طرح توجیهی تولید شیر سویا سال 1403 + pdf + word

طرح توجیهی تولید شیر سویا

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید شیر سویا سال 1403 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید شیر سویا را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

شیر سویا مایعی سفید رنگ مانند شیر معمولی گاو می باشد ، که از دانه سویا بدست می آید .

موارد استفاده شیر سویا نسبتاً مشابه کاربردهای شیر گاو می باشد ، مانند مصرف در تولید پنیر ، ماست ، بستنی و ...


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیر سویا


شیرسویا مایعی سفید رنگ مانند شیر معمولی گاو است که از دانه سویا بدست می آید .

روش تهیه آن بدین صورت است که ابتدا دانه سویا را له کرده و به مدت 24 ساعت تحت تاثیر آب قرار می دهند سپس آنرا صاف می کنند و بدین ترتیب نوشابه ای مانند شیر بدست می آید که منبع غذایی خوبی است که می توان بجای شیر گاو آنرا مصرف کرد .

شیرسویا منبع غنی پروتئین با کیفیت بالا ، ویتامین های گروه B و ایزوفلاوین هاست ( که از ویژگی های منحصر به فرد شیر سویا می باشد ) .

این شیرلاکتوز ( قند شیر ) را ندارد ، بنابراین برای کسانی که دچار مشکل عدم تحمل لاکتوز هستند و همچنین برای افرادی که نسبت به شیرگاو حساسیت دارند و نمی توانند شیر مصرف نمایند ، جایگزین خوبی محسوب می گردد .

شیر سویا در مقایسه با شیر گاو با دارا بودن درصد رطوبت و مواد جامد مشابه ، دارای میزان پروتئین غنی تر از شیر گاو می باشد .

هر فنجان شیر سویا حاوی 20 میلی گرم ایزوفلاوین می باشد که از خواص ایزوفلاوین برای انسان می توان به کاهش کلسترول ، به تاخیر انداختن عوارض یائسگی ، جلوگیری از پوکی استخوان و کاهش احتمال ابتلا به سرطان هایی مثل سرطان سینه و پروستات اشاره نمود .

ایزوفلاوین آنتی اکسیدان ها یی هستند که از سلول ها و DNA آنها را در برابراکسیداسیون محافظت نموده و تقویت سیستم ایمنی بدن را بر عهده دارد .

شیر سویا فاقد هورمون است و دارای پروتئین های موثر در طعم محصولات گیاهی از جمله شیر سویا می باشد. همچنین این شیر دارای فیبر برای جلوگیری از اختلالات روده ای و معده ای میباشد .

گفتنی است ، از شیر حاصل از سویا ، انواع محصولات جانبی از جمله پنیر، بستنی و سایر محصولات لبنی دیگر نیز قابل تولید است .

کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیر سویا

موارد استفاده شیر سویا نسبتاً مشابه کاربردها ی شیر گاو است .

در زیر برخی موارد مصرف عمده آن ارائه شده است :

  • مصرف مسقیم به عنوان خوراک انسان
  • مصرف در تولید پنیر
  • مصرف در تولید ماست
  • مصرف در تولید بستنی
  • مصرف در ساخت سایر لبنیات

بطوریکه از کاربردها ی ذکر شده شیر سویا مشخص است ، تقریباً می توان گفت که کاربردها ی شیر سویا و شیر گاو نسبتا مشابه است.

لذا عواملی که سبب مراجعه مصرف کننده به شیر سویا در مقابل شیر گاو می نماید ، موارد زیر می باشد :

  • برخورداری شیر سویا از پروتئین با کیفیت بالا
  • برخورداری شیر سویا از ویتامین های گروه B
  • فقدان قند در این نوع شیر ( قند لاکتوز ) و در نتیجه نبود حساسیت مصرف آن برای اشخاص حساس به شیر گاو
  • وجود مواد معدنی متفاوت در شیر سویا به نسبت شیر گاو و احتیاج بدن انسان به مواد فوق
  • وجود فیبر در شیرسویا ( برخلاف شیر گاو )
  • قابلیت تولید شیر در طعم های مختلف برای ذائقه ها ی متفاوت

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید شیر سویا

با مراجعه به اطلاعات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، نتیجه گیری شده است که هنوز موسسه فوق بصورت شفاف و انحصاری برای شیر سویا استاندارد خاصی را تدوین نکرده است ولی با توجه بر ماهیت مطالب ، استانداردهای زیر که در مورد شیر گاو تدوین شده است برای شیر سویا نیز قابل استناد می باشند .

  • 1260
  • 1368
  • 1527
  • 1631
  • 1678

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیر سویا


از نقطه نظر مصرف می توان گفت که با توجه بر کاربرد غذائی محصولات مورد مطالعه ، کلیه کشورهای جهان می توانند به عنوان کشورهای مصرف کننده این محصولات محسوب گردند .

