ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
فولاد گالوانیزه به فولاد گالوانیزه شده توسط روی گفته می شود . مزایای استفاده از ورق های گالوانیزه عبارتند از: هزینه کمتر برای انجام عملیات گالوانیزینگ و جلوگیری از خوردگی ، هزینه کمتر برای تعمیرات و نگهداری ، طول عمر زیاد و ....
فولاد گالوانیزه به فولاد گالوانیزه شده توسط روی گفته می شود . مزایای ورقهای گالوانیزه استفاده از ورقهای گالوانیزه ده فایده خواهد داشت که عبارتند از:
هزینه کمتر:
برای انجام عملیات گالوانیزینگ، در مقایسه با سایر روش های معمول جلوگیری از خوردگی، نیاز به هزینه کمتری خواهد بود.
هزینه کمتر برای تعمیرات و نگهداری:
حتی در شرایطی که انجام عملیات گالوانیزینگ در مقایسه با سایر روشهای جلوگیری از خوردگی ، هزینه برتر است ، اجرای آن به دلیل عدم نیاز به تعمیرات پرهزینه ، توصیه می شود .
طول عمر زیاد :
طول عمر ورق های پوشش داده شده با روی در محیط های کاملا خورنده ، در حدود 20 تا 30 سال است .
اعتبار :
استانداردهای مختلف در خصوص گالوانیزینگ ورق های فولادی ، در زمینه ایجاد پوشش های نازك بحث می کنند و این نشان دهنده آن است که طول عمر و نحوه عملکرد لایه روی، برای مصرف کننده قابل اعتماد است. دوام پوشش: پوشش ایجاد شده از طریق گالوانیزه به دلیل داشتن یک ساختار متالورژیکی خاص ، دارای مقاومت مناسب در برابر صدمات مکانیکی ، سایش و خوردگی خواهد بود.
محافظت در برابر صدمات محیطی به صورت اتوماتیک :
پوشش های گالوانیزه به دلیل آنکه در فولاد نفوذ کرده و به عنوان کاتد عمل می کنند ، به همین دلیل خواهد توانست مقاطع ریز موجود در روی سطح فولاد را در برابر صدمات محیطی و خورندگی ، محافظت نمایند .
حافظت کامل :
پوشش ایجاد شده می تواند کلیه نقاط و سطوح فولاد را اعم از گوشه ها ، جاهای کوچک و فرورفتگی ها پر نموده و از خوردگی آنها جلوگیری کند . در این زمینه هیچ پوششی بهتر از پوشش گالوانیزه عمل نخواهد کرد. بازرسی آسان : پوشش گالوانیزه را به راحتی و بدون نیاز با هیچ آزمایش مخربی و تنها از طریق چشم می توان کنترل و بازرسی نمود ( در شرایط خاص که نیاز به ارائه تضمین برای کنترل کیفیت است ، نیاز به آزمایش های مخرب می باشد .
رسیدن به هدف در زمان کوتاه : در صورتی که نیاز باشد ، از ورقهای گالوانیزه در محل استفاده شود ، در این حالت نیاز به صرف زمان برای آماده سازی سطح ، رنگ کردن و یا بازرسی نخواهد بود .
محافظت کامل توسط پوشش گالوانیزه :
پروسه گالوانیزه وابسته به شرایط آب و هوائی نمی باشد.
مصرف ورق های گالوانیزه :
ورق های گالوانیزه مصارف بسیاری در صنایع مختلف داشته و زمانی از آن استفاده می شود ،که نیاز به کنترل خوردگی در آهن و فولاد باشد .
معایب ورق های گالوانیزه عبارتند از :
عملیات جوشکاری این ورق نسبت به آهن معمولی دارای پیچیدگی و دشواری های به مراتب بیشتری می باشد ، گازها و بخارهای حاصل از عملیات جوشکاری سمی می باشد و در طولانی مدت باعث بروز بیماری های ریوی حاد و قرار گرفتن برای مدت محدود در برابر این گاز ها باعث بروز سردرد سرگیچه و حالت تهوع می شود ، لذا توصیه می گردد هنگام جوشکاری با این نوع ورق حتما از ماسک های استاندارد استفاده گردد و مدت زمان جوش کاری برای هر نفر در روز با استفاده از تجهیزات استاندارد به مدت چهار ساعت می باشد .
