طرح توجیهی مزرعه کاشت و پرورش رزماری سال 1400 + pdf + word

Rosemary

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی مزرعه کاشت و پرورش گیاه رزماری سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی مزرعه کاشت و پرورش گیاه رزماری را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

رزماری گیاهی مقاوم به سرما و شرایط خشکی و همچنین مدیترانه ای است ، که علاوه بر کاربرد فراوان آن در آشپزی به عنوان یک گیاه شفابخش و درمان کننده انواع بیماری ها کاربرد دارد .


معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی مزرعه کاشت و پرورش رزماری


Rosemary نام لاتینی که از کلمه ros به معنی شبنم marinus به معنی دریا گرفته شده است . این جنس دارای گونه های درختچه ای ، برگ های باریک و معطر و حلقه های گل دو لبه ای است . پراکنش آن در جنوب اروپا و شمال آفریقاست .

رزماری در زمین های آهکی و سبک و آفتاب گیر به خوبی رشد می کند . گیاه رزماری غیربومی محسوب می شود تحمل خوبی به کم آبی و کم و بیش به شوری دارد .

رزماری به بسیاری از آفت ها و بیماری ها و به تشعشع زیاد خورشید مقاوم است . بنابراین در حاشیه سنگ فرش و آسفالت می توان این گیاه را به خوبی کشت کرد .

رزماری به آلودگی هوا تحمل خوبی نشان می دهد ، ولی آب ایستادگی پای بوته را تحمل نمی کند . از نظرسازگاری مشابه اسطوخدوس بوده اما تحمل به شوری آن بیشتر از اسطوخدوس است . رزماری در زیباسازی فضای سبز کاربرد دارد . این گیاه بسیار هرس پذیر است و به فرم های دلخواه قابل شکل دهی است .

خصوصیات گیاهشناسی رزماری :

رزماری گیاهی مدیترانه ای است ، که علاوه بر کاربرد فراوان آن در آشپزی به عنوان یک گیاه شفابخش و درمان کننده انواع بیماری ها کاربرد دارد .
به گزارش ایسنا ، گیاه معطر رزماری به عنوان چاشنی در غذاهای مختلف شامل انواع سوپ ها ، سس ها و خورش ها استفاده می شود .
گیاه Rosmarinus officin از خانواده نعناعیان ( Lamiaceae) است ، که حداقل دارای 1درصد ( حجم / وزن ) روغن فرار می باشد .
اکلیل کوهی با نام عمومی رزماری گیاهی است علفی ، پایا ، دارای ساقه ای چوبی به ارتفاع نیم تا یک متر با برگ های سبز ، دائمی و بسیار معطر ، متقابل با کناره برگشته ، باریک و دراز و نوك تیز؛ سطح فوقانی برگ آن به رنگ سبز و سطح تحتانی به علت وجود کرك ها سبز مایل به سفید است .

گل های این گیاه کوچک و به رنگ آبی روشن است که در کنار برگ ها می روید . قسمت مورد استفاده آن برگ و سرشاخه های گل دار آن است . اسانس آن از قسمت هوایی تهیه می شود .

از جمله خواص دارویی و غذایی رزماری عبارت اند از :

• ضد تپش قلب
• ضد آسم
• ادرارآور
• ضد ضعف عمومی بدن
• ضد روماتیسم
• ضد نقرس
• ضد سوءهاضمه
• ضد تشنج
• ضد صفرا
• ضد سیاه سرفه
• تقویت کننده دستگاه گوارش
• قاعده آور
• ضد سردردهای سرد
• ضد عفونی کننده و التیام بخش
• تقویت کننده اعصاب
• ضد ترشحات غیرطبیعی رحم

ترکیبات مهم رزماری :

مهم ترین ترکیب این گیاه 5 /2-1 درصد اسانس می باشد . مواد موجود در اسانس رزماری شامل بورنئول ، لیمونن ، کامفن ،1و 8 سینئول ، کامفر و آلفاپی نن است . ترکیبات اسانس نیز به محل و شرایط کشت ارتباط دارد . ترکیبات دیگر گیاه اسیدهای فنلی از جمله اسید روزماریک ، اسید کافئیک و اسید کلروژنیک هستند .