لیکن این محصول را می توان بومی کشورهای آسیائی و آمریکا معرفی کرد . لذا در این کشورها بخصوص ایالات متحده آمریکا ، چین ، کره ، ژاپن و دیگر کشورهای آسیای شرقی از بیشترین مصرف برخوردار می باشند .

از نظر تولید نیز باید گفت که کشور آمریکا و کشورهای شرق آسیا که به عنوان عمده مصرف کنندگان این محصول تلقی می گردند ، بعنوان عمده کشورهای تولید کننده نیز محسوب می گردند .

شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیر سویا

شرایط واردات محصول

با توجه بر نبود تعرفه خاصی برای محصول مورد مطالعه ، نمی توان شرایط واردات آنرا بیان کرد . لیکن با بررسی بیشتر خانواده محصولات مورد مطالعه ، محصولی تحت عنوان " شیر لاکتومی " استخراج شده است که با شیر سویا مشابه است .

شماره تعرفه این محصول 21061030 و حقوق ورودی آن چهار درصد بوده و به جز آن شرایط دیگری برای واردات آن وجود ندارد . لذا با توجه بر مشابه بودن شیر لاکتومی با شیرسویا ، می توان گفت که شرایط واردات آنها نیز مشابه خواهد بود .

شرایط صادرات محصول

هر چند که شماره تعرفه خاصی برای این محصول وجود ندارد و لذا نمی توان بصورت دقیق در مورد شرایط صادراتی آن اظهار نظر کرد ولی با بررسی کالاهای مشابه می توان نتیجه گیری کرد که از نقطه نظر مقررات وزارت بازرگانی ، برا ی صادرات محصولات تولیدی طرح هیچگونه شرایط و محدود یتی وجود ندارد .

لیکن از آنجایی که این محصولات ، یک کالای غذائی محسوب می گردند ، از اینرو ورود به بازارهای جهانی مستلزم برخورداری تولید کننده از شرایطی می باشد که در زیر به شرایط فوق اشاره شده است .

برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ قیمت

یکی از معیارهای مهم در صادرات ، برخورداری از قیمت های رقابتی جهانی می باشد که این مورد نیز به شرایط اقتصاد کلان کشور در مقایسه با کشورهای مقصد صادرات باز می گردد .

محصول مورد مطالعه در نقاط مختلف جهان از قیمت های متفاوتی برخوردار است که لازم است هر صادر کننده قبل از ورود به بازار از این قیمت ها بطور کامل اطلاع داشته باشند .

برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ کیفیت

کیفیت در این محصولات شامل کیفیت درانتخاب مواد اولیه ، کیفیت فرمولاسیون و فرآوری ، کیفیت بسته بندی و ارسال کالا تا مقصد صادراتی می شود .

برخورداری از توان مالی مناسب

دوره وصول مطالبات در صادرات عموما بالا است از اینرو لازم است صادر کننده از توان مالی مناسب برخوردار باشد .

آشنایی کامل با امور تجارت جهانی

فعالیت در بازار های جهانی مستلزم آگاهی کامل صادر کننده از مقررات و الزامات تجارت جهانی می باشد .

رعایت کامل استاندارد های جهانی

این استانداردها شامل مرغوبیت مواد اولیه ، رعایت بهداشت تولید و محصول ، فرمولاسیون دقیق ، کنترل کیفیت مطابق استاندارد کشور مقصد صادرات ، بسته بندی صحیح و ..... می باشد .

طبیعی بودن مواد اولیه

یکی از مباحث مهم صنعت غذا در بازارهای جهانی بخصوص کشورهای پیشرفته ، عدم استفاده از مواد ژنریک در کشاورزی می باشد که البته این موضوع در مورد کشور ما وجود ندارد ولی در هر صورت طبیعی بودن سویای مورد استفاده تولید ، یکی از موارد مزیت دار در بازار جهانی محسوب می گردد که محصولات کشور ما از این مزیت برخوردار هستند .

اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیر سویا :

محصول مورد مطالعه طرح حاضر ، هر چند در بسیاری از خانوارها و اقشار مختلف جامعه می تواند بعنوان ماده غذائی مورد استفاده قرار گیرد ، ولی از نگاه کلان می توان گفت که این محصول اهمیت استراتژیک خاصی در داخل کشور و بازارهای جهانی ندارد و تنها از نگاه یک محصول مصرفی می توان آن را مورد مطالعه و بررسی قرار داد .


فرایند تولید شیر سویا

مراحل تولید شیر سویا در زیر آمده است :

  • بوجاری سویا
  • خرد کردن دانه ها
  • خیساندن سویا به مدت 12 ساعت
  • حرارت دهی سویای خیسانده شده
  • استخراج شیرسویا
  • صاف کردن شیر
  • ایجاد طعم های مختلف
  • استرلیزه کردن شیر
  • پر کردن شیر در پاکت تتراپک

بوجاری سویا

سویا به همراه خود دارای سنگ و خاک و ساقه گیاه و غیره می باشد که لازم است از آن جدا شود . این امر بوسیله بوجاری صورت می گیرد .

