ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
بیشترین مصرف نعناع فلفلی به منظور تهیه اسانس است . این گیاه دارای خواص دارویی و دارای مصرف فراوانی از جمله در داروهای ضد نفخ، ضد باکتری ، محلول های دهانشویه و نیز در صنایع غذایی ، بهداشتی ، آرایشی و نوشابه سازی می باشد .
نعناع فلفلی یکی از پرمصرف ترین گیاهان دارویی است ، که مقدار مصرف سالانه اسانس آن در جهان به حدود 7000 تن می رسد .
این محصول گیاهی است علفی و چندساله ، دارای ساقه های خزنده ( استولون ) و ساقه های زیرزمینی ( ریزوم ) ، ساقه اش چهارگوش به رنگ قرمز مایل به بنفش که برگ های بیضوی شکلی به صورت متقابل روی آن قرار می گیرند .
گل های آن به رنگ بنفش هستند و میوه اش کپسولی به رنگ قرمز است ، که دارای بذوری بدون قوه رویشی می باشد . نعناع فلفلی یک گیاه دورگ ( هیبرید ) است که به طورخود به خودی درطبیعت به وجود آمده و والدین آن را M .spicata و Maquatica ذکر کرده اند . طعم تند برگ های آن سبب شهرت این گیاه به نام نعناع فلفلی شده است .
برخی از محققان منشاء آن را آسیا و برخی دیگر ، انگلستان میدانند . این گیاه بومی کشور ما نیست ولی به طور وسیع در اکثر استان ها کشت می شود .
نعناع فلفلی را در اکثر مکان ها میتوان کاشت ولی در شرایط روز بلند و رطوبت بالا و دمای 18 تا 20 درجه دارای بهترین عملکرد کمی و کیفی است . به دلیل داشتن ریشه های سطحی بایستی در فواصل کوتاه و به مقدار نسبتاً زیاد آبیاری شود . این گیاه خاک های لوم شنی با مقدارهوموس بالا و اسیدیته 5 تا 8 را می پسندد .
بیشترین مصرف نعناع فلفلی به منظور تهیه اسانس است . این گیاه دارای خواص دارویی و دارای مصرف فراوانی از جمله در داروهای ضد نفخ، ضد باکتری ، محلول های دهانشویه و نیز در صنایع غذایی ، بهداشتی ، آرایشی و نوشابه سازی می باشد . از این گیاه درترکیب داروهای گیاهی تولید شده در کشور از جمله آلتادین ، ماسومنت ، قطره نعنا ، منتاوآلیکوم استفاده شده است .
محصولی که در ایران از این نوع نعنا به دست می آید ، " قطره کارمینت " ( ( Carmintاست که می توان آن را با توجه به خوراکی بودن نعنا ، درتمام سنین ( از نوزادان تا افراد مسن ) بدون هیچ محدودیتی مصرف نمود . محصولات حاصل از این گونه نعنا ضمن اثرگذاری سریع از عارضه جانبی برخوردارنیستند و با داروها و غذاها تداخل ندارند .
نکته مهم تاثیر محصولات نعنا در درمان نفخ و دلدرد این است که ترکیبات موجود در اسانس ( رایحه ) این گیاه درعرض چنددقیقه ( حدود10 تا15 دقیقه ) جذب می شوند و مشکلات حاصل را مهار می کنند . همچنین در صورتی که همزمان با مصرف غذا خورده شوند ، از ایجاد نفخ و دلدرد جلوگیری می کنند، بنابراین ، دارای خاصیت درمانی بوده و مانع نفخ و دل درد می شوند .
نعناع فلفلی دارای خواصی مانند : ضداسپاسم ، پیشگیری کننده از استفراغ ، ضد نفخ و خنک کننده است . منتول موجود در اسانس اش یک ماده آنتی باکتری قوی است و از اسانس نعناع فلفلی برای معطرکردن داروها و خمیردندان ها و . . . استفاده می شود . در اکثر شکلات های نعنا ای و آدامس ها از اسانس اینگونه نعنا استفاده می شود .
نعناع فلفلی از دیدگاه طب سنتی
از نظر طبیعت طبق نظرحکمای طب سنتی خیلی گرم و خشک ( از درجه دو ) است و از نظرخواص معتقدند که فرح افزا و بازکننده گرفتگی و انسداد مجاری می باشد . مقوی معده و روده و قلب است ؛ قوت تریاقی و ضدسّمی دارد ؛ ضدعفونی کننده و مدراست ؛ ترشح ادرار و حیض را زیاد می کند ؛ به عبارت دیگر تا حدودی قاعده آوراست .
با سرکه برای رفع سردرد نافع است . ضماد آن برای بیماری های بلغمی و درد سینه مفید است . دمکرده آن برای سکسکه ، دلپیچه و قطره قطره ادرارکردن و خرد کردن سنگ مثانه و درد رحم نافع است . برای ریه مضراست و باید متناوباً خورده شود . برای رفع سردرد ( میگرن ) و سرگیجه نافع است . برای رفع آشفتگی و حالت استفراغ و رفع ترشی معده نیز مؤثراست .
به همراه مقداری از صمغ عربی برای رفع سیاه سرفه ، سرفه های تناوبی و گریپ و سرماخوردگی و ضعف بینایی مفید است . دراستعمال خارجی از دمکرده آن برای تسکین دردهای عصبی و سیاتیک و برای نرمی استخوان کودکان می توان آنها را با دمکرده سوسن بر استحمام کرد .
• نعنا، بادشکن است و گازمعده و روده را از بین می برد؛
• تقویت کننده معده و بدن است ؛
• ضد تشنج و ضدسرفه است ؛
• یک فنجان چای گرم نعنا سینه را آرام می کند ؛
• مسکن ، آرامبخش و قاعده آوراست ؛
• استفاده از نعنا دردشکم را برطرف می کند ؛
• درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا می باشد ؛
• ناراحتی های عصبی را بر طرف می کند ؛
• برای تسکین درد دندان نعنا را در دهان گذاشته و بجوید ؛
• آشامیدن چای نعنا یا عصاره نعنا خونریزی سینه را قطع می کند ؛
• کمپرس نعنا درد سینه و پهلو را از بین می برد ؛
• کرم های روده و معده را می کشد ؛
• برای از بین بردن سکسکه و دل به هم خوردگی و استفراغ ، نعنا را با آب انار ترش بخورید ؛
• ادرار را زیاد می کند ؛
• برای رفع قولنج و دردهای روده معده و هضم نشدن غذا چای نعنا بنوشید ؛
• برای از بین بردن گلو درد چای نعنا غرغره کنید ؛
• معرّق است ، از این رو تب را پایین می آورد ؛
• در هنگام سرماخوردگی بینی را با چای نعنا بشویید .
نعناع فلفلی گیاهی چندساله است . به همین دلیل آماده سازی اولیه خاک دارای اهمیت فوق العاده ای می باشد . درتابستان ( برای کشت پاییزه ( یا در پاییز ) برای کشت بهاره ) 20 تا 30 تن کود دامی کاملاً پوسیده را به همراه 50 تا 90 کیلوگرم در هکتار اکسید فسفر و 60 تا 90 کیلوگرم در هکتار کود ازته به خاک اضافه می کنیم .
عملیات شخم و تسطیح را اندکی قبل از کاشت انجام می دهیم . کشت پاییزه بر کشت بهاره ترجیح دارد ، چون در فصل پاییز خاک دارای رطوبت کافی است و گیاه در فصل بهار زودتر رشدش را شروع می کند .
تکثیر رویشی از طریق ریشه است ( استولون ) :
استولون نوعی ساقه و دارای گره هایی است ، که از محل آن ها ریشه تولید می شود . استولونه ای دارای حداقل 2 گره را که از گیاهان 2 تا 3 ساله جدا کردیم برای کشت استفاده می کنیم . فاصله کشت بین ردیف ها 50 سانتیمتر است و فاصله دو بوته روی ردیف ها 20 تا30 سانتیمتر می باشد .
تکثیر رویشی از طریق پاجوش :
در اواخر بهار ( خردادماه ) پاجوش های دارای 8 تا 10 سانتیمتر را از بوته های 2 تا 3 ساله جدا کرده ، در زمین مورد نظرکشت می کنیم . برای هر زمین به 112 تا 134 هزار پاجوش نیاز داریم .
در مورد عملیات داشت توصیه می شود هر ساله 90 تا 120 کیلوگرم در هکتار کود ازته به خاک اضافه شود ؛ دو سوم آن را در فصل بهار قبل از رویش و یک سوم آن را پس از اولین برداشت سالانه به خاک اضافه می کنیم . افزودن سایر عناصرغذایی به آزمایش های خاک و وضع گیاه بستگی دارد . آبیاری منظم و تاحدودی هم مبارزه با علف های هرز توصیه می شود .
سر شاخه های گلدار و برگ های گیاه برداشت می شوند . روش و زمان برداشت به نوع مصرف اندام های جمع آوری شده بستگی دارد . برای استخراج اسانس ، برداشت را در زمان گلدهی و برای استفاده از پیکر رویشی ، برداشت را قبل ازگلدهی انجام می دهیم . برداشت توسط دست یا ماشین به تعداد 2 تا 3 مرتبه در طول فصل رویش صورت می گیرد .
