جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک و آب زرشک سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک و آب زرشک را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
كنسانتره زرشك علاوه بر مصرف خوراكی چون صنعت آبمیوه ، پاستیل های میوه ای ، لواشک ، مربا ، شربت و ... كه ارزش اقتصادی چندانی ندارند ، در صنعت دارو سازی و آرایشی بهداشتی با ارزش افزوده بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرد .
نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک
كنسانتره زرشك علاوه بر مصرف خوراكی كه ارزش اقتصادی چندانی ندارد می توان از آن در صنعت دارو سازی و آرایشی بهداشتی با ارزش افزوده بسیار زیاد استفاده نمود .
با توجه به اینكه فصل برداشت زرشك بسیار كوتاه و در ماه آبان می باشد ، بازار ، كشش لازم جهت جذب این محصول مفید و گران قیمت را نداشته و قسمت عمده آن در منطقه جهت نگهداری دراز مدت خشك می شود . با توجه به كاربرد آرایشی- بهداشتی و دارویی كه كنسانتره زرشك دارد و دارای قیمت مناسبی نمی باشد ، می توان در بازه زمانی برداشت بلافاصله زرشك را فراوری وتبدیل به كنسانتره نمود .
• تركیبات شیمیایی
مواد شیمیایی موجود در زرشك شامل مواد معدنی ، تركیبات آلی اعم از كربوهیدرات ها و اسیدهای آلی و مقدار بسیار كمی پروتئین ، لیپید ، ویتامین ها ، رنگها و آنزیمها می باشد كه البته بر حسب شرایط آبیاری ، نوع خاك ، میزان رسیدگی و شرایط برداشت تغییر می نماید و حدود 80% وزن زرشك را آب تشكیل میدهد كه مواد قندی و اسیدها از مواد محلول در آب می باشند .
• قندها
عمده مواد قندی موجود در زرشك ساكارز ، گلوكز و فروكتوز می باشند .
• ویتامین C
متوسط میزان ویتامین معادل 126 میلی گرم به ازاء 100 گرم یعنی در برابر میزان ویتامین C در مركبات می باشد .
• آنتوسیانین
با توجه به وجود رنگدانه آنتوسیانین و تاثیر برخی از عوامل ( حرارت ، نور ، اكسیژن و PH و .... ) كه بر روی این رنگدانه اثر مخرب دارد ، بررسی ساختمان شیمیایی آن و بوجود آوردن شرایط مناسب ، می تواند تا حدودی از تخریب ان جلوگیری نماید .
محصولات تولید شده از زرشك
محصولات قابل تولید از میوه زرشك بدین شرح می باشد :
1. مارمالاد
2. لواشك
3. مربا
4. شربت
5. كنسرو
6. پودر
7. كنسانتره
کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک
• صنایع دارویی
• صنایع آرایشی بهداشتی
• آبمیوه
• پاستیل های میوه ای
• بستنی میوه ای
• شیرینی مغزی دار و ویفر خامه ای
• و .....
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک
• 2615 : آب انگور تغلیظ شده ( كنسانتره ) اصلاحیه شماره 1
• 2687 : ویژگیهای آب سیب تغلیظ شده ( كنسانتره ) ( اصلاحیه شماره 1)
• 5514 : آب گلابی تغلیظ شده - ویژگی ها و روشهای آزمون
• 5528 : آب آلبالو تغلیظ شده ( كنسانتره ) - ویژگیها ( اصلاحیه شماره 1)
• 6268 : آب گریپ فروت تغلیظ شده - ویژگیها وروشهای آزمون
• 7950: آب نارنگی تغلیظ شده ویژگی ها و روش های آزمون
• 4083 : ویژگیها و روشهای آزمون آب پرتقال تغلیظ شده ( كنسانتره )
• 4656 : آئین كار، كاربرد آنزیم های خوراكی مجاز در صنایع آب میوه و كنسانتره
• 6804: نوشیدنی ها - شربت زرشك - ویژگی ها و روشهای آزمون
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک
بیشترین زرشك تولیدی درجهان در ایران و دراستان خراسان جنوبی می باشد و تاكنون هیچ واحد فراوری زرشك در ایران به بهره برداری نرسیده است . در دنیا زرشك بعنوان یك گیاه زینتی كشت می شود ونه بعنوان یك محصول عمده بنابراین در هیچ كشوری واحد فراوری زرشك موجود نیست .
كشورهایی كه در زمینه آرایشی - بهداشتی و دارویی از كنسانتر زرشك استفاده می كنند عبارتند ازفرانسه ، آلمان و ایتالیا كه از بزرگترین تولید كنندگان مواد آرایشی - بهداشتی و دارویی می باشند .
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک
• شرایط واردات
با بررسی برروی اطلاعات موجود در كتاب مقررات واردات و صادرات گمرك جمهوری اسلامی ایران تاكنون بدلیل نبود واردات چنین محصولی هیچ گونه حقوق ورودی محصول تعیین نشده است .
• شرایط صادرات
لازم به ذكر است كه در بخش كشاورزی بیشترین ضایعات مربوط به سبزیجات و میـوه جـات بـا رقـم بیش از 30 درصد میباشد . احداث این واحد از لحاظ اقتصادی فواید زیر را در بر دارد :
ایجاد ارزش افزوده در مواد خام ، كاهش ضایعات و یـا اسـتفاده از پسـماندها در جهـت فـرآورده هـای جانبی و تبدیل آنها به محصولات قابل استفاده ، تامین بخش عمده ای از نیازهای غذایی افراد و جامعه به صورت مداوم و پیوسته و افزایش دوره نگهداری مواد غذایی از طریق فرآوری و مـوازین بهداشـتی از مهمترین ویژگی ها و فواید این واحد است و علاوه بر این موارد ، جلوگیری از خـروج ارز بـرای واردات مواد غذایی ، ایجاد اشتغال در منطقه و ایجاد فرصت های شغلی در سایر بخش هـای اقتصـادی ماننـد كشاورزی و خدمات حمل و نقل ازعمده ترین خصوصیات این واحد است .
لذا با توجه به توانائیها و پتانسیل های موجود و میزان تولیدات محصولات باغی در كشور ، لـزوم ایجـاد صنایع تبدیلی این بخش از محصولات كشاورزی ، نمایان می شود و با نگاهی بـه صـادرات محصـولات طرح ضرورت احداث این گونه واحدها بیش از پیش آشكار می شود .
طی بررسی های انجام شده در بالا و مشخص شـدن جایگـاه فـرآوری محصـولات بـاغی ، ایـن مطلـب می تواند مورد توجه مسئولین و برنامه ریزان قرار گیرد تا با توجه به پتانسیل های تولید توجه بیشتری به كشاورزی ، توسعه صنایع تبدیلی و صادرات محصولات باغی داشته باشند .
اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک
با توجه به سطح زیر كشت زرشك كه 13 هزار و 895 هكتار و تولید سالانه آن 13 هزارو 251 تن می باشد . این محصول با متوسط عملكرد یك هزار و 157 كیلوگرم در هكتار ، رتبه اول تولید كشور را نصیب استان خراسان جنوبی كرده است لذا با توجه به حجم وسیعی از تولیدات باغی ایجاد واحد فراوری كه محصولات پركاربرد ومتنوع و ماندگار تولید میكنند ازاولویت های سرمایه گذاری محسوب می شوندكه اطلاعات بدست آمده در همین راستا موید این مطلب است .
فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک
1. شستشو
2. سیلوی ذخیره
3. خوشه گیری و چوب گیری
4. پرس وآبگیری
5. شفاف سازی
6. اسانس گیری وتغلیظ اولیه
7. شفاف سازی
8. فیلتراسیون
9. تغلیظ نهایی
10. پاستوریزاسیون
11. بسته بندی اسپتیك در بشكه
الف - ذخیره سازی
فضا و ظرفیت خط تولید می بایست به نحوی طراحی شده باشد كه به راحتی بتوان درحدود 24 تا 48 ساعت ظرفیت تولید را درسیلوهای نگهداری مواد اولیه ذخیره سازی نمود و این امر باید طوری انجام پذیرد كه تداوم خط تولید اطمینان بخش باشد . سیلوها بایـد طـوری طراحـی شـود كـه امكـان تهویـه داشته باشد كه این امر باعث جلوگیری از كپك زدگی و فساد شود .
ب - شستشو و جداسازی میوه
زرشك در صورت لزوم در سیلو ذخیره و وارد نوار بازرسی می شود در ایـن مرحلـه دانـه هـای زرشـك معیوب بوسیله كارگر جدا و سایر میوه ها وارد حوضچه و نوار بالابر انتقال دهنده مـی شـوند و پـس ازشستشو اولیه وارد خوشه گیر می شود .
ج - خوشه گیری
در این مرحله كار جداسازی دانه از خوشه صورت می گیرد و همچنین بـا عبـور میـوه هـا از میـان دو غلطك توپی آنها را له می كنند سپس میوه های له شده توسط یك پمپ وارد مش هیتر می گردد .
د - گرم كردن
در این مرحله میوه له شده تا 84-60 درجه سیلسیوس حرارت می بیند . در ایـن مرحلـه عمـل آنـزیم كشی در میوه ها انجام می گیرد تا از تغییر رنگ انها به هنگام ابگیری جلوگیری شود . این عمـل بـرای كنسانتره زرشك بسیار مهم بوده و موجب تثبیت رنگ آن می شود .
و- پرس و آبگیری
در آبگیری از میوه از روش پرس استفاده می شود . برای افزایش راندمان در این مرحله باید قبل از وارد كردن مواد به فیلترپرس از آنزیم مش استفاده شود تا این آنزیم ها دیواره ساختمانی سلول ها را سست كنند .
تفاله حاصل به داخل سیلوهای مخصوص ریخته می شود و توسط نوار تفالـه بـه بیـرون هـدایت می گردد . آبمیوه توسط یك مونو پمپ سانتریفوژ ازهمزن جلوی پرس به تانكهای ذخیره قبل از پاستوریزاسـیون انتقال می یابد
ه - فیلتراسیون مقدماتی
این عمل توسط فیلترهای لرزشی انجام مـی شـود كـه ذرات بـزرگ در حـد مـا كرو را جداسـازی مـی كند . محصول خروجی از این مرحله شفافیت بیشتری نسبت به قبل خواهد داشت و از طرفی گرفتگـی در مراحل بعدی فیلتراسیون را كاهش می دهد .
ی - شفاف سازی
در اولین مرحله آنزیم ها به آب میوه و پـس از سـپری شـدن مـدت زمـان لازم ، ژلاتـین ، بنتو نیـت و سیلیكاژل افزوده می شود . طی این مرحله ، مواد گوشـتی و همچنـین مولكولهـای حاصـل از شكسـتن پكنین كه جذب ژلاتین شده اند ، ته نشین شده و در قسمت پایین مخزن جمع می شوند .
برای حذف تانن از ژلاتین استفاده می شود اگر میزان ژلاتین بیش از حد مجاز باشد كدورت ثانویه ایجاد می كند . برای جلوگیری از این عمل همراه ژلاتین از بلنكاست استفاده می شود برای بهترین نتیجه بهتـر اسـت ابتدا بلنكاست و سپس ژلاتین اضافه شود .
آبمیوه بعلت دارا بودن مواد گوشتی پكنین و نشاسته ، كدر است بمنظور شفاف سازی محصـول ، مـواد فوق باید از آبمیوه جدا شوند .
ت - آروماگیری ( جمع آوری اسانس میوه ) و تغلیظ اولیه
آبمیوه بعلت دارا بودن مواد گوشتی پكنین و نشاسته ، كدر است بمنظور شفاف سازی محصـول ، مـواد فوق باید از آبمیوه جدا شوند . آبمیوه خام خروجی به منظور جداسازی اسانس كه طی مراحل بعدی فرآیند بر اثـر افـزایش دمـا مـی شكند و همچنین تغلیظ اولیه به دستگاه آروماگیری هدایت می گردد .
برای استحصال مواد معطر میوه ، ابتدا به آب میوه خام حرارت داده تا گرم شود و بعد وارد یك مخـزن خلاء می شود مقدار آرومای استحصال شده حدود یك درصد آبمیوه می باشد كه می توان بعد از تولید كنسانتره آروما را با اسانس مخلوط كرد .
چ - فیلتراسیون
به منظور جدا كردن ذرات كلوئیدی به وجود آمده توسط آنزیم ازفیلتراسیون استفاده می شود آبمیوه بعد ازفیلتراسیون باید به صورت شفاف و زلال و بدون ذرات اضـافی باشـد . در ایـن طـرح اسـتفاده از دستگاه های اولترافیلتراسیون پیشنهاد می گردد .
ح - تغلیظ
تغلیظ آبمیوه و تبدیل آن به كنسانتره شامل چندین مرحلـه اسـت در مرحلـه اول آبمیـوه رقیـق وارد اواپراتور تحت خلاء اول شده و بریكس آن به 20 می رسد و سپس این آبمیوه وارد مرحله بعد اوپراتـور مرحله دوم شده و بریكس آن به 45-35 درجه می رسـد و آبمیـوه غلـیظ شـده بـه مرحلـه سـوم كـه بیشترین خلاء و كمترین دما را دارد وارد شده و بریكس نهایی به 70-65 می رسـد .
خـلاء مـورد نیـاز توسط پمپ خلاء و برج كندانس cooling tower تامین می شود حداكثر مدت زمان تغلـیظ درسـه مرحله 15-10 دقیقه می باشد .
خ - سرد كردن
توسط یك مبدل حرارتی دمای كنسانتره از حدود 60 به 10 درجه سانتیگراد كاهش می یابد .
ل - بسته بندی
كنسانتره خنك شده در كیسه های اسپتیك و بشكه های 200 كیلو گرمی كه با بخار استریل شده پـر می شود .
ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک
سیستم شستشو
• سیستم شستشو استیل
• سیستم انتقال مواد استیل
• سیستم لوله كشی مخازن شستشو
• سیستم سورتینگ
• بالابرها
• سیستم انتقال مارپیچی
• مونوپمپ استیل مارپیچ با هاپر
• تانك 15000 لیتری با همزن
• مونوپمپ استیل حلزونی با اینورتور
• سیستم پرس غشایی
• سیستم پاستوریزاسیون و خنك كننده آبمیوه
سیستم شفاف - سازی
• تانك همزن دار
• پمپ استیل 316 كوپل شده با الكتروموتور
• تانك 300 لیتری مجهز به همزن
• پمپ دوزینگ استیل
• تانك 10000 لیتری همزن دار
• سیستم UF برای شفاف سازی
• تانك همزن دار 2000 لیتری
• پمپ استیل
• فیلتر صفحه ای
سیستم تغلیظ
• تانك همزن دار 5000 لیتری
• تبخیر كننده 3 مرحله ای
• تانك ذخیره همزن دار 300 لیتری
• دیگ های بخار 20 تنی
سیستم بسته بندی
• خط پر كن اسپتیك
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
- در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک و آب زرشک ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98