خرد کردن دانه ها

به منظور ایجاد شرایطی برای نفوذ بهتر آب به داخل سویا در مرحله خیساندن آن ، دانه های سویا شکافته یا خرد می شود .

خیساندن سویا به مدت 12 ساعت

شیر به صورت محلول در بافت دانه سویا قرار داشته و در داخل شبکه ساختمانی آن تولید و محبوس شده است . بنابراین برای استخراج آن بهترین شیوه استفاده از روش دیفوزیون است .

در این روش حلال ماده قابل استخراج به داخل بافت ماده اولیه ( در اینجا سویا ) رسانده می شود که به واسطه آن ماده قابل استخراج در حلال فوق حل شده و به راحتی از بافت دانه سویا جدا شده و به بیرون تراوش می نماید .

با توجه بر شرح روش ارائه شده ، به منظور استخراج شیر از دانه سویا ( به روش دیفوزیون ) دانه سویا در آب خیسانده می شود به طوری که دانه های فوق به مدت 12 ساعت در آب نگهداشته می شوند تا آب به طور کامل در بافت سویا نفوذ کرده و نتیجه سبب حل شدن شیر داخل بافتها در آب نفوذی شده و در نهایت آب به همراه شیر به خارج از بافت سویا تراوش می نماید .

حرارت دهی سویای خیسانده شده

به منظور افزایش ضریب نفوذ آب در بافت دانه های سویا و همچنین به منظور کاهش طعم و مزه سویا ( این طعم شب یه لوبیای خام است که به شیر استخراجی نیز منتقل شده و آنچنان مورد علاقه برخی مصرف کنندگان شیر نمی باشد ) پس از خیس خوردن دانه ، مخلوط به مدت ده دقیقه حرارت داده می شود .

استخراج شیر سویا

شیرسویا که در آب حل و به خارج بافت سویا تراوش کرده است به همراه سویا در ظرف خیساندن سویا جمع می شود .

از اینرو در انتهای فرایند خیساندن ، شیر به وسیله فیلتر از دانه های سویا جدا شده و به مخزن واسطه نگهداری آن منتقل می گردد .

شیر در این حالت کاملاً از دانه سویا ، پوست و غیره صاف شده است .

ایجاد طعم های مختلف و کلسیم

شیرسویا تا حدودی مزه سویا را بخود دارد که این مزه مطلوب برخی افراد نمی باشد لذا به منظور بهبود طعم آن ، طعم دهنده های مختلفی مانند کاکائو ، وانیل و شکر با آن افزوده می شود .

همچنین شیرسویا از نظر کلسیم فقیر می باشد و از آنجائیکه مصرف کنندگان شیر انتظار در یافت کلسیم از آنرا دارند ، لذا مواد کلسیم نیز به همراه طعم دهنده ها به شیر اضافه می شود .

استرلیزه کردن شیر

شیرسویا یک ماده غذایی سرشار از پروتئین می باشد ، از اینرو همانند سایر مواد غذایی دیگر، در طول نگهداری آن مورد هجوم میکروارگانیسم های عامل فساد قرار گرفته و غیرقابل مصرف می گردد .

از اینرو قبل از بسته بندی لازم است شیر تولیدی تحت فرایند حرارتی تعریف شده استریل گردد .

شیوه بسته بندی شیر در پاکت تتراپک خواهد بود از اینرو روش مناسب استریل آن استفاده از فرایند استپک است .

در این روش ماده غذایی در محیط کاملاً استریل استریلیزه شده و سپس در همان محیط نیز بسته بندی می گردد .

پر کردن شیر در پاکت تتراپک

شیرسویا در پاکت های تتراپک ( همانند شیر گاو ) بسته بندی خواهد شد که برای این پس از استریلیزاسیون ، شیر توسط ماشین مخصوص در این پاکت ها پر می شود .

شیوه کار این ماشین بدین صورت است که فویل تتراپک با عبور ازماشین به صورت پاکت در آورده شده و همزمان شیردر داخل آن پر شده و دوخت درب پاکت انجام می گیرد .

ماشین آلات خط تولید در طرح توجیهی تولید شیر سویا
  • ماشین بوجاری سویا
  • انک مخصوص خیساندن سویا
  • تانک اختلاط و همزدن مخلوط آب و سویا به همراه حرارت دهی مخلوط
  • ماشین پرس استخراج شیر
  • تانک های واسطه
  • فیلتر های صاف کردن شیر
  • تانک طعم زن ی شیر
  • تجهیزات کامل استریل شیر بصورت اسپتیک
  • اواپراتورهای تنظیم میزان آب محتوی شیر
  • ماشین پر کن شیر در پاکت تتراپک
  • ماشین خشک کن تفاله سویا
  • تجهیزات جمع آوری و بسته بندی 10 کیلوگرمی تفاله سویا
  • لوله کشی های انتقال شیر ، پمپ ها و غیره

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شیر سویا

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.