طرح توجیهی صنایع تبدیلی زرشک | رب زرشک سال 1400 + pdf + word

Barberry paste2

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید صنایع تبدیلی زرشک ( رب زرشک ) سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی فرآوری زرشک و تولید رب زرشک را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

رب زرشک در انواع غذاهای ایران به صورت چاشنی بکار برده می شود و از آنجایی که زرشک خود میوه ای است سرشار از ویتامین و به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیر هضم می باشد و دارای خواص دارویی بسیاری چون تقویت کننده قلب و کبد ، درمان بواسیر خونی و ... استفاده از آن توصیه می شود .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی فرآوری زرشک و تولید رب زرشک


زرشک میتواند بعنوان یک ماده دارویی علت عفونتهای مکرر بکار گرفته شود . دلایل متعددی برای این ادعا وجود دارد . زرشک می تواند احساس سرحال بودن ایجاد نماید .

همچنین ، میزان مقاومت به آنتی بیوتیکها رو به افزایش است . به منظور رهایی از این وضعیت بسیاری از معالجین به سایر راه های درمان بیماریها روی می آورند . دلیل دیگر این است که بدن در واکنش به انواع آنتی بیوتیکها دچار تغییرات میشود و این تغییرات همیشه خوب نیست .

فلور نرمال که در بدن همه ما وجود دارد و ما را در مبارزه با عفونت کمک می کند ، می تواند در اثر مصرف مکرر آنتی بیوتیکها از بین برود . درمانگر ممکن است بیمار را یاری کند تا این " باکتری خوب " bacteria good را از طریق رهایی مقطعی از مصرف انواع آنتی بیوتیکها ، دوباره درخود بازیابد . ب

نا به دلایل مشابه . پماد زرشک را نیز می توان برای درمان ورم مفاصل یا پسوریازیس تجویز کرد ، چون داروهایی که به طور مرتب برای درمان این حالات مصرف میشوند ممکن است تعادل بدن را مختل سازند . غالباً عوارض جانبی ناشی از معالجات درمانی قوی سبب تحریک واکنشهایی در بدن میشوند که به مثابه یک بیماری کاملاً جدید می تواند جلوه کند .

صرفنظر از هرگونه دلیل ، وقتی درمانگر بداند که قطع مصرف دارو هیچگونه خطری برای سلامتی شما ندارد ، می تواند در عوض ، مصرف زرشک را تجویز کند . زرشک همچنین می تواند به عنوان یک روش پیشگیرانه توصیه شود . هرگز نباید بیش از پنج تا هفت روز زرشک مصرف کرد . اگر معده حساس است ، مصرف این ماده به مدت سه تا پنج روز احتمالاً کافی است . زرشک همچنین درزمینه های مختلف قابل استفاده میباشد :

1- آب زرشک بعنوان آب میوه
2- مربای زرشک
3- کنسانتره زرشک
4- رب زرشک
5- بسته بندی به روش معمولی

انواع عفونتهایی که زرشک می تواند در درمان آنها مؤثر واقع شود عبارت است از : عفونت گلو، مجاری ادراری ، مجاری معده ای - روده ای ، ریه ها ، عفونتهای مخمری و اسهال . سبوس ریشه و ساقه این گیاه خاصیت درمانی دارد . ریشه وساقه این گیاه زردرنگ است و اروپاییها و آمریکای شمالی برای رنگ آمیزی لباس از آن استفاده می کردند .

اما ترکیبات موجود در سبوس این گیاه زرشک را به عنوان یک گیاه درمانی مطرح کرده است . سبوس و پوسته این گیاه درمانی مطرح کرده است . سبوس و پوسته این گیاه حاوی الکالوئید هست ، که به عقیده برخی از افراد آنتی بیوتیک است و به عقیده متخصصان طب گیاهی سبب تحریک خاصیت ضد عفونی غشای مخاطی بدن میشود .

اگر قطره ای زرشک را روی زبان خود قرار گیرد ، دهان آبکی خواهد شد . این بدان معنا نیست که زرشک طعم خوبی دارد ، بلکه این گیاه تقریباً تلخ است بلکه به گفته کارشناسان طب گیاهی ، وقتی دهان آبکی میشود سبب رفع عفونت میگردد . این گیاه در اثر تحریک بخشهایی از سیستم ایمنی بدن این اثر را بر جای می گذارد .

