طرح توجیهی تولید عرقیات معطر سال 1400 + pdf + word

Mint syrup

جهت سفارش طرح توجیهی تولید عرقیات معطر سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی عرق گیری از گیاهان معطر را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

عرقیات گیاهی فرآورده های می باشند ، که از جوشانیدن یک گیاه و یا مخلوطی از گیاهان مختلف در برابر بخار آب و سرد کردن بخارات حاصله به دست می آیند . این محصولات به عنوان طعم دهنده به مواد غذائی ، نوشیدنی و دارو مورد مصرف قرار گرفته و در پاره ای از موارد اسانس آن پس از تخلیص در ساخت شیرینی جات به کار برده می شود .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید عرقیات معطر


عرقیات گیاهی فرآورده ای است ، که از جوشانیدن یک گیاه و یا مخلوطی از گیاهان مختلف در برابر بخار آب و سرد کردن بخارات حاصله به دست می آید . به عبارت دیگر عرقیات گیاهی به فرآورده هایی گفته می شود ، که از تقطیر مواد فرار موجود در اندام های مختلف گیاهان همراه با بخار آب به دست می آیند . این اندام ها با بخار آب به دست می آیند .

این اندام ها معمولا ماگول بوده و به شکل تازه نظیر بیدمشک ، نسترن و گل محمدی و یا خشک نظیر نعناع ، آویشن و غیره می باشند . این محصول به عنوان طعم دهنده به مواد غذائی ، نوشیدنی و دارو مورد مصرف قرار گرفته و در پاره ای از موارد اسانس آن پس از تخلیص در ساخت شیرینی جات به کار برده می شود .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید عرقیات معطر


عرقیات محصولی است که از تقطیر مواد به دست می آید . لذا می بایستی دارای رنگ کاملا روشن بدون کدورت ، لرد و رسوب همراه باشد ، وجود هر کدام از مشخصات ظاهری گفته شده می تواند نشان دهنده وجود یک عامل منفی در عرقیات باشد ، عرقیات دارای بوی ویژه بوده و عمدتا از روی بوی عرقیات به نوع آنها پی می برند .

عرقیات به دو دسته از نظر خلوص طبقه بندی می گردند . عرقیات سنگین و عرقیات سبک . مقدار اسانس و مواد معطر و موثر موجود در عرقیات درجه خلوص آن را نشان می دهد .

مقدار اسانس موجود در عرقیات از ۱۵ تا ۳۰ درصد متغیر بوده و تغییرات آن نشان دهنده عرقیات درجه یک و درجه دو میباشد . با توجه به آنکه عرقیات در اغلب استان های کشور ناشناخته بوده و عمدتا در منطقه استان فارس شناخت نسبتا کاملی از آن وجود دارد ، لذا متخصصین این فن بیشتر در استان فارس وجود داشته و مصرف آن بیشتر در این استان است .

ناگفته نماند که اخیرا با انجام مطالعات و بالا رفتن آگاهی مردم در مورد مصرف گیاهان داروئی ضمن آن که مصرف عرقیات می رود ، که در استان های دیگر نیز افزایش پاید .

شرکت هائی در استان های مازندران ، اصفهان و شهرستان کاشان بوجود آمده اند ، که اقدام به تولید اسانس برای مصارف داروئی و صنایع غذایی نموده و امید است ، که از این طریق مصرف عرقیات نیز که حاصل دست دوم تولید اسانس اینگونه واحدها می باشد ، بتواند جای خود را در بازار باز کند .

انواع عرقیات استفاده از گیاهان جوشیده از قدیم الایام و نیز شناخته شدن اثرات مثبت درمانی آنها و همچنین استفاده از ، عرقیات معطر در ساخت مواد غذایی موجب گردیده است ، که به تدریج انواع گیاهان مصرفی و نهایتا عرقیات و اسانس آنها شناخته شده و تعدادی از افرادی که اغلب به صورت توارثی این تولید را ارائه می کنند ، به امر تولید عرقیابت بپردازند .

در حال حاضر بیش از ۴۰ نوع عرق شناخته شده وجود دارد که از میان آنها ۱۲ نوع عرقیات بیش از همه مصرف داشته و مصرف کنندگان نسبت به خصوصیات آنها آشنایی دارند .

عمده این عرقیات عبارتند از :

١- عرق گل محمدی با گلاب

۲- عرق بیدمشک

۳- عرق نسترن

۴- عرق بهار نارنج

5-عرق نعناع

۶- عرق آویشن

۷- عرق خاشتر

۸- عرق شاطره

9-عرق کاسنی

۱۰- عرق گاوزبان

11- عرق الزالک یا گیالک

۱۲- عرق طارونه

در میان عرقیات گفته شده عرق خارشتر بیشتر به مصرف داروئی خصوصا در مورد سنگ کلیه ، عرق نعناع و آویشن برای درمان دردهای معده و سوء هاضمه به کار برده می شود و عرقیات دیگری نظیر عرق شوید و بعد نیز تولید می گردد ، که حجم آن ها زیاد مورد توجه نبوده و جزء لیست بالا نیامده است .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید عرق گیری از گیاهان معطر و تولید عرقیات گیاهی معطر


 

استانداردهای ملی و جهانی همان گونه که گفته شد ، متاسفانه به علت غیر رایج بودن عرقیات تا کنون به استثناء گلاب اقدام به تدوین استاندارد مدونی خاص هر کدام از عرقیات نگردیده . عرقیات معطر | شیمیایی و فراوری آن تحت شماره ۷۳۷ تهیه گردیده و مورد مصرف صاحبان این صنعت قرار می گیرد .

اصولا مواد اولیه ای که برای تولید عرقیات و گلاب مورد استفاده قرار می گیرد ، می بایستی از نظر کیفیت از مجرای صحیحی عبور نموده تا تولید کننده آن بتواند در رابطه با مواد اولیه از جنس مصرفی مطمئن باشد .

لیکن از آن جا که برای عرقیات استانداردی غیر از آنچه گفته شد نوشته نشده است ، لذا شناخت مواد اولیه با کیفیت تقریبا به طور عموم از طریقی استادکاران این رشته انجام پذیرفته و به کارگاه های تولید ترقیات توصیه می شود .

ناگفته نماند که در میان مواد اولیه تنها در مورد آب مصرفی استاندارد لازم ، تهیه گردیده است ، که ویژگی آن مطابق با ویژگی های آب آشامیدنی بوده و تحت شماره های ، ۵۳ ۱۰ و ۱۰۱۱ می باشد .

بقیه مواد دارای استاندارد خاص مواد اولیه نمی باشند ، در مورد استانداردهای جهانی باید گفت که اصولا مصرف این کالا برای کشورهای خارجی ناشناخته بوده و این کشورها به جای آن از گیاهان داخلی و اسانس های آن ها از ترکیب های مختلف استفاده می نماید .

تنها در میان رقبات گفته شده گلاب مورد مصرف کشورهای غربی بوده که به عنوان معطر کننده مورد استفاده قرار گرفته و تحت تعرفه گمرکی22.02 صادر می شود . ورود این گونه عرقیات از سوی وزارت بازرگانی بلامانع است .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید عرقیات معطر


 

محصول مورد نظر کالای رقیب با جانشینی ندارد و شاید بتوان به عنوان تنها کالای جانشین از نوشابه های گازدار نام بود ، که کاملا مشخص است استفاده از عرقیات به جای نوشابه گازدار علاوه بر آن که هیچ گونه و ضرری برای بدن ندارد ، خواص معالجه ای نیز در مورد پاره ای دارد .

لذا از نظر فروش محصولی است شناخته شده و قیمت آن در بازار خصوصا گلاب در بازار کشورهای مجاور دارای نوسانات شدید بوده و با توجه به غلظت و درصد مواد مؤثر آن قیمت ها متغیر است در بازار داخلی نیز قیمت فروش محصولات تولیدی متفاوت بوده و بستگی به نوع تولید و درجه آن دارد .

امروزه عرقیات معطر به طور عموم و گلاب به طور اخص علاوه بر این که در بازار داخلی به طور گسترده ای به فروش می رسد ، جنبه صادراتی نیز پیدا نموده و به اغلب نقاط دنیا صادر می گردد . در میان عرقیات گفته شده گلاب از نظر صادراتی از اهمیت ویژه و قیمت مشخصی برخوردار بوده و قیمت برای سایر عرقیات به دلیل تازه بودن آن ها در بازارهای دنیا هنوز مشخص نیست .


فرایند اجرای این طرح توجیهی عرق گیری و تولید عرقیات معطر

 

ارزیابی روش های مختلف تولید و گزینش روش بهینه تولید عرقیات و گلاب به سه روش عمده صورت می گردد . این روش ها عبارتند از : الف - تقطیر مواد موجود در گل و گیاهان توسط آب ، ب - تقطیر مواد موجود در گل و گیاهان توسط آب و بخار ، ج - تقطیر مواد موجود در گل و گیاهان توسط بخار یا روش صنعتی .

الف - تقطیر مواد موجود در گل و گیاهان توسط آب این روش که از قدیم الایام مرسوم بوده و روشی است سنتی ، امروزه در پاره ای از کارگاه های کوچک بکار برده می شود .

در این روش گیاه و با گل در دیگ هایی که به همین منظور ساخته شده اند ریخته شده توسط مشعل هایی که معمولا سوخت آنها گازوئیل است حرارت دیده و پس از حمل مواد موجود در گل در آب بخار وارد لوله هایی که از میان استخر آب سرد عبور می نماید شده و در اطاق تقطیر به صورت قطرات قرقی به داخل ظرف ریخته می شود .

ترقبانی که بدین ترتیب بدست می آید بنا به درخواست بازار یا آب مقطر مخلوط گردیده به صورت فله با بسته بندی در بطری به بازار عرضه می شود ، یکی از اشکالاتی که در این روش وجود دارد مواد موجود در دیگ ها از حرارت مستقیم برای پخت گیاهان بهره گرفته و به همین دلیل ضمن سوخته شدن مقداری از مواد موثر گیاهان ، کیفیت آن پایین می اید در بعضی از کارگاه های سنتی در این روش سیستمی را بعد از مرحله تقطیر اضافه می نمایند ، که به آن سیستم قلبانی می گویند .

در این سیستم که در مورد گلاب بیشتر استفاده می شود مواد تقطیر شده از دستگاهی شبیه قلبان عبور نموده و کمی از اسانس آن گرفته می شود . این سیستم بیشتر در مورد گلاب مصرف دارد و در مورد سایر گیاهان به دلیل پایین بودن نسبت کاربرد آنها به کار برده نمی شود .

ب- تقطیر مواد موجود در گل و گیاهان توسط آب و بخار ، این روش شبیه روش اول بوده و از نوع سنتی می باشد . معمولا برای تقطیر مواد موجود در گیاهان خشک و گیاهانی که در اثر حجمہوشیدن آب فاسد می شود به کار می برند .

در این طریق ابتدا گیاهان را در آب ریخته و مدتی حدود ۱/۲ - ۱ ساعت نگه داشته تا آمادگی لازم برای آنها بوجود آید . سپس بخار آب را به داخل دیگ فرستاده و بخارات ضمن عبور از داخل دیگ و تماس با گیاه مواد موجود در آنها را در خود حل نموده از طرف دیگر خارج شده و با روش نوع اول خنک شده به صورت قطرات قرقی در اطاق معرفی گیری در ظروف گردیده و از آنجا ضمن رعایت نسبت های لازم و در صورت نیاز رقیق نمودن آنها با آب مقطر به صورت فله یا در بطری به بازار عرضه می گردد .

ج- روش صنعتی در این روش که تقطیر به وسیله استفاده از بخار صورت می گیرد .

گل و گیاهان با آب به نسبت مورد نیاز جهت تولید صنعتی که متعاقبا این نسبت ها ذکر خواهد شد در دیگ پخت دو جداره ریخته می شود و جریان بخار در جداره دوم دیگ پخت از طریفی بویلر وارد شده باعث گرم و تبخیر شدن آب شده که این بخار بر روی گل و گیاهان تاثیر گذاشته و اسانس مواد معطر آنها را از خارج و یا خود حمل می نماید ، که سپس وارد کندانسور شده و سرد می شود.

کندانس حاصل در مخزن جمع آوری گردیده و توسط دستگاه پرکن بطری در بطری هایی که برای این منظور در نظر گرفته شده است ، بسته بندی شده پس از پاستوریزه شدن در کارتن قرار گرفته و به بازار عرضه می شود .

با توجه به آنچه که گفته شد در حال حاضر به منظور داشتن کیفیت بالا و راندمان مناسب روش صنعتی بهترین طریقه تولیدی بوده که به شرح آن می پردازیم ، زیرا استفاده از این روش از ضایعات جلوگیری نموده ، از سوخته شدن مواد اولیه جلوگیری و موجبات ارتقاء سطح کمی و کیفی تولید را فراهم می سازند .

تشریح دقیق فرایند منتخب و ترسیم نمودار تولید برای تولید عرقیات به روش صنعتی ایتدا گل و گیاه به میزان لازم که متناسب با حجم دستگاه است توزین می گردد . مقدار وزن شده برای هر مرحله استفاده متفاوت و به طور تقریب حدود ۲۰۰ کیلوگرم است .

البته در مورد اغلب مواد اولیه باید گفت که مواد مورد بازبینی و بازرسی قرار گرفته تا از هر گونه مواد خارجی عاری باشد . سپس گل در سبد های مخصوص که در داخل مخزن اصلی دستگاه جاسازی شده است ریخته شده و در داخل آب موجود در مخزن قرارمی گیرد .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی عرق گیری و تولید عرقیات معطر

• اکسترکسیون
• پرکن
• پاستوریزاتور
• دربند
• مخازن نگهداری
• بشکه های نگهداری پلاستیکی
• پمپ خط تولید جهت انتقال عرقیات

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه اسانس گیری از گیاهان دارویی

:: دانلود طرح توجیهی گلاب گیری و عرق گیری از گیاهان معطر

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی عرق گیری از گیاهان و تولید عرقیات معطر ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.