جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید فروسیلیس سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید فروسیلیس را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
سیلیسیوم فراوان ترین عنصر پوسته زمین بعد از اکسیژن می باشد و در طبیعت معمولا به صورت کوارتز ( SiO ) بافت می شود ، امروز از سیلیسیوم در صنعت استفاده های گوناگونی شده اما یکی از آلیاژهای آن که کاربرد وسیعی پیدا نموده است فروسیلیسیوم یا همان فروسیلیس می باشد .
نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فروسیلیس
سیلیسیوم فراوان ترین عنصر پوسته زمین بعد از اکسیژن می باشد و در طبیعت معمولا به صورت کوارتز ( SiO ) یافت می شود ، امروز از سیلیسیوم در صنعت استفاده های گوناگونی شده است ، اما یکی از آلیاژهای آن که کاربرد وسیعی پیدا نموده است ، فروسیلیسیوم یا همان فروسیلیس می باشد .
فروسیلیس آلیاژی است از آهن و سیلیسیوم که از طریق حرارت دادن و ذوب و احیای سنگ آهن و سیلیس ( کوارتز ) توسط مواد کربنی ، در کوره های الکتریکی تولید می شود .
فرو سیلیسیوم حاوی درصد های مختلفی از أمن و سیلیسیوم است که میزان سیلیسیوم موجود در فرو سیلیسیوم معمولا مشخص کننده نوع فرو سیلیسیوم می باشد .
از میان انواع مختلف فرو سیلیسیوم ، فرو سیلیسیوم ۷۵ درصد رایج تر است ، که به طور اسمی حاوی ۷۵ درصد سیلیسیوم می باشد . ترکیب آن از ۱۰ تا ۹۰ درصد سیلیسیم و بقیه عمدتا آهن است . در همین حال ناخالصی هایی مانند منگنز ، کروم ، فسفر ، گوگرد ، کربن ، تیتانیم و آلومینیوم می توانند در حد مجاز در فروسیلیسم موجود باشند .
فروسیلیسیم یکی از آمیژان های مورد مصرف در صنایع متالورژی است ، که در صنایع فولاد به عنوان عامل اکسیژن زدا و در صنایع چدن ریزی ( چدن های خاکستری ) به عنوان عامل جوانه زا ، برای تشکیل گرافیت مورد مصرف فرار می گیرد .
فرو سیلیکون به عنوان یک آلياژ اصلی و اساسی در تولید فولاد و چدن بکار برده می شود . فرو سیلیکون برای حذف اکسیژن از فولاد و به عنوان عنصر آلیاژی ، برای بهبود کیفیت نهایی فولاد مور استفاده قرار می گیرد .
فرو سیلیکون پایه اصلی برای تولید آلیاژهایی مانند فرو سیلیکون منیزیم (FeSiMg ) ، مورد استفاده قرار می گیرد ، که از آن برای اصلاح ذوب آهن نرم و قابل انعطاف استفاده می شود . فرو سیلیکون است در کوره های قوس الکتریکی غوطه وری ، با استفاده از مواد خام مانند کوارتز خالص ، زغال و سنگ آهن تولید می شود .
کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فروسیلیس
فرو سیلیکون به عنوان یک آلياژ اصلی و اساسی در تولید فولاد و چدن بکار برده می شود . فروسیلیکون برای حذف اکسیژن از فولاد و به عنوان عنصر آلیاژی برای بهبود کیفیت نهایی فولاد مورد استفاده قرار می گیرد . فرو سیلیکون پایه اصلی برای تولید آلیاژهایی مانند فروسیلیکون منیزیم ( eSIMg) مورد استفاده قرار می گیرد ، که از آن برای اصلاح ذوب آهن نرم و قابل انعطاف استفاده می شود .
برای ایجاد ساختار مناسب در قطعات فولادی و چدنی ، در حین دوب به آن ها فروسیلیس با ترکیبات و دانه بندی مناسب اضافه می کنند ، با اضافه کردن مقدار معینی فروسیلیس به مذاب فولاد و چدن احتمال تشکیل کاربیدهای نوتکتیکی را کاهش داده و ساختار پرلینی قطعات به سمت فریتی شدن متمایل می گردد ، با افزودن فروسیلیس به مذاب گرافیت زنی سریع تر انجام می شود .
همچنین افزایش فروسیلیسیم موجب کاهش استحکام کششی قطعات ، ازدياد نسبی طول آن ها و افزایش مقاومت به ضربه می شود . در شرکت های ریخته گری فروسیلیس با عیار ۷۵ درصد بیشتر از ساير آلياژهای آن مورد استفاده قرار می گیرد ، البته برای انتخاب گزینه مناسب حتما باید مقدار کربن و آلومینیم موجود در آن کنترل شود .
کاربرد اصلی و اساسی فرو سیلیسیم در صنایع ریخته گری و فولاد سازی به صورت زیر است
١- به عنوان اکسیژن زدا در صنایع فولاد سازی
۲- به عنوان جوانه زا در چدن ریزی و ریخته گری جهت تشکیل گرافیت
۳- عامل افزاینده سیلیسیم در تولید چدن های آلیاژی پرسیلیس و فولادهای آلیازی پر سیلیس
۴- کاربرد در تولید فولاد زنگ نزن
۵- به عنوان ماده احیا کننده در تولید سایر فرو آلیاژ ها - سر آلیاژ ( Master Alloy) برای تولید فروسیلیکون منیزیم( FeSiMg ) - تولید چدن های نشکن
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فروسیلیس
۵ میلیون تن انواع مختلف فروآلیاژ در جهان تولید شده است ، که کشورهای چین ، آفریقای جنوبی ، اوکراین ، قزاقستان و نروژ با تولید مجموعا ۱۷/ ۲ میلیون تن فرو آلیاژ ( به ترتیب رتبه های اول تا پنجم ) ۷۶ درصد از تولید فروآلیاژ جهان را به خود اختصاص داده اند .
کشور چین به تنهایی با تولید بیش از ۸/۶۵ میلیون تن فروآلیاژ در سال ۲۰۰۴ میلادی حدود ۳۸ درصد تولید جهانی فروآلیاژها را در اختیار داشته و سهم ایران در تولید فروآلیاژها در همان سال ( ۱۳۸۳ ) کمتر از نیم درصد تولید جهانی بوده است ، تولید فروسیلیسیم در کشورهای صنعتی جهان در درجه اول بستگی به هزینه تولید برق در آن کشورها دارد .
به عنوان مثال تولید فروسیلیسیم در کشور نروژ بیشتر از آمریکا است ، کشور آلمان فروسیلیسیم مورد نیاز خود را از کشور نروژ تامین می کند .
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فروسیلیس
شرایط صادرات و واردات این کالا بر اساس مصوب هیئت وزیران ۷/۴/1372 می باشند . با رعایت شرایط و قوانین واردات هیچ گونه منعی برای واردات این محصول وجود ندارد .
اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید فروسیلیس
پیش بینی رشد سریع صنایع تولید آهن و فولاد ، طی برنامه پنجم توسعه اقتصادی کشور و تامین نیاز داخلی برای فروآلیاژها از یک سو و امکان حرکت برای صادرات بیشتر انواع فروآلیاژها از سوی دیگر توسعه بیش از پیش این صنعت را امید می دهد .
با توجه به طرح های توسعه تولید فولاد و بخصوص جلب شدن توجهات به تولید فولادهای آلیاژی به منظور استفاده در صنایع شیمیایی ، اتومبیل سازی و صنایع حمل و نقل مصرف فروآلیاژها در ایران در سال های آینده نیز افزایش چشمگیری خواهد داشت .
کاربرد عمده فرو آلیاژها در صنایع فولادسازی و ریخته گری چدن ها است . از این رو فروآلیاز ها در تولید فولاد نوردی ، قطعات فولاد ریختگی و قطعات چدنی نقش منحصر بفردی را ایفا می کنند .
لذا افزایش ظرفیت تولید فولاد و چدن در ایران با افزایش مصرف فرو آلیاژها همراه خواهد بود . بر این اساس میزان تولید فروآلیاژها به میزان تولید فولاد ( نوردی و ریختگی ) و گسترش صنایع ریخته گری چدن وابسته است و هر چقدر تولید فولاد و قطعات چدنی در کشور بیشتر باشد ، نیاز به فروآلیاژها بخصوص به آمیزان فروسیلیسیم .
فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید فروسیلیس
پایه تولید فروسیلیسیم واکنش های کربوترمیک است ، در اینجا براساس یک سری واکنش های احیایی ، موادی مانند سیلیس ( سنگ کوارتز ) و اکسید آهن با افزودن مواد احیا کننده کربنی در دمای بالا احیای شده و فرو سیلیسیم تولید می شود ، در این فرآیند تمامی مواد اولیه دانه بندی شده و پوسته اکسیدی به همراه مواد احیا کننده کربنی نظیر زغال سنگ ، کک متالورژی ، کک گازی و ذغال چوب از سیلوها توسط سیستم انتقال مواد از بالا وارد دهانه کوره قوس الکتریک می شوند .
مواد شارژ توسط سه الکترود با شدت جریان حدود ۱۲۰ کیلو آمپر و در دمای حدود ۲۵۰۰ درجه سانتی گراد و طی یک پروسه متالورژیکی احیاء و ذوب می شوند . عملیات ذوب گیری در کارخانه صنایع فروآلیاژ ، معمولا به طور متوسط هر دو ساعت یک بار انجام و فروسیلیسیم مذاب در پاتیل ریخته و سپس در بسترهای مخصوص ریخته گری شده و منجمد می شوند و پس از سرد شدن کامل و خردایش توسط ماشین سنگ شکن با دانه بندی های متفاوت ، بصورت فله ای و با در کیسه های بیگ بگ ( Big Bag ) روانه بازار می شوند .
ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید فروسیلیس
• فرم ده ها
• تولید سیستم های برودتی و حرارتی
• برج خنک کننده
• مبدل های حرارتی
• دیگ های آبگرم و بخار ، کوره
• کوره های القایی
• کوره های صنعتی و آزمایشگاهی
• فن کوره و فن خنک کننده آماده محاسبه ، طراحی و ساخت
• انواع فن دمنده کوره و سانتریفوژهای خنک کننده
• کوره های تونلی و خشک کن تونلی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید فروسیلیس سال 1401
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 99 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
- در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید فروسیلیس ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.