طرح توجیهی تولید فلز منیزیم از دولومیت سال 1400 + pdf + word

Magnesium ingots

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید تولید شمش فلز منیزیم از دولومیت سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید فلز منیزیم از دولومیت را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

دولومیت یکی از کانی های رایج سازنده سنگ های رسوبی با ساختار شیمیایی متشکل از کربنات کلسیم و منیزیم CaMg ( 3CO ) 2 می باشد ، که در سیستم رومبوئدریک متبلور شده و در سه جهت رخ کامل دارند .

کاربرد این کانی در صنایع عمرانی ، کشاورزی ، شیمیایی ، ریخته گری و موشک سازی ، کمک به جداسازی گوگرد از آهن و فولاد ، ساخت مواد منفجره و فلاش دوربین عکاسی است .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شمش فلز منیزیم از دولومیت


دولومیت : دولومیت یکی از کانی های رایج سازنده سنگ های رسوبی با ساختار شیمیایی متشکل از کربنات کلسیم و منیزیم CaMg ( 3CO ) 2 می باشد ، که در سیستم رومبوئدریک متبلور شده و در سه جهت رخ کامل دارند .

اکثر دولومیت ها به رنگ های خاکستری مایل به کرم و سفید مایل به خاکستری یافت می شوند ، ولی برخی به رنگ های چون سفید ، زرد ، سبز و سیاه هم دیده می شوند . وزن مخصوص این ماده معدنی حدود 2/6 گرم بر سانتی مترمکعب ، سختی آن 4-5/3 و دارای جلای شیشه ای یا مرواریدی است.

عناصر تشکیل دهنده دولومیت عمدتاً اکسید منیزیم (MgO ) و آهک ( CaO ) می باشد ، ولی ممکن است عناصر دیگری چون اکسید های آهن ، سدیم و پتاسیم نیز در ساختمان آنها یافت شود.

این کانی حاوی % 30/4 اکسید کلسیم ، 92/21 % اکسید منیزیم و 7/47 % دی اکسید کربن می باشد. ماده معدنی دولومیت با فرمول شیمیایی CaMg ( 3CO ) 2 ، در سه جهت رخ کامل دارد . اکثر دولومیت ها به رنگ های خاکستری مایل به کرم و سفید مایل به خاکستری یافت می شوند ، ولی برخی با رنگ های دیگری مانند سفید ، زرد ، سبز و سیاه هم دیده شده اند .

این کانی دارای وزن مخصوص 2/6 گرم بر سانتیمتر مکعب ، سختی آن 4ـ3/5 و دارای جلای شیشه ای یا مرواریدی می باشد . عناصر تشکیل دهنده دولومیت عمدتاً اکسید منیزیم ( MgO )و آهک می باشد ، ولی ممکن است عناصر دیگری چون اکسیدهای آهن ، سدیم و پتاسیم نیز در ساختمان آنها یافت شود .

این کانی حاوی (30/4٪ CaO ( ، 21/92) ٪ MgO (و ( 47/7٪ CO2 ( می باشد . دولومیت به صورت لایه های عظیم با ضخامت های چند ده فوتی یافت می شود . آنها حدود 15 ٪ پوسته زمین را می سازند و به مقدار زیاد در تمام نقاط دنیا یافت شده اند و به عنوان یکی از اجزاء رایج سنگ های رسوبی شناخته می شوند .

سنگ های حاوی دولومیت را با همان نام دولومیت یا سنگ آهک دولومیتی می شناسند. کانی های کربناته شامل کلسیت ، آراگونیت ، دولومیت می باشد . شاید هیچ ماده معدنی دیگری ، مصارفی را که سنگ آهک و دولومیت دارند ، نداشته باشد . سنگ های کربناته به خاطر خواص فیزیکی خود پایه های اساسی صنعت مصالح ساختمانی را تشکیل می دهند و از بدو تمدن بشری مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز مصارف این سنگ ها رو به افزایش است .

سنگ های کربناته 50 ٪ مخازن نفت و گاز دنیا و 95 ٪ مخازن نفت و گاز ایران را شامل می شوند . رسوبات کربناته از کلسیت ( کم یا پرمنیزیم ) و یا آراگونیت و مقداری نیز دولومیت ، پیریت و کوارتز ، تشکیل شده اند .

کلسیت : کلسیت کم منیزیم دارای کمتر از 4 ٪ مول MgCO و کلسیت پرمنیزیم دارای بیش از 4 ٪ مول 3MgCO ) 11-19 ٪ درصد مول ) می باشند .

آراگونیت : آراگونیت منیزیم کمی دارد و به جای آن استرانسیوم می تواند جانشین شود . از لحاظ پایداری کلسیت کم منیزیم پایدارتر از کلسیت پرمنیزیم و کلسیت پرمنیزیم پایدارتر از آراگونیت می باشد .

با توجه به اهمیت و کاربرد وسیع دولومیت ها در صنایع گوناگون همچون صنایع ساختمانی ( کاشی و سرامیک سازی ، شفته ریزی ، شیشه سازی و . . . ) ، ذوب فلزات ( به عنوان گداز آور ) ، کشاورزی ( به عنوان کود و تنظیم کننده مواد مغذی در خاك ) ، تهیه منگنز از آب دریا ( کنترل کنندهPH ( ، تولید اکسید و هیدروکسید منیزیم ، صنایع نسوز ( آجر شاموتی ، سیمان سازی و ... ) پر کننده در لاستیک ، لاکسازی ، رنگسازی و ... ، این دسته از سنگ های کربناته از سالیان گذشته مورد توجه و بررسی محققین بوده اند .

نام دولومیت هم به کانی و هم به سنگی اطلاق می شود ، که دارای فرمول 2( CO3 )CaMg بوده و نحوه قرارگرفتن یون های کلسیم و منیزیم در آن منظم باشد . این نام به افتخار دانشمند فرانسوی ددات گوید دولو می ( Dolomieu Guyde Deodat ) که بین سال های 1750 تا 1801 می زیسته ، نام گذاری شده است .

در گذشته هر سنگ کربناته با فرمول مذکور دولومیت در نظر گرفته می شد ، اما اکنون چنین نیست و باید منشخص شود ، که آیا این کربنات دارای نظم خاص اتمی می باشد ، که در این صورت دولومیت کاملاً منظم dolomite ( ordered Fully ) نامیده می شود و یا اینکه بدون نظم خاص اتمی است ، که در این صورت پروتودولومیت ( Protodolomite ) یا دولومیت غیر مطلوب نامیده شده است .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شمش فلز منیزیم از دولومیت


خودروسازی و صنایع هوافضا : با توجه به پتانسیل کشور ما در تامین مواد معدنی و انرژی ارزان ، راه اندازی واحدهای تولیدی متعدد منیزیم در سطح کشور بویژه در استان های محروم ، آینده روشنی را برای تولید این فلز سبک در پیش رو دارد . این امر موجب اشتغال بیشتر افراد و نیز ارتقای دانش تخصصی می شود .

با وجود آن که منیزیم فلزی سبک ، راهبردی و پرمصرف است و با وجود دسترسی به مواد اولیه فراوان آن در معادن ایران ، متاسفانه به دلیل نبود فناوری مناسب ، تاکنون هیچ اقدامی برای استخراج آن انجام نشده است .

فلز منیزیم خالص دامنه استفاده از آن بسیار وسیع است . به عنوان پرکننده در صنایع لاستیک و پلاستیک ، در صنایع سلولزی ، خمیر کاغذ و تولید کاغذ ، به عنوان عامل پوشش دهنده در تولید لوازم آرایشی و در صنعت داروسازی به عنوان داروی ضداسید و پایه پودر بهداشتی به کار می رود . در صنعت سرامیک ، شیشه و رزین هم کاربرد دارد .

سازگاری با محیط زیست منیزیم دوست طبیعت است . شاید در کشوری مثل چین که برای تولید آن از ذغال سنگ استفاده می شود ، مشکل ساز باشد ؛ اما در کشور ما با وجود سوخت گاز طبیعی به عنوان سوخت پاك ، مزیت بزرگی است ، که بتوانیم بدون آلودگی محیط ، در تولید و استخراج این فلز مستقل شویم.

همچنین از منیزیم برای تولید شیشه ، سیمان ، گلوله های کوچک گرافیت ، تیتانیوم و بدنه اتومبیل نیز استفاده می شود . کاربرد آن در صنایع عمرانی ، کشاورزی ، شیمیایی ، ریخته گری و موشک سازی ، کمک به جداسازی گوگرد از آهن و فولاد ، ساخت مواد منفجره و فلاش دوربین عکاسی است .


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولیدشمش  فلز منیزیم از دولومیت


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول ، کشورهای دارای منابع اولیه منجمله چین و ایالات متحده می باشند . لازم به ذکر است فراوری محصول در اکثر کشورهای صنعتی جهان در حال انجام است .

شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شمش فلز منیزیم از دولومیت :

محدودیتی جهت صادرات محصول وجود ندارد ، اما با توجه به نیاز بالای کشور در حال حاضر تنها تولید کنندگان می توانند پاسخگوی نیاز داخل باشند .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید فلز منیزیم از دولومیت

در فاز اول سنگ دولومیت مورد نیاز از معدن خریداری و به کارخانه حمل می گردد ، پس از تحویل گیری مواد اولیه ، سنگ های معدنی توسط کارگران جداسازی می گردد .

آنگاه توسط کارگر و یا لودر در داخل سنگ شکن های مورد نظر ریخته می شود و خرد می گردد . سپس دانه بندی و مش بندی شده و پودر مربوطه دانه شکری با قطر یک میلی متر کلسینه می گردد و سپس سرد شده و نرم می گردد .

به موازات دولومیت دیگر مواد اولیه یعنی فروسیلیس خرد و نرم شده و در نقطه ای مشترك ، در کنار دولومیت کلسینه شده و نرم با اضافه شدن مقداری مواد افزودنی بخصوص و مخلوط سازی توسط دستگاه های مخصوص و موجود در خط تولید ، به محصول نهائی که همان دولومیت فرآوری شده می باشد تبدیل می گردد .

روش استخراج سیلیکوترمی در این فناوری ، منیزیم با خلوص 99/8 درصد به روش حرارتی ، احیای سیلیکوترمی استخراج می شود . در کارگاه برپا شده حاضر ، استخراج منیزیم به صورت صنعتی انجام می شود .

میزان تولید آن هم حدود 75 کیلوگرم در روز است . فرآیند احیا در یک رآکتور بسته ( رتیورت ) انجام می شود ، که شرایط دما و فشار آن از بیرون قابل تنظیم است . تعداد زیادی از آنها را می توان در یک کوره قرار داد .

به دلیل فعالیت بالای فلز منیزیم ، طراحی این رآکتور از حساسیت ویژه ای برخوردار است . منیزیم در دنیا به 2 روش الکترولیز و حرارتی تولید می شود . روش حرارتی با توجه به نوع انرژی مصرفی از برتری ویژه ای برخوردار است .

روش الکترولیز با استفاده از آب دریا که حاوی مقدار زیادی منیزیم است انجام می شود . روش حرارتی با استفاده از معادن بسیار زیاد در ایران مناسب است ، ارزان تر تمام می شود و اشتغال زایی بالا دارد و با سرمایه گذاری کم قابل انجام است ، تا جایی که کشور چین بر همین پایه و اساس توانسته است ، با تولید بیش از 80 درصد منیزیم کل جهان رهبری تولید منیزیم در جهان را از آن خود کند و در رقابت با تولیدکنندگان اروپایی که از روش الکترولیز ( انرژی الکتریکی ) بهره می برند ، پیشقدم باشد.

تنها سابقه تولید شمش منیزیم در ایران مربوط به سازمان انرژی اتمی ، سایت اصفهان شامل یک واحد کوچک تولید منیزیم با روش الکترولیز خریداری شده از کشور چین ، برای جوابگویی به نیازهای داخلی آن بود . تولید نیمه صنعتی شمش منیزیم به روش احیای حرارتی ( سیلیکوترمی ) مورد بررسی قرار گرفته است .

مواد اولیه مصرفی کانه دولومیت تکلیس شده با عیار تقریبی 99 % و نیز فروسیلیس تجاری ( عیار 75 (می باشد . این طرح بر پایه روش حرارتی پیگون و در یک ریتورت فولادی تحت شرایط خلاء عمل می نماید . همچنین از یک کوره گاز سوز جهت تامین انرژی مورد نیاز طرح استفاده شده است . محصول نهایی کریستال های منیزیم با خلوص 99/8 درصد می باشد .

در این طرح فرآیند استحصال بهینه سازی شده ( میزان بازیابی بالای 95 % ) و همچنین پارامترهای دما ، فشار ، زمان و کاتالیست ، بر بازده تولید منیزیم بررسی شده است .

استخراج منیزیم به روش الکترولیز منیزیم به صورت قطراتی روی کاتد رسوب کرده و به طرف سطح الکترولیت رشد می کند ، در حالیکه کلر در آند متصاعد می گردد و جهت تولید کلرید منیزیم بازیافت می شود .

دومین فرآیند الکترولیز تولید منیزیم ، به وسیله شرکت شیمیاییDOW توسعه یافت و در بزرگترین واحد جهانی تولید منیزیم ، واقع در بندر آزاد تگزاس که از آب دریا استخراج می کند ، مورد استفاده قرار گرفته است .

منیزیم به صورت هیدروکسید در اثر افزودن آهک رسوب کرده و سپس در اسید کلریدریک حل می گردد . محلول به دست آمده متعاقباً تغلیظ و خشک شده و mgCl2 هیدراته شده آماده شارژ به سلول الکترولیز می شود .

بر خلاف فرآیند IG سلول های الکترولیز از جنس فولاد ساخته شده ، که به عنوان کاتد عمل کرده و از بیرون حرارت داده می شود . این سلول ها در محدوده 7-6 ولت و جریان 90000 آمپر کار می کنند .

انرژی مصرف شده به ازاء یک کیلوگرم منیزیم تولید شده حدود 5/12 کیلو وات ساعت در فرآیندIG و 5/17 کیلو وات ساعت در مورد سلول مربوط به شرکت DOW می باشد و لیکن هر کدام از فرآیندها نیاز به حدود 15کیلو وات ساعت انرژی اضافه جهت آماده سازی کلریدمنیزیم بدون آب برای شارژ به داخل سلول دارد ، که در این قسمت امکان صرفه جویی قابل ملاحظه وجود دارد.

تولید منیزیم با استفاده از فرآیندهای حرارتی تولید منیزیم با استفاده از احیایی حرارتی مستقیم دولومیت کلسینه شده با فروسیلیکون مطابق واکنش ساده زیر صورت می گیرد.

CAO.Mgo+Si→2mg+( cao ) 2sio22

در فرآیند پیچن بریکت های متشکل از مواد واکنش کننده در اندازه های 150 کیلوگرمی به داخل راکتورهای استوانه ای شکل فولادی که تحت خلاء0/1 torr قرار دارد و از بیرون تا دمای 1200 درجه سانتی گراد گرم می شوند ، شارژ می گردد .

منیزیم تولید شده که به صورت بخار می باشد در انتهای راکتور قرع که خارج از کوره قرار دارد و به وسیله آب خنک می شود ، تقطیر می گردد . از مزایای فرآیند پیجن هزینه سرمایه گذاری نسبتاً پایین و حساس نبودن به خلوص مواد خام می باشد ، ولیکن محدودیت عمدة آن طولانی بودن زمان فرآیند می باشد ، به طوری که تقریباً 8 ساعت وقت لازم است تا حدود 20 کیلوگرم منیزیم در هر راکتور تولید گردد .

در فرآیند مگنترم ، از کوره قوس الکتریک که در دمای حدود Ċ1550 و فشار داخلی torr( 10 -15) کار می کند ، استفاده می شود . چون واکنش در فاز مذاب اتفاق می افتد ، زمان لازم برای تکمیل آن کمتر از فرآیند پیچن خواهد بود . عمل شارژ کوره ممکن به صورت پیوسته و تخلیه در فواصل زمانی منظم صورت گیرد.

آلومینا با باکسیت به مخلوط شارژی اضافه می شود . تا سیلیکات کلسیم محصول جدا شده و به صورت سرباره خارج گردد . در این حالت هم منیزیم به صورت بخار تولید شده و در یک کندانسور مجزا جامد می گردد .

واحدهای تولید منیزیم به این روش در فرانسه ، ژاپن ، آمریکا و یوگسلاوی سابق قرار داشته و ظرفیت کوره به 11 تن بالغ می گردد . در مجموع هزینه عملیاتی روش های سیلیکوترمی بیشتر از فرآیندهای الکترولیز استخراج منیزیم می باشد . با این حال استفاده از روش های حرارتی به دلیل هزینه سرمایه گذاری کمتر و امکان اجرا در مقیاس کوچک ادامه دارد .

تکنیک های حرارتی به دلیل هزینه سرمایه گذاری کمتر و امکان اجرا در مقیاس کوچک ادامه دارد . تکنیک های حرارتی مختلفی تاکنون جهت استخراج منیزیم ارائه شده است ولیکن هیچکدام در حال حاضر در مقیاس تجارتی به بهره برداری نرسیده است .

به عنوان نمونه یکی از روش های امید بخش درآینده استفاده از کوره قوسی پلاسما است ، که در آن پلت های ساخته شده از مخلوط mgo و کک به داخل سرباره مذاب متشکل از mgo ، cao،Al2o3 شارژ می شود ، با توجه به چگالی انرژی بالای پلاسما و دماهای بالای حاصله در سطح سرباره در اثر واکنش های سیلیکوترمی ( مثلاً Ċ1500 (امکان نگاه داشتن فشار بخار منیزیم در حد اتمسفر معمولی فراهم می گردد .

این مزیت به همراه بازده تقریباً کامل مصرف سیلیسیم باعث افزایش امکان رقابت اقتصادی روش حرارتی تولید منیزیم خواهد شد . فلز منیزیم در صنایع گوناگونی کاربرد دارد ، که میتوان به موارد زیر اشاره نمود . صنایع هوائی ، ساخت اتومبیل ، داروهای پزشکی ، صنایع الکترونیک و آلیاژ صنعتی .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید شمش منیزیم از دولومیت

• نصب تجهیزات مکانیکی
• نصب تجهیزات برق و کنترل
• نصب تاسیسات مکانیکی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید فلز منیزیم از دولومیت و سیلیس

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شمش آلومینیوم

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شمش منیزیم از دولومیت

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شمش روی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شمش استیل | ریخته گری قطعات استیل

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شمش فولاد از قراضه

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید فلز منیزیم از دولومیت ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.