طرح توجیهی تولید آنزیم پکتین استراز سال 1400 (word و pdf)

pectin enzyme

جهت سفارش طرح توجیهی تولید آنزیم پکتین استراز سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید تا مشاوره های لازم به شما داده شود . ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید آنزیم پکتین استراز را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از لینک انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

آنزیم پکتین استراز برای تجزیه پکتین به کار می رود . البته عمده کاربرد این آنزیم ، شفاف سازی آب میوه در صنعت آب میوه سازی و سایر موارد مصرفی غذایی می باشد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید آنزیم پکتین استراز


آنزیم های مورد استفاده در صنایع آبمیوه

1. آنزیم های پکتولیتیک :

رایج ترین آنزیم های مورد استفاده در صنایع آبمیوه می باشد ، که به صورت آنزیم های پکتین استراز ، پلی گالاکتوروناز و پکتین ترانس الیمیناز مورد استفاده واقع می شوند .

2. آمیلازها :

این آنزیم ها که به مظور تجذیه نشاسته یعنی آمیلوز و آمیلوپکتین مورد استفاده قرار می گیرند ، به دو صورت آلفا آمیلاز و بتا آمیلاز بوده که نوع آلفا در صنایع آبمیوه کاربرد دارد .

3. سلولازها :

این آنزیم ها به منظور تجذیه سلولز موجود در دیواره سلولی میوه و به صورت مکمل با آنزیم های پکتولیتیک مورد استفاده قرار می گیرند .

4. همی سلولازها :

این آنزیم ها به منظور تجذیه همی سلولز موجود در دیواره سلولی میوه و به صورت مکمل با آنزیم های پکتولیتیک مورد استفاده قرار می گیرند .

5. آرابانازها :

این آنزیم ها جهت تجزیه ملکول های دکستران در آبمیوه و توام با آنزیم های پکتیناز مورد مصرف قرار می گیرند

کاربرد آنزیم ها در فرایند آبمیوه

1. استفاده از آنزیم مش : جهت افزایش آبدهی از نوعی انزیم پکتولیتیکی با نام عمومی انزیم مش استفاده می شود . این آنزیم که به منظور تسهیل و افزایش آبگیری به مش افزوده می شود سبب کاهش گرانروائی و تقلیل مدت زمان آبگیری می گردد .

2.کاربرد آنزیم جهت شفاف سازی : در این مرحله از انزیم های پکتولیتیک و آمیلاز توامأ استفاده می گردد ، که این آنزیم های با تاثیر بر بستر های خود به شفاف سازی آبمیوه کمک می نمایند . البته در تهیه آبمیوه های کدر این مرحله حذف می گردد ، و برای حصول اطمینان از اثر کامل انزیم ها در عملیات شفاف سازی باید عوامل موثر بر فعالیت آنزیم ها در نظر گرفته گرفته شود . پکتیل های درولاز با شماره بین المللی EC 3.1.1.11 بوده و از منبع استخراجی آن قارچ های آسپرژیلوس نایجر و رایزوپوس اوریزا است .

با توجه به مسائل اقتصادی ، تکنولوژیکی و سطح دانش در کشور های در حال توسعه استفاده از قارچ آسپرژیلوس نایجر که بر روی مواد سلولزی نظیر سبوس گندم و برنج کشت می شوند ، می تواند نقش مهمی را در تامین آنزیم پکتین استراز برای شفاف سازی آبمیوه در صنعت آبمیوه سازی و سایر موارد مصرفی غذایی ایفا نماید .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید آنزیم پکتین استراز


محصول مورد نظر برای تجزیه پکتین به کار می رود . در واقع آنزیم پکتین استراز برای شفاف سازی آب میوه در صنعت آب میوه سازی و سایر موارد مصرفی غذایی کاربرد دارد . به صورت محلول پر شده در بطری های 250 میلی لیتری است ، که باید در شرایط استریل و در دمای کمتر از 1 درجه سانتی گراد نگهداری گردد .

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید آنزیم پکتین استراز :

• 2200-9 : پکتیاز – روش اندازه گیری فعالیت آنزیمی
• 2200-1 : آنزیم های مورد مصرف در صنایع غذایی – ویژگیها و روشهای آزمون
• 4656 : آئین کار ، کاربرد آنزیم های خوراکی مجاز در صنایع آب میوه و کنسانتره
• 4869 : فهرست بندی آنزیم های مورد مصرف در صنایع غذایی و کاربرد آنها
• CAC/MISC4-1993 : دسته بندی غذای انسان و خوراک دام


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید آنزیم پکتین استراز


در تولید آنزیم های مورد استفاده در صنایع غذایی 339 واحد تولیدی در سراسر جهان مشغول به فعالیت می باشند که در خصوص تولید آنزیم پکتین استراز در کشور اسلواکی واحدی فعال وجود دارد . لیکن از آنجایی که فرآورده معرفی شده به روش مذکور محصول جدیدی می باشد ، آماری از تولیدات داخلی و خارجی و نیز مصرف آن در دست نیست .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید آنزیم پکتین استراز


برای تأمین گروه میوه و سبزی در سبد غذایی انسان که گروه بسیار مهمی بوده و تأمین کننده بخش عمده ای از ویتامین ها و مواد معدنی می باشند ، علاوه بر میوه و سبزی تازه می توان از آب میوه نیز استفاده نمود . در این راستا بسیاری از انواع آب میوه جات شکل مطلوب مصرفشان به صورت شفاف می باشد .

عمده ترین آب میوه های مورد استفاده در این روش ، آب سیب و آب انگور هستند . اگر چه در خصوص برخی دیگر از میوه ها نظیر آب پرتقال به جهت حفظ عطر و طعم آن باید از فعالیت این آنزیم که به صورت طبیعی در آب میوه ها نیز وجود دارد جلوگیری گردد .

این روش با کاهش استفاده از تکنولوژی های گران قیمت ، و با استفاده از مواد زائد کشاورزی نظیر سبوس گندم و برنج می تواند روش ایده آل و ساده ای برای شفاف سازی آب میوه در صنعت آب میوه و کنسانتره و نیز سایر بخش های صنایع غذایی فراهم آورد .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید آنزیم پکتین استراز

 

آنزیم ها در فراروی مواد غذایی به شکل های مختلفی استفاده می شوند و در حقیقت آنها را می توان به عنوان یک کمک اولیه جهت جلوگیری از ضایعات به هنگام بروز حوادث مورد استفاده قرار داد . قبل از بررسی تکنولوژی تولید آنزیم پکتین استراز باید نکاتی را مدنظر قرار داد . در استفاده از ضایعات کشاورزی نظیر سبوس برنج و سبوس گندم ، برای پرهیز از فساد بستر کشت ، نگهداری و انبار کردن شرایط ویژه ای دارد که باید به آن توجه نمود :

1 - مواد زائد قبل از برداشت و قبل از بسته بندی کاملا خشک باشند .
2 - دور از باد ، باران و نور شدید مستقیم خورشید نگهداری شوند.
3 - در هنگام بسته بندی با مواد خارجی مخلوط نشوند .
4 - دقت شود که در انبار ختی یک بسته آلوده و کپک زده در بین بسته های سالم وجود نداشته باشد ، زیرا که باعث توسه آلودگی در انبار می گردد .

انتخاب محل کشت

عمل کشت قارچ باید در شرایطی انجام گیرد که دما و رطوبت محیط مناسب بوده و محل انتخابی نیز باید از عوامل آلوده کننده و کوران هوا دور باشد . بنابراین انبارهای سرپوشیده ، سالن های پیش ساخته ، گلخانه های سنتی و هر مکانی که در آنها دما ، رطوبت ، تهویه و نور قابل کنترل باشد ، به عنوان محل کشت ، مناسب هستند .

ایجاد شرایط کشت و اتاق کشت قارچ

قارچ مانند یک موجود زنده نیازمند عوامل مناسب حیاتی برای رشد است . از جمله این عوامل می توان به ماده غذایی مناسب ، دما ، رطوبت ،PH ، نور و هوای کافی برای تنفس و رشد اشاره نمود .

بستر کشت یا ماده غذایی قارچ علاوه برداشتن منابع قابل توجهی از سلولز و لیگنین باید سالم وعاری از آلودگی با رطوبت مناسب بیش از 70 % وPH برابر با 8/6 باشد . نم مناسب و مطلوب برای رشد قارچ 80 تا90% است . که البته در رطوبت اشباع نیز رشد خوبی را نشان می دهد اما در اثر ایجاد شبنم در نقاط مختلف بستر باعث بروز آلودگی در آن نقطه شده ، و در صورتی که رطوبت زیر حد مطلوب باشد ، آب خود ر ا از دست داده و خشک می گردد .

تهویه و نور نیز از آنجاییکه هدف تولید میوه و قارچ نبوده و تنها رشد میسلیوم ها مد نظر است ، نقش چندانی در تولید این محصول ندارد . نبود خلل و فرج زیاد در کف سقف و دیوار های سالن و محیط کشت وجود توری در پنجره ها ، نبودن درب اتاق در جهت جریان مستقیم هوا ، رعایت کلیه نکات بهداشتی از لزومات اساسی تولید فرآورده مذکور می باشد .

تامین میکروارگانیزم لازم

از آنجایی که تهیه میکروب آسپرژیلوس نایجر کار تخصصی و پیچیده ای است . بنابراین فقط در آزمایشگاه های اختصاصی انجام میگیرد . لذا توصیه می گردد که برای تامین میکروب مناسب و بدون آلودگی به مراکز مناسب تولید کننده مراجعه شود . این مواد به صورت تبوب های استریل قابل تهیه می باشند . که در داخل هر یک 5 گرم میکروارگانیزم همراه با محیط کشت PDA موجود است .

تولید

پس از اطلاع از پیش شرط های تولید این محصول می توان به شرح کامل تولید آنزیم پکتین استراز برای شفاف سازی آب میوه در صنعت آب میوه سازی و سایر موارد مصرفی غذایی پرداخت ، که به شرح زیر می باشد :

1 - پس از تهیه ماده اولیه سلولزی که می تواند انواع مواد زائد اجباری ( نظیر سبوس گندم و سبوس برنج ) باشد ، آن را با قرار دادن در روی نوار نقاله مشبک و استفاده از اسپری های آب مورد شستشو قرار می دهیم .

2 - رطوبت را بین 85 تا 87 درصد تنظیم می نماییم .

3 - ماده اولیه را با قرار دادن آن در اتوکالا و با دمای121 درجه سانتی گراد به مدت 60 دقیقه استریل می کنیم .

4 - مواد بستر را از آب خارج کرده و آب گیری اولیه را انجام می دهیم و آن را با هوادهی تا دمای25 درجه سانتی گراد خنک می کنیم .

5 - سبوس برنج و گندم را به میزان مساوی و مجموعاً یک کیلو گرم در سینی های مخصوص کشت با ابعاد 50 سانتی متر در 50 سانتی متر به عمق 10 سانتی متر که قبلاً با آب جوش تمیز شده اند ، قرار می دهیم .

6 - بستر کشت آماده شده را با سوش مخصوص تولید آنزیم ( آسپرژیلوس نایجر ) تلقیح می کنیم . میکروب مورد نظر در تیوب های 5 گرمی همراه با محیط کشت PDA موجود می باشند .

7 - سپس از این بستر کشت تلقیح شده قبل از رشد کامل میسلیوم برای تلقیح 5 بستر دیگر استفاده می کنیم .

8 - سینی ها را در انکوباتور با تنظیم دما و رطوبت تا رشد کامل میسلیوم نگهداری می کنیم . در این انکوباتور دمای هوا باید بین 35 درجه سانتی گراد ، و رطوبت هوا 70% باشد .

9- نگهداری و انکوباسیون سینی های کشت را تا رشد کامل میسلیوم ادامه می دهیم . اما قبل از باردهی قارچ ، رشد را متوقف می نماییم .

10 - بستر همراه با بیومس را با آب استریل شستشو کرده و آب خروجی که حاوی آنزیم می باشد را جمع آوری می نماییم . به ازای هر کیلو گرم بستر، یک لیتر آب استریل مورد نیاز است .

11 - آنزیم جمع آوری شده را در دمای کمتر از 60 درجه سانتی گراد و تحت خلا تا میزان یک چهارم حجم اولیه تغلیظ می کنیم .

12 - آنزیم تغلیظ شده را در بطری های 250 سی سی بسته بندی و دربندی می نماییم .

13- بطری ها را در شرایط استریل و در دمای کمتر از 1 درجه سانتیگراد نگهداری می نماییم . حالا محصول آماده عرضه به بازار است .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید آنزیم پکتین استراز

• ماشین هوادهی
• ماشین اتوکلاو
• ماشین اواپراتور تحت خلا
• سینی کشت
• ماشین توزین
• ماشین انکوباتور
• ماشین اسپری آب
• ماشین بسته بندی و دربندی
• یونیت شستشوی تجهیزات

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید آنزیم پکتین استراز

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید آنزیم پکتین استراز ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.