ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
ترکیبات باریم شامل سولفات باریم طبیعی ( باریت ) ، سولفات باریم ، کرینات باریم طبیعی ( ویتریت ) ، اکسیدها ، هیدروکسیدها و پراکسیدهای استرانسیم یا باریم و .... می باشد . باریت در ساخت گل حفاری ، کربنات باریم ، پرکننده ها ، سایر ترکیبات شیمیایی باریم دار و .... دارای کاربرد می باشد .
این کانی بسیار فراوان بوده و در اکثر نقاط دنیا یافت .
ترکیبات باریم شامل سولفات باریم طبیعی ( باریت ) ، سولفات باریم ، کربنات باریم طبیعی ( ویتریت ) ، اکسیدها ، هیدروکسیدها و پراکسیدهای استرانسیم یا باریم و غیره می باشد .
علاوه بر مصرف باریت در ساخت گل حفاری ، کرینات باریم ، پرکننده ها و سایر ترکیبات شیمیایی باریم دار ، این كانه مصارف دیگری نیز دارد . یکی از موارد استفاده آن در صنعت سازه می باشد . برخی از کلوخه های باریت در بتنی و محکم کردن خرده سنگ های اطراف خط لوله های دفن شده ، به منظور ثابت کردن آنها در نواحی باتلاقی به کار برده می شود .
علاوه بر آن ، به علت وزن مخصوص بالای باریت ، از آن در پایداری و ثابت نگه داشتن سدها و پل ها در برابر فشار آب و زلزله ، استفاده می شود .
از سایر مصارف باریت در تهیه نوعی کف پوش بنام لينولئوم ، انواع مشمع ها، لوازم آرایش جوهر سفید ، گرانول و لنت ترمز است . از باریت در جداسازی آلومینیوم از فلزات پوشش سیمانی لوله های نفتی و انتقال دهنده های نفت و گاز در زیر آب ، در فرش کردن پارک ها ، جاده ها ، باند فرودگاه ها و تهیه مواد نسوز و صنایع چینی سازی استفاده می شود .
قسمتی از تایرهای متعلق به تجهیزات سنگین جاده سازی توسط مخلوط باریت خردشده ، پر شده است ، تا باعث افزایش وزن آن ها گردد .
از باریت در کارخانجات ریخته گری مس نیز استفاده می شود . وقتی که عیار مس به ۹۸% رسید ، در کوره ذوب و سپس در قالب های مورد نیاز ریخته می شود .
به منظور جلوگیری از جوش خوردن مذاب به قالب و سهولت در غلتیدن در کف قالب و توزیع یکنواخت بار در قالب ، قبل از ریختن مذاب مس به داخل آن ، مقداری پودر باریت توسط اسپری در کف قالب پاشیده می شود . این امر در سهولت جدایش مس قالب شده از قالب به ریخته گر کمک می کند .
باریت دارای کد آیسیک ۲۶۹۹۱۶۵۰ می باشد .
معتبر ترین استاندارد جهانی برای موارد مصرف باریت ، در صنایع مختلف APS است ، که در قسمت قبلی مشخصه های کمی و کیفی باریت در صنایع غير حقاری طیق این استاندارد ذکر شد .
در ایران پودر باریت بر اساس دو استاندارد CMA و American petrolium institute توسط شرکت های تولید کننده آزمایش و آماده سازی شده و ناخالصی های آن کنار گذاشته می شود . استاندارد مورد توجه در شرکت ملی حفاری ایران (C. M. A. SPEC DFCP.0 ) است .
جایگزین های باریت در گل حفاری ، شامل سلستیت ، ایلمنیت ، كاته آهن و ترکیبات هماتیت ( که در آلمان ساخته می شود ) است. در ایران از اکسید فریک ( با نام تجاری Fer- O - Bar) به جای باریست استفاده شده است ، که دارای وزن مخصوص حداقل gr/ cm24 / 7 است .
