ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
کشمش یکی از محصولات اصلی و مقاوم می باشد ، که از انگور حاصل می شود . از مزایای تولید کشمش می توان به بسته بندی آسان ، امکان نگهداری طولانی مدت و حجم کمتر آن در مقایسه با انگور اشاره نمود .
برخی ارقام انگور از جمله سلطانی بی دانه به رنگ روشن ( و کورنت ) به رنگ تیره ، که در معرض نور خورشید یا با استفاده از خشک کن های صنعتی تهیه می شود ، کشمش گفته می شود .
کشمش یک محصول مقاوم بوده که دومین محصول حاصل از انگور می باشد . از ویژگی های خاص کشمش ، اقتصادی بودن تولید آن است ، زیرا از انرژی خورشید استفاده شده ، مواد بسته بندی آن ساده است ، محصول خشک شده حجم کمتری داشته و در شرایط انبار معمولی دارای عمر ماندگاری طولانی می باشد. ضمناً تجهیزات لازم برای تهیه کشمش بسیار ساده است .
کشمش از لحاظ تغذیه ای بسیار با ارزش محسوب شده و یکی از مغذی ترین میوه های خشک می باشد . کشمش نه تنها دارای محتوای بالای قند طبیعی است ، بلکه دارای مقدار زیادی ویتامین و موادمعدنی مورد نیاز بدن ، شامل ویتامین های گروه A و B، آهن ، پتاسیم و کلسیم بوده و همچنین منبع خوبی از فیبر و سرشار از آنتی اکسیدان ها می باشد.
کشمش فاقد چربی و کلسترول بوده و همچنین میزان سدیم آن در سطح پایینی قرار دارد . بنابراین این محصول یک میان وعده ی سالم و مناسب محسوب می شود .
کشمش بسته بندی شده به عنوان کالای نهایی مصرفی در دسته خشکبار قرا گرفته و به عنوان تنقلات مصرف می شود . البته بعضی انواع کشمش با عنوان " کشمش پلویی" مصارف غذایی نیز دارد .
تنها کشمش هایی مورد پذیرش این استاندارد می باشند و مشمول درجه بندی می شوند ، که دارای ویژگی های زیر باشند :
الف - کشمش باید عاری از آفت زنده باشد .
ب - تعداد شن و سنگریزه نباید از یک عدد در یک جعبه مشمول استاندارد تجاوز کند .
پ - میزان رطوبت نباید از شانزده درصد بیشتر باشد .
س - میزان انیدرید سولفورو دود گوگرد ( در کشمش ) سبزه و سبز انگوری نباید از 1 در هزار بیشتر باشد .
ش - تعداد کشمش آلوده نباید از 9 درصد بیشتر باشد .
د - تعداد کشمش آفت زده نباید از 8 درصد بیشتر باشد .
ذ - تعداد کشمش دانه دار نباید از یک درصد بیشتر باشد .
ع - تعداد کشمش دمدار نباید از 81 درصد بیشتر باشد .
غ - جمع طول چوب خوشه ها ( ساقه ها ) نباید از 81 سانتیمتر در یک کیلوگرم بیشتر باشد .
ك - میزان کشمش نارس نباید از9/1 درصد بیشتر باشد . در مورد کشمش ریز دانه حداکثر نارسی نباید از 9 درصد بیشتر باشد.
گ - میزان کشمش لهیده نباید از 9 درصد بیشتر باشد .
ح - میزان کشمش های شکرك زده نباید از 89 درصد بیشتر باشد .
ج - مانده سموم در کشمش نباید از حداکثر میزان قابل اغماض تعیین شده بر حسب نوع سم ، طبق استاندارد باقیمانده سموم تجاوز نماید . آزمون باقیمانده سموم در صورت تقاضای خریدار و فروشنده انجام می گیرد .
براساس آمار سازمان خواربار و کشاورزی جهانی در سال 2003 ، سطح زیر کشت انگور در جهان 7518 هزار هکتار ، میزان تولید 60883 میلیون تن و عملکرد آن 1/8 تن در هکتار گزارش شده است . در بین کشور های جهان ، اسپانیا از نظر سطح زیر کشت انگور مقام اول ، ایتالیا و فرانسه در مقام های بعدی قرار دارند .
در بین کشورهای جهان از نظر مقدار تولید ، انگور ایتالیا مقام اول و اسپانیا و فرانسه به ترتیب در مقام های بعدی قرار دارند . جالب توجه اینکه کشورهای توسعه یافته صنعتی بزرگترین تولید کنندگان انگور در جهان می باشند . آمریکا نیز از نظر عملکرد مقاوم اول و کشور اسپانیا پائین ترین عملکرد را در بین کشورهای تولید کننده این محصول دارد .
ایران به علت برخورداری از شرایط جغرافیایی و اقلیمی مناسب ، یکی از مهمترین مناطق پرورش انگور درجهان محسوب می شود . کشور ایران هفتمین کشور تولید کننده این محصول در جهان می باشد .
بنا به گزارش سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ، از مجموع انگور تولیدی دنیا 10 درصد به صورت تازه خوری ؛ 10 درصد برای تولید کشمش و 80 درصد برای مصرف در صنایع تبدیلی مورد استفاده قرار می گیرد .
بررسی میزان صادرات و روند آن طی سال های گذشته ، بیانگر افزایش میزان صادرات می باشد . بررسی سهم صادرات محصولات باغی از تولید آن ها در سال 1382 نشان می دهد ، که کشمش با اختصاص سهم 82 درصدی صادرات از کل تولید در رده اول قرار دارد .
اما متوسط قیمت صادراتی کشمش ایران از میانگین قیمت جهانی پایین تر است . همچنین سهم ایران در تامین کشمش مورد نیاز کشورهای اتحادیه اروپا 5/4 درصد است . درحالی که ترکیه 2/59 درصد و آمریکا 9/23 درصد ، آفریقای جنوبی 6/5 درصد ، شیلی 7/2 درصد و استرالیا 2/2 درصد از این بازار سهم دارند . کشورهای مذکور به ویژه ترکیه و آفریقای جنوبی ، رقبای اصلی ایران در تامین کشمش برای بازارهای اتحادیه اروپا هستند .
به نظر می رسد یکی از مشکلات اساسی پیش روی صادرات کشمش ایران ، کیفیت نسبتاً پایین محصولات تولید شده و ضعف در بخش بسته بندی باشد . به منظور رفع این مشکلات باید راهبرد مشخص و به تبع آن سیاست های درازمدت صادراتی مشخص و با برنامه ریزی هماهنگ بین ارگان های ذیربط به اجرا درآید . بخشی از این فرآیند اصلاح ساختار تولید و تبدیل آن به تولید ، برای صادرات از طریق کشت رقم های بازار پسند ، بهبود بهداشت محصولات صادراتی از طریق رعایت استانداردهای موجود ، بهبود زیرساخت های صادراتی نظیر حمل و نقل ، اعمال سیستم های کنترل کیفی و بسته بندی مناسب می باشد .
در مورد استانداردهای لازم به منظور صادرات ، ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد ، از آنجا که ایران عضو موسسه استاندارد کدکس بین المللی است ، استانداردهای تدوین شده از سوی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، در کلیه واحدهای تولیدی لازم الاجرا است . لذا در بخش صادرات ، در مبادلات کالا با سایر کشورها به این استاندارد استناد می شود. اما برخی کشورها در وارد کردن محصولات ، رعایت سایر استانداردهای بین المللی را مد نظر دارند ، که در اینصورت باید تولید و عرضه محصول بر اساس استانداردهای اعلام شده از طرف کشور خریدار انجام شود .
در دنیای امروزی ، صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی به لحاظ ارزش افزوده بالایی که ایجاد می کنند ، از اهمیت خاصی برخوردارند . در کشورهایی که به لحاظ نوع اقلیم ، پتانسیل تولید محصولات کشاورزی از قبیل انگور و فرآوری آن به اشکال متفاوت از جمله کشمش وجود دارد ، بستر مناسبی برای صادرات محصولات فرآوری شده و رشد اقتصادی فراهم می باشد.
تولید کشمش به جهت استفاده از تکنولوژی ساده و کم هزینه ، می تواند منتهی به سودآوری کلان خصوصاً در بخش صادرات باشد .
به طور ساده مراحل مختلف تهیه کشمش را می توان به انتخاب نوع ماده اولیه ، آماده سازی ، خشک کردن ، بسته بندی و نگهداری تقسیم نمود .
انتخاب مواد اولیه و زمان برداشت در صنایع غذایی برای تولید هر محصول غذایی با کیفیت مطلوب ، مهمترین اصل داشتن ماده اولیه مناسب می باشد . نوع واریته در تهیه کشمش با کیفت مرغوب بسیار مؤثر است . همه ارقام انگور برای تهیه کشمش مناسب نیستند .
وجود هسته از مرغوبیت کشمش می کاهد . به همین دلیل بیشترین ارقامی که امروزه برای تهیه کشمش استفاده می شود ، ارقام بی دانه است . مهمترین آنها رقم کشمشی یا سلطانی و یا تامپسون سیدلس می باشد ، که بیشتر در ایران ، ترکیه ، یونان و آمریکا استفاده می شود . این رقم حداکثر سطح زیر کشت را نیز به خود اختصاص داده است .
این نوع انگورها علاوه بر بی دانه بودن ، گوشتی بوده و درصد قند زیادی دارند . در بین انواع رقم کشمشی بیدانه ، ارقامی با قند زیاد ، پوست نازک ، رنگ بهتر و صفات مطلوب دیگری وجود دارند ، که برای تفکیک آنها باید تحقیقات و اقدامات لازم به عمل آید .
از سایر واریته های مناسب انگور که در سطح جهانی ، برای خشک کردن بکار می روند کورنت ، گوردو و التام کراس می باشد . تعدادی از ارقام دانه دار نیز در تهیه کشمش استفاده می شود ، که مهمترین آنها انگور کورینت است ، که دارای رنگ قرمز و دانه های گرد بوده و بیشتر در آمریکا و یونان استفاده می شود .
همینطور رقم موسکات اسکندریه که دارای دانه های کشیده و درشت بوده و در دو نوع سفید و قرمز وجود دارد . یکی دیگر از ارقام انگور دانه دار ، که امروزه از لحاظ تهیه کشمش در مقام دوم اهمیت قرار دارد ، رقم فخری و یا دیزماری است ، که مخصوص نواحی آذربایجان ایران می باشد .
درجه رسیدگی در زمان برداشت برکیفیت ، زمان خشک شدن و اندازه دانه کشمش موثر است . بنابراین در موقع برداشت ، انگورها باید رسیده باشند . زمان رسیدن محصول به نوع و رقم انگور، شرایط آب و هوایی منطقه کاشت و غیره بستگی دارد .
انگور با درجه بریکس بالا ، دارای مواد جامد بیشتری بوده و در هنگام خشک شدن کمتر چروکیده می شود . کشمش حاصل نیز دارای رنگ ، بافت ، مزه و شکل بهتری بوده و از نظر کمی نیز بازده بیشتری دارد . ولی کشمش تولیدی از انگورهای آبدار، سبک وزن و پوک بوده در نتیجه محصول کمتری بدست می آید .
همچنین در برداشت زود هنگام انگور، به علت بالا بودن مقدار اسیدیته و کم بودن مقدار مواد جامد محلول ، علاوه بر عملکرد و بازده پائین، رنگ کشمش حاصل نیز سیاه ، ظاهری لاغر و بافت سفت و چروکیده داشته ، طعم و مزه آن نیز به علت قند کم نامطلوب است . درضمن اندازه حبه ها کوچک و غیر یکنواخت بوده و کشمش حاصل ناهمگن و فاقد بازار پسندی است .
در برداشت دیر هنگام نیز به علت خسارات ناشی از باد ، باران ، تگرگ ، سرما زدگی ، ریزش حبه ها ، رنگ نامرغوب و در اثر چروکیدگی بیش از حد حبه ها ، کشمش حاصل فاقد کیفیت و کمیت مطلوب خواهد بود . در هر دو زمان فوق ، کشمش حاصل به علت ناهمگنی نیاز به بوجاری و در نتیجه هزینه اضافی دارد .
• بوجاری
• تانک شستشو
• آبگیر
• دمگیر
• پوش گیر ، ریزگیر و مکنده
• روغن زن
• نوار نقاله و بالابر
• نوار نقاله با بازدید چشمی
• گرمخانه ( خشک کن ) با گاری طبقه دار
• فلز یاب و نوار نقاله
• دستگاه سورت لیزری
• بالابر و سایر متعلقات سورت لیزری
• ماشین بسته بندی
• سیستم کارتن پرکن توزین دار اتوماتیک
• چسب زن کارتن
• شیرینگ اتوماتیک
دانلود فایلهای طرح توجیهی تیپ فرآوری انگور و بسته بندی و صادرات کشمش
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 99 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.