ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
توصیف نیروگاه های خورشیدی
نيروگاه های خورشيدی وسایل و دستگاه هایی هستند که نور را به الکتریسيته تبدیل و برای استفاده در منازل ، مکانهای اداری ، ساختمانها ، خيابان ها و غيره بکار می روند .
اصولاً نيروگاه های خورشيدی مرکب از تعدادی پانل خورشيدی یا ماژول فتوولتائيک ، اینورتر ، شارژ کنترلر و مجموعه باتری است .
اساس کار نيروگاه های خورشيدی به اینصورت است که نور به پانلهای خورشيدی می تابد و در اثر آن انرژی فوتون به انرژی الکتریکی تبدیل می شود .
جریان برق توليد شده توسط پانلهای خورشيدی مستقيم ( DC ) است که برای استفاده وسایل برقی معمول در منازل و نياز روزمره بایستی مشابه برق شهر به جریان متناوب ( AC ) تبدیل شود و اینکار توسط دستگاهی بنام اینورتر انجام می گيرد .
وظيفه باتریها در نيروگاه های خورشيدی ذخيره برق برای زمانهایی است که نور خورشيد اصلاً وجود ندارد و یا شدت آن کافی نيست .
اصولاً ظرفيت مجموعه باتری به ميزان برق ذخيره مورد درخواست مشتری قابل محاسبه و تهيه می باشد .
نيروگاه های خورشيدی نيز مانند سایر نيروگاه های دیگر امکان اتصال به شبکه ( On-Grid ) و یا منفصل از شبکه ( Off-Grid ) را دارند .
لازم بذکر است ميزان تابش خورشيد در ایران بين 1800 الی 2200 کيلووات ساعت بر متر مربع ، در سال تخمين زده می شود.
بعلاوه ایران بطور متوسط 280 روز آفتابی دارد که به لحاظ دریافت انرژی خورشيد در بالاترین رده های جهانی قرار دارد .
استفاده از انرژی رایگان خورشيد و بکارگيری آن در نيروگاه های خورشيدی برای تأمين برق پاک امروزه در سراسر جهان و به ویژه ایران در حال گسترش و بهره برداری می باشد .
نيروگاه هاى خورشيدى داراى انواع گوناگون و تفکيک پذیر هستند : نيروگاه هایى که مستقيم با دریافت انرژى خورشيد آنرا به انرژى الکتریکى تبدیل می کنند .
نيروگاه هایى که پس از دریافت انرژى خورشيد آنرا به گرما و پس ازگذشت یک روند خاص ، به الکتریسيته تبدیل می کند .
سيستمهایى که از انرژى خورشيد بهره می برند ، شامل سيستم فتوولتایى ( PV ) و سيستمهاى گرما شيميایى ، توليد هيدروژن از انرژى خورشيد است .
در سيستم فتوولتایى که در اصل براى کاربردهاى فضایى ابداع و تکميل شده بودند ، انرژى نورى را مستقيم به انرژى الکتریکى تبدیل می کنند .
این فناورى بر اساس این نظریه « اثر فوتوالکتریک » انيشتين شکل گرفته که نور سبب می شود الکترونها از هم جدا شوند .
توسعه PV براى کاربردهاى زمينى در هنگام نخستين بحران نفت در دو زمينه بسيار متفاوت آغاز شد :
یکى در زمينه فناوریهاى تمرکزى است که در آن کاهش هزینه ها با استفاده از جانشينى سطح PV بوسيله سطح عدسى صورت می گيرد و دیگرى براى کاهش هزینه هاى مدولهاى PV با استفاده از ساخت صنعتى با حجم زیاد است .
در سيستمهاى گرما شيميایى و نورشيميایى نيز از انرژى خورشيد براى القاى واکنشهاى شيميایى استفاده میکنند تا کيفيت محصولات موجود را افزایش دهند یا محصولات کاملاً جدیدى را بسازند .
گرما شيميایى به استفاده از گرما براى رانش واکنشها اطلاق مى شود و نور شيميایى به استفاده مستقيم فوتونها مانند بخش مأوراى بنفش طيف خورشيد اطلاق می شود .
توليد هيدروژن از انرژى خورشيد نيز به توجه ویژه نياز دارد ، زیرا هيدروژن سوخت تمام نشدنى و سازگار با محيط است .