طرح توجیهی کشت و پرورش بابونه سال 1400 + pdf + word

Chamomile2

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش بابونه سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی کشت و پرورش بابونه را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

بابونه گیاهی مقاوم به سرما می باشد ، که در طب سنتی دارای کاربرد بوده و دارای خواص درمانی ازقبیل ادرار آور ، تقویت معده ، درمان میگرن ، تب بر ، رفع سنگ مثانه ، تقویت معده و ..... می باشد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش بابونه


بابونه گیاهی است که در همه جا می روید و در بسیاری از مناطق جهان به صورت خودرو وجود دارد . کشت این گیاه در مقیاس وسیع ، از 20 سال پیش در اغلب کشورهای غربی آغاز شده است . در حال حاضر نیاز صنایع مختلف به گل های بابونه درحدود چهار هزار تن ( گل خشک ) است .

بابونه گیاهی است علفی و یک ساله . این گیاه سرمای زمستان را تحمل می کند . بابونه در عرض جغرافیایی 63 تا 64 درجه شمالی در سطوح وسیعی می روید . منشاء این گیاه آسیای صغیر گزارش شده است ولی در شمال و جنوب آمریکا و هم چنین در استرالیا می روید .

ریشه بابونه مخروطی شکل و کم و بیش سطحی است . ریشه در اواخر دوره رویش از انشعاب های فراوانی برخوردار می شود . ساقه استوانه ای شکل است .

ارتفاع ساقه متفاوت است و به شرایط اقلیمی محل رویش گیاه بستگی دارد و بین 50 تا 80 سانتی متر است . در زمین های شور ساقه کوتاه و به صورت خوابیده روی زمین قرار می گیرد . برگ ها نیزه ای شکل ، بدون کرك و منقسم با برگچه های باریک هستند . برگ ها به صورت متناوب بر روی ساقه آرایش یافته اند . گل ها در انتهای ساقه های اصلی و فرعی ظاهر می شوند .

گل آذین از نوع کپه ( کلاپرك ) است . بخش میانی گل آذین که مجموعه ای از گلچه های لوله ای زرد رنگ است ، در ابتدای پیدایش تحدب کمی دارد و با رشد نهنج و نمو کامل گل ها و باز شدن گلچه های لوله ای تحدب بیشتری پیدا می کند و کم و بیش مخروطی شکل و به شکل کله قند می شود . شکل ویژه گل آذین ، آن را از سایر جنس های لوله زبانه گلی در تیره کاسنی از جمله آنتمیس متمایز می کند .

قطر گل های بابونه متفاوت و بین 5/1 تا 3 سانتی متر است . گل های بابونه مانند اغلب گیاهان تیره کاسنی دارای دو نوع گلچه زبانه ای و لوله ای می باشند . گلچه های زبانه ای ، سفیدرنگ هستند و تعداد آن ها متفاوت و بین 12 تا 18 عدد است .

این گلچه ها از نظر جنسی ماده عقیم می باشند . گلچه های لوله ای زرد رنگ و متعدد هستند . این گلچه ها دوجنسی ( نر و ماده ) هستند و پس از باز شدن استوانه ای می شوند .

میوه فندقه به طول 1 تا 5/1 میلی متر ، خاکستری رنگ یا زرد روشن است . میوه از دو قسمت تشکیل شده است . یک قسمت شامل دانه ( بذر ) است ، که 20 تا 25 درصد را تشکیل می دهد . قسمت دیگر همان گلچه لوله ای خشک شده است ، که 75 تا 80 درصد بقیه طول میوه را تشکیل می دهد . وزن هزار دانه 2% تا 3% گرم است .

گونه های جنس آنتمیس ( Anthemis ) که در ایران به بابونه شهرت دارد ، شباهت زیادی به جنس ماتریکاریا دارند . قسمت میانی گل های آنتمیس قبل و پس از باز شدن به صورت نیمه کروی باقی می ماند و مخروطی نمی شوند .

شرایط اقلیمی نقش عمده ای در رشد ، نمو و حتی شکل بابونه دارد . چنانچه بابونه در زمین های شور و غیر حاصل خیز بروید ساقه هایی بسیار کوتاه ( به ارتفاع 5 سانتی متر ) با گل های کوچک و ظریف تولید می کند .

بابونه هایی را که در این شرایط می روییدند سال ها واریته ای جداگانه به نام سالینا با نام علمی ( Matricaria recutita var. salina ) می دانستند و به علف مناطق شور ( یا علف شور ) معروف بود . پس از انتقال همان گیاه به شرایط اقلیمی مناسب ، گیاه به رشد و نمو طبیعی خود دست می یابد ، که نشان دهنده تا ثیر شرایط اقلیمی در رویش بابونه است .

تحقیقات انجام شده در ایران و سایر کشورها نشان می دهد ، که نه تنها دربین گونه های مختلف بابونه بلکه در بین افراد یک گونه که در شرایط اقلیمی متفاوت می رویند ، از نظر کمیت و کیفیت مواد موثره تفاوت های بسیار زیادی وجود دارد .

از این رو بابونه را از نظر تیپ های شیمیایی می توان به گروه های مختلفی طبقه بندی کرد . در این رابطه اسانس بعضی از آن ها از مقدار زیادی کامازولن برخوردار است . در حالی که بعضی دیگر فاقد آن می باشد .

مقدار اسانس گل ها متفاوت است و به شرایط اقلیمی محل رویش گیاه بستگی دارد و بین 4/0 تا 5/1 درصد است . 12 تا 20 درصد اسانس را کامازولن که نقش موثری در معالجه تورم دارد ، تشکیل می دهد .

کامازولن یک سزکویی ترپن است که از ماده پیش ساز ( پروکامازولن ) با نام « ماتریسین » تحت تاثیر حرارت به وجود می آید . از ترکیب های مهم دیگر اسانس بابونه می توان از « بیزابولول » ، « اکسید بیزابولول » و « فارنسن » نام برد .

فلاونوئیدها از ترکیبات دیگر گل بابونه هستند . مهم ترین این فلاونوئیدهاعبارت اند از : آپی ژنین ، آپی ژنین -7-گلی کوزید ، لوتئولین ، ویتامین ث ، کومارین ها ، موادموسیلاژی و ترکیبات پکتیکی نیز از ترکیبات دیگر گل بابونه می باشند .

اسانس در قسمت های پایینی گلچه های لوله ای به شکل قطراتی کروی در کیسه ها و مجاری ترشحی شیزوژن که با ایجاد شکاف در جدار حد فاصل سلول ها به وجود می آیند ، تشکیل می شود . رنگ اسانس به مقدار کامازولن موجود در آن بستگی دارد .

در صورتی که اسانس به روش تقطیر با بخار آب استخراج شود ، پروکامازولن ( ماتریسین ) بی رنگ به « کامازولن » آبی رنگ تبدیل می شود . هرچه قدر مقدار کامازولن بیشتر باشد اسانس به رنگ آبی تیره ( شبیه جوهر آبی رنگ ) مایل تر است .

اسانس هایی که از مقادیر زیادی کامازولن و بیزابلول برخوردار می باشند ، اسانس های باکیفیت خوب خوانده می شوند . اگرچه بابونه قادر به تحمل سرمای زمستانه است ، ولی برای گل دهی و بهاره شدن لازم نیست گیاه دوره سرما را طی کند ، به طوری که اگر بابونه در بهار هم کشت شود ، گیاهان به گل می نشینند ولی در مقایسه با گیاهانی که در فصل پاییز کشت شده اند ، عملکرد کمتری خواهند داشت .

بذرهای بابونه 2 الی 3 سال از قوه رویشی مناسبی برخوردارند . چنانچه بذرهای این گیاه در شرایط مناسب نگهداری شوند 10 الی 15 سال قوه نامیه خود را حفظ می کنند .

بذرها 6 الی 8 روز پس از کشت سبز می شوند . رشد اولیه این گیاه کند وبطیء است و برگ های طوقه ای تشکیل می شود . اوایل بهار گیاهان رشد سریعی دارند و شاخه های متعددی تولید می کنند . زمان گلدهی بابونه متفاوت است و به رقم و شرایط اقلیمی محل رویش آن بستگی دارد .

گیاهان خودرو اولین گل ها در اواخر فروردین ظاهر می شوند . در انواع کشت شده گلدهی با تاخیر همراه است و اولین گل ها اردیبهشت پدیدار می شوند . تمام گل ها در مدت 10 تا 16 روز ظاهر می شوند .

نوع خاك نقش عمده ای در گل دهی بابونه دارد . چنانچه در خاك های سبک شنی کشت شود ، 5 تا 8 روز زودتر از گیاهانی که در خاك های سنگین رسی کاشته شده اند به گل می رود . پس از برداشت گل ها چنانچه شرایط اقلیمی مناسب باشد ، گیاهان دوباره به گل می روند .

تحقیقات انجام شده در ایران نشان می دهد گیاهان دو و یا حتی سه مرتبه پس از برداشت مجدداً به گل می نشینند .

میوه ها به طور غیر یکنواخت می رسند . وقتی میوه ها می رسند قسمت فوقانی گل مخروطی شکل ( شبیه کله قند ) و دندانه دار می شود . میوه های قسمت پایین گیاه شروع به رسیدن می کنند و به تدریج به طرف بالا کامل می شوند . بذرها پس از رسیدن از گیاه جدا و به اطراف ریزش می کنند .

آماده سازی خاك

پس از برداشت گیاهان قبل ( گیاهانی که با بابونه به تناوب کشت شده اند ) باید زمین را برای کشت بابونه آماده کرد . انجام شخم در زمین هایی که بابونه کشت می شود مناسب نیست مگر در مواقع ضروری ، پس از شکستن سله و خردکردن کلوخ ها و تسطیح زمین ، بستر را برای کاشت بذر آماده می کنند .

تاریخ و فواصل کاشت بابونه

زمان مناسب برای کشت پائیزه نیمه دوم شهریور و برای کشت بهاره نیمه دوم اسفند است . زمان کاشتن نقش عمده ای در عملکرد گل بابونه دارد . در کشت پاییزه و بهاره بذرها در ردیف هایی به فاصله 12 تا 15 سانتی متر در زمین اصلی کشت می شوند . در سال اول کشت برای هر هکتار زمین به 3 تا 5/4 کیلوگرم بذر با کیفیت مطلوب نیاز است .


فرایند کاشت بابونه ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش بابونه


کشت بابونه توسط بذر انجام می گیرد . در کشت مستقیم اعم از کشت بهاره یا پاییزه پس از آبیاری زمین به کاشت ردیفی بابونه اقدام می شود . از آن جا که نور نقش عمده ای در جوانه زنی بذر دارد ، بذرها را باید به صورت سطحی در زمین کشت کرد .
پس از کاشت غلتک مناسبی باید زده شود و از به کار بردن وسایلی که سبب به هم خوردن نظم ردیف ها و پراکنده شدن بذرهای کشت شده می شود باید پرهیز کرد .

در بعضی از کشورها تکثیر بابونه به صورت یک کشته انجام می گیرد . این روش از آن جهت مناسب است که بذرها پس از رسیدن ریزش کرده و با بارندگی های پاییزه سبز می شوند . در تکثیر یک کشته ، قسمت هایی از زمین که گیاهان تراکم کمتری دارند باید کشت شوند .

در کشت غیر مستقیم در زمان مناسب بذرها را در خزانه ای بستر آن به همین منظور آماده شده باید کشت کرد . پس از کاشت سطحی بذر ، به منظورایجاد تراکم در بستر سطحی خاك غلتک مناسبی باید زده شود .

در زمان مناسب نشاءها را به زمین اصلی منتقل و زمین را بلافاصله آبیاری می کنند . از آن جا که کشت غیرمستقیم بابونه هزینه زیادی را صرف می کند ، از این روش به ندرت استفاده می شود مگر در مواقع ضروری .

مراقبت و نگهداری بابونه :

برای مبارزه با علف های هرز بابونه از علف کش مالوران به مقدار سه تا چهارکیلوگرم در هکتار به صورت محلول پاشی می توان استفاده کرد . زمان مناسب باری استفاده از این علف کش اواسط فروردین ماه است . این علف کش تاثیر سویی بر گیاه بابونه ندارد و می توان تا مرحله دو تا سه برگی از آن استفاده نمود .

تا قبل از به ساقه رفتن بابونه از علف کش سیس 67 پروپ به مقدار 8/1 تا 2 کیلوگرم در هکتار می توان استفاده کرد . تا قبل از به گل رفتن بابونه می توان از علف کش آفالون به مقدار سه تا چهار کیلوگرم در هکتار استفاده کرد . اگرچه استفاده از این علف کش برای بابونه مضر نیست ولی گلدهی را به تعویق می افتد .

در تکثیر یک کشته علف های هرز به علف کش های مذکور مقاوم شده باشند ، می توان از علف کش فوسیلاد به مقدار 2/1 تا 2 لیتر در هکتار به صورت محلول پاشی استفاده نمود .

برای تسریع در رشد و نمو و افزایش عملکرد گل توصیه می شود ، ازعلف کش و محلول های غذایی ( مانند محلول 4/0 درصد واکسال ) به صورت مخلوط استفاده کرد .

پس از اولین برداشت گل ها ، کاربرد محلول های غذایی در تشکیل مجدد بسیار موثر است . اگرچه بابونه کم و بیش به کم آبی مقاوم است ، ولی در مواقعی که هوا برای مدتی خشک باشد و بارندگی کافی نباشد باید به آبیاری گیاهان اقدام نمود .

طرح توجیه اقتصادی کشت و پرورش بابونه را میتوانید از انتهای صفحه دانلود نمایید .


فرایند برداشت بابونه ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت بابونه


زمان مناسب برای برداشت گل هنگامی است که گل ها کاملاً باز شده باشند . گل ها را باید حداکثر به مقدار پنج سانتی متر از دم گل برداشت کرد .

برداشت گل به همراه مقدار بیشتری دم گل سبب کاهش کیفیت اسانس می شود .

برداشت به موقع گل ها بسیار مهم است و نقش موثری در کمیت و کیفیت اسانس آن دارد . اگر گل ها زودتر یا دیرتر از موعد مقرر برداشت شوند در کاهش کیفیت مواد موثره نقش موثری دارند .

اسانس از بدو تشکیل غنچه در گل ها تشکیل می شود و تا باز شدن گل ها به تدریج بر مقدار آن اضافه می شود . گل ها هنگامی که کاملاً باز می شوند ( گلچه های سفید رنگ زبانه ای به صورت افقی قرار می گیرند ) از بیشترین مقدار اسانس برخوردارند . پس از این مرحله از مقدار اسانس و کامازولن به تدریج کاسته می شود .

مقدار اسانس گل ها در ساعات مختلف شبانه روز متفاوت است . ظهر هنگام تابش آفتاب ، گل ها از بیشترین مقدار اسانس برخوردار می شوند . برداشت گل ها در روزهای ابری و سرد مناسب نیست و در این شرایط از مقدار اسانس گل ها و کامازولن آن کاسته می شود .

برداشت گل ها توسط کارگر هزینه زیادی را در بر دارد و تنها در سطوح کوچک می توان با کارگر محصول را برداشت کرد . ولی در مقیاس وسیع کشت ، برداشت تنها با ماشین های برداشت گل بابونه امکان پذیر است .

گل هایی که با دست برداشت می شوند ، در مقایسه با گل های برداشت شده توسط ماشین کیفیت مناسب تری دارند .

گل ها را پس از برداشت بلافاصله باید خشک کرد . تاخیر در خشک کردن گل ها سبب تغییر رنگ آن ها و کاهش کمیت و کیفیت اسانس آن می گردد .

چنانچه پس از برداشت گل ها ، امکان خشک کردن آن ها نباشد ، یا اگر وسیله برای انتقال آن ها به کارخانه برای خشک کردن موجود نباشد ، آن ها راحتی برای مدت کوتاهی نباید نگهداری کرد . در این شرایط گل ها را باید در سایه پهن نمود تا از رطوبت آن ها کاسته شود . هرچند می توان آن ها را در هوای آزاد خشک کرد . ولی استفاده از خشک کن های الکتریکی برای خشک کردن آن ها نتایج مطلوبی را به همراه دارد .

گل های خشک شده توسط خشک کن های الکتریکی از رنگ مطلوب تری برخوردار می شوند . درجه حرارت مناسب برای خشک کردن گل ها با استفاده از خشک کن های الکتریکی 40 تا 60 درجه سانتی گراد است . گل ها را پس از برداشت بلافاصله باید خشک کرد . تاخیر در خشک کردن گل ها سبب تغییر رنگ آن ها و کاهش کمیت و کیفیت اسانس آن می گردد .

چنانچه پس از برداشت گل ها ، امکان خشک کردن آن ها نباشد ، یا اگر وسیله برای انتقال آن ها به کارخانه برای خشک کردن موجود نباشد ، آن ها راحتی برای مدت کوتاهی نباید نگهداری کرد . در این شرایط گل ها را باید در سایه پهن نمود تا از رطوبت آن ها کاسته شود . هرچند می توان آن ها را در هوای آزاد خشک کرد . ولی استفاده از خشک کن های الکتریکی برای خشک کردن آن ها نتایج مطلوبی را به همراه دارد .

گل های خشک شده توسط خشک کن های الکتریکی از رنگ مطلوب تری برخوردار می شوند . درجه حرارت مناسب برای خشک کردن گل ها با استفاده ازخشک کن های الکتریکی 40 تا 60 درجه سانتی گراد است .

پس از خشک شدن گل ها باید آن ها را از ساقه و سایر اندام های نامناسب پاك کرد . عملکرد گل به شدت به شرایط اقلیمی محل رویش ، روش کشت و روش برداشت گل بستگی دارد . عملکرد گل بابونه تازه 5/0 تا 2 تن در هکتار است که پس از خشک شدن ، 1/0 تا 4/0 تن گل خشک به دست می آید .

جمع آوری بذر

زمان مناسب برای برداشت بذر هنگامی است که گلچه های زبانه ای از حالت افقی خارج شده و به صورت عمودی ( به طرف پایین ) در آیند . در این مرحله رنگ گلچه های لوله ای ، قهوه ای تیره می شود . جمع آوری بذر زودتر از زمان مذکور مناسب نیست ؛ زیرا قوه رویشی بذرها به شدت کاهش می یابد .

چنانچه بذرها با تاخیر برداشت شوند ، عملکرد بذر به شدت کاهش می یابد ؛ زیرا با کوچکترین ضربه یا وزش باد ، بذرها به اطراف ریزش می کنند .

پس از برداشت بذر ، آن ها را باید تمیز و در مکان مناسب نگهداری کرد . مقدار عملکرد بذر 30 تا 150 کیلوگرم در هکتار است .


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش بابونه

کشورهای عمده تولیدکننده بابونه عبارت اند از : مجارستان ، روسیه ، آرژانتین ، آلمان ، چک ، اسلواك ، فنلاند ، مصر و اخیراً هندوستان .

این طرح در صورتی که در زمان و مکان مناسب اجرا شود و مجری و مدیریت کارآمدی داشته باشد ، توجیه اقتصادی خوبی خواهد داشت .


خواص درمانی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت بابونه

1 . تقویت اعصاب و قوای جنسی ؛
2 . مقوی مغزی ؛
3 . ادرارآور و قاعده آور ؛
4 . افزایش ترشح شیر در مادران شیرده ؛
5 . درمان کننده سردرد و میگرن ؛
6 . خرد و رفع کننده سنگ مثانه ؛
7 . چای بابونه درمان کننده قطره قطره ادرار کردن ؛
8 . درمان کننده کمی ترشحات عادت ماهیانه ؛
9 . درمان چشم درد ( بابونه را در سرکه ریخته و بخور دهید ) ؛
10 . چای بابونه برای تسکین دردهای عضلانی ؛
11 . جویدن بابونه برای التیام زخم ها ؛
12 . خوردن 5 گرم ریشه بابونه با سرکه رقیق محرك نیروی جنسی ( ریشه بابونه گرم تر و خشک تر از گل بابونه است ) ؛
13 . تب بر و تسکین دهنده درد ؛
14 . تقویت کننده معده ؛
15 . چای بابونه تسکین دهنده درد در هنگام دندان در آوردن کودکان ؛
16 . رفع بیخوابی و داشتن یک خواب آرام و راحت ( کافی است ده دقیقه قبل از اینکه به رختخواب بروید ، یک فنجان چای بابونه بنوشید ) ؛
17 . درمان کننده بی اشتهایی ؛
18 . رفع کننده ورم روده ؛
19 . چای بابونه درمان کننده کم خونی ؛
20 . رفع کرم روده و معده ؛
21. رفع کننده سوء هاضمه
و .......

لینک دانلود طرح توجیهی کشت و پرورش بابونه ، از طریق این صفحه ، در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد . لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .

درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی کشت و پرورش بابونه ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار گیرد .

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.