جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
طرح توجیهی تولید شیر سویا سال 1400 + pdf + word - 5.0 out of 5 based on 1 vote
امتیاز کاربر:  / 1
ضعیفعالی 

Soy milk2

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید شیر سویا سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید شیر سویا را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

شیر سویا مایعی سفید رنگ مانند شیر معمولی گاو می باشد ، كه از دانه سویا بدست می آید . موارد استفاده شیر سویا نسبتاً مشابه كاربردهای شیر گاو می باشد ، مانند مصرف در تولید پنیر ، ماست ، بستنی و ...


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیر سویا


شیرسویا مایعی سفید رنگ مانند شیر معمولی گاو است كه از دانه سویا بدست می آید . روش تهیه آن بدین صورت است كه ابتدا دانه سویا را له كرده و به مدت 24 ساعت تحت تاثیر آب قرار می دهند سپس آنرا صاف می كنند و بدین ترتیب نوشابه ای مانند شیر بدست می آید كه منبع غذایی خوبی است كه می توان بجای شیر گاو آنرا مصرف كرد .

شیرسویا منبع غنی پروتئین با كیفیت بالا ، ویتامین های گروه B و ایزوفلاوین هاست ( كه از ویژگی های منحصر به فرد شیر سویا می باشد ) .

این شیرلاكتوز ( قند شیر ) را ندارد ، بنابراین برای كسانی كه دچار مشكل عدم تحمل لاكتوز هستند و همچنین برای افرادی كه نسبت به شیرگاو حساسیت دارند و نمی توانند شیر مصرف نمایند ، جایگزین خوبی محسوب می گردد .

شیر سویا در مقایسه با شیر گاو با دارا بودن درصد رطوبت و مواد جامد مشابه ، دارای میزان پروتئین غنی تر از شیر گاو می باشد . هر فنجان شیر سویا حاوی 20 میلی گرم ایزوفلاوین می باشد كه از خواص ایزوفلاوین برای انسان می توان به كاهش كلسترول ، به تاخیر انداختن عوارض یائسگی ، جلوگیری از پوكی استخوان و كاهش احتمال ابتلا به سرطان هایی مثل سرطان سینه و پروستات اشاره نمود .

ایزوفلاوین آنتی اكسیدان ها یی هستند كه از سلول ها و DNA آنها را در برابراكسیداسیون محافظت نموده و تقویت سیستم ایمنی بدن را بر عهده دارد .

شیر سویا فاقد هورمون است و دارای پروتئین های موثر در طعم محصولات گیاهی از جمله شیر سویا می باشد. همچنین این شیر دارای فیبر برای جلوگیری از اختلالات روده ای و معده ای میباشد .

گفتنی است ، از شیر حاصل از سویا ، انواع محصولات جانبی از جمله پنیر، بستنی و سایر محصولات لبنی دیگر نیز قابل تولید است .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیر سویا


موارد استفاده شیر سویا نسبتاً مشابه كاربردها ی شیر گاو است . ذیلا برخی موارد مصرف عمده آن ارائه شده است .

• مصرف مسقیم به عنوان خوراك انسان
• مصرف در تولید پنیر
• مصرف در تولید ماست
• مصرف در تولید بستنی
• مصرف در ساخت سایر لبنیات

بطوریكه از كاربردها ی ذكر شده شیر سویا مشخص است ، تقریباً می توان گفت كه كاربردها ی شیر سویا و شیر گاو نسبتا مشابه است و لذا عواملی كه سبب مراجعه مصرف كننده به شیر سویا در مقابل شیر گاو می نماید ، موارد زیر می باشد :

• برخورداری شیر سویا از پروتئین با كیفیت بالا
• برخورداری شیر سویا از ویتامین های گروه B
• فقدان قند در این نوع شیر ( قند لاكتوز ) و در نتیجه نبود حساسیت مصرف آن برای اشخاص حساس به شیر گاو
• وجود مواد معدنی متفاوت در شیر سویا به نسبت شیر گاو و احتیاج بدن انسان به مواد فوق
• وجود فیبر در شیرسویا ( برخلاف شیر گاو )
• قابلیت تولید شیر در طعم های مختلف برای ذائقه ها ی متفاوت


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید شیر سویا


با مراجعه به اطلاعات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، نتیجه گیری شده است كه هنوز موسسه فوق بصورت شفاف و انحصاری برای شیر سویا استاندارد خاصی را تدوین نكرده است ولی با توجه بر ماهیت مطالب ، استانداردهای ز یر كه در مورد شیرگاو تدوین شده است برای شیر سویا نیز قابل استناد می باشند .

• 1260
• 1368
• 1527
• 1631
• 1678


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیر سویا


از نقطه نظر مصرف می توان گفت كه با توجه بر كاربرد غذائی محصولات مورد مطالعه ، كلیه كشورهای جهان می توانند به عنوان كشورهای مصرف كننده این محصولات محسوب گردند .

لیكن این محصول را می توان بومی كشورهای آسیائی و آمریكا معرفی كرد . لذا در این كشورها بخصوص ایالات متحده آمریكا ، چین ، كره ، ژاپن و دیگر كشورهای آسیای شرقی از بیشترین مصرف برخوردار می باشند .

از نظر تولید نیز باید گفت كه كشور آمریكا و كشورهای شرق آسیا كه به عنوان عمده مصرف كنندگان این محصول تلقی می گردند ، بعنوان عمده كشورهای تولید كننده نیز محسوب می گردند .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیر سویا


• شرایط واردات محصول

با توجه بر نبود تعرفه خاصی برای محصول مورد مطالعه ، نمی توان شرایط واردات آنرا بیان كرد . لیكن با بررسی بیشتر خانواده محصولات مورد مطالعه ، محصولی تحت عنوان " شیر لاكتومی " استخراج شده است كه با شیر سویا مشابه است .

شماره تعرفه این محصول 21061030 و حقوق ورودی آن چهار درصد بوده و به جز آن شرایط دیگری برای واردات آن وجود ندارد . لذا با توجه بر مشابه بودن شیر لاكتومی با شیرسویا ، می توان گفت كه شرایط واردات آنها نیز مشابه خواهد بود .

• شرایط صادرات محصول

هر چند كه شماره تعرفه خاصی برای این محصول وجود ندارد و لذا نمی توان بصورت دقیق در مورد شرایط صادراتی آن اظهار نظر كرد ولی با بررسی كالاهای مشابه می توان نتیجه گیری كرد كه از نقطه نظر مقررات وزارت بازرگانی ، برا ی صادرات محصولات تولیدی طرح هیچگونه شرایط و محدود یتی وجود ندارد .

لیكن از آنجایی كه این محصولات ، یك كالای غذائی محسوب می گردند ، از اینرو ورود به بازارهای جهانی مستلزم برخورداری تولید كننده از شرایطی می باشد كه در زیر به شرایط فوق اشاره شده است .

برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ قیمت

یكی از معیارهای مهم در صادرات ، برخورداری از قیمت های رقابتی جهانی می باشد كه این مورد نیز به شرایط اقتصاد كلان كشور در مقایسه با كشورهای مقصد صادرات باز می گردد .

محصول مورد مطالعه در نقاط مختلف جهان از قیمت های متفاوتی برخوردار است كه لازم است هر صادر كننده قبل از ورود به بازار از این قیمت ها بطور كامل اطلاع داشته باشند .

برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ كیفیت

كیفیت در این محصولات شامل كیفیت درانتخاب مواد اولیه ، كیفیت فرمولاسیون و فرآوری ، كیفیت بسته بندی و ارسال كالا تا مقصد صادراتی می شود .

برخورداری از توان مالی مناسب

دوره وصول مطالبات در صادرات عموما بالا است از اینرو لازم است صادر كننده از توان مالی مناسب برخوردار باشد .

آشنایی كامل با امور تجارت جهانی

فعالیت در بازار های جهانی مستلزم آگاهی كامل صادر كننده از مقررات و الزامات تجارت جهانی می باشد .

رعایت كامل استاندارد های جهانی

این استانداردها شامل مرغوبیت مواد اولیه ، رعایت بهداشت تولید و محصول ، فرمولاسیون دقیق ، كنترل كیفیت مطابق استاندارد كشور مقصد صادرات ، بسته بندی صحیح و ..... می باشد .

طبیعی بودن مواد اولیه

یكی از مباحث مهم صنعت غذا در بازارهای جهانی بخصوص كشورهای پیشرفته ، عدم استفاده از مواد ژنریك در كشاورزی می باشد كه البته این موضوع در مورد كشور ما وجود ندارد ولی در هر صورت طبیعی بودن سویای مورد استفاده تولید ، یكی از موارد مزیت دار در بازار جهانی محسوب می گردد كه محصولات كشور ما از این مزیت برخوردار هستند .

اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیر سویا :

محصول مورد مطالعه طرح حاضر ، هر چند در بسیاری از خانوارها و اقشار مختلف جامعه می تواند بعنوان ماده غذائی مورد استفاده قرار گیرد ، ولی از نگاه كلان می توان گفت كه این محصول اهمیت استراتژیك خاصی در داخل كشور و بازارهای جهانی ندارد و تنها از نگاه یك محصول مصرفی می توان آن را مورد مطالعه و بررسی قرار داد .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید شیر سویا

مراحل تولید محصول مورد بررسی

1. بوجاری سویا
2. خرد کردن دانه ها
3. خیساندن سویا به مدت 12 ساعت
4. حرارت دهی سویای خیسانده شده
5. استخراج شیرسویا
6. صاف کردن شیر
7. ایجاد طعم های مختلف
8. استرلیزه کردن شیر
9. پر کردن شیر در پاکت تتراپک

بوجاری سویا

سویا به همراه خود دارای سنگ و خاك و ساقه گیاه و غیره می باشد كه لازم است از آن جدا شود . این امر بوسیله بوجاری صورت می گیرد .

خرد كردن دانه ها

به منظور ایجاد شرایطی برای نفوذ بهتر آب به داخل سویا در مرحله خیساندن آن ، دانه های سویا شكافته یا خرد می شود .

خیساندن سویا به مدت 12 ساعت

شیر به صورت محلول در بافت دانه سویا قرار داشته و در داخل شبكه ساختمانی آن تولید و محبوس شده است . بنابراین برای استخراج آن بهترین شیوه استفاده از روش دیفوزیون است .

در این روش حلال ماده قابل استخراج به داخل بافت ماده اولیه ( در اینجا سویا ) رسانده می شود كه به واسطه آن ماده قابل استخراج در حلال فوق حل شده و به راحتی از بافت دانه سویا جدا شده و به بیرون تراوش می نماید .

با توجه بر شرح روش ارائه شده ، به منظور استخراج شیر از دانه سویا ( به روش دیفوزیون ) دانه سویا در آب خیسانده می شود به طوری كه دانه های فوق به مدت 12 ساعت در آب نگهداشته می شوند تا آب به طور كامل در بافت سویا نفوذ كرده و نتیجه سبب حل شدن شیر داخل بافتها در آب نفوذی شده و در نهایت آب به همراه شیر به خارج از بافت سویا تراوش می نماید .

حرارت دهی سویای خیسانده شده

به منظور افزایش ضریب نفوذ آب در بافت دانه های سویا و همچنین به منظور كاهش طعم و مزه سویا ( این طعم شب یه لوبیای خام است كه به شیر استخراجی نیز منتقل شده و آنچنان مورد علاقه برخی مصرف كنندگان شیر نمی باشد ) پس از خیس خوردن دانه ، مخلوط به مدت ده دقیقه حرارت داده می شود .

استخراج شیر سویا

شیرسویا كه در آب حل و به خارج بافت سویا تراوش كرده است به همراه سویا در ظرف خیساندن سویا جمع می شود . از اینرو در انتهای فرایند خیساندن ، شیر به وسیله فیلتر از دانه های سویا جدا شده و به مخزن واسطه نگهداری آن منتقل می گردد . شیر در این حالت كاملاً از دانه سویا ، پوست و غیره صاف شده است .

ایجاد طعم های مختلف و كلسیم

شیرسویا تا حدودی مزه سویا را بخود دارد كه این مزه مطلوب برخی افراد نمی باشد لذا به منظور بهبود طعم آن ، طعم دهنده های مختلفی مانند كاكائو ، وانیل و شكر با آن افزوده می شود . همچنین شیرسویا از نظر كلسیم فقیر می باشد و از آنجائیكه مصرف كنندگان شیر انتظار در یافت كلسیم از آنرا دارند ، لذا مواد كلسیم نیز به همراه طعم دهنده ها به شیر اضافه می شود .

استرلیزه كردن شیر

شیرسویا یك ماده غذایی سرشار از پروتئین می باشد ، از اینرو همانند سایر مواد غذایی دیگر، در طول نگهداری آن مورد هجوم میكروارگانیسم های عامل فساد قرار گرفته و غیرقابل مصرف می گردد . از اینرو قبل از بسته بندی لازم است شیر تولیدی تحت فرایند حرارتی تعریف شده استریل گردد .

شیوه بسته بندی شیر در پاكت تتراپك خواهد بود از اینرو روش مناسب استریل آن استفاده از فرایند استپك است . در این روش ماده غذایی در محیط كاملاً استریل استریلیزه شده و سپس در همان محیط نیز بسته بندی می گردد .

پر كردن شیر در پاكت تتراپك

شیرسویا در پاكت های تتراپك ( همانند شیر گاو ) بسته بندی خواهد شد كه برای این پس از استریلیزاسیون ، شیر توسط ماشین مخصوص در این پاكت ها پر می شود . شیوه كار این ماشین بدین صورت است كه فویل تتراپك با عبور ازماشین به صورت پاكت در آورده شده و همزمان شیردر داخل آن پر شده و دوخت درب پاكت انجام می گیرد .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید شیر سویا

• ماشین بوجاری سویا
• تانك مخصوص خیساندن سویا
• تانك اختلاط و همزدن مخلوط آب و سویا به همراه حرارت دهی مخلوط
• ماشین پرس استخراج شیر
• تانك های واسطه
• فیلتر های صاف كردن شیر
• تانك طعم زن ی شیر
• تجهیزات كامل استریل شیر بصورت اسپتیك
• اواپراتورهای تنظیم میزان آب محتوی شیر
• ماشین پر كن شیر در پاكت تتراپك
• ماشین خشك كن تفاله سویا
• تجهیزات جمع آوری و بسته بندی 10 كیلوگرمی تفاله سویا
• لوله كشی های انتقال شیر ، پمپ ها و غیره

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شیر سویا

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید شیر سویا ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool