طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی و فیلم عکاسی

Gold and silver recycling of electronic waste

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی و فیلم عکاسی سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی و فیلم عکاسی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

صنعت الکترونیک از رشد بالا و سریعی برخوردار بوده است . همراه با این رشد ، محصولات منسوخ شده و قدیمی صنعت روز به روز افزایش پیدا می کند .

ضایعات الکترونیکی اکنون بیشترین رشد را در دنیای صنعت امروز داراست و بیشتر کشورهای صنعتی گریبان گیر این مساله هستند .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی و فیلم عکاسی


در حال حاضر خرید یک کامپیوتر شخصی بسیار ارزان تر از ارتقاء دادن کامپیوتر قبلی است . حال بر سر کامپیوتر قبلی چه خواهد آمد؟

ضایعات الکترونیکی که برخی از افراد آن را به جنبه سیاه دنیای جدید دیجیتالی تشبیه کرده اند مشکلات زیادی را برای محیط زیست ما به وجود آورده است .

در این مقاله سعی کرده ایم به مسائل و مشکلات ضایعات الکترونیکی بپردازیم .

قبل از اینکه به بحث در مورد ضایعات الکترونیکی بپردازیم، تعاریف زیر بیان می شود :

زباله (Trash) :

هر آنچه به علت غیر قابل مصرف بودن دور ریخته می شود .

ضایعه (Waste ) :

ضایعه شامل مواد جامد، مایع، و گاز غیر مطلوب پس از تکمیل یک فرایند می باشد. ضایعات می توانند به صورت منابع بالقوه ای در اکولوژی صنعتی نگریسته شوند.

ضایعات الکترونیکی (waste-E) :

صنعت الکترونیک از رشد بالا و سریعی برخوردار بوده است . همراه با این رشد ، محصولات منسوخ شده و قدیمی صنعت روز به روز افزایش پیدا می کند .

ضایعات الکترونیکی اکنون بیشترین رشد را در دنیای صنعت امروز داراست و بیشتر کشورهای صنعتی گریبان گیر این مساله هستند . اکنون بیشتر دولت ها به فکر بازیافت این محصولات به صورت جامد هستند .

بخشی از زباله صنعتی ، طیف وسیعی از وسایل الکترونیکی مثل فریزر ، وسایل تهویه مطبوع، تلفن های دستی ، ضبط صوت های شخصی و کلیه وسایل الکتریکی مصرفی تا رایانه را شامل می شود.

انواع ضایعات الکترونیکی در رایانه :

  • تجهیزات فناوری اطلاعات
  • تجهیزات سرگرم کننده
  • تجهیزات ارتباط از راه دور
  • وسایل سمعی و بصری مانند دیسک فشرده
  • انواع مختلف پرینتر ها و تجهیزات آنها مانند کاتریج
  • مدارهای الکترونیکی پرینتر ها
  • باتری ها

محصولات طرح عبارتند از نقره و محلول ثبوت . بنابراین لازم است که ابتدا خلاصه ای در مورد نحوه استفاده از نقره و محلول ثبوت در فرآیند عکاسی و رادیولوژی بیان گردد و سپس به بررسی طرح حاضر پرداخته شود .

نقش نقره در فرآیندهای عکاسی و رادیولوژی مشخص گردید و محلول های ثبوت در اثر استفاده های مکرر خواص خود را از دست داده و دیگر قابل استفاده نیستند.

از طرفی فیلم های ظاهر شده رادیولوژی نیز پس از بهره برداری به محیط دور ریز شده که خود باعث آلودگی های زیست محیطی می گردند .

این فیلم ها ( که در نزد مردم با نام نگاتیو شناخته می شوند ) نیز حاوی مقدار قابل توجهی نقره هستند.

این طرح در طبقه بندی صنایع از جمله طرح های بازیابی بوده و در آمار طرح های تولیدی و در دست اجرای وزارت صنایع و معادن با عنوان " بازیابی نقره از محلول ظهور فیلم های رادیولوژی" ثبت گردیده ، که کد آیسیک ٣ آن ٣٧١٠١٢١٢ می باشد .

نقره یکی از عناصری است که از گذشته های دور و دوران های باستان به عنوان یک فلز شناخته شده و مورد استفاده واقع میشده و از آن در کتاب های فراعنه مصری ، که قدمت این کتاب ها به حدود ٣٦٠٠ سال قبل از میلاد مسیح بالغ می گردد ، یاد شده است.

از نقره ، ٢٥ ایزوتوپ رادیواکتیو شناخته شده اند ، که دارای اجرام اتمی ١٠٢ الی ١١٧ می باشند .

