جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید گلوکز مایع سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید گلوکز مایع را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
گلوکز اغلب به همراه ساکارز ، دکستروز یا شربت فروکتوز مصرف میشود . کاربرد آن بر اساس خواص ویژه آن است . استفاده گلوکز در صنایع قنادی ، در تهیه ی تمامی محصولاتی است که در آن ویسکوزیته ، شیرینی ، بافت و جلوگیری از شکرک زدن و جاذب الرطوبه بودن و مقاومت در برابر بی رنگ شدن مد نظر باشد مانند آب نباتها این خواص همچنین موجب افزایش و بهبود طعم و تشکیل یک BODY نیز میگردد علاوه بر این در صنایع داروسازی و چرم استفاده می شود .
معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی گلوکز مایع
گلوکر مایع ( Liquid Glucose ) یا شربت گلوکز ( Glucose Syrup ) ، محلول تصفیه شده و تغلیظ شده از پلی ساکاریدها است که از هیدرولیز کردن ( جداسازی ) نشاسته ذرت توسط اسید یا آنزیم حاصل می شود . ماده جامد آن از چند کربوهیدرات گلوکز ، دکستروز ، مالتوز ساخته شده است . گاهی به دلیل خواص طبیعی نزدیکی که شربت ذرت ( corn syrup ) به گلوکز مایع دارد به عنوان جایگزین آن استفاده می شود اما در مقدار شیرینی با هم متفاوتند . گلوکز مایع را می توان بهترین جایگزین شکر دانست . این ماده را همچنین بسته به نیاز می توان از نشاسته گندم ، برنج و سیب زمینی نیز تهیه کرد . بسیاری از کارخانه ها برای حمل و نقل راحت تر گلوکز را به صورت پودر تولید می کنند طوریکه بعداً می توان با افزودن آب به ماده خشک گلوکز مایع را ایجاد کرد . به طور کلی این شیرین کننده مصنوعی به دلیل خواص شیمیایی برتر کاربرد فراوانی در صنایع غذایی ( مانند شیرینی جات و صنایع تبدیلی انواع میوه ) و همچنین داروسازی داشته و استفاده از آن در حال گسترش در جهان است .
فرمول مولکولی گلوکز به صورت مقابل می باشد : C6H12O6
از ویژگی های گلوکز مایع می توان موارد زیر را نام برد :
تثبیت رطوبت
قابلیت نرم کنندگی
خاصیت بافت دهندگی و تعدیل کننده واکنش قهوه ای شدن
جلوگیری از کریستاله شدن مواد
تعدیل کننده طعم شیرینی
دارای ارزش غذایی و یک چاشنی ایده آل برای شیرینی ، بیسکویت ، بستنی ، مربا ، ژله و ...
ترکیبی ارزشمند برای ویتامین هایی که خاصیت انرژی زایی دارند .
با مواد خشک زیادی به کار می روند بدون تأثیر بر پارامترهایی مثل اسیدیته ، خاکستر ، شیرینی و ...
کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی گلوکز مایع
گلوکز اغلب به همراه ساکارز ، دکستروز یا شربت فروکتوز مصرف میشود . کاربرد آن بر اساس خواص ویژه آن است . استفاده گلوکز در صنایع قنادی ، در تهیه ی تمامی محصولاتی است که در آن ویسکوزیته ، شیرینی ، بافت و جلوگیری از شکرک زدن و جاذب الرطوبه بودن و مقاومت در برابر بی رنگ شدن مد نظر باشد مانند آب نباتها این خواص همچنین موجب افزایش و بهبود طعم و تشکیل یک BODY نیز میگردد . قند های با درجه هیدرولیز زیاد و یا حاوی مالتوز زیاد به عنوان جانشین برای ماده نشاسته ای در تهیه MASHING مورد استفاده قرار می گیرند . گلوکز عموماً در تهیه ی آبجوهای کربناته مصرف نمیشود هر چند گزارشاتی مبنی بر استفاده از شیرین کننده متعادل و ملایم که از قند های دارای مالتوز زیادی به دست آمده باشد در تهیه نوشابه در ژاپن وجود دارد . در صنایع لبنی گلوکز تولید یک بافت روان و نرم می کند و شکرک زدن محصول را کنترل میکند .