تحقیقات متعددی خاصیت ضد سرطان آن را اثبات کرده و اسید کارنوزیک موجود در آن دارای خاصیت قوی ضد ایدز ( HIV ) است .
همچنین سالیسیلات به مقدار زیاد ، فلاوونوئیدها ، ترکیبات تلخ دی ترپنی مانند کارنوزول و ترکیبات تری ترپتی ، اجزای تشکیل دهنده دیگر این گیاه هستند .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی مزرعه کاشت و پرورش رزماری ، به شرح زیر می باشد


داروهای گیاهی تهیه شده از رزماری دو دسته هستند . در یک دسته از اسانس رزماری استفاده شده که شامل پماد ، لوسیون ، کرم و روغن های حمام و ماساژ و غیره هستند . در دسته دیگر از عصاره هیدروالکلی آن به صورت محلول های خوراکی به عنوان ضد نفخ و مقوی معده استفاده می شوند .

به علاوه رزماری کاربری های غذایی ، دارویی و زینتی دارد .

موارد استعمال رزماری :

از رزماری به صورت خوراکی در درمان اضطراب ، سردرد ، میگرن ، فشار خون ، نفخ و بی اشتهائی و به صورت موضعی به عنوان مسکن موضعی در درمان دردهای عضلانی و بیماری های روماتیسمی استفاده می شود .

همچنین به علت عطر و طعم مناسب در صنایع آرایشی ، بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد . روغن رزماری یک روغن محرك است و از نظر رایحه و اثر ، گرم و نافذ می باشد . اثر محرك رزماری روی سیستم اعصاب مرکزی بسیار برجسته است .

مصرف رزماری چون موجب سهولت ترشح و دفع صفرا می شود ، از این جهت از آن در بیماری های یرقان و نارسائی اعمال کبد استفاده به عمل می آورند . مصرف رومارن در موارد ضعف عمومی ، خستگی مفرط و بی حالی بیمار در دوران نقاهت مفید تشخیص داده شده است .


فرایند اجرای طرح توجیهی مزرعه کاشت و پرورش رزماری


کشت :

از طریق کاشت دانه های رسیده ، قلمه زدن و خوابانیدن تکثیر می شود . بهترین روش تکثیر این گیاه قلمه است . بدین طریق که در بهار یا پائیز سر شاخه های این گیاه را در ماسه کاشته و در محل مناسبی نگهداری می کنند ، که پس از 2 الی 3 ماه قلمه ها ریشه دار شده و سپس آنها را به محل اصلی منتقل می کنند .

معمولاً فاصله کاشت بوته ها 70 الی 100 سانتی متر است و تراکم کشت آن در هکتار 10000 الی 12000 بوته در هکتار است .

برای کاشت این گیاه در زمین در پائیز شخم عمیقی زده می شود و کود حیوانی و شیمیایی بر حسب نیاز با توجه به توصیه آزمایشگاه داده می شود . روی این گیاه آفت و یا بیماری خاصی مشاهده نمی شود و حتی در زمین های آلوده به نماتد به خوبی رشد می کند و محصول می دهد ( همچنین اسطوخودوس .)

کوددهی :

در پائیز هر سال با استفاده از کودهای حیوانی به میزان 10 الی 15 تن در هکتار انجام می شود ، که بین ردیف های کشت کودها به خاك داده می شود و در فصل رشد تنها از کودهای ازتی و یا کود کامل ( تمام عناصر ) جهت تکمیل عناصر غذایی مورد نیاز گیاه در 2 الی 3 نوبت استفاده می شود .

معمولاً مزارع اسطوخودوس و رزماری به صورت جوی و پشته می باشد که معمولاً بوته ها روی پشته ها کاشته می شود . برای آبیاری در جوی ها آب می اندازند که به بوته ها آب نرسد . ماکزیمم نقطه آب را در جوی ها داغ آب گویند . کود شیمیایی و حیوانی را در جوی ها می ریزند .


فرایند برداشت محصول مورد بررسی در طرح توجیهی مزرعه کاشت و پرورش رزماری ، به شرح زیر می باشد


بهره برداری از این گیاه معمولاً از سال دوم آغاز می شود و هنگامی برداشت انجام می شود ، که گیاه در حال گل دادن است . بایستی توجه داشت که سیستم هرس رزماری مانند اسطوخودوس است تا ساقه های زیادی تولید شده و موجب پر پشت شدن گیاه شود .

معمولاً برگ ها را پس از چیدن در سایه خشک می کنند و اگر بخواهند از برگ ها اسانس بگیرند ، بایستی محصول برداشت شده را بلافاصله به محل تقطیر یا کارخانه فرآوری حمل نمود . معمولاً از هر 100 کیلو گرم سرشاخه گلدار 100 الی 200 گرم اسانس استخراج می شود ، که از این اسانس در عطر سازی ، تهیه صابون ، ادکلن و فرآورده های زیبایی استفاده می شود .


اهداف اجرای طرح توجیهی مزرعه کاشت و پرورش رزماری ، عبارتند از

اهدف کلان :

تولید اقتصادی رزماری و ایجاد اشتغال و درآمدزایی کمک به بازار داخلی و محلی .

هدف های خرد :

• کشت یک هکتار محصول رزماری
• تامین نیاز محلی از محصول با کیفیت رزماری ، ارائه محصول در بسته بندی مطلوب و مورد نیاز بازار مصرف؛
• همکاری با شرکت ها و موسسه های سرمایه گذار برای فرآوری و عرضه به بازار ؛
• افزایش میزان سطح زیرکشت محصول و ایجاد واحد بسته بندی به طور موازی ؛
• صادرات رزماری به سایر شهرهای مصرف کننده همجوار و در اهداف بلندمدت به کشورهای همسایه
• اشتغالزایی ؛
• بکارگیری روش های جدید آبیاری در مزرعه و افزایش کارآیی ؛
• اهداف بلندمدت جهت توسعه سطح زیرکشت ؛
• تولید محصول با کیفیت بهتر و استاندارد بالاتر .
• افزایش سطح زیرکشت و اشتغال زایی بیشتر در منطقه موردنظر ؛
• نیاز بازار کشورهای حوزه خلیج فارس با توجه به خواص دارویی و مصرف غذایی ؛
• کمک به توسعه فرهنگ مصرف دارویی و غذایی رزماری ؛
• ایجاد کارگاه تولید فرآورده های گیاهی .


کشور های عمده تولید کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی مزرعه کاشت و پرورش رزماری

پرورش دهندگان عمده رزماری در دنیا در کشورهای شمال آفریقا به خصوص مراکش و کشورهای جنوب اروپاست مثل فرانسه و ایتالیا و . . . می باشد .
رزماری بومی مناطق مدیترانه ایی نیز می باشد و در این منطقه به صورت خودرو رشد می کند و پرورش آن در ایران در بیشتر نواحی انجام می شود . گیاهی است مقاوم به سرما و شرایط خشکی و این خصوصیت ها سبب شده است ، که در اکثر مناطق قابل کشت باشد .

لینک دانلود طرح توجیهی مزرعه کاشت و پرورش رزماری ، از طریق این صفحه ، در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد . لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی مزرعه کاشت و پرورش رزماری ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
    • ایده های زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشند . جهت آشنایی با طرح توجیهی این پروژه های تجهیزاتی نو و بکر روی نام آنها کلیک نمایید .

:: دانلود طرح توجیهی تیپ کشت و پرورش چای ترش

:: دانلود طرح توجیهی تیپ کشت و پرورش آنغوزه

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.