طرح توجیهی کشت و پرورش چای ترش سال 1400 + pdf + word

Sour tea

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش چای ترش سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی کشت و پرورش چای ترش را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

چای ترش گیاهی دارویی می باشد ، که دارای خواصی از قبیل کاهش دهنده فشارخون ، خنک کننده بدن ، رقیق و تصفیه کننده خون ، کنترل کننده کلسترول خون ، اختلالات کبدی ، صفرایی و ... می باشد .


نکاتی جالب درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش چای ترش


بیش از 300 گونه از چای ترش در سراسر جهان در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر یافت می شوند . موطن اصلی این گیاه غرب آفریقا گزارش شده است و امروزه در سطح وسیعی در غرب آفریقا ، آسیا ، استرالیا از هند تا مالزی ،اتریش ، آمریکای مرکزی و بسیاری از کشورهای گرمسیر کشت می شود . چای ترش یا چای قرمز از کاسبرگ گیاه چای ترش تهیه می شود و در بسیاری از مناطق دنیا به صورت نوشیدنی گرم و یا سرد مصرف دارد .

کاهش دهنده فشارخون ، خنک کننده بدن ، رقیق و تصفیه کننده خون ، کنترل کننده کلسترول خون ، اختلالات کبدی ، صفرایی و همچنین آرام بخش بوده و یکی ازمنابع غنی آهن مورد نیاز بدن انسان به شمار می آید .

وجود مقادیر زیاد آنتوسیانین در کاسبرگ های گیاه نقش مهمی در کاهش فشارخون و خواص ضد سرطانی آن دارد . مصرف این محصول دربرخی فرهنگ های ملل مختلف مانند چین ، مکزیک و حتی اروپا وجود دارد .

در آمریکای لاتین ، سودان و مصر به عنوان یک نوشیدنی تشریفاتی در جشن های رسمی از آن استفاده می شود . مزه آن ترش است و معمولاً با شکر نوشیده می شود . ترشی آن به خاطر وجود اسید سیتریک و ویتأمین C می باشد .

همچنین ، این گیاه دارویی دارای آنتی اکسیدان های ضد چربی خون است .

گیاه شناسی چای ترش

چای ترش از خانواده مالواسه ، گیاهی است یک ساله یا چندساله و می تواند به صورت درختچه ای و در حدود 5/2-2 متر ارتفاع رشد داشته باشد . برگ های5-3 وجهی سبز مایل به زرد گل های زرد با کاسبرگ های سبز که بعد ازرسیدن میوه ، کاسبرگ ها به رنگ قرمز در می آیند . برگ ها متناوب ، رگبرگ ها پنجه ای ، حاشیه برگ ها دندانه ای ، بدون کرك ، دمبرگ بلند یا کوتاه دارند .

گل دهی در اواخر شهریور یا اوایل مهر بوده و کاسبرگ ها در آبان و آذر آماده و قابل برداشت هستند .

گل ها بزرگ و دارای دمگل کوتاه ، رنگ آن قرمز متمایل به زرد با مرکزیت تیره می باشند . گل ها به قطر 8 تا 10 سانتیمتر ، به رنگ سفید تا زرد کمرنگ وبا نقاطی به رنگ قرمز تیره روی هر گلبرگ هستند . کاسه گل گوشتی بوده که حدود 2-1 سانتی متر پهنا و 5/3-3 سانتی متر نیز طول دارد . این کاسه گل گوشتی به رنگ سبز بوده که پس از رسیدن و بلوغ میوه ها به رنگ قرمز تبدیل می شود . میوه ها 5/2 سانتیمتر طول داشته است .

کاسبرگ های گوشتی مانند که محتوی 34- 22 دانه در هر کپسول می باشد احاطه شده اند ، دانه ها به رنگ قهوه ای تیره می باشد . دارای یک ریشه راست و عمیق و قابل نفوذ می باشد .

برداشت میوه به روش چینی باعث می شود ، جوانه های خفته فعال شده و دوره گلدهی گیاه تا اواخر بهمن ماه طول بکشد ، در صورتی که به روش سودانی برداشت شود گیاه در دی ماه از بین می رود . هرس اولیه شاخه زایی و نمو بیشتر شاخه های گل دهنده را افزایش می دهد .

عملکرد محصول بر اساس اظهار نظر مدیر جهادکشاورزی خاش 750 کیلوگرم در هکتار می باشد . این میزان عملکرد مطلوبی در مقایسه با سایر نقاط جهان محسوب می شود .

ترکیبات چای ترش

در بذر چای ترش اسیدآمینه های اسیداسپارتیک ، اسیدهای آمینه ، ایزولوسین ، تریپتوفان ، والین و اسیدآمینه های سولفوری که ازکمیاب ترین اسیدهای آمینه هستند ، در این گیاه یافت می شود .

بذرها دارای فراوان ترین اسید آمینه های ضروری لوسین ، لیزین و فنیلآلانین می باشند . دانه های چای ترش به عنوان یک منبع جدید از پروتئین و لیپید هستند ، دانه های چای مکی 25-18 درصد پروتئین دارا می باشند . میزان موسیلاژ کاسبرگ 35-22 روز بعد از گلدهی در گونه های آمریکای مرکزی و مصری 28-24 درصد و گونه هندی 15 درصد گزارش شده است .

کاسبرگ خشک شده چای ترش دارای گوسی پتینفلانوئید ، هیبیستین ، سابدارتین می باشد . ماده اصلی رنگی هبیسین است ، که به عنوان یک دافنی فیلین شناخته شده است . ماکزیمم میزان پکتین در کاسبرگ های این گیاه 4-2 درصد می باشد . مقدار آنتوسیانین کاسبرگ ها بین 5/2-7/1 درصد وزن خشک می باشد .


خواص و کاربرد محصولات مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش چای ترش


برگ های جوان و ساقه های نازك چای ترش بیشتر در سالاد استفاده می شود .

برگ های سبز پخته شده یا به تنهایی و یا ترکیب با سبزیجات ، در گوشت و ماهی مصرف می شود . برگ سبز می تواند به عنوان سبزی خوراکی کاربرد داشته باشد . دم کرده برگ این گیاه منبعی غنی از آهن و مس می باشد . کاسبرگ های خشک شده محتوای هیبستین ، سابدارتین و فلونوئید گوسی پتلینت است .

چای ترش یا چای قرمز از کاسبرگ گیاه چای ترش تهیه می شود و در بسیاری از مناطق دنیا به صورت نوشیدنی گرم و یا سرد مصرف دارد . چای ترش خاصیت خنک کننده قوی برای بدن دارد ، از این رو در فصل تابستان می تواند مورد توجه قرار گیرد ، به طوری که میزان تعرق را افزایش داده و دمای داخلی بدن را کاهش می دهد .

فشار خون و کنترل آن توسط چای ترش یکی دیگر از خواص این چای است . برای بیمارانی که فشار خون بالایی دارند ، این چای همیشه توصیه شده است . از بین بردن کلسترول خون است ، از بین بردن اختلالات کبد و تصفیه کننده خون است .

در بسیاری از کشورها ، کاسبرگ چای ترش به خاطر خواص دارویی و کاربرد در صنایع غذایی استفاده می شود . نوشیدنی های این گیاه کاهش دهنده فشار خون ، خنک کننده بدن ، رقیق و تصفیه کننده خون ، کنترل کننده کلسترول خون ، اختلالات کبدی ، صفرایی و همچنین آرام بخش می باشد و برعکس چای که باعث دفع آهن می شود چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار می آید . رنگ قرمز در چای ترش به عنوان مکمل و به عنوان منبع جایگزین قهوه استفاده می گردد . کاسبرگ تازه پس از جوشاندن با شکر برای درست کردن شیرینی استفاده می شود .

کاسبرگ تازه چای ترش در تهیه سالاد ، پخت کیک ، سوپ ، سس ، پودرهای خوراکی استفاده می شود . کاسبرگ های یاد شده دارای مقدار زیادی اسید سیتریک و پکتین می باشد که برای درست کردن مربا ، ژله ، مفید می باشد . در سوپ های روغنی و سوسیس پودر دانه های چای استفاده می شود . همچنین دانه ها به عنوان جایگزین قهوه به علت وجود خواص محرك جنسی استفاده می شود .

دانه های این گیاه ادرار آور بوده و روغن قهوه ای حاصل از دانه های این گیاه در التیام زخم ها و بیماری ها مؤثر است . دانه آن حاوی چربی و پروتئین بوده و در هند از دانه های این گیاه به عنوان یک دارو برای سستی بدن ، گیجی و سوء هاضمه استفاده می شود .

دانه و کنجاله بذر چای ترش نیز در تغذیه طیور کاربرد دارد . چای ترش به دلیل دارا بودن فیبر و میزان سلولز بالا درصنعت کاغذسازی اهمیت زیادی دارد .

بر اساس نتایج تحقیقات صورت گرفته در سیستان و بلوچستان افزودن چای ترش به جیره های آلوده به آفلاتوکسین 1B در جوجه های گوشتی ، اثر سم افلاتوکسین را بر پاسخ ایمنی و عملکرد تولیدی کاهش می دهد .


ارقام تجاری چای ترش


- رقم سابداریفا

گیاهی یک ساله ، راست قامت ، درختچه ای ، انبوه ، ارتفاع در حدود 2/4 متر ، ساقه ای قوی ، صاف یا نسبتاً صاف ، استوانه ای شکل و قرمز می باشد . برگ ها بزرگ ، منفرد و متناوب با رگبرگ های پنجه ای قرمز رنگ ( 12 – 5/7 ) سانتی متر طول ، سبز رنگ و با دمبرگ کوتاه یا بلند هستند . برگ ها درگیاهچه های جوان و برگ های بالایی گیاهان پیر ساده و شبیه هم هستند .

گلبرگ ها سفید با مرکز قرمز رنگ در پایه میله پرچم واقع شده اند و زمانی که در انتهای روز ، پژمرده می شوند رنگ آن ها بنفش می شود . دارای کاسبرگ خوراکی قرمز تا زرد کمرنگ ، که این واریته الیاف کمتری دارد .

کاسبرگ به رنگ قرمز بوده و از 5 کاسبرگ بزرگ با یک اپیکالیکس 12-8 قسمتی تشکیل یافته و پیرامون پایه دارد ، که شروع به بزرگ شدن ، گوشتی شدن ، انحنا یافتن همراه با آبدار شدن می کنند ، کپسول ها قبل از رسیدن سبز ، پنج برچه ای بوده و در هر برچه دو ردیف دانه وجود دارد ، که در هر ردیف 4- 3 دانه قهوه ای روشن کلیوی شکل ، 5- 3 میلی متر طول و کاملاً کرك دار هستند .

کپسول ها در موقع خشک شدن قهوه ای شده و در این زمان دانه ها رسیده می باشند و باشکاف های اولیه کپسول باز می شود و دانه ها ریزش می کنند .

- واریته آلتیزیما

گیاهی یک ساله ، کم شاخه ، راست قامت ، با ارتفاع 8/4 متر می باشد ، که در حقیقت بیشتر به خاطر الیاف آن کشت شده و از کاسبرگ آن کمتر استفاده می شود . در شرق هندوستان ، نیجریه و تا اندازه ای در بعضی از نقاط گرمسیر در آمریکا کشت می شود . ساقه های این واریته و برگ های آن بعضاً سبز است ، ولی گاهی برگ های آن رگبرگ های قرمز دارند . گل ها به رنگ زرد و کاسبرگ هایش قرمز یا سبز ، غیرگوشتی ، خاردار و مصرف غذایی ندارد .

- ریکو

گیاهی با رشد نسبتاً کم ، بوته ای ، معمولاً برگ ها ساده که در مدت زمان طولانی به وجود می آیند و اغلب مواقع دارای سه لوب می باشند . گل ها دارای چشم ها ( نقاط ) قرمز تیره و دانه های گرده آن زرد طلایی است . کاسبرگ در زمان بلوغ دارای 5 سانتی متر طول و 2/3 سانتی متر عرض دارد . براکته ها ( برگک ها ) به صورت افقی هستند . بیشترین محصول هر گیاه کاسبرگ آن است برای آبمیوه و شربت استفاده می شود و رنگ آن قرمز تیره است .

- ویکتور

گیاهی با ارتفاع 13/2 متر ، راست و تنومند است . گل ها دارای چشم های ( نقاط ) قرمز تیره و دانه های گرده قهوه ای طلایی می باشد . این رقم در بعضی شرایط نسبت به رقم ریکو زودتر شکوفه می دهد . کاسبرگ های آن نسبت به کاسبرگ های رقم ریکو بلندتر هستند . براکته ها ( برگک ها ) بلندتر ، طولانی تر و دارای فرورفتگی به سمت بالا هستند و عصاره آن در آب میوه ، مربا و شربت مصرف می شود و کاملاً قرمز است .

- آرچر

این گیاه بعضی اوقات روسل سفید نامیده می شود . گیاهی بلند و قوی شبیه ویکتور ولی ساقه های آن سبز رنگ است . گل ها زرد و دانه های گرده قهوه ای است . کاسبرگ ها سبز رنگ یا سبز متمایل به سفید و کوچک تر نسبت به دو واریته دیگر ، اما محصول این گیاه خیلی بیشتر است . عصاره و آب میوه و دیگر محصولات تقریباً بدون رنگ است .

کشور های عمده تولید کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش چای ترش :

کشورهای چین و تایلند از بزرگترین تولید کنندگان چای ترش در دنیا هستند ، کشورهای آفریقا و شبه قاره هند نیز در رتبه های بعدی قرار دارند .


فرایند کشت چای ترش ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش چای ترش


روش کاشت

معمولاً بوسیله بذر تکثیر می شود ، اما گاهی به آسانی از طریق قلمه رشد می کند . این روش گیاهان کوتاه تری ایجاد می کند ، که به صورت کشت مخلوط در بین درختان و گیاهان دیگر کاشته می شود ، که در این صورت عملکرد کاسبرگ ها نسبتاً پایین است . چون گیاهی با ریشه های عمیق است در تهیه بستر بذر شخم عمیق تا عمق 20 سانتی متر توصیه می شود .

اگر این گیاه فقط برای تولید کاسبرگ کشت شود ، زمان مناسب کشت در اردیبهشت می باشد . اگر کشت برای شاخ و برگ باشد ، بذر را می توان در اسفند و بدون تنک کردن کاشت .

بذرها بیشتر در ابتدای بهار در گلخانه های گرم کشت می شود و به سرعت رشد می کند . اگر رشد آن ها سالانه در نظر شود ، در ابتدای تابستان قسمت های اصلی آن شکل می گیرد و باید توسط چارچوب از آن ها باید محافظت شود ، تا رشد آن ها به طور کامل شکل گیرد . اگر به عنوان یک گیاه چند ساله کشت شود باید سال اول رشد را در گلخانه و در اوایل تابستان از گلخانه خارج نمود تا مورد پرورش قرار گیرد .

قلمه چوبی نشده باید در ماه های تیر و مرداد در چارچوب باشد . در طول مدت زمستان این گیاه باید در گلخانه های گرم مورد پرورش قرار گیرد و پس از آخرین سرما از گلخانه خارج شود . برای تولید کاسبرگ ، بذرها باید در یک بستر مناسب کشت شوند ، زمانی که گیاهچه ها به ارتفاع 10- 5/7 سانتی متر رسیدند ، به فواصل روی ردیف 6/1- 3/1 متر و فواصل بین ردیف 2/3 – 2 متر نشاء می شوند .

اما بذرها معمولاً به طور مستقیم در مزرعه ، به مقدار 6-4 بذر در هر کپه کشت می شوند ، کپه ها به فاصله 8/1- 9/0 متر روی ردیف و 3- 5/1 متر بین دو ردیف می باشد ، در مرحله 3- 2 برگی گیاهچه ها به میزان 50 درصد تنک می شوند .


نیازهای زراعی و عملکرد چای ترش


این گیاه بیشتر در مناطق حاره ای کشت و کار می شود و رنگ قرمز کاسبرگ آن به عنوان نوشیدنی و رنگ خوراکی کاربرد دارد . زمان کشت آن را می توان از اردیبهشت تا اواخر خرداد ماه انجام داد و اگر هدف شاخ و برگ چای ترش باشد در اسفند ماه کشت انجام می شود . بهترین نواحی کشت این گیاه مناطقی است ، که دارای متوسط 125 میلی متر بارندگی سالیانه و حداقل دمایی 15 درجه سانتی گراد در اوایل فصل رشد داشته باشند .

آب و هوای مطلوب باعث رشد سریع و یکنواخت بوته های چای ترش می شود . این گیاه در طول رشد به چهار تا هشت ماه به دمای شبانه بیشتر از 21 درجه سانتی گراد نیاز دارد .

این گیاه دوره های خشکی را تحمل می کند و دوره های خشکی در ماه های آخر رشد مطلوب است . مناطقی که بارندگی کم و ناکافی باشد ، آبیاری منظم می تواند نتیجه مؤثری داشته باشد .

میزان بارندگی سالیانه مناسب برای رشد گیاه چای ترش 3500-500 میلی متر است . بعضی واریته ها محصول رضایت بخشی را در نواحی گرم و مرطوب می دهند ، اگرچه اغلب آن ها اندکی به خشکی مقاومند . میزان رطوبت نسبی هوا تقریباً 85-75 درصد در طول دوره رشد مناسب می باشد .

چای ترش گیاهی روز کوتاه و به تغییرات طول روز بسیار حساس بوده وبه سایه حساس می باشد . بنابراین توصیه می شود که در مناطق آفتاب گیر باید کشت شود . تاریخ کاشت بیشتر تحت تأثیر طول روز بوده و کمتر تحت تأثیر نیاز رطوبتی است . وقتی روزها کوتاه تر می شوند گلدهی اتفاق می افتد .

درجه حرارت مناسب برای جوانه زنی بذر 35 – 25 درجه سانتی گراد مناسب است . چای ترش به یخبندان بسیار حساس و در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری تا ارتفاع 900 متری از سطح دریا بیشترین رشد را دارد . درجه حرارت مناسب برای رشد 27–12 درجه سانتی گراد است . متوسط دمای ایده آل در فصول تابستان و زمستان به ترتیب 28-12 درجه سانتی گراد است .

این گیاه در اکثر خاك ها ، شنی ، متوسط لومی و رسی رشد خوبی دارد و اسیدیته خاك های اسیدی ، خنثی ، قلیایی را تحمل کند .

مناسب ترین pH 5/7-5/5 است . رطوبت مداوم در خاك به طورمتوسط حدود 34 درصد برای رشد ایده آل ضروری است . این گیاه خاك های لومی شنی با هوموس مناسب به خوبی رشد می کند و البته خاك های فقیر را هم به خوبی تحمل می کند . خاك لومی شنی که دارای هوموس باشد ، مناسب ترین نوع خاك در تولید چای ترش است . چای ترش به شرایط غرقابی یا آب ایستادگی حساس است .

عملکرد قسمت سبز گیاه ( قسمت هوایی ) 50- 40 تن در هکتار گزارش شده است . نسبت خشک کردن 10 به 1/1 است یعنی از هر 4/45 کیلوگرم کاسبرگ تازه 99/4 کیلوگرم کاسبرگ خشک تهیه می گردد .

میانگین محصول 250 کیلوگرم در هکتار است ، اما تا 750 کیلوگرم در هکتار نیز گزارش شده است . میانگین تولید فیبر 1700 کیلوگرم در هکتار تا 3500 کیلوگرم در هکتار نیز گزارش شده است . میزان فیبر در ساقه ها حدود 5 درصد است . عملکرد فیبر 4- 1 تن در هکتار گزارش شده است . معمولاً عملکرد فیبر 1600 کیلوگرم در هکتار می باشد .

اصولاً بهترین نواحی کشت این گیاه در ایران مناطقی است ، که دارای 125 میلی متر بارندگی و حداقل دمایی 15 درجه سانتی گراد در اول فصل رشد باشد .

درجه حرارت نباید کمتر از 21 درجه سانتی گراد برای 4 تا 8 ماه باشد . زمان کشت گیاه بسته به نوع استفاده آن فرق می کند . اگر هدف تولید کاسبرگ باشد کشت از اردیبهشت تا اواخر خرداد ماه انجام می شود و اگر منظور استفاده از شاخ و برگ آن باشد کشت در اسفند ماه صورت می گیرد .


روش تکثیر چای ترش

رایج ترین روش تکثیر چای ترش به وسیله بذر است و کمتر به وسیله قلمه تکثیر می شود . تکثیر با قلمه موجب تولید بوته های کوتاه تری می کند . بیشترین کاربرد قلمه های ریشه دار شده در کشت مخلوط با سایر گیاهان است .

کشت مخلوط ( توام ) در بین درختان و سایرگیاهان کاشته می شود ( مثلاً همراه با سه محصول دیگر ) و در هند این روش متداول تر است در این شرایط عملکرد کاسبرگ های چای ترش تا حدودی کاهش می یابد . چای ترش با ریشه های عمیق بوده و در تهیه بستر بذر ، شخم باید عمیق باشد (20 سانتی متر) .

اگر این گیاه فقط برای تولید کاسبرگ کشت شود ، زمان مناسب کشت در فلوریدای جنوبی اردیبهشت است . روش کپه کاری یکی از روش های رایج کشت است ودر هر کپه 6-4 بذر کاشته می شود . عمق کاشت بذر حدود 20 سانتی متر توصیه می شود . کپه ها به فاصله 8/1- 9/0 متر روی ردیف و 3- 5/1 متر بین دو ردیف می باشد .

در مرحله 3- 2 برگی گیاهچه ها به میزان 50 درصد تنک می شوند . میزان بذر مصرفی در هکتار در روش دست پاش 15 تا 17 کیلوگرم و خطی 12-10 کیلوگرم است . برای باغچه های خانگی ، بذر چای ترش به طورمستقیم در 15 اردیبهشت در ردیف هایی کشت و بعد از جوانه زنی به فواصل یک متری تنک می شوند .

بذرها بیشتر در ابتدای بهار در گلخانه های گرم کشت می شود و به سرعت رشد می کنند . اگر رشد سالانه آن ها در نظر گرفته شود در ابتدای تابستان قسمت های اصلی آن شکل می گیرد و باید توسط چارچوب محافظت شوند ، تا رشد آن ها به طور کامل شکل گیرد .

این گیاه اگر به عنوان یک گیاه چند ساله مورد کشت قرار گیرد ، باید سال اول رشد در داخل گلخانه صورت گیرد و در اوایل تابستان از گلخانه خارج شده و در فضای باز کشت شود . سپس قبل از این که قلمه چوبی شود ، یعنی در ماه های تیر و مرداد باید در چارچوب قرار گیرد . در طول مدت زمستان این گیاه باید در گلخانه های گرم پرورش یابد و پس از آخرین سرما از گلخانه خارج شود .

بالاترین عملکرد کاسبرگ خشک و کاسبرگ تازه از تاریخ های کاشت در ماه اردیبهشت و خرداد می باشد و با این روند از 350 کیلوگرم سولفات آمونیم و120 کیلوگرم سولفات پتاسیم در هکتار استفاده می کنند . فسفر به گسترش ریشه و پتاسیم سبب افزایش توانایی تحمل به خشکی ، مقاومت به آفات وبیماری ها و همچنین بهبود کیفیت فیبرهای تولیدی در گیاه دارویی چای ترش می شوند .

به طور کلی ، گیاه چای ترش را به شیوه های قرار دادن در سایه ، آفتاب و به روش آون خشک می کنند . خشک کردن چای ترش در این سه شرایط در ماده مؤثره گیاه تأثیر به سزایی دارد . در روش طبیعی ، کاسبرگ ها پس از جداسازی از کپسول ها روی صفحات مشبکی که هوا دو طرف آن جریان دارند ، قرار داده می شوند .

این صفحات در سایه یا زیر آفتاب به منظور خشک کردن کاسبرگ های گیاه چای ترش گذاشته می شوند . شرایط خشک کردن در سایه نسبت به شرایط آفتاب بهتر است ؛ چرا که در شرایط آفتاب ماده مؤثره این گیاه دارویی به دلیل بالا بودن میزان دما ، کاهش می یابد .

در شرایط صنعتی استفاده از روش « آون یا دمای تحت کنترل » راهکار مناسبی نسبت به شرایط سایه برای خشک کردن گیاهان دارویی است ، ولی تفاوت معنی داری میان شرایط خشک کردن در سایه و خشک کردن به روش « آون » از لحاظ میزان ماده مؤثره وجود ندارد .

برای جلوگیری از کاهش میزان ماده مؤثره گیاهان دارویی ، علاوه بر شرایط خشک کردن آن ، باید به زمان برداشت آن ها نیز توجه شود . زمانی که کاسبرگ ها از میوه گیاه جدا شده باشند و قبل از آن که حالت فیبری پیدا کنند ، زمان مناسبی برای برداشت می باشد . به عبارت دیگر برداشت چای ترش بعد از افتادن گل و قبل از خشک شدن و باز شدن غلاف دانه صورت می گیرد .

از طرفی ، معمولاً چای ترش برداشت شده بعد از ساعت نه صبح به طورمثال در شهرستان خاش و ایرانشهر ارزان تر خریداری می شود ، زیرا دمای آفتاب موجب کاهش ماده مؤثره آن می شود .


ابعاد بهره برداری از چای ترش

ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی چای ترش بهره برداری های متنوعی برای آن ایجاد کرده است . از جمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

1 . دم کرده برگ این گیاه منبعی غنی از آهن و مس بوده و از پودرآسیاب شده کاسبرگ آن به عنوان طعم دهنده در کیک ، شکلات ، بستنی استفاده می شود . با آسیاب کردن کاسبرگ ها و خیساندن در آب و سپس صاف کردن آن ها نوشیدنی خوش طعمی تهیه می شود . کاسبرگ های تازه حاوی کلسیم ، نیاسین ، آهن ، ریبوفلاوین و رنگیزه هیبستین می باشند ، که یک آنتوسیانین محسوب می شود . کاسبرگ های خشک شده محتوای هیبستین ، سابدارتین و فلونوئید گوسی پتلینت هستند .

2 . الیاف به دست آمده از ساقه گیاه چای ترش در صنعت نساجی ، نخ و ریسمان استفاده می شود .

3 . به دلیل دارا بودن فیبر و میزان سلولز بالا ، کاغذ با کیفیت بالا تولید می شود . از این رو در صنعت کاغذسازی اهمیت زیادی دارد . این گیاه در صنعت نساجی و تهیه زغال چوب هم استفاده می شود .

4 . دانه و کنجاله بذر چای ترش در تغذیه طیور استفاده می گردد. کنجاله حاصله پس از روغن کشی حاوی مقادیر کمی از مواد ضد تغذیه ای از قبیل تانن ، بازدارنده آلفا آمیلاز ، بازدارنده پروتئازها ، گوسیپول و اسید فایتیک است . قیمت کنجاله دانه چای ترش در کشور نیجریه در سطح قیمت کنجاله سویا است .

بنابراین استفاده از آن در جیره طیور باعث کاهش قیمت جیره نسبت به کنجاله سویا می شود .

لینک دانلود طرح توجیهی کشت و پرورش چای ترش ، از طریق این صفحه ، در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد . لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی کشت و پرورش چای ترش ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار گیرد .

    • ایده های زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشند . جهت آشنایی با طرح توجیهی این پروژه های تجهیزاتی نو و بکر روی نام آنها کلیک نمایید

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید انواع چای

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید محصولات چای سبز

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی

::  تعریف ساده از طرح توجیهی و طرح امکان سنجی !

:: آشنایی با سامانه ی کارا و وام روستایی

:: آشنایی با نرم افزار کامفار جهت تدوین طرح توجیهی

:: برگزاری تور آموزشی گردشگری برای واردات از چین

:: تخفیفات استثنایی و خاص برای واردات از چین

:: ما مقالات و پایان نامه های شما را منتشر میکنیم

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.