رب زرشک

رب زرشک از زرشک تازه ، تمیز ، کاملا رسیده و عاری از آلودگی که پس از فشردن ، صاف کردن و غلیظ کردن بصورت محصولی نیمه سیال تا حداقل 65درصد ماده خشک در آب با روش حرارتی تحت خلاء بدست می آید . این محصول در انواع غذاهای ایران به صورت چاشنی بکار برده می شود . زرشک میوه ای است سرشار از ویتامین و به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیر هضم می باشد .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی فرآوری زرشک و تولید رب زرشک


کلیات گیاه شناسی

زرشک درختچه ای است دارای ساقه ای خاردار که ارتفاع آن تا 4 متر نیز میرسد . چوب این درخت قهو ه ای ، قرمز و یا زرد رنگ می باشد . برگهای آن بیضی شکل با دندانه های اره ای و گلهای آن خوشه ای و زردرنگ است .

شاخه های زرشک تیغ زیادی درد . میوه زرشک قرمز رنگ ، گوشتی بیضوی شکل و دارای طعمی ترش است . قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه ، پوست رشه و ساقه ، برگ گل و میوه آن است .

ترکیبات شیمیایی

در تمام قسمت های این گیاه آلکالوئیدهای بربرین Berberine ، اکسیاکانتین Oxyaconthine ، بربامین Berbamine وجود دارد . مقدر آلکالوئید در پوست ریشه زرشک بیشتر از قسمت های دیگر این گیاه است . میوه زرشک دارای حدود 4% مواد قندی ، 65 اسید مالیک و اسید تارتاریک و مقدایر صمغ می باشد .

زرشک گونه های مختلف درد که مهم تر از همه آنها دو نوع است که یکی بنام زرشک بی هسته و دیگری زرشک با هسته ( دارای دو هسته ) میباشد .

خواص داروئی

خواص طبی زرشک

1. زرشک از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است میوه زرشک خواص زیر را درد :
2. قابض است
3. تقویت کننده قلب و کبد است
4. بواسیر خونی را درمان می کند
5. خونریزی را برطرف می کند
6. برای برطرف کردن بیماریهای کبدی مفید است
7. صفرا بر است
8. دم کرده زرشک را برای برطرف کردن ناراحتی های دهان غرغره کنید .

خواص ریشه و پوست ساقه

1. صفرا بر و مسهل است
2. کبد را پاك و تقویت می کند
3. اعمال دستگاه گوارش را منظم می کند
4. سوء هاضمه را از بین می برد
5. بی اشتهایی را برطرف می کند
6. برای رفع یبوست مفید است
7. در درمان یرقان و زردی موثر است
8. نقرس و رماتیسم را برطرف می کند
9. خانم هائیکه بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند باید برای برطرف کردن آن از ریشه و ساقه زرشک استفاده کنند.
10. آنهائیکه مبتلا به ورم طحال هستند می توانند برای معالجه از این گیاه کمک بگیرند .
11. واریس را درمان می کند .
12. برای معالجه بواسیر نافع است .
13. برای برطرف کردن سوزش ادرار مفید است .
14. فشار خون را پائین می آورد
15. برای شست وشوی چشم می توانید از جوشانده ریشه و ساقه و زرشک استفاده کنید .

خواص برگ زرشک

. آب آوردگی بدن را برطرف می کند
2. اسهال های مزمن را درمان می کند .
3. برگ زرشک دری مقدر زیادی ویتامین C می باشد بنابراین در درمان بیماری اسکوربوت اثر مفید درد .
4. جویدن برگ زرشک باعث محک شدن لثه و دندان می شود .

علاوه بر مزایای فوق از گیاه زرشک میتوان مربا ، رب، شربت ، کنسانتره نیز تولید نمود . علاوه بر آن میتوان با روشهای شیمیایی اسانس آن را برای مصارف دارویی و در داروسازی تهیه نمود.


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی فرآوری زرشک و تولید رب زرشک


بسته به نوع تولید مربا و یا کنسانتره استاندارد ملی متفاوت میباشد .

• ویژگی های مربا و شربت میوه و رب استاندارد های ملی 214 و1812و 1813 .
• آب مصرفی در تهیه مربا و مارمالاد و ژله مربا باید مطابق استاندارد ویژگیهای آب آشامیدنی شماره 1053 باشد .
• ویژگی های بهداشتی شربت میوه بایستی طبق استاندارد ملی ایران شماره 3414 سال 1373" ویژگیهای میکروبیولوژی وتعیین شرایط بهداشتی فرآورده های میوه ای که منحصراً با استفاده ازروش های فیزیکی نگهداری می شوند " باشد .

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی صنایع تبدیلی زرشک | رب زرشک :

ایران تنها کشور تولید کننده زرشک اهلی می باشد و حدود 90% محصول نیز در داخل ایران مصرف میگردد . الباقی آن بصورت صادرات چمدانی در امارات متحده عربی و نیز ایالات متحده آمریکا مصرف میگردد .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی فرآوری زرشک و تولید رب زرشک


• شرایط واردات محصول

بطور کلی زرشک یک محصول وفراورده کشاورزی 100% ایرانی می باشد و بیش از 97% زرشک دنیا در ایران تولید میگردد . الباقی زرشک بصورت وحشی دربقیه کشورهای دنیا و نیز تا حدودی افغانستان و هندوستان بعمل می آید . در نتیجه بحث واردات جهت زرشک بلا موضوع می باشد .

• شرایط صادرات محصول

سطح زیر کشت محصول بسیار پایین بوده و حدود 24000 تن محصول فراوری شده می باشد لذا این مقدار محصول با توجه به مصرف فعلی درداخل کشور توجیه صادارتی وبازاریابی خارجی برای همه کشورهای دنیا ندارد . به عبارت دیگر بدلیل مشخصات فیزیکی محصول و با توجه به حجم آن امکان صادرات صرفا در مناطقی که پتانسیل جمعیتی ایرانیان زیاد می باشد میسر می باشد .

باتوجه به این مورد صرفا امارات متحده عربی میتواند یک بازار بالقوه جهت صادرات در نظر گرفت . البته اگر به جنبه دارویی این محصول اشاره شود ، میتوان به درخواست کشورهای صاحب نام در زمینه تولید داروها نیز اشاره نمود اما در حال حاضر کشورهایی نظیر هنوستان و چین و نیز آلمان و سایر کشورها توجهی به خواص دارویی زرشک جهت احداث یک واحد صنعتی فراوری نداشته اند .

همچنین درایران جهت صادرات محصول فعالیت زیر بنایی صورت نگرفته است . از جمله تهیه شناسنامه بین المللی جهت محصول . جالب است که این محصول فاقد کد تعرفه گمرك می باشد . این در حالی می باشد که زرشک همچون زعفران مولد اشتغال و درامد بخشی از جمعیت ایران محسوب میگردد .

از سویی امکانات زیر بنایی جهت فراوری این محصول تا کنون انجام نگرفته است . نبود سردخانه مناسب جهت نگهداری ، نبود سیستمهای خشک کنی استاندارد متناسب با نیاز منطقه ، عملیات سنتی و در نتیجه بالا بودن ضایعات در حین برداشت ، نبود سیستمهای مکانیزه بسته بندی در منطقه به حد کافی و سایر موارد باعث گردیده است که توجه چندانی به این محصول نگردد .

از آنجایی که در کل استان خراسان جنوبی تنها 29 جایگاه بهداشتی زرشک خشک کنی وجود دارد، بسیاری از زرشک کاران به صورت سنتی روی پشت بامها یا خرمن هایی که برای خشک کردن محصول زرشک ایجاد شده ، به خشک کردن این محصول اقدام می کنند که البته یک بارندگی هر چند کم می تواند محصول را از بین ببرد و یا آن را دچار آلودگی قارچی کند .

به طور میانگین هر زرشک کار که نیم تا یک هکتار زرشک کشت می کند ، به 100 مترمربع سالن بهداشتی زرشک خشک کنی نیاز دارد که هر سالن 5 میلیون تومان هزینه در بردارد .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی فرآوری زرشک و تولید رب زرشک


نگاهی به تاریخ کشاورزی ایران تلاش وسیع مردم این سرزمین را در حفاظت از منابع آب ، اهلی کردن گیاهان وحشی و کشت گونه های بومی در زمینهای کم بازده نشان می دهد ؛ به طوری که در طول دوره های گذشته ، ساکنان مناطق خراسان جنوبی با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر منطقه و خشکسالی های متناوب ، کشت گیاهان مقاوم و سازگار از جمله زرشک بی دانه را در الگوی کشت قرار داده اند .

زرشک بی دانه قابلیت رشد و تولید درزمینهای کم بهره با آب شور را داراست و در بسیاری از زمینهای کشاورزی در مناطق روستایی شهرستانهای قاین و بیرجند در خراسان جنوبی کشت می شود . سطح زیرکشت زرشک بی دانه در خراسان جنوبی 7 هزار و 873 هکتار و میزان تولید آن 8 هزار و 410 تن و متوسط عملکرد در هکتار هزار و 313 کیلوگرم در هکتار است .

با توجه به اینکه این محصول صرفا در خراسان جنوبی کشت میشود وعمده کشاورزان در مناطق زهان و قاین به این کشت مشغولند لذاجهت اشتغال زایی و ایجاد ارزش افزوده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد . اما در سطح دنیا این محصول چندان شناخته شده نبوده و مصرف کنندگان جهانی معمولاً ایرانیان مهاجر به ایالات متحده آمریکا و اروپا می باشند .


فرایند اجرای این طرح توجیهی صنایع تبدیلی زرشک | رب زرشک

1. بازرسی و تحویل
2. حوضچه شستشو
3. پوست گیری با بخار ، تکه کردن ، دل گیری
4. حوضچه شستشو
5. سورتینگ
6. اواپراتور
7. قوطی
8. کد زنی و دربندی
9. پاستوریزاسیون ( پخت در حرارت جوش – سرد کردن – خشک کردن )
10. اتیک زنی
11. شیرینگ

برای تولید رب زرشک بعد از آماده سازی میوه و سورت و شستشو در مرحله پوست گیری دو نوع تکنولوژی موجود می باشد و مراحل پخت و بسته بندی و پاستوریزاسیون . پراکنش بسیار کم این میوه در سطح جهان باعث شده است تا تحقیقات کمی بر روی آن انجام گردد .

تحقیقات حاضر مکانیزم های مختلفی را برای پوست گیری زرشک و در حقیقت جدا سازی پوست از دانه ( جهت زرشک دانه دار ) پیشنهاد نموده است که از سیستم های موجود عملی تر بوده و قادر است . شبیه روشی که برای انگور هسته دار وجود دارد .

این دستگاه عبارتست از یک استوانه ای مشبک که دارای یک شافت مرکزی عمود بر محور استوانه می باشد و درطول شافت پره های ضربه زننده ای بصورت مارپیچ بر روی آن نسب شده و به منظور افزایش درصد خروج ، پره های تحت زاویه 450 نسبت به محور و شافت مرکزی نصب شده است .

ویژگی این دستگاه وجود روزنه هائی جهت تخلیه بوده و در هنگام جابجائی محصول در مسیر آن قرار می گیرد و پره روی شافت عمود به محور و در محل استقرار دریچه نصب شده است .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی صنایع تبدیلی زرشک | رب زرشک

• باسکول : جهت توزین ماده اولیه
• سکوی تخلیه
• مخزن شستشو اولیه و نوار سورتینگ
• پری هیتر ( پیش گرم کن )
• مخزن آب زرشک و عصاره میوه جات
• مرحله پری کنسانتره ( پیش تغلیظ و تغلیظ نهایی)
• مبدل حرارتی یا پاستوریزاتور
• فیلر
• استریلیزاتوریا ( اتوکلاه ریخت )
• ماشین سورتینگ طرح FMC
• ماشین خرد کن میوه جات
• ماشین پری هیتر تمام استیل
• کوره بخار 5 تنی
• ماشین پاستوریزاتور
• ماشین سیستم تغلیظ بچ
• ماشین پاستوریزاتور دوشی
• ماشین دربندی
• خط کامل کانوایرو نوار نقاله لاستیکی
• شستشو بالابر
• پاریت ( هسته گیر )
• اتیک زن

:: دانلود طرح توجیهی تیپ صنایع تبدیلی زرشک و تولید رب زرشک

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی صنایع تبدیلی زرشک | رب زرشک ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.