کلافه های ورودی از خطوط نورد سرد ( تاندم میل و نورد دو قفسه ای ) در ابتدای خط گالوانیزه به یکدیگر جوش خورده و به صورت یک نوار پیوسته شارژ خط می شود . در قسمت شستشو سطح ورق توسط چربی زدایی با مواد قلیایی ، برس زنی و شستشو با آب گرم تمیز شده و سپس با هوای داغ خشک می شود .
پانل ها و تابلوهای برق ، سینی کابل ، برخی از قطعات لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه ، مخازن ، مجراهای هوا و دودکش ، ناودان ها و لوله ها ، بدنه و سقف سوله ها و سالن ها ، کرکره ، کانال ، صنایع یخچال سازی ، اتاق های رنگ . پوشش های محافظ بر سطح فلزات ایجاد لایه محافظ به عنوان پوشش و یا روکش بر سطح فلزات سالهاست مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی از دلایل مهم در استفاده از پوشش ها بر سطح فلزات ، ایجاد مانع جهت جداسازی فلز از محیط اطراف به جهت ممانعت از تاثیر محیط و به دنبال آن تخریب و خوردگی فلز است . باید توجه داشت که هیچ پوششی نمیتواند حفاظت یک جسم را در برابر شرایط تخریبی محیط تا ابد تضمین کند ، لذا برای هر پوشش یک عمر مفید تعریف می شود . پوشش ها به سه گروه عمده تقسیم می شوند :
پوشش های آلی نظیر رنگ ها و پلاستیک ، پوشش های معدنی نظیر شیشه و سرامیک ، پوشش های فلزی نظیر گالوانیزه ورق های فولادی گالوانیزه شده به دلیل مقاومت به خوردگی بالا امروزه در صنایع مختلف کاربردهای وسیعی پیدا کرده است و از این رو توجهی خاص به اینگونه پوشش ها معطوف شده است .
لوله فولادی گالوانیزه 1387 BS برای صنعت ساخت و ساز هوای باز مناسب است. اما می توان از آن در حمل و نقل آب استفاده کرد .
نوع روی » تمامی گروههای روی » که در استاندارد ASTMB-87(92 )آمده است ، جهت فرآیند گالوانیزه قابل استفاده هستند. استاندارد 123 ASTM-89 تصریح می کند ، که آلیاژ «روی» استفاده شده برای گالوانیزه کردن باید حاوی 98 درصد « روی » خالص باشد ، 2 درصد دیگر می تواند فلزات دیگری که جهت فرآیند مفید هستند ، در نظر گرفته شود . معمولترین شمش« روی » مورد استفاده قرار گرفته حاوی 98 درصد « روی » خالص و حدود 4/1ـ 5/0 درصد سرب است . عناصر دیگر به عنوان ناخالصی محسوب می شوند .
53ASTM A2391, DIN1387BS
53, ASTM A2391, DIN1387BS
کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول : کشورهای ایالات متحده ، چین ، اتحادیه اروپا ، ژاپن ، کره و هند می باشند .
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید انواع ورق و لوله گالوانیزه :
محدودیتی جهت صادرات محصول وجود ندارد ، اما با توجه به نیاز بالای کشور در حال حاضر تنها تولید کنندگان می توانند پاسخگوی نیاز داخل باشند .
اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید انواع ورق و لوله گالوانیزه :
با توجه به استراتژیک بودن صنعت ساخت و ساز و نفت در جهان ، بالطبع محصول مورد نظر از اهمیت بالایی برخوردار است . همچنین در تمامی صنایع نظیر ساختمان و نفت و گاز مصرف به گونه ای فراگیر شده که جزء کالاهای استراتژیک می باشد .
انواع روش های گالوانیزینگ ( گالوانیزه کردن ) :
انواع روش های گالوانیزینگ عبارتند از : گالوانیزینگ الکتریکی ، گالوانیزینگ غوطه وری داغ ، پوشش دهی مکانیکی ، اسپری روی ( متالیزینگ ) و رنگ کردن با خاك روی . که از این همه معمول ترین روش ها شامل روش زیر است :
گالوانیزینگ الکتریکی و یا گالوانیزینگ سرد:
این روش به این صورت است که می توان از طریق الکترولیز نمک های روی در داخل یک محلول آبی ، هر قطعه ای از قبیل ورقهای کویل شده و یا کویل نشده را پوشش داد . اصل این روش با استفاده از الکترولیت اسیدی نیز انجام می شود . در این روش ضخامت لایه روی ایجاد شده کمتر از ضخامت لایه پوشش روی در حالت غوطه وری گرم بوده و معمولا از این روش در مصارف خانگی استفاده می شود.
گالوانیزینگ غوطه وری گرم:
در این روش عملیات پوشش دهی از طریق عبور دادن مداوم ورق ، سیم ، لوله و یا هر مقطع دیگر از داخل حمام مذابی که ترکیبی از روی ، منگنز ، قلع ، نیکل ، مولیبدن ، مس ، تیتانیوم ، کبالت ، آلومینیوم ، سیلیسوم ، کربن و فسفر بوده است ، اتفاق می افتد . در این پروسه با دمش هوا می توان ضخامت لایه روی را کنترل نمود . این روش خود به دو نوع تقسیم می شود : گالوانیزینگ غوطه وری گرم به صورت مداوم و غیرمداوم .
گالوانیزینگ غوطه وری گرم غیرمداوم :
در این نوع از پوشش دهی ، ورق های بریده شده را پس از انجام عملیات مقدماتی به داخل حمام مذاب فرو برده و گالوانیزه می کنند .
گالوانیزینگ غوطه وری گرم مداوم:
از این نوع پوشش دهی برای گالوانیزینگ کویل هائی که به صورت مداوم به داخل حمام مذاب فرو برده شوند ، استفاده می شود. در شرکت صنایع هفت الماس از روش گالوانیزینگ غوطه وری گرم و مداوم برای پوشش دهی ورق ها استفاده می شود .
سایر روش های گالوانیزینگ :
پوشش دهی مکانیکی : از این روش برای پوشش دهی قطعات ریز با اندازه 300-200 میلیمتر و وزن کمتر از 0.5 کیلوگرم استفاده می شود . عملیات پوشش دهی با این روش از طریق غوطه ور نمودن این قطعات در ترکیبی شیمیائی از پودر روی و ذرات شیشه انجام پذیر است .
به این طریق که بعد از آماده سازی قطعات آنها را از طریق پاشش مس پوشانده سپس در داخل یک بشکه جایگذاری کرده و بشکه را با ترکیب شیمیائی گفته شده پر نموده و آن را زیر و رو می کنند ، تا ذرات روی بتوانند بر روی قطعه بنشینند
اسپری نمودن روی ( متالیزینگ ):
در این روش ابتدا روی را به صورت پودر به داخل یک تفنگ تغذیه نموده و سپس حرارت داده می شود تا پودر روی ذوب شده و سپس روی مذاب به روی قطعات مورد نیاز نشانده شود . به منظور پاشش روی مذاب ، از هوای کمپرس شده و یا گازهای حاصل از احتراق برای تامین سرعت مناسب در پاشش استفاده می شود .
رنگ کردن با روی :
در این روش ابتدا سطح مورد نظر با سنگ ساییده شده ، سپس لایه رنگ روی به روش پاشش و یا از طریق فرچه رنگ ، روی سطح را می پوشاند . لایه فیلم تشکیل شده دارای 92تا 95 درصد روی در این روش خواهد بود .
پری هیتر جهت گرم کردن اولیه ورق و لوله حوضچه مذاب شامل ترکیبی از روی ، منگنز ، قلع ، نیکل ، مولیبدن ، مس ، تیتانیوم ، کبالت ، آلومینیوم ، سیلیسوم ، کربن و فسف
واحد رنگ جهت رنگ آمیزی ورق ها
دستگاه تغییر محور کویل از افقی به عمودی و بالعکس
جرثقیل 6 کاره با دهنه 20 متر با قدرت 25 تن
کویل گیر
خط تبدیل ورق کویل به مدل سینوسی شامل کویل گیر - گیوتین فرم بر
خط تبدیل ورق کویل به مدل ذوزنقه شامل کویل گیر - گیوتین فرم بر
خط تبدیل ورق کویل به شیت شامل کویل گیر - صاف کن – قیچی .
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید ورق گالوانیزه
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.