گیاه را از فاصله 5 سانتیمتری خاک قطع می کنیم . طبق توصیه محققان ، بهتر است تا قبل از خرداد ماه برداشت صورت نگیرد ، چون تا این زمان نعنا دارای مقدار زیادی منتون است که سبب کاهش کیفیت اسانس می گردد . عملکرد سالانه محصول تازه 12 تا 20 تن در هکتار است ، که حاصل آن ،30 تا 60 کیلوگرم اسانس و 3 تن محصول خشک می باشد .
طرح توجیه اقتصادی کشت و پرورش نعناع فلفلی را میتوانید از انتهای صفحه دانلود نمایید .
قسمت های مورد استفاده نعنا شامل برگ ها و سرشاخه های گلدار آن است .
برگ ها و سرشاخه های گلدار دارای 1 تا 2 درصد اسانس ، تانن ، فلاونویید ، کولین و یک ماده تلخ هستند . اسانس نعناع فلفلی دارای بیش از 20 نوع ترکیب شیمیایی است ، که مهمترین آن ها عبارتند از : منتول ( 40 تا 60 درصد ) ، منتوفوران ، منتون ، پیپریتون ، پولگون ، سینئولو . . . .
منتون و پولگون بیشتر در برگ های جوان قرار دارند و اسانس گل ها ، منتول کمتری دارد . ساقه ها معمولاً فاقد اسانس هستند و بررسی ها نشان داده است ، که نعناهای کشت شده درمناطق نسبتاً سرد و مرطوب دارای اسانس بیشتری می باشند . اسانس نعناع فلفلی توسط تقطیر با بخار آب استخراج می شود ، که به رنگ زرد روشن است .
اسانس نعناع فلفلی را در ظروف پی . وی . سی نمی توان نگهداری کرد ؛ زیرا این ظروف در مجاورت این اسانس به سرعت نرم می شوند و تغییر شکل می دهند .
داروهای رسمی موجود در ایران که با استفاده از گیاه دارویی نعنا ساخته شده اند ، شامل پودر کارامین ، کارمیناتیف و محلول خوراکی گریپواتر است ، که همگی برطرف کننده سوء هاضمه ، نفخ و درد ناشی از آن می باشند .
ازدیگرداروهایی که گیاه دارویی نعنا درآن کاربرد دارد ، قرص جویدنی ماسومنت است که دررفع حساسیت وخارش گلو ، سرفه و نفخ معده موثراست .
قطره آلتادین ازدیگرداروهایی است که درآن گیاه دارویی نعنا کاربرد دارد . این قطره دردرمان التهاب و تحریک مخاط گلو ، و به عنوان خلط آور درسرفه های تحریکی ناشی از افزایش ترشحات مجاری تنفسی فوقانی ، موثراست .
با توجه به خاصیت ضد درد این گیاه از آن در پمادهای موضعی استفاده می شود .در کشور ژاپن ، از اسانس آن برای از بین بردن بوی کفش ها که در طول زمان به وجود می آید استفاده می شود . از آنجا که این گیاه خاصیت خنک کنندگی دارد در لوازم آرایشی ، عطرها ، خمیردندان ها و شیرینی ها استفاده می شود .
• گیاه نعناع فلفلی به لحاظ دارویی طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد . به دلیل مقاوم بودن گیاه به خشکی ، می توان آن را در اکثر نقاط کشور کشت کرد .
• با توجه به کم آبی در کشور ، کشت این گیاه می تواند بدون هیچ مشکلی انجام پذیرد .
• عرضه این گیاه به دلیل خواص فراوان آن ، می تواند مورد توجه صنایع داروسازی نیز قرار گیرد .
• علاوه بر برگ های این گیاه از شاخه های نعنا در صنایع دستی و نیز دارویی استفاده می شود .
طبق نتایج و مصاحبه های انجام شده با یکی از بزرگترین تولید و صادرکننده های این محصولات گیاهی در ایران ، ایشان اظهار داشتند که کشور امارات یکی از بزرگترین کشور هایی است ، که ایران به این کشور این محصول را صادر می کند . جالب آن که خود امارات محصول دریافتی از ایران را به دیگر نقاط جهان با نشان تجاری خود صادر می کند . هدف از کشت این گیاه افزایش میزان تولید و سپس افزایش میزان صادرات آن به کشورهای همسایه می باشد .
این طرح در صورتی که در زمان و مکان مناسب اجرا شود و مجری و مدیریت کارآمدی داشته باشد ، توجیه اقتصادی خوبی خواهد داشت .
لینک دانلود طرح توجیهی کشت و پرورش نعناع فلفلی ، از طریق این صفحه ، در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد . لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .
درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار گیرد .
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98
:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری
:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی