طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی و فولادی سال 1403

طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی و فولادی

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی و فولادی سال 1403 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی و فولادی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

چدن و فولاد به مرور زمان از نظر کیفی توسعه پیدا کرده و امروزه قطعات فراوانی با خصوصیات بسیار متنوع از فولاد و چدن تولید و عرضه می گردد مانند چدن خاکستری و نشکن .

برای شکل دهی چدن و فولاد و تبدیل آنها به قطعات و محصولات مورد نظر ، روش های مختلفی وجود دارد ، که ریخته گری یکی از آن روش ها می باشد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی و فولادی


محصولات مورد نظر طرح حاضر ، تولید قطعات صنعتی چدنی و فولادی از طریق ریخته گری می باشد .

چدن و فولاد از هزاران سال پیش توسط بشر شناخته شده و مورد استفاده قرار می گرفته است .

این فلزات هر چند به مورد زمان از نظر کیفی توسعه پیدا کرده و امروزه قطعات باخصوصیات بسیار متنوع از فولاد و چدن تولید و عرضه می گردد ( مانند چدن خاکستری و نشکن ) ، لیکن شکل ابتدایی آن دارای قدمت بسیار بالا در جوامع بشری می باشد .

ساخت جنگ افزارهای نظامی بهترین نمونه های دسترسی بشر در سالیان بسیار دور به این فلزات و روش تولید آنها می تواند عنوان گردد .

امروزه چدن و فولاد به صورت بسیار وسیع یکی از کالاهای استراتژیک در جهان مطرح می باشند .

برای شکلدهی چدن و فولاد و تبدیل آنها به قطعات و محصولات مورد نظر ، روش های مختلفی وجود دارد ، که ریخته گری یکی از آن روش ها می باشد .

سایر روش های شکل دهی مانند ماشینکاری ، اکسترود ، نورد ، برش و جوش و . . . نیز می توانند برای تولید قطعات مورد استفاده قرار گیرند ، که مورد بحث طرح حاضر نمی باشند .

از جمله خصوصیاتی که سبب تولید قطعات به روش ریخته گری می شود ، را می توان موارد زیر عنوان کرد :

  • پیچیدگی فنی قطعه و عدم قابلیت تولید آن از طریق سایر روش های تولید
  • عدم نیاز به خصوصیات و مشخصه های فنی خاص از نظر ساختار کریستالی مواد قیمت های نسبتاً پایین
  • امکان پذیری انجام ماشینکاری پس از مرحله ریخته گری و ایجاد سطح صاف و ابعاد دقیق

کد ISIC مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن ، قطعات صنعتی چدنی و فولادی که از طریق ریخته گری تولید می گردند ، دارای کد آیسیک 27311111 می باشند .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی و فولادی


قطعات صنعتی چدنی و فولادی است ، که از طریق ریخته گری تولید خواهد شد .

موارد مصرف این قطعات در صنایع مختلف بسیار متنوع و متعدد است و در یک کلام می توان گفت که قطعات فولادی و چدنی مورد استفاده در صنعت که از روش های دیگر شکلدهی قابل تولید نمی باشند ، از طریق ریخته گری تولید و عرضه می گردند .

لذا قابل نتیجه گیری است که تعداد ، تنوع و موارد کاربرد این قطعات بسیار بالا است .

کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدن خاکستری و نشکن

از ریخته گری چدن خاکستری و نشکن عموما جهت تولید قطعات خودرو استفاده میشود ، این قطعات عموما در بازار های زیر به فروش میرسند :

بازار OEM 

این بازار را خودروسازان کشور تشکیل می دهند ، که شرکت های تأمین کننده آنها اقدام به تأمین قطعات مورد نیاز خود از قطعه سازان می نمایند .

قطعه سازانی که از طریق ریخته گری قطعات چدن خاکستری و نشکن ، قطعات خودرو را تولید مینمایند .

شرکت های ساپکو ( تأمین کننده شرکت ایران خودرو ) شرکت سازه گستر سایپا ( تأمین کننده شرکت سایپا ) شرکت اپکو ( تأمین شرکت ایران خودرو دیزل ) از شرکت اصلی فعال در این بازار به شمار می آیند .

بازار OES 

این بازار خدمات پس از فروش خودروها می باشد ، که وابسته به شرکت های خودروساز است .

سازمان خدمات پس از فروش ایران خودرو ( ایساکو) ، شرکت سایپا یدک ، شرکت گسترش خدمات پارس خودرو ، مزدا یدک از شرکت های این گروه محسوب می شوند .

بازار AM 

این بازار قطعات خودرو شامل کلیه لوازم یدکی فروش های مختلف در سطح کشور می باشد ، که به صورت آزاد ( بدون ارتباط خاص با خودرو سازان ) اقدام به فروش قطعات خودرو می نمایند .

میزان مصرف در هر کدام از بازارهای خودرو متفاوت است ، که مطالعات بیشتر در این خصوص در بخش های بعدی گزارش ارائه خواهد شد .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی و فولادی


محصول مورد مطالعه ، قطعات چدنی و فولادی صنعتی است ، که از طریق ریخته گری تولید خواهد شد .

این قطعات خود به عنوان یک محصول واسطه در تولید یا تعمیرات خودرو ، ماشین آلات صنعتی ، کشاورزی ، تجهیزات و غیره مورد استفاده دارد .

از این رو ماهیت این قطعات طوری است ، که نمی توان استاندارد خاصی را برای آن تعیین کرد و لذا هیچگونه استاندارد ملی یا بین المللی برای این قطعات وجود ندارد .

ولی باید گفت که تولید این قطعات تحت مشخصات فنی ارائه شده از طرف طراح قطعه صورت می گیرد ، که به نوعی نیز می توانیم مشخصات فوق را به عنوان الزامات و استانداردهای مورد نیاز در تولید تلقی نماییم .

مشخصات فنی قطعات در قالب نقشه فنی ، برگ آنالیز مواد اولیه مصرفی و برگ مشخصات مکانیکی و متالوژیکی از طرف مهندس طراح ارائه می گردد ، که رعایت تک تک آنها از طرف سازنده گان امری اجتناب ناپذیر است .

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی و فولادی

قطعات مورد مطالعه در کلیه حوزه های صنعت کشورها دارای کاربرد هستند ، از این رو می توان گفت که تولید و مصرف آنها در کلیه کشورهای جهان می توانند عمومیت داشته باشند .

لیکن در برخی کشورها تولید و مصرف از حجم بالائی به نسبت سایر کشورهای جهان برخوردار است که در اینجا به کشورهای فوق اشاره شده است .

کشورهای تراز اول تولیدکننده انواع خودرو صنعت خودرو به لحاظ برخورداری از تعداد تولید بالای انواع خودرو ، بزرگترین صنعت مصرف کننده قطعات صنعتی مورد مطالعه است .

لذا کشورهای تراز اول در تولید خودرو را می توانیم به عنوان بزرگترین تولیدکننده و همچنین بزرگترین مصرف کننده قطعات مورد مطالعه معرفی نماییم .

کشورهای عمده تولیدکننده ماشین آلات صنعتی عبارتند از :

آمریکا ، کشورهای اروپایی ( بخصوص اتحادیه اروپا ) ، روسیه ، چین ، ژاپن ، هندوستان ، در اینجا لازم به ذکر است ، که هرچند کشورهای نام برده شده در ، به عنوان کشورهای بزرگ در تولید ماشین آلات صنعتی در جهان محسوب می گردند .

ولی نظر بر اینکه تعداد تولید این ماشین ها در مقایسه با خودرو از رقم بسیار پایینی برخوردار می باشد ، لذا در اینجا ما می توانیم همچنان کشورهای بزرگ تولید و مصرف کننده قطعات چدنی و فولادی ریخته شده را همان کشورهای تولیدکننده خودرو در جهان معرفی کنیم .

شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی و فولادی :

با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی ، نتیجه گیری شده است که محدودیت خاصی برای واردات و صادرات قطعات مورد مطالعه وجود ندارد .

اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی و فولادی

قطعه سازی یکی از صنایع مادر و اساسی در هر کشور به شمار می آید . این قطعات خود به عنوان کالای واسطه ای برای تولید دیگر ماشین آلات ، تجهیزات و ادوات صنعتی مورد استفاده دارند .

از این رو توسعه صنعت قطعه سازی به مفهوم توسعه صنعت ماشین سازی کشور است ، لذا مجموعه قطعه سازی و ماشین سازی را می توان به عنوان یکی از محورهای توسعه کشورها تلقی کرد .

یکی از موارد کاربرد مهم قطعات مورد مطالعه در صنعت خودرو است ، که در حال حاضر صد ها واحد صنعتی مشابه طرح حاضر در کشورمان مشغول قطعه سازی برای خودرو می باشند .

ماشین آلات صنعتی و کشاورزی از دیگر موارد کاربرد قطعات طرح است و اهمیت این ماشین آلات نیز برای همگان روشن و شفاف می باشد .

بنابراین در مجموع ملاحظه می گردد ، که قطعات تولیدی طرح به عنوان زیر ساخت های صنعت کشور به شمار می آیند و از درجه اهمیت بالایی برخوردار می باشند .


فرایند اجرای طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی و فولادی

با توجه به فرایند تعریف شده ، شرح فرایند به صورت زیر قابل تعریف است: انتخاب مواد اولیه مواد اولیه مورد استفاده در تولید قطعات صنعتی به روش ریخته گری را انواع فولاد و چدن ( چدن خاکستری و نشکن ) تشکیل می دهند .

آنالیز دقیق مواد اولیه در خصوصیات مکانیکی و فنی قطعه نهایی بسیار نقش مهمی را ایفا می نماید ، از این رو انتخاب مواد اولیه ( نوع ترکیب فولاد یا چدن ) اولین مرحله فرایند تولید محسوب می گردد .

آماده سازی مواد اولیه برخی قطعات مورد استفاده در ساخت ماشین آلات صنعتی ، نیازمند استفاده از قطعاتی با مشخصه های مکانیکی خاص هستند ، که این مشخصات در مواد اولیه موجود بازار قابل استحصال نمی باشد .

از اینرو لازم است خواص مواد اولیه مورد استفاده از طریق عملیات متالوژیکی بهبود پیدا نماید .

کربن دهی ، نیتروژنیزاسیون و موارد مشابه از عملیات بهبود خواص مکانیکی مواد اولیه محسوب میگردد ، که این عملیات روی مواد اولیه مورد استفاده قطعه سازی انجام می گیرد .

ذوب شمش فولاد و چدن فولاد و چدن مورد استفاده در ساخت قطعات بصورت شمش تهیه شده و در کوره های القائی ذوب و جهت ریخته گری آماده می گردد .

ریخته گری مذاب فولاد یا چدن در داخل قالب های ماسه ای یا دائمی ریخته گری می گردد .

فرایند ریخته گری از لحاظ آهنگ ریخته گری و خنک کاری از اهمیت و حساسیت بالائی برخوردار می باشد .

در آوردن قطعه منجمد شده از قالب و تریم آن قطعه ریخته گری پس از انجماد از قالب ماسه ای یا دائمی خارج شده و کلیه زواید آن بریده می شود .

ماشین کاری قطعه و رساندن آن به شکل و ابعاد نهایی قطعه ریخته گری شده از ابعاد و صافی سطح قابل قبولی برخوردار نیست .

از این رو پس از ریخته گری از طریق ماشینکاری بوسیله ماشین ماشینکاری ، به دقت ابعادی و صافی سطح مورد نیاز رسانده می شود .

ماشین آلات خط تولید در طرح توجیهی ریخته گری قطعات چدنی و فولادی
  • کوره دوب پاتیلی با دمای 2000c°
  • کوره عملیات حرارتی فولاد و چدن
  • ماشین تراش
  • ماشین فرز
  • ماشین دریل
  • ماشین برش زواید

:: دانلود طرح توجیهی تولید قطعات ریخته گری چدن با کوره القایی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه ریخته گری قطعات فولادی و چدنی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه ریخته گری آلومینیوم تحت فشار

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه متالوژی پودر مس و روی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سیلیس و بوژه ریخته گری

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه ریخته گری قطعات ضد سایش

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه ریخته گری قطعات چدن خاکستری و نشکن

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه ریخته گری قطعات خودرو با تکنولوژی بالا

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.