقال نشاءها به زمین اصلی است .

در تکثیر به روش غیرجنسی ، قلمه از ساقه های سبز و جوان یا ساقه های خشبی در اوایل شهریور تهیه می شود و پس از ریشه دار شدن ، در بهار یا پاییز سال بعد به زمین اصلی منتقل می گردد .

در مرحله داشت ، کنترل علف های هرز در مزرعه ضروری است . همچنین هرس اندام هوایی در سال اول و دوم سبب تولید شاخه های متعدد ، پرپشت گیاه و رشد یکسان ساقه های گلدهنده می شود . برای سهولت تهویه هوا درخاك ، هر چهار یا شش سال ، باید خاك بین ردیف ها تا عمق 60 سانتی متری برگردان شود .

از آفات مهم اسطوخودوس حشره ای به نام سوفورونیا هیومرلا است ، که لارو این حشره سبب نابودی پایه های اسطوخودوس می شود و برای مبارزه با آن باید از صابون های نیکوتیندار استفاده کرد .

بهترین زمان برداشت هنگام گل دهی گیاه است ؛ یعنی زمانی که گیاه بیشترین اسانس را دارد . از این رو از سال دوم و از بدو بازشدن گل ها برداشت محصول شروع می شود . در هنگام برداشت ، تنها گل و پیکر رویشی گیاه برداشت می گردد . در یک مزرعه اسطوخودوس می توان به مدت ده تا پانزده سال از گیاه کاشته شده بهره برداری کرد .

مقدار محصول گل خشک از سال دوم به بعد 60-40 کیلوگرم در هکتار و محصول برگ خشک تا 2000 کیلوگرم در هکتار خواهد بود . همچنین بهترین زمان برداشت بذر ، هنگامی است که رنگ آن قهوه ای تیره شده است .

برنامه اجرایی تولید

به دلیل ویژگی های اکولوژیکی گیاه اسطوخودوس و مقاوم بودن به خشکی و سایر عوامل محدودکننده رشد گیاهان در مناطق خشک و نیمه خشک و از طرفی ضرورت کاهش مصرف آب و سایر نهاده های کشاورزی ، کشت نهال به صورت دیم یا با استفاده از حداقل آبیاری امکان پذیر است .

در اجرای این پروژه با رعایت نکات زیست محیطی و حداقل خاك ورزی و کم آبیاری ، نهال های یکساله به صورت گلدانی و در ردیف هایی با فاصله 1 متر و فاصله بوته ها با فاصله 5/0 متر ( بیست هزار پایه در هکتار ) پس از ناخن زنی( Ripper ) با عمق60 سانتیمتر کاشته خواهد شد .

در مزرعه ، سامانه های سطوح آبگیر برای جمع آوری آب باران تعبیه گردیده و درصورت لزوم مواد اصلاح کننده خاك و کود حیوانی افزوده خواهد شد . به منظور تولید شاخه های متعدد و پرپشت گیاه و رشد یکسان ساقه های گل دهنده عملیات هرس بوته ها در هر سال صورت می گیرد و عملیات اصلاحی و حذف علف های هرز نیز سالیانه در فاصله اردیبهشت تا تیرماه به دفعات صورت خواهد گرفت .

عملیات کف بر کردن بوته ها برای جوانسازی و تولید محصول بیشتر و بهتر ، هر پنج سال یکبار صورت خواهد گرفت . برنامه زمانبندی در چارچوب سه مرحله « آماده سازی و تسطیح زمین و کشت اصولی و ارگانیک نهال » ، « داشت و برداشت محصول » و « بازاریابی و تبلیغات » .


ویژگی ها و مزایای اجرای طرح توجیهی کشت و پروش اسطوخودوس

کشت و پرورش گیاه دارویی اسطوخودوس از مشاغل تولیدی است و تولید اقتصادی و ارگانیک اسانس و اندام های گیاه به صورت خشک و تازه وعرضه آن به بازارهای داخلی و خارجی ، موجب سودآوری مناسب این کسب و کار می شود .

با توجه به امکان کشت زراعی اسطوخودوس در مزارع با هدف کاربری دارویی و در مواردی کاربری تزیینی ( استفاده در فضای سبز شهری ) از نوع مشاغل توسعه ای به شمار می آید .

زیرا ، هدف از این حرفه تولید محصول با فناوری روز می باشد ، به نحوی که از نظر کیفیت و نحوه عرضه نیز واجد نوآوری باشد . گرایش مردم به استفاده دارویی وسیع از این گیاهان ، زمینه های اختصاصی بهره برداری از اسطوخودوس ، استفاده شرکت های فعال و طرف قرارداد شهرداری ها از این گیاه برای زیباسازی فضای سبزی شهری به ویژه درپارك ها و بلوارها ، جذابیت و سودآوری درازمدت این کسب و کار را به دنبال دارد .

در فرایند تولید و توسعه کمی و کیفی آن ، امکان بهره مندی از فرصت های متنوعی ، از آن جمله توسعه بازارهای هدف به خصوص دستیابی به بازارهای خلیج فارس ، فرآوری و تولیدات محصولات دارویی ، آرایشی و بهداشتی ، بسته بندی های متنوع ، مواد ترکیبی متنوع و . . . برای پیشرفت این کسب و کار وجود دارد .

برای بهره مندی از این فرصت ها خشک کردن سرشاخه ها و گل های برداشت شده در سایه و زیر و روکردن آرام آن ها حداقل یکبار در روز برای جلوگیری از کپک زدگی ضروری است . حداکثر دما برای خشک کردن درخشک کن های صنعتی 40 درجه سانتیگراد است . دمای بیش از این مقدارباعث پایین آمدن کیفیت ماده مؤثره می گردد .

از طرفی ، برای اطمینان ازخشک شدن کامل گیاه و انبارداری صحیح ، ریختن در کیسه های پارچه ای20 یا50 کیلوگرمی و قراردادن آن ها در محلی سرپوشیده ، دور از رطوبت و عاری ازح شرات و جانوران موذی ضروری است .

همچنین بخش دیگری از این فرصت ها در اثر تولید اسانس و عصاره گیری اسطوخودوس محقق می شود . برای این منظور با بهره گیری از نمونه های گیاهی تازه ، اسانس و عصاره با روش تقطیر استخراج می شود . نمونه های گیاهی را در داخل دیگ تقطیر ریخته و به میزان نصف وزن نمونه ها آب اضافه کرده و با استفاده از بخار آب ، تقطیر می کنیم .

در این روش از یک کیلوگرم نمونه اسطوخدوس تر ، حدود چهار لیتر عرق اسطوخودوس استخراج میشود وهم زمان اسانس در دستگاه جمع آوری اسانس ( مککویل ) جمع می شود . در روش استفاده از نمونه های گیاهی خشک ، مشابه روش قبلی عمل م یشود با این تفاوت که میزان آب استفاده شده ، هم وزن نمونه خشک خواهد بود .

پیامد تولید اسطوخودوس در مزرعه به دلیل حداقل خاك ورزی و حداقل استفاده از آب ، کمترین میزان دخالت و تخریب منابع را خواهد داشت . به طورکلی با توجه به تغییرات آب و هوایی و خشکسالی های پی در پی ، کشت و پرورش گیاهان با نیاز آبی کمتر ، می تواند راهکار مؤثری برای جایگزینی کشت های رایج ، که آب فراوانی نیاز دارند و یا دستخوش تغییرات و تنش های ناشی از آن عملکرد پایینی دارند ، باشد .

همچنین هدف این طرح توجیهی کشت و پرورش اسطوخودوس ، کشت محصول به صورت طبیعی و بدون استفاده از کودها و سموم شیمیایی است . محصول ارگانیک به خصوص با هدف تولید فراورده های دارویی و غذایی ویژگی منحصر به فردی است ، که این طرح را از طرح های مشابه ، متمایز می نماید ؛ زیرا وجود باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی ، ضمن وارد کردن خسارت به محیط زیست ؛ برای مصرف کنندگان نیزصدمه و مسمومیت را به همراه خواهد داشت .

وجود کارگران و دست اندرکاران علاقه مند و کارا در مراحل تولید و برداشت محصول در قالب این طرح ، به محصولی مرغوب و مناسب منجر خواهد شد و به دلیل نزدیکی محل تولید به مراکز مصرف نیز محصولی تازه را به طور مداوم تأمین خواهد کرد .

بهره مندی از تسهیلات بانکی ، فرایند ایجاد و راه اندازی این شغل را تسهیل و تسریع می کند که برای دریافت تسهیلات ، ضروری است ، مجوزهای لازم از مدیریت جهاد کشاورزی منطقه اخذ گردد و مزرعه تولیدی تحت نظارت مهندس گیاهان دارویی قرار داشته باشد .

لینک دانلود طرح توجیهی کشت و پرورش اسطوخودوس ، از طریق این صفحه ، در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد . لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی کشت و پرورش اسطوخودوس ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار گیرد .

    • ایده های زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشند . جهت آشنایی با طرح توجیهی این پروژه های تجهیزاتی نو و بکر روی نام آنها کلیک نمایید

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شربت گیاهی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید اسانس های گیاهی

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی

::  تعریف ساده از طرح توجیهی و طرح امکان سنجی !

:: آشنایی با سامانه ی کارا و وام روستایی

:: آشنایی با نرم افزار کامفار جهت تدوین طرح توجیهی

:: برگزاری تور آموزشی گردشگری برای واردات از چین

:: تخفیفات استثنایی و خاص برای واردات از چین

:: ما مقالات و پایان نامه های شما را منتشر میکنیم

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.