طرح توجیهی تولید قوطی کنسرو سال 1400 + کامفار + pdf+ word

Canned cans

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی قوطی سازی ( تولید قوطی کنسرو آسان باز شو ) سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید قوطی کنسرو را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید قوطی کنسرو ( قوطی سازی )


قوطی عبارتست از ظرفی اساساً چهارگوش یا گرد ساخته شده از ورق حلب یا آلومینیوم با ظرفیت بسته بندی حداکثر 5 کیلوگرم مواد. قوطی مواد غذایی یک نوع بسته بندی برای محافظت از مواد غذایی است و یا بعبارت دیگر سیستمی است ، که کالاهای مظروف خود را در فاصله تولید تا مصرف حفظ کرده و آن را از آسیب های گوناگون مصون می دارد .

انواع قوطی از نظر وزن کالاهای مظروف آنها شامل موارد ذیل است : قوطی 5000 گرمی ، 2000 گرمی ، 1000 گرمی ، 500 گرمی ، 500 گرمی کوتاه ( قطر 9,9 سانتیمتر ) ، قوطی 400 گرمی ( ارتفاع 85 و قطر 73 میلیمتر ) ، قوطی 330 گرمی ( مخصوص آبمیوه ) ، قوطی 275 گرمی ، قوطی 200 گرمی ( مخصوص تن ماهی ) ، قوطی 175 گرمی و قوطی های کششی 300 ، 200 و 70 گرمی .

مشخصات فنی محصول

شکل قوطی کنسرو از نظر ظاهری معمولاً استوانه ای بوده و از سه قسمت بدنه ، سر و کف تشکیل شده است ، که دو قسمت سر و کف کاملاً مشابه یکدیگر می باشند .

سطح داخلی قوطی کنسرو باید دارای پوششی از لاك مقاوم در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی باشد . بطور کلی لاك باید دارای هیچگونه مواد سمی نبوده و در محتوی قوطی ایجاد ترکیبات سمی ننماید و حلالهای آلی بر روی آن بی اثر باشد ، چسبندگی کافی بر قوطی داشته و در برابر صدمات فیزیکی ناشی از حمل و نقل که بر سطح خارجی قوطی وارد می شود ، مقاوم باشد و شکنندگی ایجاد نکند .

در خصوص قوطی های لوبیا سبز و نخود سبز با توجه به وجود مواد پروتئینی سولفوره لاك و میزان ضخامت آن باید دقیقاً رعایت گردد. قوطی هایی که تولید می شود ، معمولاً در آنها باز بوده و موقعی سرپوش به بدنه متصل و درب بندی می شود ، که قوطی از مواد غذایی پر شده باشد . درب بندی قوطی به طریق درب بندی مضاعف می بایست صورت گیرد ، بطوریکه دو لبه بدنه بطریقه چفت و بست در یکدیگر درگیر شوند .

بسته بندی محصول

نحوه بسته بندی محصول به این صورت است ، که قوطی های دهانه باز تولید شده داخل کارتن های مقوایی قرار داده شده و هر 24 عدد قوطی در دو رده 12 تایی درون یک کارتن به ابعاد 30 * 35 *45 سانتیمتر قرار می گیرند .

از نکات حائز اهمیت در این رابطه عدم ایجاد خراش و فرورفتگی در قوطی های خالی بسته بندی شده می باشد . همچنین زنگ زدگی نیز در اثر نامناسب بودن بسته بندی ممکن است ، حاصل شود و جعبه های چوبی مرطوب ، که میزان رطوبت آنها از 15 % بیشتر باشد ، محیط مناسبی برای ایجاد زنگ در قوطی هستند ، به همین دلیل کارتن های مقوایی با استحکام کافی برای بسته بندی های قوطی خالی مناسب ترند .

کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید قوطی کنسرو :

قوطی های فلزی اعم از قوطی های کنسرو آسان بازشو و معمولی و ... برای بسته بندی مواد غذایی به منظور محافظت آنها در برابر عوامل فساد ، افزایش ماندگاری مواد غذایی ، حمل و نقل آسانتر و سریعتر استفاده می شود .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید قوطی کنسرو


استانداردهای ملی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به عنوان سازمان تدوین کننده استانداردهای ملی با همکاری کارشناسان ذیربط و بر مبنای استانداردهای جهانی ، استانداردهای متعددی را برای صنایع مختلف تدوین می کند .

تدوین استانداردها به منظور بالا بردن کیفیت کالاهای داخلی ، کمک به بهبود روش های تولید و افزایش کارایی در صنایع در جهت خود کفایی کشور ، ترویج استانداردهای ملی ، نظارت بر اجرای استانداردهای اجباری ، کنترل کیفی کالاهای صادراتی مشمول استاندارد اجباری و جلوگیری از صدور کالاهای نامرغوب صورت می گیرد.

موسسه استاندارد ایران از اعضای سازمان بین المللی استاندارد بوده و از آخرین پیشرفت های علمی و فنی جهان در خصوص تدوین این استانداردها استفاده می کند .

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید قوطی کنسرو :

از جمله کشورهای تولید کننده قوطی فلزی در جهان می توان به کشورهای آمریکا ، ژاپن ، فرانسه ، آلمان ، چین ، کره جنوبی ، سنگاپور ، اندونزی ، مالزی ، تایوان و تایلند اشاره نمود .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید قوطی کنسرو


مطابق با سالنامه مقررات واردات و صادرات منتشره از سوی وزارت بازرگانی خارجی جمهوری اسلامی ایران در سال 1383 شرایط واردات این محصولات 12 بوده است .

بدین معنا که واردات آن منوط به اخذ موافقت از وزارت بازرگانی و وزارت صنایع می باشد ، لیکن در سالنامه مقررات صادرات و واردات منتشره در سال 1385 ، هیچگونه شرایطی جهت واردات ذکر نگردیده است . بدین معنا که واردات آن بلا مانع است .

برای صادرات این گونه از محصولات پس از اخذ تأییدیه از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، محدودیت خاص دیگری با توجه به اهمیت موضوع صادرات کالاهای غیر نفتی وجود ندارد .

لیکن با توجه به اینکه محصول تولیدی جزو محصولات حجیم بوده و حمل ونقل آن در مسافت های طولانی مقرون بصرفه نمی باشد ، تقریباً در تمامی کشورها قوطی کنسرو مورد نیاز صنایع غذایی در داخل کشور تولید می گردد و واردات و صادرات آن چندان اقتصادی و قابل توجیه نمی باشد . صادرات این محصول میتواند تنها به کشورهای همسایه از جمله بازار عراق صورت گیرد.


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید قوطی کنسرو


امروزه صنعت بسته بندی از مهمترین صنایع بین رشته ای محسوب می گردد . این صنعت می تواند کشورها را در نفوذ به بازارهای جهانی یاری نموده ، از ضایعات محصولات تولیدی بویژه در بخش مواد غذایی کاسته و ضریب سلامت و بهداشت عمومی را افزایش دهد .

مواد غذایی که امروزه بصورت قوطی کنسرو عرضه می گردد ، دارای گستره وسیعی بوده و از جهت صرفه جویی در وقت و تأمین مواد غذایی مورد نیاز ، مورد استقبال خانواده ها قرار گرفته است. در حال حاضر فاسد شدن مواد غذایی یک مشکل اساسی در توزیع و مصرف این مواد است ، که با استفاده از صنعت بسته بندی و کنسرو کردن آن می توان آن را به حداقل رساند .

تأمین و تضمین سلامت عمومی یکی از مواردی است ، که می توان با بسته بندی مناسب مواد غذایی به آن دسترسی پیدا کرد . امروزه بسیاری از مواد غذایی کشورهای جهان سوم به علت نبود بسته بندی و نگهداری از بین می رود ( به گفته کارشناسان صنایع غذایی و تبدیلی کشاورزی حدود30 الی 50 درصد ) و این در حالی است ، که میزان اتلاف در کشورهای صنعتی کمتر از 5 % است.

در کشور ما حدود 30 %محصولات کشاورزی بدون استفاده مفید ، ضایع می گردد . لذا با رشد و توسعه صنعت بسته بندی بویژه کنسرو مواد غذایی ، می توان از ضایعات محصولات کشاورزی جلوگیری کرده و با صدور اینگونه فرآورده ها ارز قابل توجهی را وارد کشور نمود.

با وجود پیشرفت تکنولوژی و دست یابی بشر به روش های مختلف بسته بندی کالا ، قوطی فلزی شاید مطمئن ترین ، آسان ترین و اقتصادی ترین روش برای عرضه بسیاری از محصولات کشاورزی ، دامی و دریایی در جهان و مسلماً در ایران است.

شاید نتوان فروشگاه یا نمایشگاهی در زمینه مواد غذایی یافت ، که در آن خبری از قوطی غذایی نباشد و اگر قدری به اطراف خود نگاه کنید و یا به روستاهای دورافتاده و مناطق کوهستانی ، که فقط محل عبور کوهنوردان است ، بروید با قوطی مواجه خواهید شد و به واقع در زندگی مدرن امروزه ، اگر قوطی حذف شود ، زندگی بسیاری مختل خواهد شد.

از آنجا که ایران کشوریست وسیع با آب و هوای گوناگون ، عدم آلایش خاك آن به آلاینده های مختلف و آفتاب فراوان ، محصولات کشاورزی و دامی بصورت طبیعی و با طعم و مزه عالی در حجم فراوان با کمترین سرمایه گذاری بدست می آید و قاعدتاً باید از بازار خوبی برخوردار باشد ، اما با مروری بر وضعیت موجود و آمار مربوط به ضایعات این محصولات و برگشت آنها از بازارهای مختلف در شرایطی که ، محصولات مشابه سایر کشورها حتی با کیفیت پایین تر، از فروش خوبی برخوردار است ، چنانکه پیگیر مسئله شده و آنرا دقیقا مورد بررسی قرار دهیم ، یکی از مهمترین عوامل این وضعیت ناخوشایند ، نحوه بسته بندی است و این امر جایگاه صنعت بسته بندی و اهمیت آن را نشان می دهد .

قوطی فلزی اگرچه رایج ترین وسیله عرضه بسیاری از محصولات بخصوص مواد کشاورزی و دامی است ، ولی بعلت گرانی قیمت مواد اولیه و حساسیت تولید ، نیازمند به استفاده از روش های مدرن و تولید انبوه ، جهت استفاده از صرفه جویی های حاصله برای کاهش قیمت تمام شده و در عین حال حفظ کیفیت لازم می باشد و همین امر باعث لزوم انجام سرمایه گذاری های ثابت سنگین و بکارگیری ماشین آلات بسیار مدرن و پیشرفته گردیده است .

در نتیجه منابع تأمین ماشین آلات و مواد اولیه مرغوب محدود و برای بسیاری از کشورهای جهان ، صنعتی وابسته محسوب می گردد. میزان وابستگی این صنعت در ایران بخصوص در زمینه قوطی های غذایی از نظر ماشین آلات 100 % و از نظر مواد اولیه حدود 95 % می باشد . ( فقط تینر ، مرکب ، مایع لاستیک و سیم مسی که مواد جنبی می باشند ، از منابع داخلی قابل تأمین می باشد ) .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید قوطی کنسرو

روش های تولید از نظر تکنولوژی ساخت ، قوطی فلزی به دو گروه کششی و درزدار تقسیم می گردند.

قوطی کششی ( دوتکه ):

این نوع قوطی شامل دو قسمت است : بدنه و درب و نحوه تولید آن به قرار ذیل است :

بدنه : ابتدا ورق لاك خورده و در صورت لزوم چاپ شده با قیچی های گیوتنی ، به ابعاد مورد نظر بریده شده و سپس به قطعات حاصله ( بلنک ها ) در دستگاه تغذیه پرس ( فیدر ) قرار می گیرد . سپس توسط فیدر ورق به داخل قالب ارسال شده و عمل ساخت بدنه و فلنج لبه بالایی با هم انجام می گیرد . بدنه ساخته شده در کارتن گذاشته شده و به انبار منتقل می گردد .

درب : ابتدا ورق لاك خورده با قیچی گیوتنی به ابعاد مورد نظر بریده می شود . ( در واحدهای بزرگ ، جهت صرفه جویی در مصرف ورق حلب عمل برش با قیچی زیگزاگ انجام می شود ) . بلانک های حاصله در دستگاه تغذیه ( فیدر ) قرار گرفته و قوطی آن به داخل قالب هدایت می شود .

پس از انجام پرس ، درب ساخته شده به داخل دستگاهی به نام کرلر هدایت می شود و سپس توسط کارگر به فیدر دستگاه زننده مایع لاستیک منتقل می شود . توسط این دستگاه مایع لاستیک به داخل شیار دور درب زده شده و بسته به آنکه مایع لاستیک هوا خشک باشد و یا نیاز به کوره ، به روش مناسب این مایع خشک شده و سپس درب قوطی در کارتن قرار گرفته و به انبار منتقل می شود .

قوطی درزدار ( سه تکه ) :

این نوع قوطی شامل سه قسمت است: بدنه ، درب و کف

بدنه: ابتدا ورق لاك خورده و احتمالاً چاپ شده توسط قیچی های رول بر به ابعاد مورد نظر بریده می شود . بلانک های حاصله در قسمت فیدر ماشین بدنه ساز قرار می گیرد و توسط آن بطور خودکار به داخل ماشین ارسال می گردد .

بلانک ابتدا لول شده و سپس به یکی از روش های عبور از وان لحیم مذاب و یا درزجوش با سیم مسی ، درز آن دوخته می شود . سپس بوسیله ماشین پودرپاش ، پودر درزجوش روی محل جوش داده شده پاشیده می شود و با عبور از کوره ، این پودر پخته شده و به صورت نواری روی محل جوش را کاملاً می پوشاند .

پس از آن لبه های بالا و پایین بدنه توسط ماشین فلنجر ، فلنج شده و سپس کف قوطی توسط ماشین سیمر به بدنه قوطی وصل می شود . بدنه آماده شده در کارتن گذاشته شده و به انبار منتقل می گردد . کلیه این مراحل بصورت اتوماتیک و پیوسته انجام می شود.

سر و کف : سر و کف قوطی کاملاً مشابه یکدیگر و سیستم تولید همان است ، که در مورد قوطی کشش توضیح داده شد . لازم به توضیح است که امروزه جهت کاهش قیمت تمام شده قوطی در کارخانجات مدرن معمولاً جهت تولید درب و یا کف از قالب دوبل استفاده می شود و در زمینه ساخت بدنه نیز از ماشین های پارتینگ و بیدینگ استفاده می شود ، بدین مفهوم که بلانک ها به طول دو برابر بریده می شوند ، لذا پس از جوش و پودر درزجوش بدنه توسط ماشین پارتینگ بریده و تبدیل به دو عدد می گردد .

ضمن آنکه ماشین بیدینگ روی بدنه خط می اندازد و بدین ترتیب هم سرعت ماشین افزایش می یابد و هم از ورق نازک تر جهت ساخت بدنه استفاده می شود و استحکام لازم توسط خطوط ایجاد شده روی بدنه تامین می گردد .

روش های دوخت بدنه برای دوخت بدنه قوطی های درزدار از روش های مختلفی بسته مورد مصرف قوطی استفاده می شود ، که عبارتند از :

الف - سیستم درزکوب:

( seamer ) Side در این روش دو لبه ورقب بدنه بهم قلاب شده و سپس کوبیده می گردد . این روش ابتدائی بوده و برای قوطی های غیر مواد غذایی که محتوی آن مایع غلیظ ( مثل رنگ ) و یا جامد باشد ، استفاده می گردد .

ب - سیستم لحیم :

( Soldering ) در این سیستم لحیم به روش های مختلف دستی ( با هویه ) ، نیمه خودکار (روش های چند شاخه ) و خودکار ( وان لحیم ) جهت دوخت درز بدنه قوطی مورد استفاده قرار می گیرد.

پ - سیستم چسب (Cementing ) :

درز بدنه با چسب مخصوص به یکدیگر متصل می گردد . این روش فقط در موارد خاص استفاده می شود .

ت- سیستم درز جوش ( welding Seam ) :

در این روش مفتول مسی با روش جوش با مقاومت الکتریکی Resistance Electrical Welding باعث جوش درز قوطی می گردد .

در این روش سیم مسی ، مصرف نشده و فقط تغییر فرم می دهد . یکی از ماشین آلات در تولید قوطی با این روش ، ماشین خط تولید بدنه ساز قوطی مدل 800 FBB ساخت شرکت سودرونیک ( Soudronic ) سوئیس است ، که قوطی های 175 گرمی ،200 گرمی ، 330 گرمی و 1000 گرمی را می توان با آن تولید نمود .

سرعت تولید دستگاه حداکثر 800 عدد قوطی در دقیقه است . از مزایای این دستگاه کنترل کیفیت جوش همراه با سرعت بالای تولید قوطی می باشد . قیمت این دستگاه حدود 1 میلیون دلار است . دستگاه دیگری که در ساخت قوطی های سه تکه از آن استفاده می شود ، کنومات نام دارد ، که ساخت شرکت کروپ آلمان است و با آن می توان قوطی های به قطر 65 ،84 و 99 میلیمتر را تولید نمود .

سرعت تولید این دستگاه نیز 800 عدد قوطی در دقیقه است . این دستگاه عملیات دوخت سروکف ( seaming ) لب برگردان ( flanging )و کنگره ای نمودن ( beading ) را انجام می دهد. از جمله مزایای آن سرعت در تغییر اندازه ها ، روان کارکردن ، هماهنگ بودن ایستگاه های مختلف با یکدیگر و کم حجم بودن است .

این دستگاه با قیمت سه میلیون دلار قابل خریداری است . برای کنترل دوخت از ماشین آلات دیگری نیز در خط تولید استفاده می گردد ، که یکی از انواع آن را شرکت وست میدلند پاول انگلستان ارائه نموده است . این دستگاه پس از تقسیم کردن قوطی بوسیله اره دیسکی دوقلو، دوخت را مورد اندازه گیری و سنجش قرار می دهد و نتایج بدست آمده را در صفحه نمایش بر حسب میکرون نشان می دهد .

همچنین مقدار درگیری قلاب در قوطی و میزان روی هم قرار گرفتنش را بر حسب درصد نشان می دهد . برای خشک کردن مایع لاستیک ، کوره های جدیدی توسط شرکت Mountaingate بکار گرفته شده ، که در آن از تکنولوژی القائی و قطعات الکترونیکی component state Solid استفاده شده است .

این دستگاه از راندمان بالائی برخوردار است و قادر به خشک کردن 1200 عدد سروکف قوطی در هر دقیقه با مایع لاستیک با پایه آب می باشد . سروکف قوطی در حین عبور از یک لوله مایع پیرکسی حرارت دیده و بدون گیرکردن و خراشیدگی لاك وارد جدا کن های مغناطیسی می شود . در جدا کننده درجه حرارت ثابت باقی می ماند ، تا به آرامی رطوبت مایع لاستیک از آن جدا شود .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید قوطی کنسرو

• قیچی ورق بر

• دستگاه ساخت بدنه

• وان لحیم

• لب برگردان

• دربند

• دستگاه پرس

• لاستیک زن

• کوره خشک کن

• کمپرسور هوا

• دستگاه تست نشتی

• لب برگردان سر و کف

• دمنده هوای خنک

• نوار مقاله

• میز بسته بندی

• پرس ضربه ای

• ابزار آلات و تجهیزات مورد نیاز

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید قوطی کنسرو

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.