جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
موقعیت شما: صفحه نخستدانلودستان سایتدانلود طرح های توجیهی صنعتی و معدنی کاملترطرح های توجیهی صنایع سلولزیطرح توجیهی تولید کاغذ کرافت سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )
طرح توجیهی بازیافت ضایعات پلاستیک و پت سال 1400 (word و pdf) - 3.0 out of 5 based on 4 votes
امتیاز کاربر:  / 4
ضعیفعالی 

Recycling plastic waste

جهت سفارش طرح توجیهی بازیافت ضایعات پلاستیک و پت سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی بازیافت ضایعات پلاستیک و پت را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

بازیافت فرآیندی است ، که طی آن مواد زائد جدا شده و به عنوان ماده اولیه برای تولید محصولات جدید به کار برده می شوند ، به عبارت دیگر بازیافت عبارت است از ، بازگرداندن مواد قابل استفاده به چرخه تولید یا طبیعت .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بازیافت ضایعات پلاستیک و پت


کالاهای پلاستیکی غالبا ازمواد پلیمری مصنوعی ساخته شده و به خاطر دوام و پایداری زیاد در محیط زیست ، آلودگی های شدیدی را به وجود آورده ، که رهایی از آنها به آسانی میسر نیست . مصرف پلاستیک ها ، با توسعه تکنولوژی های فرآیند و شکل دهی ، در صنایع مختلف از جمله صنایع بسته بندی ، لوازم خانگی ، کشاورزی ، خودرو سازی و ... گسترش فوق العاده ای یافته است .

هرچند که پلاستیک ها حدود ١٠ % وزنی ضایعات جامد را تشکیل می دهند ، ولی به علت دانسیته کم ، حجمی بین ٣٠ -٢٥ درصد از کل ضایعات جامد را در بر می گیرند . از طرف دیگر مواد پلیمری و پلاستیک ها تجزیه ناپذیرند و مشکلات زیادی را به لحاظ زیست محیطی ایجاد می کنند .

بنابراین بازیافت پلیمرها هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ زیست محیطی حائز اهمیت است و کشورهای پیشرفته در این زمینه ، فعالیت های زیادی را انجام داده اند و در حال حاضر تکنولوژی هایی ارائه شده است ، که کیفیت محصولات بازیافتی آنها بسیار بالا و مطابق کلیه استانداردهای بین المللی می باشد .

بازیافت فرآیندی است که طی آن مواد زائد جدا شده و به عنوان ماده اولیه برای تولید محصولات جدید به کار برده می شوند ، به عبارت دیگر بازیافت عبارت است از ، بازگرداندن مواد قابل استفاده به چرخه تولید یا طبیعت . فواید بازیافت عبارتند از :

١ -حجم زباله ورودی به محیط زیست کاهش می یابد .
٢ -از آلودگی کاسته می شود .
٣ -نیاز به مراکز دفن و زباله سوزها کاهش می یابد.
٤ -نیاز به تولید و یا ورود مواد خام از خارج کاهش می یابد.
٥ -تولید ملی افزایش می یابد .
٦ -اشتغال ایجاد می شود .
٧ -سطح بهداشت عمومی بالا می رود .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بازیافت ضایعات پلاستیک و پت


به طور کلی ضایعات پلاستیکی بازیافت شده در موارد زیر بکار می روند .

١ -بسته بندی و قطعات اتومبیل
٢ -پوشش کابل های تلفن ، گلدان و محصولاتی که برای پوشاندن کف کامیون ها استفاده می شوند .
٣ -به عنوان یک افزودنی به قیر و به منظور اصلاح کننده درآسفالت
٤ -به عنوان پرکننده در جاده سازی ، پایه های ضد ارتعاش برای خطوط راه آهن ، پایه پل ها ، پوشش های حفاظتی کابل ها و لوله های زیر زمینی

موارد کاربرد PET بازیافتی :

مهمترین کاربردهای PET بازیافتی در تولید الیاف ، ورق ، تسمه ، ظروف ، قطعات تزریقی ، بطری می باشد PET . بازیافتی از PET نو و دست نخورده تقریبا غیر قابل تشخیص می باشد و می تواند به محصولات قابل رقابت در بازارهای مختلف تبدیل شود . یکی از کاربردهای مهم PET بازیافتی تولید دوباره بطری می باشد . در این فرآیند بطری های مصرف شده به تراشه های قابل استفاده برای تولید بطری با قیمت کمتر از ماده نو تبدیل می شوند .

یکی دیگر از کاربردهای PET بازیافتی ، تولید الیاف پلی استر می باشد ، که در تولید نخ نایلونی برای قالیبافی و موکت بافی و درصد کمی در پوشاک استفاده می شود . این الیاف به طور گسترده در تولید فرش و پوشش های تزئینی و روکش مبل مورد استفاده قرار می گیرد .

