طرح توجیهی احداث کارخانه ذرت خشک کنی سال 1400 + pdf + word

Corn workshop2

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث کارخانه ذرت خشک کنی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی خشک کردن ذرت را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

ذرت پرمحصول ترین غله دنیا به حساب می آید ، که از لحاظ مقدار تولید ، پس از گندم و برنج قرار می گیرد . ذرت در تهیه غذاهای مخصوص صبحانه ، ذرت کنسرو شده و منجمد ( معمولاً ذرت شیرین ) ، شیره ذرت ، روغن ، سس مایونز ، مارگارین و همچنین در ساخت لوازم آرایشی بهداشتی دارای کاربرد می باشد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی احداث کارخانه ذرت خشک کنی


ذرت یکی از غلات گرمسیری و از خانواده گندمیان ( گرامینه ) است . ذرت نوعی گیاه علفی یک ساله است که با تئوسنت (Teosinte) و تریپساکوم ( spp Tripsacum ) خویشاوند است .

تئوسنت نوعی علف هرز یک ساله است که از لحاظ خویشاوندی در مقایسه با تریپساکوم به ذرت نزدیک تر می باشد . گیاه شناسان اعتقاد دارند که ذرت ، در نتیجه ی دو رگ گیری بین یک گیاه نا شناخته از خانواده ی گندمیان و تئوسنت به وجود آمده است .

گیاه ذرت ، تنها غله ایست که در کشور مکزیک و گواتمالا تکامل یافته است . ذرت پرمحصول ترین غله دنیا به حساب می آید و از لحاظ مقدار تولید ، پس از گندم و برنج قرار می گیرد . امروزه ذرت در تغذیه بسیاری از مردمان دنیا نقش اساسی دارد . ذرت گیاه تک لپه ای ساقه بلندی است .

برگ های آن به طور متناوب و به صورت افتاده در دو طرف ساقه قرارگرفته اند . زاویه بین برگ و ساقه ، 90 درجه می باشد . در اوایل رشد گیاه ، بعضی از یاخته های موجود در بخش بالایی ساقه اصلی ذرت از شاخه های فرعی متمایز می شود . در انتهای این شاخه ها ، عضوی به نام بلال به وجود می آید که در واقع ، گل ماده گیاه ذرت است .

این شاخه ها ، میان گره های بسیار کوتاهی دارند که از این گره ها ، برگ های تغییر شکل یافته ای به وجود می آید که هم دیگر و بلال را می پوشانند . بیرونی ترین این برگ ها ، برگی است کامل که غلاف ، زبانک ، گوشواره و پهنک دارد . اما برگ های زیرین غیر کاملند . موقعی که ارتفاع ساقه ذرت به 80 تا 120 سانتی متر رسید ، کلاله های ابریشم مانند یا کاکل ذرت به تعداد دانه های ذرت موجود در بلال ، نمایان می شوند .

• انواع ذرت

ذرت نژادهای متعددی دارد که این ویژگی ها بر اساس ویژگی های بافت آندوسپرم دانه طبقه بندی می شوند :

ذرت بو داده :

نوعی ذرت است که احتمالاً بر اثر موتاسیون به وجود آمده است . پریکارپ ( خارجی تری لایه دانه ) آن نازك است که این صفت برای تولید ذرت شیرین با پوست لطیف مناسب است . در این نوع ذرت ، لایه ی ضخیمی از آندوسپرم سخت ، آندوسپرم نشاسته ای را در بر گرفته است .

دانه های نشاسته ی آندوسپرم این نوع ذرت نسبت به انواع دیگر، رطوبت بیشتری دارند که در موقع حرارت دادن ، منبسط شده و تبدیل به بخار می شوند . بخار آب حاصل شده درون دانه نمی تواند به راحتی از لایه ی بیرونی سخت آندوسپرم خارج شود . به ناچار فشار زیادی به این لایه وارد می آورد و دانه را منفجر نموده و دانه پف می کند .

این ذرت معمولاً برای تهیه ی پاپ کورن یا ذرت بو داده مورد استفاده قرار می گیرد . بهترین میزان رطوبت دانه برای حداکثر پف کردن، 14 درصد می باشد .

ذرت سخت :

تمام آندوسپرم این نوع ذرت که در مرکز دانه می باشد ، با لایه ی سختی از آندوسپرم پوشیده شده است . دانه های رسیده این نوع ذرت ، گرد ، صاف و کهربایی هستند . دوره ی رشد آنها هم 80 تا 100 روز است . بلال های به دست آمده باریک بوده و تقریباً 8 ردیف دانه دارد .

ذرت دندان اسبی :

این نوع ذرت دارای مخلوطی از نشاسته ی نرم و سخت می باشد . آن قسمت آندوسپرم که دارای نشاسته سخت است ، پروتئین بیشتری دارد .

این نوع ذرت معمولاً در نواحی ذرت خیز ایالات متحده آمریکا به عمل می آید . بلال ذرت دندان اسبی نسبتاً بزرگ بوده و 16 تا 30 ردیف دانه دارد . از خصوصیات ظاهری دانه آن ، می توان به وجود نقطه ای فرو رفته در طرف تاج دانه اشاره نمود که به دلیل خشک شدن آندوسپرم نشاسته ای به وجود می آید .

ذرت نرم یا آردی :

بخش عمده آندوسپرم این نوع ذرت ، نشاسته است . تنها لایه نازکی از آندوسپرم سخت این نشاسته را در بر می گیرد . دانه های آن بر خلاف نوع دندان اسبی فرو رفتگی ندارد . این ذرت تنها به دلیل این که به رنگ های مختلف یافت می شود ، برای تزئین غذاها از آن استفاده می شود . همچنین چون آندوسپرم آن نرم است ، می توان به همان شکل و بدون خرد و له کردن آن ، در تغذیه دام به کار برده شود .

ذرت شیرین :

آندوسپرم این نوع ذرت شیرین ، قندی و براق بوده و بر خلاف آندوسپرم ذرت های دیگر، حالت نشاسته ای ندارد . پریکارپ آن نازك بوده که در زمان رسیدن دانه ، مواد قندی آن به نشاسته و سپس به دکسترین تبدیل می شود . ذرت شیرین انواع مختلفی دارد که به صورت تازه ، کنسرو شده و منجمد مورد مصرف قرار می گیرد .

ذرت مومی :

آندوسپرم ذرت مومی ظاهراً به شکل موم می باشد . بر خلاف ذرت های دیگر که نشاسته آندوسپرم آنها 71 تا 72 درصد آمیلوپکتین و 28 تا 29 درصد آمیلوز دارد ، آندوسپرم ذرت مومی تماماً از آمیلوپکتین تشکیل شده که حالت چسبنده ای دارد و نرم هم هست . ذرت مومی جدا از مصرف خوراکی ، در صنایع چسب سازی هم استفاده می شود .

• موارد مصرف ذرت

براهمیت ذرت در صنایع تبدیلى روغن و انواع مواد غذایى و نشاسته و فرآورده هاى بسیارى که به عنوان غذاى انسانى مورد استفاده قرار مى گیرند تأکید مى گردد و باید گفت که تقریباً 65 تا 70 درصد جیره غذایى طیور کشور را ذرت دانه اى تشکیل مى دهد و ذرت در واقع یک کالاى استراتژیک و تعیین کننده در صنعت مرغدارى کشورمان محسوب مى شود .

منابع مختلف آمار مصرف کل ذرت کشور را بالغ بر2 میلیون و 500 تا دو میلیون و 700 هزار تن در سال پیش بینى مى کنند ، و با روند افزایش جمعیت و مصرف مرغداریها ، این رقم نیز افزایش خواهد داشت .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی احداث کارخانه ذرت خشک کنی


دانه ذرت به رنگ سفید ، زرد یا مخلوطی از این دو یافت می شود . خوراك هایی که با ذرت سفید تهیه می شوند ، معمولاً مرغوب ترند . دانه ذرت دارای سه بخش آندوسپرم ، گیاهک و پریکارپ است .

بخش آندوسپرم عمدتاً از نشاسته ( آمیلوز 78 درصد و آمیلوپکتین 22 درصد ) تشکیل شده که علاوه بر مصارف غذایی برای مقاصد دیگر هم استفاده می شود . پروتئین موجود در دانه به عوامل مختلفی از جمله محیط ، نوع گیاه و شرایط کشت و زراعت بستگی دارد و بین 8 تا 15 درصد متغیر است .

پروتئین عمده ذرت زئین می باشد که دارای اسید آمینه تریپتوفان و لیسین است که نقش مهمی در تغذیه انسان ایفا می کنند . پروتئین ذرت گلوتن نداشته و نمی تواند حالت چسبنده به وجود آورد .

بنابراین ، نان حاصل از آن از خمیری تهیه می شود که ورنیامده است . میزان روغن دانه ذرت ، 4 درصد بوده که بیشتر در گیاهک قرار دارد . از گیاه ذرت استفاده های مختلفی می کنند . در تهیه ی غذاهای مخصوص صبحانه ، ذرت کنسرو شده و منجمد ( معمولاً ذرت شیرین ) ، شیره ذرت ، روغن ، سس مایونز ، مارگارین و همچنین در ساخت لوازم آرایشی بهداشتی از ذرت استفاده می نمایند .

در کشورهای پیشرفته ، بخش عمده ذرت تولیدی به عنوان خوراك دام مورد مصرف قرار می گیرد . از آسیاب نمودن دانه ذرت ، آرد ذرت تهیه می کنند که خود در تهیه ی غذاهای مختلف به کار می رود .

از ساقه و برگ های ذرت در صنایع کاغذ و مقوا سازی و همچنین تولید کاغذ دیواری استفاده می کنند . از آرد ذرت در تولید چسب ، صابون و از نشاسته ی آن در صنایع رنگرزی ، دارو سازی ، مرکب سازی و پلاستیک سازی و همچنین تولید کاغذ روغنی و انواع کف پوش استفاده می نمایند .

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی احداث کارخانه ذرت خشک کنی :

برای تولید محصول مورد بررسی در طرح باید استانداردهای شماره 381.2 – 268 رعایت شوند .


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی احداث کارخانه ذرت خشک کنی


• کشورهای عمده تولید کننده محصول

کشورهای عمده تولید کننده ی ذرت عبارتند از: ایالات متحده آمریکا ، اروپای شرقی ( به ویژه یوگسلاوی و رومانی ) ، روسیه ، ایتالیا ، جلگه های شمالی چین ، شمال شرقی آرژانتین ، جنوب شرق برزیل و آفریقای جنوبی .

ایالات متحده آمریکا و آرژانتین بزرگترین کشورهای صادرکننده و ژاپن و اروپای غربی ، بزرگترین واردکنندگان این غله به حساب می آیند . در ایران ذرت معمولاً در گرگان و گنبد ، خوزستان ، کرمانشاه ، خراسان ، گیلان و مازندران تولید می گردد .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی احداث کارخانه ذرت خشک کنی


• شرایط صادرات محصول

هیچ محدودیتی جهت صادرات محصول وجود ندارد .

اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی احداث کارخانه ذرت خشک کنی :

محصول مورد بررسی کاربردهای فراوانی در غذای دام و طیور دارد اما استراتژیک نمی باشد .


فرایند اجرای این طرح توجیهی احداث کارخانه ذرت خشک کنی

در ﺧﺼﻮص ﺧﺸﮏ ﮐﺮدن داﻧﻪ ﻫﺎﯾﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﭘﺴﺘﻪ - ذرت - ﺑﺮﻧﺞ - ﻧﺨﻮد ﻓﺮﻧﮕﯽ و داﻧﻪ ﻫﺎي ﻧﺒﺎتی . ﻣﺎﺷﯿﻦ ﻣﻮاد را در ﻣﺠﺎورت ﮐﺎﻧﺎﻟﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ از داﺧﻞ آﻧﻬﺎ ﻫﻮاي داغ ﺟﺮﯾﺎن دارد ﺣﺮﮐﺖ ﻣﯽ دﻫﺪ زﯾﺮ ﮐﺎﻧﺎﻟﻬﺎ ورﻗﻪ ﻣﺸﺒﮏ اﺳﺖ و ﻫﻮا اﻣﮑﺎن ورود و ﺧﺮوج از آﻧﻬﺎ و ﻋﺒﻮر از لا به لای ﻣﻮاد را ﻧﯿﺰ دارد .

هوا از ﻃﺮﯾﻖ ﻣﺎﻧﻔﯿﻠﺪ ورودي داﺧﻞ و ﭘﺲ از ﺟﺬب رﻃﻮﺑﺖ از ﻃﺮﯾﻖ ﻣﺎﻧﻔﯿﻠﺪ ﺧﺮوﺟﯽ ﺧﺎرج ﻣﯽ ﮔﺮدد . ﻣﻮاد ﭘﺲ از ﺧﺮوج از اﻧﺘﻬﺎي ﺧﺸﮏ ﮐﻦ از ﻃﺮﯾﻖ ﯾﮏ ﻣﺎرﭘﯿﭻ ﻗﺎﺑﻞ ﺧﺮوج ﯾﺎ در ﺻﻮرت ﻧﯿﺎز ﺑﻪ ﺳﯿﺮﮐﻮﻻﺳﯿﻮن ﻗﺎﺑﻞ اﻧﺘﻘﺎل ﺑﻪ ﯾﮏ ﺑﺎﻻﺑﺮ ﻗﺎﺷﻘﮑﯽ ﺟﻬﺖ ﺣﻤﻞ ﻣﺠﺪد ﺑﻪ ﺑﺎﻻي ﺧﺸﮏ ﮐﻦ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی احداث کارخانه ذرت خشک کنی

• ماشین خشک کن مدل C 1500
• ماشین پیش بوجار 20 تن
• ماشین پس بوجار 20 تن
• ماشین حلزونی 20 تن
• رطوبت سنج
• مخزن استیل 10 تن
• مخزن استیل 50 تن
• مخزن استیل 100 تن
• ماشین بالابر بارگیری
• ماشین بالابر 9 متری
• ماشین بالابر 12 متری
• فیلتر

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارگاه ذرت خشک کنی

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی احداث کارخانه ذرت خشک کنی ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.