یک عامل آن خاصیت BODYING AGENT است که عموما گلوکز با DE 60-40 در بستنی و شربت و شیر منجمد و دیگر دسر های منجمد به کار میرود . در نانوایی ها ، قند های با درجه هیدرولیز ( تبدیل ) زیاد به عنوان منبع قابل تخمیر مورد استفاده قرار می گیرد . این قند ها ( گلوکز ) جهت حفظ و بالانس رطوبت و بهبود نیمه عمر کیک ها به کار میرود . گلوکز در تهیه کلوچه به عنوان یک ماده ترد کننده و طلایی کننده پوست نان و حفظ کننده رطوبت به کار میرود . کاربر عمده گلوکز در صنایع کنسرو در تهیه کمپوت آبمیوه است که برای جلوگیری از کریستالیزه شدن شکر و همچنین فراهم کردن BODY استفاده میشود . از دیگر کاربرد های غذایی گلوکز می توان به بستنی ها یا غذاهای منجمد ، کلوچه طعم دار و یا در آدامس برای بهبود درخشندگی و ظاهر آن ، و همچنین به عنوان غلظت دهنده در ترشیجات ، و برای رطوبت و بهبود طعم در محصولات گوشتی نام برد . گلوکز هیدراته در محصولات قنادی برای تولید یک نوع شیرین کننده که میتواند جای گلوکز معمولی را بگیرد ، مورد استفاده قرار میگیرد . در کاربرد های غیر غذایی گلوکز در تهیه چسبها برای بهبود پایداری ، و به عنوان یک حافظ رطوبت در محصولات تازه و برای کنترل سرعت تبخیر در ادکلن و عطر ها و به عنوان یک حامل ، در شیرین کننده ها در شربت های دارویی و به عنوان یک ماده حافظ رطوبت در محصولات دخانیات به کار میرود .
صنایع غذایی
ساخت شیرینی و شکلات ، شربت گلوکز به طور گسترده در صنایع شیرینی و قنادی کاربرد دارد . از این ماده بطور عمده جهت جلو گیری از کریستاله شدن محصول نهایی استفاده میشود . در این گروه میتوان به محصولاتی نظیر تافی ، بن بن ، آدامس و انواع شکلات ها اشاره نمود . میوه های کمپوت شده ، ژله و مربا ها و بستنی که در این محصولات نیز جهت جلو گیری از کریستاله شدن شکر استفاده میشود . شربت گلوکز علاوه بر اینکه موجب نگهداری طعم و بوی مطبوع مرباها میشود ، باعث تعدیل طعم شیرینی زیاد این محصولات میگردد . از طرفی منبعی غنی از هیدرو کربن هایی با قابلیت هضم آسان است که این خاصیت اخیر باعث استفاده بسیار گسترده از این شربت در فرمولاسیون غذاهای کودکان است .
صنایع داروسازی
ماده مذکور در صنایع داروسازی از جمله تهیه شربت های مخصوص سرفه و ویتامینه ، ساخت قرص ها ، پوشش قرص ها کاربرد دارد . لازم به ذکر است که شربت گلوکز به عنوان جزء اصلی در ساخت قرص ها محسوب میشود .
صنایع چرم
برای انعطاف پذیری و فرم دادن ، براق کردن و جلوگیری از ترک خوردن کفش از کاربرد های دیگر میتوان به استخراج روغن ، عطر سازی ، مخمر سازی و ... اشاره نمود . ظروفی که گلوکز مایع در آن بسته بندی و یا نگهداری می شود باید سالم ، تمیز ، خشک ، غیر قابل نفوذ به هوا ، مقاوم در برابر جا به جایی بوده و از نظر بهداشتی ، اثر نا مطلوبی روی فرآورده نداشته باشد . گلوکز مایع باید در بشکه هایی از جنس پلی اتیلن و یا فلزی با پوشش داخلی مناسب و از مواد مجاز ویژه مصرف در صنایع غذایی بسته بندی شود . حمل و نقل گلوکز مایع ، مورد مصرف در صنایع غذایی ، می تواند به وسیله تانکر های اختصاصی بهداشتی و از نوع زنگ نزن ، انجام گیرد .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی گلوکز مایع
برای اطلاعات کاملتر در مورد خصوصیات گلوکز مایع مورد تأیید موسسه استاندارد ایران ، ویژگی ها و روش های آزمون به مستندات ارائه شده برای استاندارد ملی شماره 621 از سوی این موسسه مراجعه فرمایید .