نقره معمولی از دو ایزوتوپ با جرم های ١٠٧ و ١٠٩ تشکیل شده است. نقره یکی از عناصر شیمیایی ، با نشانه Ag ، دارای عدد اتمی ٤٧ ، وزن اتمی ٨٦٨٢/١٠٧ و در گروه یک فرعی ( IB ) جدول تناوبی قرار گرفته است .

نقره فلزی سفید مایل به خاکستری و براق است و از نظر شیمیایی یکی از فلزات سنگین و از جمله فلزات نجیب و از نظر تجارتی عنصری گرانبها تلقی می گردد .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی و فیلم عکاسی


کاربرد طلا و نقره :

تولید طلا و نقره به وسیله بازیافت ضایعات الکترونیکی برای بازیافت نمودن ضایعات الکترونیکی به کار برده می شود .

نقره در سکه سازی ، جواهر سازی ، ظروف نقره ای ، مصارف الکترونیکی ، پزشکی ، تزئینی ، رنگ آمیزی محصولات در قنادی ها ، آب کاری نقره ، آئینه ها، شیشه سازی و فیلم عکاسی مورد استفاده دارد .

فلز نقره به علت خاصیت ضد باکتریایی در صنایع دارویی به صورت فلز و یا ترکیبات آن مورد استفاده قرار می گیرد و از خصوصیات مهم آن مقاومت زیاد در برابر حلال های شیمیایی است .

از نقره و ترکیبات آن در پزشکی هومئوپاتی ( Homoepathic ) نوعی دارو درمانی استفاده می شود .

استات نقره ، آلانیتونات نقره ، برات نقره ، کربنات نقره ، کلرید نقره ، کرومات نقره ، گلیسرولات نقره ، کلوئید نقره ، یدید نقره ، لاکتات نقره ، منگنات نقره ، نیترات نقره ، پروتئین نقره و سولفات نقره برای معالجه بیماری ها کاربرد دارد و در دندانپزشکی برای پرکردن دندان ها ( آمالگام ) استفاده می شود ، که در حدود ٣٥ % از ترکیب آمالگام را فلز نقره تشکیل می دهد .

نیترات نقره به عنوان سوزاننده ، قابض زخم های غیرفعال ، ورم های چرکی و آفت استفاده می شود .

از محلول رقیق نیترات نقره در درمان زرد زخم ، خارش ، میخچه ، زگیل و درمان انواع سوختگی ها استفاده می شود .

استاندارد های قابل توجه در طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی و فیلم عکاسی

با مراجعه به فهرست استانداردهای تدوین شده موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، استاندارد اجباری و یا تشویقی برای بازیافت ضایعات الکترونیکی تدوین نشده است .

از آنجایی که ضایعات الکترونیکی حاوی موادی سمی هستند ، موادی مانند :

سرب و کادمیویم که در ساخت صفحه مدارات ، اکسید سرب و کادمیوم در tubes ray cathode monitorCRTs جیوه در صفحات مانیتور های صفحه تخت ، کادمیوم در باتری های رایانه ، پلاستیک های که در کیس های رایانه استفاده می شود ، کابل های معمولی و کابل های حاوی پلی وینیل کلوراید که در هنگام سوختن ( جهت آزاد سازی مس از درون سیم ها ) اکسیدهای سمی آزاد می سازند .

به علت وجود این گونه خطرات ، بازیافت مواد الکترونیکی باید تحت شرایط خاص به انجام برسد و مجوزهای لازم از سازمان های نظارت دولتی دریافت گردد .

با سوزاندن و یا دفن کردن ضایعات رایانه ای مشکلات اساسی از طریق ایجاد آلودگی های محیط زیستی به وجود خواهد آمد .

دفن ضایعات باعث می شود مواد سمی به درون آب های جاری و زیرزمینی آزاد شوند ؛ همچنین سوزاندن این مواد باعث ورود مواد سمی و اکسیدها به درون هوا می شود .

به همین علت بازیافت رایانه ها خطرات جدی از جنبه های محیط زیستی و شغلی ، در برخواهند داشت .

به خصوص زمانی که صنعت بازیافت به علت سود دهی کم آن ، مقررات مرتبط با مسائل ایمنی کارکنان را رعایت نمی کنند .

قانون مدیریت پسماند مصوب سال 1383 مجلس شورای اسلامی نیز در بندی خاص به مقوله زباله های ویژه از جمله زباله های الکترونیک پرداخته و مسولیت دفع ؛ امحا و بازیافت آن را بر عهده تولیدکننده نهاده است .

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی و فیلم عکاسی

کشورهای عمده تولید کننده ضایعات الکترونیکی ، در جهان کشورهای توسعه یافته می باشند . البته بعضی از این کشور ها ضایعات خود را به کشورهای در حال توسعه منتقل می نمایند .

کشورهایی که ضایعات الکترونیکی زیادی تولید می کنند عبارتند از : آمریکا ، هند ، کره ، سنگاپور و کشورهای اروپایی

شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی و فیلم عکاسی

شایان ذکر است که مطابق مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی ( قسمت چهاردهم - مندرجات ذیل یادداشت - فصل ٧١ ) ورود و صدور طلا و نقره به هر شکل با موافقت وزارت بازرگانی پس از کسب نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با رعایت آئین نامه مصوب شورای پول و اعتبار مجاز است.

طبق ماده ٢ قانون تجمیع عوارض مصوب ٢/١١/١٣٨٢ هیأت وزیران ، حقوق پایه شامل حقوق گمرکی ، مالیات ، حق ثبت سفارش کالا ، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی تجمیع گردیده است و معادل ٤ % ارزش گمرکی کالاها تعیین می شود.

به مجموع این دریافتی و سود بازرگانی که طبق قوانین مربوطه توسط هیأت وزیران تعیین می شود ، حقوق ورودی اطلاق می گردد .

در سال 1994 Basel Convention منع صدور هر نوع از ضایعات خطرناک از جمله ضایعات الکترونیکی را از کشورهای غنی به کشورهای در حال توسعه تحت هر عنوانی - مانند بازیافت - ممنوع ساخته است .

به همین دلیل واردات ضایعات الکترونیک به داخل کشور ممنوع می باشد .

اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی و فیلم عکاسی

فلز نقره از نظر تاریخی جایگاه و ارزش ویژه ای در میان مردم داشته است ، که این جایگاه هم به دلیل گرانبها بودن آن و هم به واسطه کاربرد وسیع آن مخصوصاً در زمینه های درمان و پزشکی بوده است .

در بسیاری از تبادلات و تجارت های قدیم ، از نقره به عنوان عامل تجارت و به جای پول استفاده می نموده اند . در بسیاری از ممالک نیز پول های ارزشمند جهت تجارت و تبادل از جنس نقره بوده است .

اشیاء و مجسمه های نقره ای در بین مردم نشان از وجود ثروت و دارای بوده و فقط افراد صاحب منصب و قدرت از این اشیاء و اجسام بهره مند بوده اند ، امروزه نیز اهمیت و ارزشمندی فلز نقره بر هیچ کس پوشیده نیست .

از مهمترین دلایل ارزشمندی این فلز بایستی به دامنه وسیع کاربرد و فرآیند پذیری آن در مقابل کم بوده مقدار آن در طبیعت و بالا بودن هزینه های استحصال و تولید آن اشاره نمود .

پر واضح است که کشورهایی که دارای منابع نقره بوده و تولید کننده نقره می باشند ( مانند مکزیک ) ، از فروش این فلز به اشکال گوناگون ( خام ، آلیاژی ، زیورآلات و ... ) درآمدهای قابل توجهی کسب می نمایند .

شاید فلز نقره مانند طلا به عنوان پشتوانه ملی پول محسوب نگردد ، ولی در بحث اعتبار و ارزشمندی جهت تضمین اعتبار پول و دارایی های شخصی و ملی دست کمی از طلا ندارد و تأثیر نوسانات قیمت این فلز بر اقتصاد کشورهای جهان نشان از اهمیت موضوع دارد .

افزایش قیمت بی سابقه قیمت نقره و رسیدن به مرز ٥٠ سنت در هر گرم بیانگر این امر است ، که نوسانات قیمت چنین ماده ای به راحتی می تواند ، بازارهای جهانی بورس را تحت تأثیر رار دهد و موجب سوددهی یا ورشکستگی اقتصادی گردد.

پر واضح است که مسأله افزایش ارزآوری و کاهش خروج ارز برای کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما بسیار حائز اهمیت می باشد .

قطعاً چنانچه ما بتوانیم حداقل در صنعت عکاسی با بازیابی نقره های حل شده در محلول ظهور فیلم ، نیاز این صنعت را از خود آن صنعت تأمین نمائیم ، کمک بزرگی به اقتصاد کشور خواهیم کرد .


ماشین آلات مورد نیاز در طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی و فیلم عکاسی

  • مخزن محصول داروی ثبوت
  • دستگاه نقره گیر
  • پمپ انتقال محلول
  • فیلتر ذغالی
  • تانک شستشو
  • تانک انتقال نقره از فیلم
  • کوره ذوب
  • قالب ساخت شمش
  • ظروف پلاستیکی
  • فن مکش (هود)
  • تانک ذخیره سازی
  • گاو صندوق

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی و فیلم عکاسی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت روی و آلومینیوم از ظروف آبمیوه

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت فوم پلی استایرن

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید تسمه بسته بندی از مواد بازیافتی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید لانولین یا چربی پشم

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت زباله و تولید کود ورمی کمپوست

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شیلنگ های فشار قوی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت ضایعات سنگی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت شیشه

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت ضایعات پلاستیک و پت

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.