در برخی موارد می توان از کانی سلستین ( SrSO4 )، به جای باریت استفاده کرد ، که البته به دلیل قیمت بالا و وزن مخصوص پایین تر ( ۳/۹۵ تا ۳ /۹۷ پایین تر ) این کانی نسبت به باریت کمتر مورد توجه قرار گرفته است . علی رغم چگالی زیاد کانسنگ های آهن ، به دلیل سایندگی و همچنین رنگ آن ها برای استعمال چندان مناسب نیستند .
آمارهای تولید جهانی همواره بر مبنای باریت فرآوری شده ارائه می شود . تهیه انواع باریت فراوری شده توسط شرکت ها و سازمان های گوناگونی صورت می گیرد ، که نام مهمترین آنها در بخش مربوطه آورده شده است . باریت در بیش از 40 کشور دنیا تولید می شود . میزان و روند تولید این کانه در جهان به ترتیب در دو بخش جداگانه ذکر شده است .
میزان تولید در جهان ، میزان کل تولید این کانه در جهان بیش از 6 میلیون تن در سال ۱۹۹۸ بوده است . حدود ۳/۳ میلیون تن از تولیدات این کانه در سال ۱۹۹۸ ( یعنی حدود ۵۰٪ از کل تولید در جهان ) منحصر به کشور چین بوده است ( راسیکل ، ۲۰۰۰ ) 6 کشور دیگر ، تحت عنوان کشورهای مشترک المنافع عضو اتحاد جماهیر شوروی پیشین ( سی.آی.اس ) ، هند ، مکزیک ، مراکش ، ترکیه و ایالات متحده آمریکا ، بیش از ۲۹٪ از کل تولید باریت را در اختیار دارند . ۱۹٪ تولیدات جهانی ، توسط 40 - ۳۵ کشور با میزان تولید حدود صد تا هزار تن در سال ، تولید می شود .
به دلیل اینکه باریت جزء کالاهای استراتژیک محسوب نمی شود ( به دلیل فراوانی ذخایر ) ، تلاشی در جهت ذخیره سازی آن انجام نمی گیرد . بنابراین باریت تولید شده در هر کشور یا در داخل کشور مصرف شده و یا به کشورهای دیگر صادر می شود .
بزرگترین کشورهای وارد کننده باریت در دنیا شامل ایالات متحده آمریکا ، آلمان ، انگلستان ، هلند ، نروژ ، ونزوئلا و ژاپن هستند . بزرگترین وارد کننده باریت در جهان ایالات متحده آمریکا می باشد و عمده نیاز خود را از چین خریداری می نماید .
وارد کنندگان عمده باریت در اروپای غربی ، آلمان ، نروژ ، انگلستان و هلند هستند . هلند باریت را به جهت صادرات مجدد وارد می نماید . بزرگترین وارد کنندگان باریت در خاور دور اندونزی و ژاپن هستند .
ترینیداد و توباگو ، مکزیک و ونزوئلا بزرگترین وارد کنندگان در آمریکای مرکزی و جنوبی هستند و بزرگترین واردکنندگان در قاره آفریقا کشورهای الجزایر ، کامرون ، کنگو و آفریقای جنوبی می باشند .
از آنجایی که در معادن باریت همواره امکان دسترسی به باریت خالص وجود ندارد و کانی های مختلفی مائند کوارتز ، سلستین ، کلسیت ، دولومیت ، گالن ، کالکوپیریت ، مالاکیت و گاهی سیدریت و هماتیت آن را همراهی می کنند ، لزوم جدایش این باطله ها و فرآوری کانسنگ مطرح می شود . در تمامی معادن تعيين مرز بین باطله و کانسنگ از جمله حساس ترین و مشکل ترین مسایل معدنی است .
با توجه به اینکه از مشخصه های مهم باریت وزن مخصوص آن می باشد ، لذا برای بیان عیار سولفات باریم موجود در ماده معدنی از مشخصه وزن مخصوص استفاده می شود و ارزیابی کیفیت محصول کارخانه نیز بر مبنای اندازه گیری وزن مخصوص آن صورت می گیرد. چنانچه وزن مخصوص نسبس باریت ۴/۲ گرم بر سانتیمتر مکعب با بیشتر باشد ، در این صورت محصول کیفیت لازم را برای فروش خواهد داشت .
با توجه به هزینه ناچیز اندازه گیری وزن مخصوص در مقایسه با تجزیه شیمیایی و همچنین رابطه مشخص بین وزن مخصوص و میزان عیار سولفات باریم ، بر اساس اندازه گیری های به عمل آمده ، می توان نتیجه گرفت که وزن مخصوص و درصد عیار هم ارزند .
از آنجا که باریت موارد استفاده زیادی دارد و صنایع مختلف برای تولید محصولات خود نیاز به پودر باریت با ویژگی های متفاوت دارند ، از این رو بایستی کانسنگ با پشت سر گذاشتن مراحل مختلف ، تحت فرایندهای فرآوری قرار گیرد . در مراحل فرآوری باریت نکات زیر از اهمیت خاصی برخوردارند .
مجموع ناخالصی هایی که مصرف آن ها در برخی صنایع مضر و در برخی صنایع چندان اهمیت ندارد ، مانند ناخالصی های اکسید کلسیم ، اکسید منیزیم ، اکسید سدیم ، اکسید های تیتانیم و استرانسم ، نبایستی بیشتر از 0.2 درصد باشد .
مجموع ناخالصی هایی که مقدار آن ها نباید از حد معینی کمتر یا بیشتر باشد ، مانند اکسیدهای عناصر خاکی و قلیایی خاکی نباید بیشتر از ۲-1.5 درصد نمونه باریت را تشکیل دهند .
اندازه ذرات و دانه بندی آن ها ، توزیع فراوانی وزنی دانه ها ، میزان نرمی دانه ها در پودر باریت ، شفافیت و بی بو و بی اثر بودن ، مقدار سیلیس ، اکسید آهن ، آلومينا ، فلوئورید کلسیم ، سولفات استرانسیم و آرسنیک از موارد قابل توجه در مصرف باریت در صنایع مختلف هستند . از آنجایی که میزان این ناخالصی ها در معادن مختلف متفاوت ولی شیوه جدایش آن ها تقریبا مشابه می باشد ، نحوه فرآوری و حذف این ناخالصي ها تقریبا یکسان می باشد .
مراحل فرآوری باریت :
تغلیظ باریت و جداسازی آن از سایر ناخالصی های معدنی همان بهینه سازی عیار و یا بالا بردن وزن مخصوص آن می باشد ، که عموما عمل فرآوری آن به شرح زیر انجام می گردد .
• خردایش سنگهای منتقل شده از معن به کارخانه فرآوری
• سنگجوری و همگن سازی مواد اولیه
• آسیا کردن مواد اولیه : جداسازی ناخالصی ها با جیگ کردن
• استفاده از جداکننده های مغناطیسی برای جدایش ناخالصی هایی با تاثیر پذیری مغناطیسی
• خشک کردن پودر تولید شده
• بسته بندی
• تغذیه کننده
• سنگ شکن فکی
• سنگ شکن مخروطی استاندارد و سر کوتاه
• سرند د جیگ و تیکنر
• سیکلون یا کلاسیفایر
• آسیای گلوله ای با میله ای و سلول های مختلف فلوتاسیون ( رافر یا شستشو ) و یا میز لرزان
• الواتور با بالابر جهت انتقال مواد به محل های مورد نیاز
• انبار محصول نهایی و بسته بندی آن
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید فراوری و دانه بندی باریت
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید پرلیت منبسط
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید انواع پوکه معدنی و ساختمانی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید بنتونیت صنایع شیمیایی
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 99 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98