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی گلوکز مایع
کشورهای عمده تولید کننده گلوکز مایع عبارتند از :
ایالات متحده آمریکا ، یوگسلاوی و رومانی ، روسیه ، ایتالیا ، چین ، آرژانتین ، برزیل و آفریقای جنوبی . در میان کشورهای مهم تولید کننده ذرت جهان ، آمریکا با تولید 308 تن ذرت در مکان اول جهان در تولید ذرت و پس از آن چین با تولید 149 میلیون تنی در مکان دوم جهان جای دارد .
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی گلوکز مایع
شرايط واردات محصول
طبق ماده 2 قانون مقررات واردات و صادرات ایران مصوبه 4/7/1372 مجلس شورای اسلامی ، کالاهای صادراتی و وارداتی به سه دسته زیر تقسیم می شوند :
1 – کالای مجاز : کالایی است که صدور یا ورود آن با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد .
2 – کالای مشروط : کالایی است که صدور یا ورود آن با کسب مجوز امکان پذیر است .
3 – کالای ممنوع : کالایی است که صدور یا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام ( به اعتبار خرید و فروش یا مصرف ) و یا به موجب قانون ممنوع گردد .
در صورتی که گلوکز مایع به عنوان خوراکی مورد استفاده قرار گیرد این کالا جزء گروه 2 می باشد و ورود آن موکول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و ... مصوب سال 1346 می باشد . همچنین ورود شربت گلوکز و دکستروز منوهیدرات غیر تزریقی توسط واحدهای تولید کننده دارو به تشخیص وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی می باشد .
حقوق ورودی بر حسب درصد 30 و 40 از کتاب مقررات واردات و صادرات برای هر محصول مشخص گردیده است . حقوق ورودی مندرج در ستون مربوطه شامل حقوق پایه و سود بازرگانی می باشد . طبق ماده 2 قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران حقوق گمرکی ، مالیات ، حق ثبت سفارش کالا ، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی تجمیع گردیده است و معادل 4% ارزش گمرکی کالاها تعیین می شود . به مجموع این دریافتی ( حقوق پایه ) و سود بازرگانی که طبق قوانین مربوطه توسط هیأت وزیران تعیین می شود ، حقوق ورودی اطلاق می شود .
ماده 16 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مصوب 22/04/1346
ماده 16 از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی با رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت از کشور مبدأ مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و وارد کننده نیز مکلف است برای تحصیلی پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم نماید .
شرايط صادرات محصول
در کتاب مقررات واردات و صادرات سال 89 شرایط خاصی برای صادرات گلوکز مایع بیان نشده است .
اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی گلوکز مایع
با توجه به گرایش روزافزون استفاده از محصولات با ترکیبات سالمتر و مضرات کمتر ، می توان اهمیت راهبردی گلوکز مایع را به عنوان شیرین کننده با ارزش غذایی بالا نسبت به قند و شکر بیشتر درک کرد . گلوکز مایع همچنین با کاربرد در صنایع داروسازی به عنوان جزء اصلی ساخت قرصها و نیز تولید چرم ارزش بیشتری پیدا می کند . در مجموع می توان گفت با توجه به نیاز صنایع دارویی و به طور خاص غذایی به عنوان بزرگترین متقاضی مواد شیرین کننده ، تولید محصولی با ارزش افزوده بالا از ماده ای ارزان را در کشور مجاب می کند .
فرآیند تولید گلوکز مایع
1- آماده سازی محلول نشاسته
نشاسته ای که در مخزن است را در آب کاملاً حل می نمایند ، بعد از آماده شدن محلول نشاسته توسط پمپ به تانک اسید زنی هدایت می گردد . غلظت این محلول توسط بومه سنج اندازه گیری می شود . می بایستی درجه بومه 20 باشد تا محلول به قسمت بعدی منتقل گردد .
2- افزودن اسید
در تانک اسید زنی به محلول نشاسته اسید کلریدریک 2% نرمال اضافه میگردد و توسط همزن ، مخلوط میگردد تا PH محلول به 1.5 تا 2.2 می رسد . اوپراتور این بخش با آزمایش مرتب PH محلول ، میتواند اجازه انتقال محلول را به بخش بعد بدهد ، در صورتی که PH ما بین 1.8 تا 2.2 باشد قابل قبول بوده و محلول ، آماده انتقال به کانور تور (convertor) میباشد .
3- هیدرولیز
در داخل کانور تور صورت میگیرد ؛ در این مرحله محلول نشاسته اسیدی حرارت داده می شود تا عمل هیدرولیز صورت گیرد و گلوکز حاصل گردد . حرارت این مرحله بین 141 تا 1453 در جه سانتی گراد می باشد . مدت زمان توقف در این مرحله 15 دقیقه بوده و در انتهای این مرحله می بایستی تمامی نشاسته تبدیل به گلوکز شده باشد .
4- خنثی سازی اسید
شربت هیدرولیزه شده دارای PH پایین میباشد (PH=3 ) و می بایست توسط کربنات سدیم خنثی گردد تا PH آن به 5 برسد . کربنات سدیم اسید موجود در شربت را خنثی میسازد سپس حرارت شربت توسط سیلکون گرفته شده و به تانک سر ریز منتقل می شود . در این مرحله نا خالصی ها و پروتئین ها به سطح آمده و منعقد میگردند و محلول گلوکز از انتهای تانک خارج می گردد .
5- رسوب گیری شربا گلوکز
در داخل تانک عمل جدا سازی نا خالصی ها و رسوب گیری توسط خاک دیاتومه ( خاک تصفیه ) صورت می گیرد .
6- فیلتر کردن شربت
نا خالصی ها همراه با خاک دیاتومه توسط فیلتر پرس جدا می گردد . فیلتر پرس شامل تعدادی قاب و صفحه می باشد که روی صفحه ها پارچه فیلتر قرار دارد . بعد از عبور شربت هیدرولیز مخلوط شده با خاک پرلیت از داخل فیلتر عبور کرده و ناخالصی ها و خاک جدا می گردد . پارچه های فیلتر نیز در انتهای کار شستشو و تمیز می گردد و دوباره بر صفحه ها قرار میگیرد .
7- رنگبری شربت
مایع بعد از عبور از فیلتر پرس وارد تانک میگردد . در این تانک به منظور رنگبری کربن اکتیور یا ذغال اکتیور اضافه میگردد و توسط همزن مخلوط می گردد تا رنگ زرد شربت تبدیل به بیرنگ شود . کربن مورد استفاده میبایستی به صورت پودر باشد و دقیقا در محلول به حالت تعلیق در آید .
8- جداسازی مابقی ناخالصی ها و پروتئین ها
این عمل در فیلتر پرس دوم صورت می گیرد . در واقع در این دستگاه عمل جداسازی ناخالصی ها و پروتئین ها تکمیل میگردد . درجه حرارت عمل فیلتر پرس 85 درجه سانتی گراد میباشد .
9 – تغلیظ شربت
شربت از فیلتر پرس توسط پمپ به قسمت تغلیظ هدایت می شود . تغلیظ در دستگاه اوپراتور صورت می گیرد ، در این دستگاه درجه حرارت مایع به 90 تا 95 درجه می رسد و به 15 دقیقه در آن توقف دارد . اوپراتور دستگاهی است تحت خلأ ( 10.7 اتمسفر ) به منظور تغلیظ و همچنین کاهش نقطه جوش محلول . در صورتیکه شربت گلوکز به مدت طولانی تحت حرارت قرار گیرد کاراملیزه شده و در نهایت محصول بدرنگ خواهد شد . شربت گلوکز تا 80 درجه بریکس ( درصد مواد جامد محلول در آب بر حسب ساکارز ) تغلیظ می گردد . پس از این مرحله شربت گلوکز می بایستی سرد گردد تا کیفیت محصول حفظ گردد چرا که همانطور که گفته شد درجه حرارت در زمان طولانی گلوکز را بی رنگ می نماید . در آخرین مرحله شربت گلوکز نهایتاً غلیظ و سرد شده و آماده رفتن به تانکهای جمع آوری پمپ است .
روش تولید گلوکز مایع به روش آنزیمی
گلوکز مایع به روش هیدرولیز آنزیماتیک نشاسته با DE های 42 – 40 و DS های 79.5 – 79 و با DE های 65 – 60 و Brix های 80.5 – 80 تولید می گردد و کاربرد اصلی آن در صنایع داروسازی و صنایع تولید شیرینی و شکلات ، پاستیل ، آدامس و ... می باشد .
این محصول در بشکه های فلزی با روکش اپوکسی 300 کیلوگرمی ارائه می گردد .
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید گلوکز مایع
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 99 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
- در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید گلوکز مایع با کامفار ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98