طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گل همیشه بهار و گل راعی سال 1400

Calendula officinalis2

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گل همیشه بهار و گل راعی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گل همیشه بهار و گل راعی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

گل راعی و گل همیشه بهار دو نوع گیاه دارویی می باشند ، که دارای خواص گوناگونی بوده و علاوه بر صنعت داروسازی در صنعت عطرسازی ، صنایع آرایشی ، صنایع بهداشتی و .... دارای کاربرد می باشد .


آشنایی با محصولات مورد بررسی در طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گل همیشه بهار و گل راعی


آشنایی با گل راعی :

گل راعی گیاهی است پایا ، فاقد کرك ، با ساقه ایستاده ، در پایین چوبی ، ارتفاع ساقه های آن بسته به شرایط محیطی 50 تا 100 سانتی متر و قطر آن ها 3 تا 5 میلی متر می باشد .

گل راعی دو نوع ساقه تولید می کند ، یک نوع آن ساقه های گل دهنده هستند که از روی طوقه خارج شده ، رنگ آن ها معمولاً قرمز و در انتها دارای انشعابات فراوان می باشد ، که در اواخر زمستان شروع به رشد کرده و در بهار به گل می روند . به طور کلی گل راعی از نظر شکل برگ به سه دسته ( برگ پهن ، برگ باریک و متوسط ) تقسیم می شود . در واریته های برگ باریک و برگ پهن نسبت طول برگ به عرض آن به ترتیب 2/3 و 2 می باشد .

غلظت مواد مؤثره در برگ واریته های برگ باریک حدود 2 تا 3 برابر بیشتر از واریته های برگ پهن است . جمعیت های برگ پهن دارای تعداد غدة کمتری نسبت به جمعیت های برگ باریک هستند ، که بیانگر همبستگی بین تعداد غدد و میزان هیپریسین می باشد .

گل ها دوجنسی ( نر و ماده ) و گلبرگ ها زرد درخشان و اندازه آن ها 1 تا 3 سانتی متر به صورت مجتمع ( گل آذین پان یکول ) می باشد . هر گل از پنج گلبرگ با تقارن شعاعی با پرچم های بیرون زده تشکیل شده است .

از مراحل تکامل گل ، ظهور نقاط تیره رنگ محتوی شیره قرمز رنگ مایل به قهوه ای بوده که در طول فصل تابستان به تدریج بر روی گلبرگ ها و کاسبرگ ها پدیدار می شود و به غده های ترشحی معروفند . میوه گل راعی کپسولی شکل بوده که طول آن 7 تا 8 میلی متر و قهوه ای رنگ می باشد .

مواد مؤثره گل راعی :

گلها ، برگ ها و سرشاخه های گل راعی حاوی مواد مؤثره می باشد . از جمله این مواد می توان به مشتقات نفتودیانترون ها (Naphthodianthrones ) ، فلاونوئیدها ( Flavonoids) ، فنول ها ، فلاون ها ، بیفلانوئیدها ، کاتیشن ها ، فلوروگلوسینول
( Phloroglucinols ) ، تانن ها ، فنل ها ، اسانس ها ، اسیدها ، کارتنوئیدها ، کولین ، نیکوتین آمید ، پکتین و انواع مختلفی از هیدروکربن های اشباع شده اشاره کرد .

در این میان ، دو ماده مؤثره هایپریسین و هایپرفورین که از مشتقات نفتودیانترون ها بوده و در گل های گیاه بیشتر از سایر بخش های رویشی وجود دارد ، در تهیه داروهای ضد افسردگی کاربرد دارد .

آشنایی با گل همیشه بهار :

گیاه همیشه بهار گیاهی است از خانواده کاسنی ( Asteracea ) ، با نام علمی : ( Calendula officinalis) ، و در زبان های عربی به نام های قوقحان ، اقحوان اصغر ، قرقهان زبید معروف می باشد . همیشه بهار گیاهی بوته ای است و اسامی دیگر آن ، همیشه بهار باغی ، همیشه بهار ، آذرگون ، زبیده و قرمهان می باشد . در فارسی به آن همیشه بهار و به هندی زر گل و به انگلیسی به آن marigold Pot گفته می شود .

هدف از کشت این گیاه ، تولید دارو و مواد مؤثره موجود در گل ها و مخصوصاً در گلبرگ ها می باشد . این گیاه یکساله دارای ساقه ای متشکل از شاخه های زیاد ، که با کرك نرمی پوشیده شده است و ارتفاع آن به 75-45 سانتی متر می رسد ، برگ های ساده ، بیضوی و خمیده و پشت و روی برگ کرکدار است . کاپیتول های آن بزرگ و به قطر 3 تا 5 سانتی متر است .

مواد مؤثره گل همیشه بهار :

گل همیشه بهار حاوی مقادیر کم اسانس روغنی فرار ، ساپونین ، رزین ، ماده ای تلخ ، اسیدهای آلی ، ماده ای به نام کالندولین ، صمغ ، مواد لعابی ، آلبومین و یک ماده رنگی در گلبرگ های خشک و اینولین ( در ریشه ) ، اسید سالیسیلیک ، اسید لوریک ، اسید پالمیتیک و کلسترول می باشد . گل ها حاوی 0.4-0.2 درصد اسانس بوده که اجزاء مهم آن ، شامل منتون ، ایزومنتون ، گاما ترپینن ، آلفامورولن و کاریوفیلن می باشند .

ترکیبات دیگر همیشه بهار شامل گلوکوزیدهای اولئانولیک اسید ، موسیلاژ ، توکوفرول ، کاروتنوئیدها ، تری ترپنوئیدها ، فلاونوئیدهای گلوکوزیدی ، کاروتن ها ، گزانتوفیل ها ، تانن ها ، پلی ساکاریدها و الکل های تری ترپنی از جمله آلفا و بتا آمیرین ، تاراگزاسترول و کالندولادیول هستند .

در گیاه همیشه بهار وجود سالسیلیک اسید ، یک ماده تلخ به نام کالندولین ، اسانس ، چند ساپونین و کاروتن مشخص شده است . شکوفه های تازه کاملاً باز شده آن ، اسانس روغنی فرار دارند که شامل مواد آزولئوژنیک سسکی ترپن می باشد.

در گل های آن یک ماده بی شکل ، عامل تلخ به نام کالندولین ، یک ماده بی طعم شبیه باسورین و کمی اسانس وجود دارد و به علاوه اولانولیک اسید ، یک ماده صمغی ، یک استرول ، کلسترول ، اسیدهای لوریک ، اسید پالمیتیک ، اسید استئاریک ، اسید پنتا دیلیک ، اسید میرسیک ، مواد فارادیول و ارفیدیول دارا می باشد و ریشه آن محتوی ایندولین بوده و ماده فعال گیاه همیشه بهار ، ساپونین است. بسیاری از محصولات دارویی تهیه شده از این گیاه ، توسط عصاره گیری اتانولی گل های تازه و قسمت های هوایی تولید می شود.


کاربرد محصولات مورد بررسی در طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گل همیشه بهار و گل راعی


کاربرد های گل همیشه بهار عبارتند از :

همیشه بهار به عنوان معرق ، تصفیه کننده خون ، پایین آورنده قند خون و ضد التهاب پوستی مصرف سنتی دارد . تنتور و عصاره گل آن به طور موضعی برای تسریع درمان زخم و کاهش تورم استفاده می شود . مصرف خوراکی تنتور و عصاره آن نیز برای پایین آوردن تب و درمان سرطان مؤثر است .

گلبرگ های خشک گیاه همیشه بهار مانند زعفران ، به عنوان ادویه استفاده می شوند . همچنین گاهی این گیاه را با زعفران مخلوط کرده و به صورت تقلبی به فروش می رسانند . بوی تند گل همیشه بهار ، حشره کش مؤثری است و اغلب به منظور راندن حشرات ، بر روی سبزی ها پاشیده می شود . طبع آن سرد و خشک است .

لوسیون حاصل از گلبرگ های همیشه بهار پوست تاول زده را ترمیم و تقویت می کند .

در صنعت تولید لوازم آرایشی ، در بسیاری از موارد از این گیاه برای نرم کردن پوست و مصارف موضعی استفاده می کنند . از رنگ نارنجی تند این گیاه برای بهبود بخشیدن حالت ظاهری دیگر مواد دارویی استفاده می شود .

همیشه بهار از داروهای بسیار مؤثر در موارد خونروی شدید از بواسیر ( استوارت ) بوده وبرای جلوگیری از خونریزی از لثه مفید است . همیشه بهار قابض است و برای تنگ کردن عروق و سریعاً بندآوردن خون بسیار مؤثر است .

همیشه بهار به صورت کرم برای رفع هر مشکلی که به التهاب ناشی از خشکی پوست مربوط می شود به کار می رود . همیشه بهار دارای اثر خواب آور ، ضد تشنج ، دفع انگل ، رقیق کننده خون ، مقوی اعصاب معده ، کیسه صفرا و نیروی جنسی است .

در صنایع آرایشی ، از گل های این گیاه برای شستشوی موها و خارج کردن هایلایت و در حمام گیاهی به منظور لطافت پوست و نیز به صورت کمپرس برای لکه های پوستی استفاده می گردد . همراه با بابونه و سنفیتون برای ایجاد لطافت و تیمار انواع پوست ها استفاده می گردد . برای استحمام و یا تیمار صورت و محلول های صورت مفید است .

مواد رنگی استخراج شده از گل همیشه بهار در رنگ کردن مواد غذایی و همچنین در رنگ کردن بعضی از انواع چربی ها استفاده می شود.

از اسانس همیشه بهار در عطرسازی و از رنگ زرد آن ( کاروتنوئیدها ) در صنایع آرایشی به عنوان رنگ کننده ، استفاده صنعتی به عمل می آید.

از روغن همیشه بهار محصولات زیادی تولید می شود که در نقاشی و تولید روغن تانگ به کار می رود.


فرایند کشت محصولات مورد بررسی در طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گل همیشه بهار و گل راعی ، به شرح زیر می باشد


فرایند کشت گل همیشه بهار :

کاشت و تکثیر همیشه بهار به وسیله بذر صورت می گیرد . گیاهان را در زمان مناسب به صورت ردیفی در زمین اصلی کشت می کنند . به منظور تسریع و هماهنگی در رویش بذر ، آبیاری زمین پس از کاشت ضرورت دارد . با آن همه فراوانی و پراکندگی که این گیاه در بعضی نواحی دارد ، به پرورش آن غالباً به عنوان گیاه زینتی توجه می شود .

تکثیر همیشه بهار در زمینه ای قابل نفوذ و نسبتاً مرطوب که کود کافی ، به ویژه کودهای نیتروژنی و فسفردار داشته باشند ، به وسیله کاشتن میوه ( دانه ) صورت می گیرد.

برای تکثیر گیاه ابتدا دانه ها را در گلخانه که گرمای مناسبی داشته باشد ، می کارند . سپس گیاه جوان حاصل را در امتداد خطوطی با فاصله 80 سانتی متر به نحوی نشاء می کنند ، که هر گیاه از دیگری حداقل 45-40 سانتی متر فاصله داشته باشد . با استفاده از روش گلخانه ، قبل از فروردین تا اوایل اردیبهشت ، می توان گیاه جوان حاصل را به زمین اصلی انتقال داد .

بنابراین با این عمل حدود یک ماه ، زمان بهره برداری جلو می افتد ؛ یعنی در واقع کاپیتول های گیاه زودتر از موعد معین به بازار عرضه می گردند . بدون استفاده از گلخانه نیز می توان عمل تکثیر را انجام داد . به این نحو که دانه ها را در شیارهایی به عمق 3 سانتی متر کاشته و رعایت کرد ، که در هر 40 سانت ی متر فاصله ، 3-2 دانه کاشته شود.

روی دانه ها را نیز باید به علت مجاور بودن با هوا که اغلب ممکن است ، سرد و نامساعد باشد از یک قشر نازك خاك مناسب پوشانید. با این روش پس از اینکه دانه ها به گیاهان جوان تبدیل گردیدند ، فواصل آن ها را به میزان مناسب رسانده و بوته های اضافی را خارج یا به محل دیگر که قبلاً آماده شده است انتقال می دهند .

پس از برداشت محصول آن ها را یا به طور طبیعی در سایه و یا در اتاق های مخصوص که هوای گرم جریان داشته باشد ، یا در خشک کن با حرارت 40-35 درجه سانتی گراد خشک می نمایند و پس از خشک شدن ، آن ها را در بسته های کنفی 30-20 کیلوگرمی بسته بندی و به بازار عرضه می نمایند .


نحوه برداشت گل همیشه بهار ، جهت اجرای طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گل همیشه بهار و گل راعی


همیشه بهار به سرعت رشد کرده ، گل ها اغلب از اواخر بهار ( اوایل خرداد ) باز و قابل برداشت می شوند . پس از چیدن گل ها همواره گل های جدیدی به وجود می آیند ، به طوری که برداشت گل ها را می توان تا قبل از بروز سرما همچنان ادامه داد .

برای تسریع در کار ، باید گل ها همراه با کاسبرگ برداشت شوند ، آنگاه گل ها را از کاسبرگ ها جدا کرد . البته می توان گل ها و کاسبرگ ها را باهم خشک کرد . برای اینکه گلبرگ ها رنگ خود را از دست ندهند و کیفیت مطلوبی داشته باشند ، گل ها را باید به سرعت خشک کرد .

اگر مقدار گل ها کم باشد ، می توان آن ها را در سایه و در سطح زمین با ضخامت کم پخش نمود ، ولی چنانچه مقدار آن ها زیاد باشد ، باید از خشک کن های الکتریکی با دمای 40-35 درجه سانتی گراد استفاده کرد . از آنجا که گل های خشک شده به شدت جاذب رطوبت اند ، باید بلافاصله پس از خشک شدن در کیسه های مناسب بسته بندی شوند . مقدار محصول گل خشک شده همراه با کاسبرگ ،2-1 تن در هکتار و بدون کاسبرگ 400-350 کیلوگرم در هکتار خواهد بود .

نسبت گل تازه ( همراه با کاسبرگ ) به گل خشک ، 5 به 1 و نسبت گل تازه ( بدون کاسبرگ ) به گل خشک ، 6 به 1 است . کل گل ها یا گلبرگ ها را با قرار دادن روی کاغذ و به دور از نور مستقیم بدون حرارت بسیار زیاد یا با جریان هوا خشک می کنند و در این هنگام نباید روی یکدیگر قرار گیرند . درصورتی که رنگ گلبرگ ها در هنگام خشک کردن برود ، به این معناست که به طور مناسبی خشک نشده اند .

فرایند کشت گل راعی :

گل راعی به راحتی توسط بذر تکثیر شده و زمان مورد نیاز برای جوانه زنی بذر آن بین 7 تا 28 روز متغیر است و حدود 50 درصد بذرها یک هفته پس از کاشت جوانه می زنند . تحقیقات نشان داده است که بذر گل راعی دارای خواب فیزیولوژیک بوده و پس از رسیدن ، بذرها به یک دوره 4 تا 6 ماهه نیاز دارند ، تا برای جوانه زنی آماده شوند .

در یک مطالعه آمده است ، بذرهای رسیده پس از 12 ماه به حداکثر جوانه زنی خود می رسند . همچنین ، اعمال تنش دمایی 2 تا 10 درجه سانتیگراد بر روی بذر ، به مدت 3 روز قبل از کاشت ( Stratification) ، جوانه زنی بذر را تسریع می کند .

از دیگر عواملی که درصد جوانه زنی بذر هوفاریقون را افزایش می دهد ، شستشوی بذر می باشد . مطالعات نشان می دهد که شستشوی بذر با آب جاری به مدت 3 روز ، باعث حذف مواد بازدارنده شده و شانس جوانه زنی را بذرها را از 34 درصد به 69 درصد افزایش می دهد .

نور نیز بر جوانه زنی بذر تازه تأثیرگذار بوده و درصد جوانه زنی بذرهای تازه را بهبود می بخشد ؛ ولی بر بذر کهنه تأثیر زیادی ندارد . درجه حرارت نیز بر جوانه زنی بذر کهنه تأثیری نداشته ؛ ولی درجه حرارت حدود 15 درجه سانتیگراد درصد جوانه زنی بذرهای تازه را افزایش می دهد.

معمولاً به دلیل ریز بودن بذر هوفاریقون و نیز صرفه جویی در مصرف بذر ، بهتر است به جای کاشت مستقیم بذر ، نشای آن را به زمین اصلی منتقل نمود .

در این حالت ، ابتدا در بهمن ماه ، بذر گیاه را در محیط گلخانه درون سینی نشاء می کاریم.

بستر کاشت نشاها متشکل از یک قسمت کود دامی ، یک قسمت ماسه نرم و یک قسمت خاك رس می باشد. سپس درون هر یک از چاله های ظرف نشاء یک عدد بذر قرار گرفته و روی بذر را با مخلوطی از ماسه و کود دامی الک شده حدود نیم سانتی متر میپوشانیم همچنین می توانیم بستر کاشت نشاها را با استفاده از خاك شنی- لومی نرم و اضافه کردن 3/1 گرم کود نیتروژنه به ازای هر نشاء آماده کرده و روی بذر را با نیم سانتیمتر خاك نرم پوشاند . عملیات آبیاری هر روزه به آرامی باید انجام شود تا بذرها سبز شوند .

پس از سبز شدن ، آبیاری نشاها باید طوری تنظیم شود ، که رطوبت خاك در حد متوسط باشد . یادآور می گردد رطوبت زیاد باعث رشد قارچ و هجوم بیماری می گردد . پس از 3 ماه که ارتفاع نشاها به 7 تا 10 سانتیمتر رسید آن ها را به زمین اصلی منتقل می کنیم .

آماده کردن بستر کاشت ، قبل از انتقال نشاء :

گل راعی در اغلب موارد خاك لومی- شنی نرم را ترجیح می دهد. قبل از اینکه نشاها به زمین اصلی انتقال داده شوند لازم است عملیات خاك ورزی مناسب روی زمین انجام پذیرد .

چنانچه بخواهیم برای تقویت حاصل خیزی خاك از کود دامی استفاده نماییم ، باید ابتدا قبل از شخم مقدار 40 تا 50 تن ( برای مدت 4 سال ) در هکتار کود دامی را به طور یکسان بر روی زمین پخش کرده و سپس با یک شخم نیمه عمیق ( 15 سانتی متر ) کود را به زیر خاك برده تا توسط میکروب های خاك تجزیه شده و از هدر رفت ازت خاك جلوگیری به عمل آید . عملیات شخم می تواند در پاییز و یا اوایل فصل زمستان انجام پذیرد .

سپس برای از بین بردن کلوخه ها لازم است زمین دیسک خورده و پس از جمع آوری علف های هرز ، عملیات تسطیح زمین صورت پذیرد .

برای انتقال نشاهای گل راعی به زمین لازم است ، زمین به شکل جوی و پشته آماده شود ، که معمولاً این کار توسط ادوات کشاورزی انجام می گیرد . یادآوری می گردد به دلیل کمبود و گران بودن کود دامی ، می توان جهت افزایش حاصلخیزی خاك از کودهای شیمیایی کمک گرفت .

برای نیل به این هدف ، ابتدا باید تا عمق 50 سانتی متر ( عمق متوسط نفوذ ریشه ) نمونه گیری از خاك به عمل آورد و پس از تجزیه شیمیایی نمونه ها نسبت به افزودن مقدار مناسب کود شیمیایی اقدام کرد .

به طور کلی تحقیقات نشان داده است کاربرد 60 کیلو گرم کود نیتروژنه ، 120 کیلوگرم کود پتاس و 80 کیلوگرم اکسید فسفر در هکتار می تواند باعث افزایش محصول ، به ترتیب 1/4 و 5/9 تن در هکتار در سال اول و دوم بعد از کاشت گردد .

زمان کاشت :

برخی محققین ، بهترین زمان کاشت مستقیم بذر را اوایل پاییز و برخی دیگر ، اوایل بهار ذکر کرده اند ؛ ولی همان طور که قبلاً ذکر گردید ، جهت افزایش موفقیت کاشت گل راعی ، بهترین روش ، تهیه نشاء و سپس انتقال آن به زمین اصلی می باشد . جهت تهیه نشاء ، بذر را در نیمه دوم بهمن ماه در گلخانه درون سینی کاشت کشت نموده و پس گذشت حدود 80 روز از پرورش نشاها ، آن ها را در اواخر اردیبهشت ماه به زمین اصلی منتقل می کنند .

بستر زیست گل راعی ، در اغلب موارد خاك لومی- شنی نرم می باشد و معمولاً در کاشت مستقیم ، پس از افشاندن بذر ، بذرها را با یک لایه خاك پیت نرم ، به ضخامت 5 میلی متر می پوشانند . در تحقیقات مختلف ، عمق مناسب کاشت بذر گل راعی را 5/0 سانتی متر گزارش شده است.

در کاشت نشایی ، نشاها بر روی پشته ها کشت می گردند و فاصله ردیف های کاشت ،50 سانتی متر و و فاصله نشاها از یکدیگر 25 سانتی متر در نظر گرفته می شود. مطالعات نشان داده است چنانچه فواصل کاشت نشاء (50× 25 ) سانتی متر ، انتخاب شود ، میزان عملکرد اندام مورد استفاده هفت برابر بیشتر از فاصله کاشت ( 50× 50) سانتی متر می باشد .

آبیاری :

پس از انتقال نشاها به زمین اصلی ، آبیاری باید طوری تنظیم گردد ، که رطوبت خاك در حد متوسط باشد . در روزهای گرم تابستان باید هر روز یا هر 2 روز یکبار زمین را آبیاری کرد.


روش های برداشت گل راعی ، جهت اجرای طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گل همیشه بهار و گل راعی

 

گل راعی در سال اول فقط رشد رویشی دارد ؛ ولی در سال دوم تا پنجم ، گیاه به گل می رود و می توان آن را برداشت کرد . برداشت این گیاه به صورت قطع پیکر رویشی و سرشاخه های گلدار گیاه از 10 سانتی متری سطح خاك انجام می شود .

متابولیت های ثانویه در گیاه به طور غیریکنواخت یافت می شوند ، که عمدتاً در گل ها تجمع داشته و برای بهبود کیفیت اندام خشک گیاه هوفاریقون ، بایستی مراحل نمو گل را در برداشت مورد توجه قرار داد . سرشاخه های گل راعی را باید در زمان گل دهی از گیاه چید . در این هنگام طعم آن تلخ ، کمی قابض و به طور ملایم شور است .

اگر در بین انگشتان فشرده و له شود ، بوی معطر و رزینی ازآن استشمام می شود . برای منظورهای درمانی گل را باید زمانی از گیاه جداکرد ، که در حال طراوت یعنی قبل از پلاسیده شدن باشند . در همین خصوص مطالعات متعددی در زمینه تعیین مناسبترین زمان برداشت انجام شده که به برخی از آنها اشاره میگردد :

تحقیقات نشان می دهد که : زمانی که 10 تا 20 درصد گل ها باز شده اند و بقیه در مرحله غنچه هستند ، زمان مناسب برداشت فرا رسیده است . البته بیشترین عملکرد ( تر و خشک ) و بیشترین میزان هیپریسین در مرحله ریزش گلبرگ ها به دست آمده است .

در آزمایشی دیگر برداشت محصول ، زمانی توصیه شده است ، که گل آذین حداقل دارای 4 گل شکوفا باشد . در تحقیق دیگری ، بیشترین میزان هیپریسین در جوانه باز نشده گل مشاهده شد . همجنین بررسی ها در خصوص تعیین زمان برداشت نشان داد که بهترین زمان برداشت ، موقعی است که 50 درصد بوته ها به گل رفته باشند .

همچنین کمترین میزان هیپریسین در بر گ ها و ساقه ها طی زمستان ذکر شده است . در تحقیقی دیگر مشخص شد که با شروع بهار و فصل جدید رشد و ظهور گل آذین ، غلظت هیپریسین سریعاً افزایش می یابد و در اوایل تابستان یعنی زمانی که گل دهی تقریباً به پایان رسیده و کپسول ها در حال تشکیل شدن هستند به حداکثر میزان می رسد .

سپس میزان هیپریسین همچنان که گل ها و کپسول ها طی تابستان می رسند کاهش می یابد . همچنین بیشترین میزان ، روتین ، هیپروزید و ایزوکوئرستین طی مراحل رشد رویشی و غنچه دهی حاصل می شود ؛ در حالی که بیشترین میزان کوئرستین و هیپریسین طی مرحله گلدهی به دست آمد .

در تحقیقی مشخص شد که برداشت سرشاخه هوفاریقون برای حصول میزان مناسب هیپریسین و پسودوهیپریسین زمانی است که گیاهان ، مرحله گرده افشانی را گذرانیده و گل آذین ها به طور عمده دارای گل های باز هستند . جمع آوری محصول در مرحله غنچه ، موجب افزایش مرغوبیت می شود ، زیرا غلظت هیپریسین و پسودوهیپریسین در بافت برگ ، که بخش عمده بیوماس گیاه است 24 درصد افزایش می یابد .


ملاحظات پس از برداشت


عملیات خشک کردن در سایه انجام می گیرد و چنانچه عملیات خشک کردن در آفتاب انجام شود . بیش از 80 درصد هیپریسین موجود در بافت و گل ، طی پروسه خشک کردن گیاه از بین می رود .

تحقیقات نشان داده که بیشترین میزان هیپریسین و پسودوهیپریسین در طی خشک کردن توسط ماکروویو به دست می آید . در تحقیقی ، محصول گل راعی را 3 تا 5 روز در دمای 35 درجه سانتیگراد تا رسیدن به وزن ثابت خشک نمودند . سپس نمونه های خشک شده را در کیسه های مات در دمای اتاق نگهداری نمودند .

 

 

جهت دانلود طرح توجیهی تیپ احداث مزرعه کشت و پرورش گل همیشه بهار و همچنین دانلود طرح توجیهی تیپ احداث مزرعه کشت و پرورش گل راعی ، روی نام طرح کلیک نمایید . لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی مزرعه کشت و پرورش گل همیشه بهار و گل راعی ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

    • ایده های زیر نیز میتواند برای شما جذاب باشند . جهت آشنایی با طرح توجیهی این پروژه های تجهیزاتی نو و بکر روی نام آنها کلیک نمایید

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث مزرعه کشت و پرورش گیاه بادرنجبویه

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث مزرعه کاشت و پرورش گیاهان گوشتخوار

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.