طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک سال 1400 + pdf + word

Barberry concentrate2

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک و آب زرشک سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک و آب زرشک را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

کنسانتره زرشک علاوه بر مصرف خوراکی چون صنعت آبمیوه ، پاستیل های میوه ای ، لواشک ، مربا ، شربت و ... که ارزش اقتصادی چندانی ندارند ، در صنعت دارو سازی و آرایشی بهداشتی با ارزش افزوده بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک


کنسانتره زرشک علاوه بر مصرف خوراکی که ارزش اقتصادی چندانی ندارد می توان از آن در صنعت دارو سازی و آرایشی بهداشتی با ارزش افزوده بسیار زیاد استفاده نمود .

با توجه به اینکه فصل برداشت زرشک بسیار کوتاه و در ماه آبان می باشد ، بازار ، کشش لازم جهت جذب این محصول مفید و گران قیمت را نداشته و قسمت عمده آن در منطقه جهت نگهداری دراز مدت خشک می شود . با توجه به کاربرد آرایشی- بهداشتی و دارویی که کنسانتره زرشک دارد و دارای قیمت مناسبی نمی باشد ، می توان در بازه زمانی برداشت بلافاصله زرشک را فراوری وتبدیل به کنسانتره نمود .

• ترکیبات شیمیایی

مواد شیمیایی موجود در زرشک شامل مواد معدنی ، ترکیبات آلی اعم از کربوهیدرات ها و اسیدهای آلی و مقدار بسیار کمی پروتئین ، لیپید ، ویتامین ها ، رنگها و آنزیمها می باشد که البته بر حسب شرایط آبیاری ، نوع خاک ، میزان رسیدگی و شرایط برداشت تغییر می نماید و حدود 80% وزن زرشک را آب تشکیل میدهد که مواد قندی و اسیدها از مواد محلول در آب می باشند .

• قندها

عمده مواد قندی موجود در زرشک ساکارز ، گلوکز و فروکتوز می باشند .

• ویتامین C

متوسط میزان ویتامین معادل 126 میلی گرم به ازاء 100 گرم یعنی در برابر میزان ویتامین C در مرکبات می باشد .

• آنتوسیانین

با توجه به وجود رنگدانه آنتوسیانین و تاثیر برخی از عوامل ( حرارت ، نور ، اکسیژن و PH و .... ) که بر روی این رنگدانه اثر مخرب دارد ، بررسی ساختمان شیمیایی آن و بوجود آوردن شرایط مناسب ، می تواند تا حدودی از تخریب ان جلوگیری نماید .

محصولات تولید شده از زرشک

محصولات قابل تولید از میوه زرشک بدین شرح می باشد :

1. مارمالاد
2. لواشک
3. مربا
4. شربت
5. کنسرو
6. پودر
7. کنسانتره


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک


• صنایع دارویی
• صنایع آرایشی بهداشتی
• آبمیوه
• پاستیل های میوه ای
• بستنی میوه ای
• شیرینی مغزی دار و ویفر خامه ای
• و .....


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک


• 2615 : آب انگور تغلیظ شده ( کنسانتره ) اصلاحیه شماره 1
• 2687 : ویژگیهای آب سیب تغلیظ شده ( کنسانتره ) ( اصلاحیه شماره 1)
• 5514 : آب گلابی تغلیظ شده - ویژگی ها و روشهای آزمون
• 5528 : آب آلبالو تغلیظ شده ( کنسانتره ) - ویژگیها ( اصلاحیه شماره 1)
• 6268 : آب گریپ فروت تغلیظ شده - ویژگیها وروشهای آزمون
• 7950: آب نارنگی تغلیظ شده ویژگی ها و روش های آزمون
• 4083 : ویژگیها و روشهای آزمون آب پرتقال تغلیظ شده ( کنسانتره )
• 4656 : آئین کار، کاربرد آنزیم های خوراکی مجاز در صنایع آب میوه و کنسانتره
• 6804: نوشیدنی ها - شربت زرشک - ویژگی ها و روشهای آزمون


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک


بیشترین زرشک تولیدی درجهان در ایران و دراستان خراسان جنوبی می باشد و تاکنون هیچ واحد فراوری زرشک در ایران به بهره برداری نرسیده است . در دنیا زرشک بعنوان یک گیاه زینتی کشت می شود ونه بعنوان یک محصول عمده بنابراین در هیچ کشوری واحد فراوری زرشک موجود نیست .

کشورهایی که در زمینه آرایشی - بهداشتی و دارویی از کنسانتر زرشک استفاده می کنند عبارتند ازفرانسه ، آلمان و ایتالیا که از بزرگترین تولید کنندگان مواد آرایشی - بهداشتی و دارویی می باشند .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک


• شرایط واردات

با بررسی برروی اطلاعات موجود در کتاب مقررات واردات و صادرات گمرک جمهوری اسلامی ایران تاکنون بدلیل نبود واردات چنین محصولی هیچ گونه حقوق ورودی محصول تعیین نشده است .

• شرایط صادرات

لازم به ذکر است که در بخش کشاورزی بیشترین ضایعات مربوط به سبزیجات و میـوه جـات بـا رقـم بیش از 30 درصد میباشد . احداث این واحد از لحاظ اقتصادی فواید زیر را در بر دارد :

ایجاد ارزش افزوده در مواد خام ، کاهش ضایعات و یـا اسـتفاده از پسـماندها در جهـت فـرآورده هـای جانبی و تبدیل آنها به محصولات قابل استفاده ، تامین بخش عمده ای از نیازهای غذایی افراد و جامعه به صورت مداوم و پیوسته و افزایش دوره نگهداری مواد غذایی از طریق فرآوری و مـوازین بهداشـتی از مهمترین ویژگی ها و فواید این واحد است و علاوه بر این موارد ، جلوگیری از خـروج ارز بـرای واردات مواد غذایی ، ایجاد اشتغال در منطقه و ایجاد فرصت های شغلی در سایر بخش هـای اقتصـادی ماننـد کشاورزی و خدمات حمل و نقل ازعمده ترین خصوصیات این واحد است .

لذا با توجه به توانائیها و پتانسیل های موجود و میزان تولیدات محصولات باغی در کشور ، لـزوم ایجـاد صنایع تبدیلی این بخش از محصولات کشاورزی ، نمایان می شود و با نگاهی بـه صـادرات محصـولات طرح ضرورت احداث این گونه واحدها بیش از پیش آشکار می شود .

طی بررسی های انجام شده در بالا و مشخص شـدن جایگـاه فـرآوری محصـولات بـاغی ، ایـن مطلـب می تواند مورد توجه مسئولین و برنامه ریزان قرار گیرد تا با توجه به پتانسیل های تولید توجه بیشتری به کشاورزی ، توسعه صنایع تبدیلی و صادرات محصولات باغی داشته باشند .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک


با توجه به سطح زیر کشت زرشک که 13 هزار و 895 هکتار و تولید سالانه آن 13 هزارو 251 تن می باشد . این محصول با متوسط عملکرد یک هزار و 157 کیلوگرم در هکتار ، رتبه اول تولید کشور را نصیب استان خراسان جنوبی کرده است لذا با توجه به حجم وسیعی از تولیدات باغی ایجاد واحد فراوری که محصولات پرکاربرد ومتنوع و ماندگار تولید میکنند ازاولویت های سرمایه گذاری محسوب می شوندکه اطلاعات بدست آمده در همین راستا موید این مطلب است .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک

1. شستشو
2. سیلوی ذخیره
3. خوشه گیری و چوب گیری
4. پرس وآبگیری
5. شفاف سازی
6. اسانس گیری وتغلیظ اولیه
7. شفاف سازی
8. فیلتراسیون
9. تغلیظ نهایی
10. پاستوریزاسیون
11. بسته بندی اسپتیک در بشکه

الف - ذخیره سازی

فضا و ظرفیت خط تولید می بایست به نحوی طراحی شده باشد که به راحتی بتوان درحدود 24 تا 48 ساعت ظرفیت تولید را درسیلوهای نگهداری مواد اولیه ذخیره سازی نمود و این امر باید طوری انجام پذیرد که تداوم خط تولید اطمینان بخش باشد . سیلوها بایـد طـوری طراحـی شـود کـه امکـان تهویـه داشته باشد که این امر باعث جلوگیری از کپک زدگی و فساد شود .

ب - شستشو و جداسازی میوه

زرشک در صورت لزوم در سیلو ذخیره و وارد نوار بازرسی می شود در ایـن مرحلـه دانـه هـای زرشـک معیوب بوسیله کارگر جدا و سایر میوه ها وارد حوضچه و نوار بالابر انتقال دهنده مـی شـوند و پـس ازشستشو اولیه وارد خوشه گیر می شود .

ج - خوشه گیری

در این مرحله کار جداسازی دانه از خوشه صورت می گیرد و همچنین بـا عبـور میـوه هـا از میـان دو غلطک توپی آنها را له می کنند سپس میوه های له شده توسط یک پمپ وارد مش هیتر می گردد .

د - گرم کردن

در این مرحله میوه له شده تا 84-60 درجه سیلسیوس حرارت می بیند . در ایـن مرحلـه عمـل آنـزیم کشی در میوه ها انجام می گیرد تا از تغییر رنگ انها به هنگام ابگیری جلوگیری شود . این عمـل بـرای کنسانتره زرشک بسیار مهم بوده و موجب تثبیت رنگ آن می شود .

و- پرس و آبگیری

در آبگیری از میوه از روش پرس استفاده می شود . برای افزایش راندمان در این مرحله باید قبل از وارد کردن مواد به فیلترپرس از آنزیم مش استفاده شود تا این آنزیم ها دیواره ساختمانی سلول ها را سست کنند .

تفاله حاصل به داخل سیلوهای مخصوص ریخته می شود و توسط نوار تفالـه بـه بیـرون هـدایت می گردد . آبمیوه توسط یک مونو پمپ سانتریفوژ ازهمزن جلوی پرس به تانکهای ذخیره قبل از پاستوریزاسـیون انتقال می یابد

ه - فیلتراسیون مقدماتی

این عمل توسط فیلترهای لرزشی انجام مـی شـود کـه ذرات بـزرگ در حـد مـا کرو را جداسـازی مـی کند . محصول خروجی از این مرحله شفافیت بیشتری نسبت به قبل خواهد داشت و از طرفی گرفتگـی در مراحل بعدی فیلتراسیون را کاهش می دهد .

ی - شفاف سازی

در اولین مرحله آنزیم ها به آب میوه و پـس از سـپری شـدن مـدت زمـان لازم ، ژلاتـین ، بنتو نیـت و سیلیکاژل افزوده می شود . طی این مرحله ، مواد گوشـتی و همچنـین مولکولهـای حاصـل از شکسـتن پکنین که جذب ژلاتین شده اند ، ته نشین شده و در قسمت پایین مخزن جمع می شوند .

برای حذف تانن از ژلاتین استفاده می شود اگر میزان ژلاتین بیش از حد مجاز باشد کدورت ثانویه ایجاد می کند . برای جلوگیری از این عمل همراه ژلاتین از بلنکاست استفاده می شود برای بهترین نتیجه بهتـر اسـت ابتدا بلنکاست و سپس ژلاتین اضافه شود .

آبمیوه بعلت دارا بودن مواد گوشتی پکنین و نشاسته ، کدر است بمنظور شفاف سازی محصـول ، مـواد فوق باید از آبمیوه جدا شوند .

ت - آروماگیری ( جمع آوری اسانس میوه ) و تغلیظ اولیه

آبمیوه بعلت دارا بودن مواد گوشتی پکنین و نشاسته ، کدر است بمنظور شفاف سازی محصـول ، مـواد فوق باید از آبمیوه جدا شوند . آبمیوه خام خروجی به منظور جداسازی اسانس که طی مراحل بعدی فرآیند بر اثـر افـزایش دمـا مـی شکند و همچنین تغلیظ اولیه به دستگاه آروماگیری هدایت می گردد .

برای استحصال مواد معطر میوه ، ابتدا به آب میوه خام حرارت داده تا گرم شود و بعد وارد یک مخـزن خلاء می شود مقدار آرومای استحصال شده حدود یک درصد آبمیوه می باشد که می توان بعد از تولید کنسانتره آروما را با اسانس مخلوط کرد .

چ - فیلتراسیون

به منظور جدا کردن ذرات کلوئیدی به وجود آمده توسط آنزیم ازفیلتراسیون استفاده می شود آبمیوه بعد ازفیلتراسیون باید به صورت شفاف و زلال و بدون ذرات اضـافی باشـد . در ایـن طـرح اسـتفاده از دستگاه های اولترافیلتراسیون پیشنهاد می گردد .

ح - تغلیظ

تغلیظ آبمیوه و تبدیل آن به کنسانتره شامل چندین مرحلـه اسـت در مرحلـه اول آبمیـوه رقیـق وارد اواپراتور تحت خلاء اول شده و بریکس آن به 20 می رسد و سپس این آبمیوه وارد مرحله بعد اوپراتـور مرحله دوم شده و بریکس آن به 45-35 درجه می رسـد و آبمیـوه غلـیظ شـده بـه مرحلـه سـوم کـه بیشترین خلاء و کمترین دما را دارد وارد شده و بریکس نهایی به 70-65 می رسـد .

خـلاء مـورد نیـاز توسط پمپ خلاء و برج کندانس cooling tower تامین می شود حداکثر مدت زمان تغلـیظ درسـه مرحله 15-10 دقیقه می باشد .

خ - سرد کردن

توسط یک مبدل حرارتی دمای کنسانتره از حدود 60 به 10 درجه سانتیگراد کاهش می یابد .

ل - بسته بندی

کنسانتره خنک شده در کیسه های اسپتیک و بشکه های 200 کیلو گرمی که با بخار استریل شده پـر می شود .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک

سیستم شستشو
• سیستم شستشو استیل
• سیستم انتقال مواد استیل
• سیستم لوله کشی مخازن شستشو
• سیستم سورتینگ
• بالابرها
• سیستم انتقال مارپیچی
• مونوپمپ استیل مارپیچ با هاپر
• تانک 15000 لیتری با همزن
• مونوپمپ استیل حلزونی با اینورتور
• سیستم پرس غشایی
• سیستم پاستوریزاسیون و خنک کننده آبمیوه
سیستم شفاف - سازی
• تانک همزن دار
• پمپ استیل 316 کوپل شده با الکتروموتور
• تانک 300 لیتری مجهز به همزن
• پمپ دوزینگ استیل
• تانک 10000 لیتری همزن دار
• سیستم UF برای شفاف سازی
• تانک همزن دار 2000 لیتری
• پمپ استیل
• فیلتر صفحه ای
سیستم تغلیظ
• تانک همزن دار 5000 لیتری
• تبخیر کننده 3 مرحله ای
• تانک ذخیره همزن دار 300 لیتری
• دیگ های بخار 20 تنی
سیستم بسته بندی
• خط پر کن اسپتیک

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید کنسانتره زرشک | آب زرشک

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.