PET بازیافتی همچنین برای بسته بندی thermoforming مواد غذایی ، مثل تخم مرغ و سبزیجات مورد استفاده قرار می گیرد . از کاربردهای دیگر PET بازیافتی در تولید ورق می باشد . این ورق ها در رنگ های شفاف ، سبز و سیاه تولید می شوند . یکی دیگر از کاربردهای جدید PET بازیافتی در تولید پالت های پلاستیکی می باشد .

برای تولید پالت از یک فرآیند تکامل یافته تحت عنوان تزریق تراکمی استفاده شده ، که طی آن پرک های مواد ضایعاتی وارد سیستم گردیده و در انتها محصول نهایی یعنی پالت ، تحویل گرفته می شود . با توجه به اینکه تولید پالت های چوبی باعث تخریب بیشتر جنگل ها شده ، لذا پالت های پلاستیکی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی بازیافت ضایعات پلاستیک و پت


 

اسامی برخی از استانداردهای بین المللی موجود برای بازیافت ضایعات پلاستیکی در زیر ارائه شده است .
راهنمای استفاده مناسب از پلاستیک های بازیافت شده : ٥٠٣٣ D ASTM
روش های شناسایی و جداسازی آلودگی ها از پلاستیک های بازیافت شده : ٥٥٧٧ D ASTM
لغت نامه پلاستیک های بازیافت شده : ١٠٥ AU PBI
اسامی برخی از استانداردهای بین المللی موجود الیاف پلی استر در زیر ارائه شده است.
کاربرد الیاف پلی استر برای مقاصد الکتریکی : ٣٧٧٩
استاندارد ویژگی ها برای الیاف پلی استر : ١-٦١٠٦٧ CENELECEN IEC
استاندارد ویژگی ها برای الیاف پلی استر : ٦١٠٦٧-١ BSI


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بازیافت ضایعات پلاستیک و پت


کشورهای چین ، تایوان و کره از بزرگترین تولید کنندگان الیاف پلی استر می باشند .
همچنین کشورهای چین ، آمریکا و تایوان از بزرگترین مصرف کنندگان الیاف پلی استر می باشند .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بازیافت ضایعات پلاستیک و پت


حقوق گمرکی تعرفه های الیاف پلی استر در زیر ارائه شده است .

حقوق گمرکی ٥٥٠١/٢٠ ٤ ٥٥٠٣/٢٠ ١٠ ٥٥٠٦/٢٠ ٤ ٥٤٠٢/٤٢ ٢٠ ٥٤٠٢/٤٣ ٢٠ ٥٤٠٢/٥٢ ٢٠ طبق کتاب (( مقررات صادرات و واردات سال١٣٨٤ )) در شماره ٥٥٠١ ، منظور از دسته الیاف ( tow ) از رشته های سنتتیک ، دسته الیافی است متشکل از رشته های موازی به درازای یکسان و مساوی با درازای دسته الیاف ، که واجد شرایط زیر باشد :

الف- درازای دسته الیاف بیش از ٢ متر باشد .
ب- تابیدگی دسته الیاف کمتر از ٥ دور در متر باشد .
ج- اندازه هر یک از رشته ها از ٦٧ دسی تکس باشد.
د- اندازه کل دسته الیاف بیش از ٢٠٠٠٠ دسی تکس باشد. دسته الیافی که طول آن از ٢ متر بیشتر نباشد ، مشمول شماره های ٥٥٠٣ می شود .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بازیافت ضایعات پلاستیک و پت


 

جلوگیری از اتلاف منابع مالی و طبیعی کشور ، که برای تولید پلاستیک مورد استفاده قرار می گیرد ، جلوگیری از ورود مواد اولیه و وابستگی به خارج ، حفاظت محیط زیست و جلوگیری از انتشار آلودگی به آب ، خاک و هوا از محسنات بازیافت پلاستیک است . دست اندرکاران صنعت بازیافت معتقدند بازیافت پلاستیک ، با توجه به هزینه بالای آن و سایر هزینه های وابسته توجیه اقتصادی مناسبی ندارد .

اما در عین حال با توجه به افزایش جمعیت و به تبع آن افزایش میزان تولید زباله های پلاستیکی بازیابی این بخش از پسماندها نیز ضرورتی انکارناپذیر است . از سوی دیگر بازیافت زباله های پلاستیکی ، در صورتی که در یک فرایند نظام یافته قرار گیرد و کنترل شود ، می تواند در اشتغالزایی و تامین حفظ سلامت و بهداشت محیط زیست تاثیر گذار باشد .

اگر اقدامات لازم در زمینه مواد زائد صورت نگیرد ، با توجه به تغییر جمعیت از ٣/٥ میلیارد نفر در سال ١٩٩٢ به ٥/٨ میلیارد نفر در سال ٢٠٢٥ میلادی ، میزان مواد زائد تولیدی از نظر حجمی به ٤ تا ٥ برابر می رسد . این امر در ایران نیز با افزایش روزافزون جمعیت و گسترش مداوم شهرها از یک سو و توسعه فعالیتهای صنعتی ، تجاری و خدماتی از سوی دیگر منجر به تولید مقادیر زیادی مواد زائد جامد شهری شده ، که در بیشتر مواقع با توجه به کمبود امکانات و بودجه ، مشکلات بسیاری را در پی داشته است.

با وجود گذشت حدود ٣٥ سال از عمر صنعت پتروشیمی در ایران ، بازیافت پلاستیک به دلیل وجود منابع سرشار نفت و ارزانی مواد اولیه پلاستیک تا قبل از انقلاب اسلامی مورد توجه صنایع قرار نگرفت . بعد از انقلاب و به خصوص در زمان جنگ تحمیلی ، محاصره اقتصادی و کاهش درآمدهای نفتی و در نتیجه افزایش قیمت مواد پلاستیکی ، تعدادی از کارخانه ها به فکر استفاده از ضایعات پلاستیکی و استفاده مجدد از مواد پلاستیکی افتادند .

بدین طریق آهسته آهسته صنعت بازیافت پلاستیک رونق گرفت . در حال حاضر بسیاری از کارخانه های کشور با استفاده مجدد از مواد پلاستیکی به عنوان جبران کننده در خرید مواد خام اولیه صرفه جویی می کنند . امروزه در کشورهای مختلف جهان بازیافت پلاستیک بسیار معمول است و به علت اهمیتی که مواد اولیه در فعالیت های صنایع دارند و نیز محدودیت منابع و افزایش قیمت اولیه مواد خام و سرانجام به دلایل ملاحظات زیست محیطی ، اجزاء ترکیبی زباله نظیر کاغذ ، مقوا ، شیشه ، پلاستیک و فلزات ، که در انواع کالاهای مورد نیاز جامعه وجود دارند ، از راه بازیافت دوباره مورد استفاده قرار می گیرند و به عنوان مواد اولیه ، بار دیگر راهی کارخانجات می شود .

بدیهی است بازیافت مواد باید مطابق اصول و ضوابط بهداشتی صورت گیرد و در واقع تابع نظم و قاعده علمی و مشخص باشد . اولین قدم در بازیابی زباله جداسازی آن بر حسب جنس و نوع مواد زائد است . با جداسازی و تفکیک مواد ازمبدأ تولید ، علاوه بر اینکه سرمایه های ملی تلف نمی شود ، بهداشت جامعه نیز رعایت می گردد .

قدم موثر در این راه آموزش و ترغیب طبقات مختلف مردم ، به خصوص برای تفکیک اولیه مواد در منازل و دیگر مراکز تولید زباله می باشد . باید به مردم یادآوری شود که اگر بازیافت و تفکیک زباله های شهری را افراد سودجو به طور غیر قانونی انجام دهند ، لطمه بزرگی به بهداشت و سلامت شهروندان می زنند.

علاوه بر آلوده کردن معابر عمومی ، در نهایت به شکلی دیگر بهداشت و تندرستی مردم را به خطر می اندازند . اگر چنانچه کاغذها ، مقوا ، نایلون و پلاستیک توسط مردم به طور جداگانه و بدون مخلوط شدن با مواد دیگر مثل پسمانده مواد غذایی قابل فساد جمع آوری شود و با رعایت موازین بهداشتی به کارخانجات خمیر کاغذ ، پلاستیک و یا نایلون انتقال یابند ، به میزان بسیار بالایی بازیافت مواد امکان پذیر خواهد شد .


فرایند اجرای این طرح توجیهی بازیافت ضایعات پلاستیک و پت

 

برای بازیافت ضایعات PET و تبدیل آنها به مواد با ارزش اقتصادی دو روش کلی وجود دارد:
١ -بازیافت شیمیایی
٢ -بازیافت فیزیکی


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی بازیافت ضایعات پلاستیک و پت

 

• سیستم سختی گیر آب
• تاسیسات آب خنک کننده
• تاسیسات هوای فشرده
• دیزل ژنراتور اضطراری
• تاسیسات سرمایش و گرمایش ساختمان اداری
• تاسیسات سرمایش و گرمایش ساختمان تولید
• تاسیسات اطفاء حریق

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت ضایعات پلاستیک و پت

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شیلنگ های فشار قوی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت روی و آلومینیوم از ظروف آبمیوه

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت فوم پلی استایرن

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید تسمه بسته بندی از مواد بازیافتی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی و فیلم عکاسی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید لانولین یا چربی پشم

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت زباله و تولید کود ورمی کمپوست

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت ضایعات سنگی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بازیافت شیشه

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 99 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی بازیافت ضایعات پلاستیک و پت ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلم های آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool