جستجو در محتوای K2
جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
امتیاز کاربر:  / 0
ضعیفعالی 

Bulked grains

جهت سفارش طرح توجیهی غلات حجیم شده سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی غلات حجیم شده را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.


فرآورده های حجیم شده را می توان از بیشتر غلات مانند گندم ، جو ، برنج و ذرت تولید کرد که به اشکال گوناگون مانند ورقه ای ، پولکی یا دانه کامل حجیم شده به بازار عرضه می شوند و بیشتر به عنوان تنقلات مصرف ميشود . البته غلات حجيم به عنوان غذاهای صبحانه ای نيز کاربرد غذايي دارند . اين فرآورده ها به عنوان غذای صبحانه يا به شکل غذای کودک ،  همراه با شير استفاده ميشوند .


معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی غلات حجیم شده :


بطور کلی فرآورده های حجیم شده را می توان از بیشتر غلات مانند گندم ، جو ، برنج و ذرت تولید کرد که به اشکال گوناگون مانند ورقه ای ، پولکی یا دانه کامل حجیم شده به بازار عرضه می شوند .

از ذرت بیشتر از ساير غلات برای تولید فرآورده های حجیم استفاده می شود . بر اساس تعاريف استانداردهای ملی ، غلات حجيم شده عبارتند از بلغور و آرد غلات كه به وسيله دستگاه اكسترودر ، تحت دما و فشار بالا، حجيم و پخته شده و سپس پوشش و طعم داده شده باشند . مايعات شکلاتی ، ميوه ای يا انواع طعم های ديگر ميتواند به عنوان ماده پرکننده يا مغزی در اين محصولات تزريق شود يا به عنوان روکش دهنده روی اين محصولات را پوشانده و طعم های متنوعی ايجاد کنند .

انواع ديگری از غلات حجيم نيز وجود دارند که بر پايه دانه غلات تهيه ميشوند . در اين روش دانه های گندم ، ذرت يا برنج تحت شرايط انفجاری ويژه ای حجيم شده و سپس از ترکيباتی مانند عسل ، کاکائو يا مواد مشابه به عنوان روکش دهنده برای آنها استفاده ميشود .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی غلات حجیم شده :



انواع غلات حجيم ، غالباً  به عنوان تنقلات مصرف ميشود . البته غلات حجيم به عنوان غذاهای صبحانه ای نيز کاربرد غذايي دارند . اين فرآورده ها به عنوان غذای صبحانه يا به شکل غذای کودک ،  همراه با شير استفاده ميشوند .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی غلات حجیم شده :
استاندارد شماره 2880 با موضوع " ويژگيهاي فرآورده حجيم شده بلغور و آرد غلات "
استاندارد شماره 4509 با موضوع "  ويژگيهای دانه غلات حجيم شده به روش انفجاری "
استاندارد شماره 3851 با موضوع " ويژگيهای ميکروبی فرآورده های غلات "
استاندارد شماره 2968 با موضوع " حد مجاز آلودگيهاي ميكروبي فرآورده‏هاي پف كرده بلغور و آرد ذرت "
استاندارد شماره 6756 با موضوع " ويژگيها و ميکروبيولوژی پودر مورد استفاده در پوشش فـرآورده پف كرده بلغـور و آرد ذرت "
حد مجاز آلودگيهاي ميكروبي فرآورده‏هاي پف كرده بلغور و آرد ذرت
استاندارد شماره 353 ايران : شمارش کلی باکتريهای هوازی مزوفيل
استاندارد شماره 437 ايران : باکتريهای کلی فرم
استاندارد شماره 437 ايران : اشرشيا کلی
استاندارد شماره 2197 ايران : کلستريديومهای احياءکننده سولفيت
استاندارد شماره 2324 ايران : باسيلوس سرئوس
استاندارد شماره 997 ايران : کپک
استاندارد شماره 997 ايران : مخمر


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی غلات حجیم شده :



آمار دقيقی از ميزان توليد و مصرف غلات حجيم شده در کشورهای مختلف ارائه نشده است . اما بر اساس گزارشهای موجود ، در توليد و مصرف فرآورده های حجيم شده غلات کشور آمريکا مقام اول را داراست . انگلستان ، آلمان و فرانسه نيز ميزان مصرف بالايي از فرآورده های غلات حجيم را دارا هستند . ارتباط مستقيم و معنی داری بين ميزان توليد مواد اوليه اين فرآورده ها مانند گندم ، ذرت و برنج و ميزان تبديل آنها در بخش فرآوری به فرآورده های حجيم در کشورهای مختلف وجود ندارد . از اينرو آمار دقيقی  که بيانگر ميزان توليد و مصرف اين محصول در هر کشور باشد وجود ندارد .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی غلات حجیم شده :


شرايط واردات محصول

از لحاظ قانونی محدوديتی برای واردات اين محصول وجود ندارد . محصولات وارد شده از لحاظ کيفيت بر اساس استاندارد ملی ايران ارزيابی ميشوند .

شرايط صادرات محصول

در مورد استانداردهای لازم به منظور صادرات ذکر اين نکته ضروری به نظر ميرسد که از آنجا که ايران عضو موسسه استاندارد کدکس بين المللی است ، استانداردهای تدوين شده از سوی موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتی ايران در کليه واحدهای توليدی لازم الاجرا است .

لذا در بخش صادرات ، در مبادلات کالا با ساير کشورها به اين استاندارد استناد ميشود . اما برخی کشورها در وارد کردن محصولات رعايت ساير استانداردهای بين المللی را مد نظر دارند که برخی شرکتهای توليدکننده بنا به سفارش خريدار محصول مورد نظر را توليد خواهند کرد .

در صورت توليد بر اساس آخرين استانداردهای بين المللی ، بازاريابی صحيح و توليد مطابق با سلايق متفاوت مشتريان ، استفاده از بسته بندی مناسب و حمايت از صادر کنندگان ، امکان توسعه صادرات وجود خواهد داشت .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی غلات حجیم شده :


آمار استفاده از تنقلات و غذاهای آماده در جوامع شهری و صنعتی رو به افزايش است . امکان ايجاد تنوع در محصولات از لحاظ ترکيب مواد اوليه ، شکل و طعم ، همواره توليد کنندگان را به سمت ايجاد تغييرات و عرضه محصولات جديد هدايت کرده است .

مواد اوليه اين محصولات تقريباً  در همه کشورها فراوان و در دسترس است و توليد اين محصولات نيز طی فرآيند ساده ای انجام پذير است ، از اين جهت محصولی با ارزش افزوده نسبتاً بالا است . با توجه به بالارفتن روز افزون آمار استفاده از غلات حجيم شده در جهان و علاقه و تمايل مردم به استفاده از اين محصولات متنوع ، غنی کردن اين محصولات با پروتئين ، آهن و ... ميتواند در برنامه کار توليد کنندگان قرار گيرد .


فرآیند اجرای این طرح توجیهی غلات حجیم شده :

بطور کلی فرآورده های حجیم شده را می توان از بیشتر غلات مانند گندم ، جو ، برنج و ذرت تولید کرد که به اشکال گوناگون مانند ورقه ای ، پولکی یا دانه کامل حجیم شده به بازار عرضه می شوند . از ذرت بیشتر برای تولید فرآورده های حجیم استفاده می شود . برای این منظور لازم است ذرت مخصوص با پوست ضخم انتخاب شده و پس از طی مراحل تمیز کردن و حذف ناخالصی ها ، خرد شده و بصورت بلغور یا پودر درآید .

پودر یا بلغور حاصل بیشتر با رطوبت 13% در مخازن مربوطه ذخیره می شود و در مواقع لزوم باید رطوبت بلغور تعدیل شده تا به 14-13 درصد برسد . بعد از این مرحله بلغور توسط اواتور از مخازن نگهداری به قیف تغذیه کننده که در انتهای آن ویبراتور قرار دارد منتقل می شود و از آنجا وارد اکسترودر شده و در اثر اعمال دما و فشار بصورت خمیر در آمده و خمیر داغ وارد فضای بین دو صفحه می شود که در صفحه اول سوراخها در مرکز در صفحه دوم سوراخها در حاشیه محیطی قرار دارد .

سوراخهای اکسترودر قطری حدود 2 تا 6 میلیمتر دارند که وقتی خمیر داغ با دمای حدود C150 با فشار زیاد از آنها عبور می کند ، هنگام خروج به علت رفع ناگهانی فشار و قرار گرفتن خمیر در فضای سرد ، نشاسته ناگهان متورم شده و قطر خمیر خروجی به حدود 4 تا 5 برابر می رسد صفحه خروجی در بیشتر موارد دارای 4 تا 6 یا بیشتر سوراخ است .

روی محور قسمت خروجی جلوی سوراخها تیغه ای قرار دارد که دارای حرکت دورانی است و زمانی که طول خمیر خروجی تا حد معینی رسید توسط این تیغه بریده می شود .

قسمت خروجی دستگاه اکسترودر ابتدا بوسیله المانهای برقی یا نوعی مشعل گرم می شود اما با شروع کار دمای لازم در اثر اصطکاک ، جنبش ملکولی و فشار دستگاه تامین می شود .

پس از برش رشته ها به قطعات دلخواه آنها را در قسمت بعدی که نوعی تونل گرمائی و بطول حدود 4 متر است در دمای حدود C225 برشته می کنند . زمان انجام این عمل حدود یک دقیقه یا کمی بیشتر است .

قطعات برشته شده در قسمت بعد وارد یک استوانه دو جداره می شود که دمای آن ثابت است . در این قسمت روی قطعات مخلوطی از پودر پنیر ، روغن ، نمک ، شیرخشک ، اسید سیتریک و ماده رنگی پاشیده می شود .

بدیهی است فرمول این مواد یا مواد مشابه یکسان نیست و بسته به برنامه توليد در ايجاد طعمهای مورد نظر در محصولات نغيير خواهد کرد . ولی فرمول تقریبی آن عبارت است از :  بلغور ذرت با رطوبت 14% حدود 60% ، روغن24% ،  پودر پنیر 8% ،  نمک2% ، اسید سیتریک1% ، شیرخشک2% و ماده رنگی3% .

فناوری تهیه پفک

برای تهیه پفک ابتدا دانه را بوجاری کرده و طی فرآیند خاصی آن را نم زده و آماده می کنند سپس آن را پوست گیری کرده و صیقلی می کنند . در ایران برای تهیه پفک از ذرت ( سمولینا یا آرد آن ) استفاده می شود .

به سمولینا آب و مواد مورد نظر اضافه شده و خمیر تهیه می شود . رطوبت خمیر باید در حدود 35-30 درصد باشد . خمیر تهیه شده از اکسترودر عبور می کند و پس از خروج پف کرده و حجیم می گردد .

سپس آن را خشک کرده و رطوبت را به 3 درصد کاهش می دهند . خمیر در اکسترودر تحت حرارت و فشار حدود 380/1 مگانیوتن بر مترمربع قرار می گیرد . در چنین وضعیتی نشاسته خمیر تا حدودی ژلاتینه می شود .

فرآيند توليد اسنک

اسنک ميتواند بر پايه آرد گندم ، ذرت و برنج با افزودن ادويه جات توليد شود . کليات فرآيند توليد اسنک کاملاً شبيه فرآيند توليد پفک  است و در آن از اکسترودر استفاده ميشود . در توليد برخی اسنک ها ميتوان بدون استفاده از سرخ کن ، و با استفاده از اجاق های مادون قرمز محصول را برشته کرد که اين مورد از مزايای اين روش است .

در توليد اسنک ها ميتوان انواع مايعات شکلاتی يا ميوه ای يا انواع طعم دهنده های ديگر را به عنوان ماده پرکننده ، در داخل اسنک تزريق کرد . همچنين ميتوان با استفاده از لايه شکلاتی يا ساير روکش دهنده ها، لايه رويي اسنک را پوشاند و به آن طعم های جديد ، متنوع و خوشمزه ای داد .

پفک برنج

برای تولید این فرآورده از برنج نیم پز استفاده کرده و آن را در ظروف سفالی روی شعله قرار داده و بطور مرتب و به شدت به هم می زنند .

در این حالت دانه برنج حجیم می شود ولی حالت فیزیکی خود را حفظ کرده و نمی ترکد . دانه های حاصل دارای حالت اسفنجی و ترد هستند .

بین ضخامت لایه پری کارپ ، درصد سختی و شاخص اندوسپرم و میزان و شدت حجیم شدن و پف کردن ارتباط برقرار است . در مورد پفکی کردن برنج نیز بررسیهایی به عمل آمده که نشان می دهد که برنجهای چسبی یا واکسی حجم بیشتری نسبت به برنج های حاوی آمیلوز زیاد پیدا می کنند .

پاپ کورن

پاپ کورن یکی از انواع پفکهاست که هر روز طرفداران بیشتری پیدا می کند. ذرت مخصوص پاپ کورن دارای دانه های کوچک و سختی است که در طبقه بندی ذرتهای سخت قرار می گیرد .

محصول در هر هکتار این نوغ ذرت به مراتب در حد پائینتری نسبت به سایر انواغ ذرت قرار دارد . از سایر غلات نیز می توان پفک به شکل پاپ کورن تهیه کرد . به این صورت که دانه را می توان در اتوکلاو در دمای 180-160 درجه سانتی گراد حرارت داد .

در اثر این امر دانه ترکیده و حجیم شده و صدای انفجار ایجاد می گردد . چنانچه ذرت مخصوص ( ذرت پفکی ) در دمای حدود 177 درجه سانتی گراد قرار گیرد . در هنگام ترکیدن و پف کردن دورن دانه ، فشاری معادل 5/2 تن برسانتی متر مربع ایجاد می شود . در نتیجه پری کارپ و همچنین قسمتهایی از اندوسپرم باز شده و محتویات دانه و پوسته  بیرون می آید .

فرآيند تهيه پلت

در فرآيند تهيه پلت ابتدا آرد گندم ، آرد برنج ، نشاسته سيب زمينی و طعم دهنده های مورد نظر در يک مخزن خميرگير با يکديگر مخلوط شده و خمير اوليه بدست مي آيد .

سپس خمير حاصله وارد يک sheeter شده ، به شکل ورقه ای نازک از خمير به ضخامت حدود يک ميلی متر در مي آيد . خمير حاصله به وسيله نوار نقاله به محفظه خنک کننده هدايت ميشود .

حرکت ورقه خمير روی نوار نقاله نيز باعث خنک شدن آن ميشود . در اين مرحله خمير به شکل دو لايه روی هم قرار گرفته ، سپس برش داده ميشود . بسته به اشکال و ابعاد مورد نظر اينکار ميتواند به وسيله برش دهنده های مختلف يا stamper انجام شود . قطعات برش خورده وارد خشک کن ميشوند .

پس از خشک شدن و رسيدن به رطوبت مورد نظر ، خميرها وارد سرخ کن ميشوند . طی اين مرحله به علت دو لايه بودن خمير و هوای بين لايه ها ، پلت ها حجيم شده و اصطلاحاً پف ميکنند .

پس از عمليات سرخ کردن و برشته سازی ، پلت ها وارد محفظه ادويه پاش ميشوند . ادويه پاش محفظه استوانه ای شکل است که حول محور افقی گردش ميکند و ادويه جات مورد نظر ( و در صورت تمايل روغن يا روکش دهنده های مايع ) روی قطعات پلت اسپری ميشوند .

در صورتی که فقط از ادويه جات جامد برای طعم دهندگی در اين مرحله استفاده شود ، قطعات پلت پس از خروج از ادويه پاش ، روی نوار نقاله سرد شده وارد مرحله بسته بندی ميشوند . اما اگر از روکش دهنده های شکلاتی يا ميوه ای به شکل مايع استفاده شود ، استفاده از يک خشک کن ثانويه قبل از بسته بندی ضروری است . پلت ها در انتهای اين مرحله رطوبتی حدود 4% دارند . از اينرو بسته بندی محصول ، در حفظ کيفيت آن تاثير بسزايي دارد .


ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی غلات حجیم شده :

خط توليد اسنک

خط کامل تمام اتوماتيک شامل ( مخزن خمير گير و متعلقات مربوطه ،  پرکننده ، اکسترودر ، تزريق کننده مغزی ، کانواير ( ورودی به آون )
آون مادون قرمز
کانواير خروجی از آون
مخزن ترکيب ادويه جات
درام ادويه زن
افشاننده روغن
کانواير خروجی از استوانه ادويه زنی
ميکسر برای ترکيب ادويه جات

خط توليد پلت

مخزن خمير گيری
ماشین ورقه کننده خمير
کانواير
ماشين جمع آوری خمير
ماشین برش دهنده
استمپر
ماشین خشک کن اوليه
ماشین پخش کننده مواد
ماشین خشک کن ثانويه
کانواير خروجی از خشک کن
ماشین سرخ کن
کانواير و روغن گير
ادويه زن
کانواير تخليه
ميکسر ادويه جات

خط توليد پفک

مخزن تهيه خمير
ماشین اکسترودر
افزودن عصاره
ماشین خشک کن
ماشین برشته کن
لعاب دهی
ادويه پاش
خشک کن

خط توليد پاپ کورن

مخزن مواد اوليه
کانواير
مخزن ترکيب مواد اوليه
اتوکلاو
افزودن عصاره
خشک کن
برشته کن
لعاب دهی
ادويه پاش
خشک کن
ماشین بسته بندی
سيستم تزريق گاز ازت

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه غلات حجیم شده

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 99 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی غلات حجیم شده با کامفار ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

 


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool