جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث انبار نگهداری محصولات کشاورزی به روش آی کیو اف سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی احداث انبار کشاورزی به روش IQF را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
روش های انجماد سریع در فرآیند تولید مواد غذایی ، مزایای پرشماری دارد ، از جمله این مزایا می توان به افزایش ماندگاری محصولات غذایی ، حفظ خصوصیات ظاهری محصول پس از انجماد ، حفظ كیفیت محصول پس از یخ گشایی برای مصرف تولید بی وقفه بدون نگرانی از بازار مصرف ، صادرات محصول فرآوری شده به دلیل كیفیت بالا ، افزایش سود تولیدات غذایی ، ایجاد ارزش افزوده و برگشت سریع سرمایه افزایش ظرفیت تولید بدون در نظر گرفتن كشش بازار اشاره کرد .
معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی انبار کشاورزی به روش آی کیو اف
مفهوم انجماد : انجماد به معنی كاهش دمای ماده غذایی تا متبلور شدن آب ماده غذایی می باشد .
IQF: ( Individual quick freezing ) IQF انجماد شناخته شده ترین روش برای نگهداری مواد غذایی فساد پذیر است و آخرین فن آوری روز انجماد ، انجماد سریع می باشد . بكارگیری روش های انجماد سریع در فرآیند تولید مواد غذایی ، مزایای پرشماری دارد كه برخی از آنها مطابق ذیل می باشد :
• افزایش ماندگاری محصولات غذایی
• حفظ خصوصیات ظاهری محصول پس از انجماد
• حفظ كیفیت محصول پس از یخ گشایی برای مصرف
• تولید بی وقفه بدون نگرانی از بازار مصرف
• صادرات محصول فرآوری شده به دلیل كیفیت بالا
• افزایش سود تولیدات غذایی
• ایجاد ارزش افزوده و برگشت سریع سرمایه
• افزایش ظرفیت تولید بدون در نظر گرفتن كشش بازار
• ایجاد بازارهای جدید به دلیل افزایش كیفیت محصول
با توجه به دلایل ذكر شده ، می توان گفت كه بكارگیری فرآیند انجماد سریع مزایای پر شماری برای تولید كنندگان مواد غذایی در بر دارد و از سوی دیگر با افزایش سود واحد تولیدی ، قدرت رقابت و تحرك برای صادرات را ، برای واحد تولیدی مهیا می سازد .
اهداف نگهداری مواد غذایی به روش منجمد كردن
• افزایش مدت نگهداری
• حفظ بافت ، رنگ ، عطر و طعم و ارزش تغذیه ای محصول
• امكان قابلیت مصرف محصولات فصلی در سایر فصول با همان طراوت و شادابی
• ارضای مصرف كننده از نظر دسترسی به مواد غذایی آماده
• كاهش ضایعات مواد اولیه
کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی انبار کشاورزی به روش آی کیو اف
با توجه به تولید بسیار زیاد محصولات باغی در ایران و عرضه اكثر آنها در یك فصل امكان فرآوری این محصولات بسیار محدود است .
اولاً عرضه محصولات IQF شده باغی مثل توت ، گیلاس ، آلبالو ، توت فرنگی و ... در آینده جایگاه بسیار خوبی در بازار داخل و خارج خواهد داشت و از طرفی برای كارخانجات تولید انواع كمپوت و كنسانتره میوه جات امكان انباشت محصولات بیش از ظرفیت تولید در فصل پیك و فرآوری این محصولات در فصول زمستان فراهم آمده است كه توسعه آن باعث افزایش توان صنعتگران كشور می گردد .
انجماد به معنی كاهش دمای ماده غذایی تا متبلور شدن آب ماده غذایی می باشد .
مزایای منجمد كردن به روشIQF در مقایسه با كنسرو كردن
كنسرو كردن یكی از روشهای نگهداری مواد غذایی است كه اساس آن بر پایه از بین بردن میكروبها با استفاده از حرارت ( دماهای بالا ) می باشد . حرارت گفته شده در این روش به گونه ای انتخاب می شود كه باعث نابودی مقاوم ترین باكتری ها نسبت به حرارت گردد . این دما كه دمای استریلیزه كردن نیز نامیده می شود 120 درجه سانتی گراد بالای صفر می باشد .
دمای 120+ درجه سانتی گراد با اینكه موجب عاری شدن ماده غذایی از باكتری ها و عوامل فساد می شود ولی آثار مخرب روی غذا و كیفیت آن خواهد داشت . در این دما ، تقریباً اكثر ویتامین های محلول در آب و برخی املاح از بین رفته و درصدی از پروتیین دناتوره می گردد .
كنسرو كردن باعث انهدام تركیبات معطره و رنگدانه ها در محصول می گردد و آسیب های جدی به بافت ماده غذایی وارد می كند . در روش منجمد كردن IQF ، حداقل تغییرات و كاهش در مواد مغذی محصولات وجود دارد ، چراكه آب موجود در بافت ماده غذایی در این روش به سرعت منجمد شده ، از تشكیل بلورهای درشت كه به سلولهای بافت ماده غذایی آسیب های جدی وارد می كنند ممانعت بعمل می آید ، در نتیجه بافت ماده غذایی در زمان انجماد سالم مانده و در زمان رفع انجماد خروج آب یا پدیده تراوش عصاره و متناسباً زایل شدن ویتامینها و املاح محلول در آب در حد ناچیز می باشد .
مزایای IQF :
كاهش زمان انجماد به 10-5 دقیقه و افزایش سرعت عملیاتی تولید
حفظ خواص ظاهری ، ارگانولیپتیك و تغذیه ای محصولات در حد تازه به دلیل نوع انجماد
منجمد كردن بصورت تفكیك شده و مجزا از هم
كاهش تغییرات ناشی از رفع انجماد محصولات غذایی
افزایش طول عمر نگهداری
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی انبار کشاورزی به روش آی کیو اف
• 5168 : نخود سبز یخ زده
• 5169 : اسفناج یخ زده
• 5170 : هویج یخ زده
• 5171 : میوه و سبزی های یخ زده - تعیین ناخالصی كانی
• 5172 : میوه ها و سبزیهای یخ زده - روش اندازه گیری سنگینی ناب
• 5173 : میوه ها و سبزیهای یخ زده - روش یخ زدایی
• 5583 : لوبیا سبز یخ زده - ویژگیها و روشهای آزمون
• 5584 : ذرت شیرین یخ زده - ویژگیها و روشهای آزمون
• 5585 : دانه های ذرت یخ زده - ویژگیها و روش های آزمون
• 5586 : سیب زمینی سرخ كرده یخ زده - ویژگیها و روشهای آزمون
• 5589 : پیاز یخ زده - ویژگیها و روشهای آزمون
• 6124 : میوه های یخ زده - گیلاس و آلبالو - ویژگیها و روشهای آزمون
• 6846 : كلم یخ زده - ویژگیها و روشهای آزمون
• 6955 : میوه ها و سبزیها - تره فرنگی یخ زده - ویژگیها و روشهای آزمون
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی انبار کشاورزی به روش آی کیو اف
كشورهای عمده تولید كننده میوه و سبزیجات منجمد به روش IQF كشورهای اروپایی و كشورهای آسیای جنوب شرقی بخصوص چین می باشند . كشورهای عمده مصرف كننده این محصول نیز آمریكا و كانادا می باشند .
تاكنون بازارهای هدف تولیدات داخل كشور ، كشورهای همسایه حوزه خلیج فارس و كانادا بوده است .
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی انبار کشاورزی به روش آی کیو اف
شرایط واردات محصول
ورود و ترخیص این محصول موكول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی ... مصوب 1346 می باشد .
شرایط صادرات محصول
جهت صادرات محصول محدودیتی وجود ندارد ولی نكته ای كه باید بدان توجه نمود این است كه باید بر اساس استانداردهای جهانی تولید شود .
اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی انبار کشاورزی به روش آی کیو اف
میوه و سبزی از اساسی ترین مواد غذایی در زندگی انسان به شمار می رود و در حالیكه زندگی امروزه كاملاً ماشینی شده و دیگر امكان تهیه و خرید میوه و سبزیجات به صورت هر روزه امكان پذیر نمی باشد . با توجه به اینكه لزوم حفظ كلیه ارزش های غذایی در میوه و سبزیجات اصلی ترین اساس نگهداری آنها است لذا این فرآیند تولید دارای اهمیت ویژه ای در رده نگهداری محصولات می باشد .
همچنین با توجه به اینكه ایران دارای شرایط جغرافیایی بسیار خوب می باشد با این روش می توان زمان ماندگاری این محصولات را بالا برد تا امكان صادرات محصولات كشاورزی ایران به كشور های منطقه كه بازار بسیار خوبی است را فراهم كرد .
اخیراً ، تعداد كارخانه های مرتبط با انجماد مواد غذایی ، سیستم حمل و نقل سردخانه ای و سردخانه های صنعتی به عنوان یكی از معیارهای اندازه گیری رشد تكنولوژی در دنیا مطرح گردیده است . هم اكنون صنعت تبرید بطور مستقیم بر فاكتورهایی نظیر بازاریابی ، عملیات كشاورزی و تولید اقتصادی تأثیر مستقیم دارد .
منجمد كردن مواد غذایی ، قیمت مواد غذایی بویژه محصولات كشاورزی را تثبیت و از نوسانات بازار این محصولات می كاهد . سهم صنعت تبرید بر پایه انجماد مواد غذایی در صنعت غذای ایران را با توجه به حجم بسیار بالای تولید محصولات زراعی و باغی ، نمی توان نادیده گرفت .
با در نظر گرفتن ایران در بین 10 كشور برتر تولید كننده محصولات كشاورزی از نظر GAT و سهم 40-30 درصدی ضایعات در محصولات كشاورزی ( برداشت ، جابجایی ، حمل ، مصرف ) ، یكی از بهترین روش های نگهداری محصولات زراعی و باغی انجماد می باشد .
فرایند اجرای این طرح توجیهی انبار کشاورزی به روش آی کیو اف
1. شستشوی اولیه
2. پوست گیری
3. سورتینگ
4. برش زنی
5. شستشوی ثانویه
6. آنزیم بری
7. سورتینگ نهایی
8. خنک کردن
9. IQF انجماد
10. بسته بندی
11. سردخانه گذاری
12. فروش
محصولات به سه گروه دانه ای چون نخود فرنگی ، غده ای مانند سیب زمینی و سبزیجات برگی تقسیم می شود .
در گروه اول پس از برداشت محصول از مزارع و تأیید آزمایشگاه مبنی بر دارا بودن استانداردهای تعریف شده ، در روی خط تولید آماده و شسته می شود ( ضایعات این بخش جهت مصارف دام استفاده می شود ) پس از شسته شدن نیم پخت شده و باكتری ها و میكروب ها از بین می رود و به قسمت پیش سرد كن رفته تا درجه حرارت پایین آید و وارد تونلی شده كه درجه حرارت آن تا 40 درجه سانتیگراد زیر صفر كاهش می یابد و به سرعت منجمد می شود این عمل باعث می شود دیوارة سلولی مواد غذایی شكسته نشود اختلاف مراحل IQF و سایر روش های انجماد جلوگیری از شكسته شدن دیوارة سلولی مواد غذایی است كه هم باعث كاهش ارزش غذایی محصولات شده و هم پس از انجماد شكل ظاهری ، رنگ و طعم محصولات تغییر می كند .
در روش دوم كه مختص به محصولات غده ای چون سیب زمینی است مجدداً پس از انتقال محصول از مزارع و گرفتن تأیید آزمایشگاه ابتدا سیب ز مینی ریز از درشت جدا شده و شسته و سنگ گیری می شود سپس سیب زمینی یكدست و تمیز به بخش پوست كنی انتقال داده شده و بوسیله بخار پوست آن گرفته شده و بعد از آن برس زده می شود در مرحله بعد سیب زمینی سورت می شود ( گرفته شدن قسمت های سیاه از سیب زمینی ) بعد از آن وارد قسمت كاتر شده تا به شكل مورد نظر درآید .
سپس سیب زمینی را با یك درجه حرارت خاص نیم پز كرده و پس از آب گیری و خشك كردن وارد بخش سرخ كن شده و نیم سرخ می شود سپس به بخش پیش سرد كن رفته تا درجه حرارت آن كاهش یابد و در مرحله آخر در تونل انجماد در 40 درجه زیر صفر منجمد می شود و در آخرین مرحله بسته بندی و روانه سردخانه می گردد .
لوبیا سبز
محصول لوبیا سبز پس از اینكه در مزرعه برداشت شد ، در كیسه های مخصوص توسط كامیون ها به كارخانه منتقل می گردد . در محل كارخانه ، لوبیا سبز پس از اینكه سر و دم آن جدا شد ، برش خورده و شسته می شود . در مرحله بعدی ناخالصی ها از محصول اصلی جدا شده و محصول در مدت زمان كوتاهی سریعاً منجمد و بسته بندی می گردد .
آلبالو منجمد
آلبالو بعد از چیده شدن در جعبه های مخصوص حمل قرار گرفته ، توسط كامیون های یخچال دار از باغ به كارخانه منتقل می شود . در محل كارخانه ، آلبالو پس از دم گیری ، شسته شده، بعد از جدا كردن ناخالصی ها سریعاً منجمد شده و بسته بندی می گردد .
مخلوط سبزیجات منجمد
مخلوط سبزیجات از مخلوط كردن محصولات منجمد هویچ ، ذرت ، لوبیا و نخود سبز با تركیب مشخص تهیه و بسته بندی می گردد .
ذرت منجمد
محصول ذرت پس از برداشت ، در كیسه های مخصوص قرار گرفته و توسط كامیون از مزرعه به كارخانه منتقل می گردد . در فرآوری این محصول ، ذرت ها ابتدا غلاف گیری شده ، سپس دانه ها از چوب جدا گشته و پس از مراحل شستشو دانه های ذرت وارد آب داغ می شوند تا نیمه پخته شوند . بعد از جدا كردن ناخالصی ها ، دانه های ذرت سریعاً منجمد شده و بسته بندی می گردند .
نخود فرنگی منجمد
محصول نخود سبز ، پس از برداشت در كیسه های مخصوص قرار گرفته و توسط كامیونها از مزرعه به كارخانه منتقل می گردد . نخود فرنگی پس از پوست گیری و برش در آب جوش ، آنزیم بری می شود و با استفاده از روش IQF منجمد می گردد تا خواص ظاهری مانند رنگ و بافت و خواص شیمیایی شامل ویتامینها و پروتیین های خود را مانند محصول تازه حفظ نماید در نتیجه در تمام فصول سال در اختیار مشتریان محترم قرار می گیرد .
توت فرنگی منجمد
توت فرنگی رسیده پس از برداشت ، در سبدهای مخصوص حمل چیده شده و توسط كامیون های یخچال دار از مزرعه به كارخانه منتقل می شود . توت فرنگی در محل كارخانه پس از دم گیری شسته شده و پس از جدا كردن ناخالصی ها ، سریعاً منجمد شده و بسته بندی می گردد .
باقلا سبز
محصول باقلا سبز ، پس از رسیدن كامل برداشت شده و در كیسه های مخصوص قرار گرفته و توسط كامیون از مزرعه به كارخانه منتقل می شود . در كارخانه غلاف و پوست از لپه های باقلا جدا گشته ، دانه ها شسته شده و در آب داغ نیمه پخته می شوند و پس از جدا كردن مواد خارجی و ناخالصی ها ، سریعاً منجمد شده و بسته بندی می گردند .
باقلا 2لپه منجمد
محصول باقلا سبز ، پس از رسیدن كامل برداشت شده و در كیسه های مخصوص قرار گرفته و توسط كامیون از مزرعه به كارخانه منتقل می شود . در كارخانه غلاف و پوست از لپه های باقلا جدا گشته ، دانه ها شسته شده و در آب داغ نیمه پخته می شوند و پس از جدا كردن مواد خارجی و ناخالصی ها ، سریعاً منجمد شده و بسته بندی می گردند .
سیب زمینی نیمه سرخ شده منجمد
مزرعه پس از برداشت ، درون كیسه های مخصوص قرار گرفته و توسط كامیون ها به كارخانه منتقل می شود . در كارخانه ، سیب زمینی پس از شستشوی اولیه پوست گیری شده ، قسمتهای تیره و چشمی ها و ناخالصی ها از آن جدا گشته ، وارد مرحله برش زنی می شود .
بعد از اینكه سیب زمینی به شكل خلال درآمد ، مجدداً شسته شده و به منظور غیر فعال شدن آنزیمهای موجود وارد آب داغ می شود . در مرحله بعدی خلالها مقداری از رطوبت خود را از دست داده ، سپس نیمه سرخ می شوند ، خلالهای سیب زمینی بعد از اینكه خنك شدند در مدت زمان كوتاهی منجمد شده و بسته بندی می گردند .
ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی انبار کشاورزی به روش آی کیو اف
• خط كامل انجماد سریع سبزیجات و میوه جات و نصب
1. دپوزیتور
2. نوار نقاله
3. میز بازرسی
4. واحد شستشو
5. خشك كن
6. میز بازرسی
7. الویتور
8. دستگاه IQF
9. میز بازرسی جهت كنترل نهایی محصول
• دستگاه بسته بندی وكیومی
• دستگاه بسته بندی افقی مخصوص IQF
• دستگاه چهار طرف دوخت مخصوص IQF
• تجهیزات سردخانه
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث انبار نگهداری محصولات کشاورزی به روش آی کیو اف
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سردخانه متحرک
:: دانلود طرح توجهی تیپ احداث کارخانه تولید سیلو های فلزی نگهداری گندم
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
- در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی احداث انبار کشاورزی به روش آی کیو اف ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98
:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری