طرح توجیهی تولید پروتئین سویا سال 1400 + pdf + word

Soy protein

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پروتئین سویا سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید پروتئین سویا را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

ارزش تغذیه ای محصولات پروتئینی سویا در كنار خصوصیات بسیار مهم كاربردی این محصولات ، سبب افزایش مصارف خوراكی و مصارف صنعتی این محصولات شده است . لازم به ذکر می باشد ، که بیشترین حجم مصرف انواع پروتئین های سویا مربوط به مصارف خوراكی و تغذیه ای آن می باشد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پروتئین سویا


پروتئین سویا یك محصول خوراكی است که پروتئن آن خاصیت جایگزینی پروتئین حیوانی را دارد . پروتئین سویا در صنایع مختلف از جمله بیسكویت سازی ، شیرینی سازی و مصارف گوشتی مورد استفاده قرار می گیرد و روز به روز بر اهمیت ومیزان مصرف آن افزوده می شود .

کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پروتئین سویا :

ارزش تغذیه ای محصولات پروتئینی سویا در كنار خصوصیات بسیار مهم كاربردی این محصولات باعث می گردد مصارف خوراكی و مصارف صنعتی زیادی برای این محصولات شناسایی شود .

بیشترین حجم مصرف انواع پروتئین های سویا مربوط به مصارف خوراكی و تغذیه ای آن است بطوریكه تمامی مصرف آرد سویا بافت دار و آرد سویا با چربی كامل و حدود 94 درصد مصرف آرد سویای بدون چربی ، مصارف خوراكی و تغذیه ای است .

این سهم در مورد كنسانتره به 89 درصد و در مورد ایزوله سویا به 72 درصد كاهش می یابد كه گرچه نشان دهنده قابلیت مصرف این دو محصول در كاربردهای صنعتی و سایر كاربردها است لیكن همچنان مصارف تغذیه ای و خوراكی نیز در مورد این محصولات نیز بیشترین حجم را بخود اختصاص داده است و در مجموع می توان اظهار داشت كه بیش از 90 درصد مجموع مصارف انواع پروتئین های سویا مربوط به مصارف خوراكی و تغذیه ای است .

بطور كلی محصولات پروتئینی پروسس شده سویا را می توان براساس مقدار پروتئین به سه دسته كلی تقسیم بندی نمود : " آرد وگریتس سویا " ، " كنسانتره سویا " و " ایزوله سویا "

دسته بندی مذكور از پروتئین های سویا براساس درصد پروتئین و نیز استفاده از هر یك بعنوان ماده اولیه در تولید سایر محصولات بر پایه سویا بدست آمده است ، گرچه ممكن است قبل از استفاده از این مواد پروسس های بیشتری نیز روی آنها انجام گیرد . بطور كلی سه دسته محصولات پروتئینی ذكر شده در بالا ( بجز آرد سویا با چربی كامل ) از فلیك های بدون چربی سویا تهیه می شوند .

آرد و گریتس سویا

آرد و گریتس سویا از فلیك های بدون روغن سویا تهیه می شود و حاوی حدود 40 تا54 درصد پروتئین است . آرد و گریتس سویا دارای كمترین درصد پروتئین خالص در بین محصولات پروتئینی سویا است و می توان آنها را با درصدهای متفاوت چربی و اندازه ذرات ( مش ) مختلف تولید نمود .

گریتس ( Grits) سویا محصولی مشابه آرد سویا است با این تفاوت كه فلیك های بدون چربی سویا بصورت قطعات غیر یكنواخت خرد شده است و در واقع گریتس از خرد كردن و الك كردن درشت تولید می شود در حالیكه آرد سویا را از آسیاب كردن ریز بدست می آورند . بطور كلی آرد سویا به سه صورت قابل تهیه است :

1. آرد سویای طبیعی یا با چربی كامل كه از دانه سویا مستقیماً تهیه می گردد .
2. آرد سویای بدون چربی كه از فلیك های بدون چربی سویا تهیه می شود .
3. آرد سویا لیسیتینه

پروتئین ایزوله سویا

ایزوله سویا باقیمانده پروتئینی حاصل از فلیك های بدون چربی سویا است و تنهامحصولی از سویا است كه بصورت تجاری با بالاترین درصد پروتئین تولید می گردد . ایزوله سویا بصورت ماده خشك حاوی حدود 90 درصد پروتئین بوده و در واقع بیشترین مقدار پروتئین در تمامی محصولات سویا را دارا است .

این ماده بالاترین منبع غذایی جهت تأمین اسیدهای آمینه بوده و بدلیل طعم ملایم ، آن را می توان بدون واهمه از تغییر مزه و خصوصیات ظاهری به مواد غذایی اضافه نمود . این ماده همچنین منبع تأمین پروتئین در جانشین های شیر است و بدلیل دارا بودن بالاترین درصد پروتئین برای تمامی افراد نیازمند به پروتئین زیاد قابل استفاده است .

پروتئین كنسانتره سویا

كنسانتره سویا حاصل انجام برخی فرآیندها بر روی فلیك های بدون چربی سویا است كه تحت فرآیندهای مذكور بیشتر اجزاء غیر پروتئینی محلول در آب از آن خارج می شود و محصول به صورت ماده خشك دارای حدود 70 درصد پروتئین حاصل می گردد .

كنسانتره سویا بسیار مغذی بوده و برای كودكان در سن رشد ، دوران حاملگی و شیردهی بانوان ، افراد پیر و ضعیف ، افراد بیمار و بطور كلی در هر جایی كه كمبود پروتئینی بشدت احساس می شود ، قابل مصرف است .

كاربردهای تغذیه ای و خوراكی

محصولات پختنی
محصولات شیری ( تركیب با شیر)
نان - رول
نان های مخصوص
كیك ها
پختنی ها ، بیسكویت ، كراكر ، پنكیك، اسنك، كلوچه و امثالهم
محصولات PASTA
غلات صبحانه ( سریال )
محصولات شبه لبنی
آشامیدنیها
پنیرها
Coffee Whiteners
دسرهای منجمد
Whipped Toppings
فرمولاسیون غذای كودك
جانشین شیر ( برای حیوانات كوچك )
محصولات گوشتی
فرانكفورتر
انواع سوسیس و كالباس
گوشت تكه ای
غذاهای دریایی
به صورت گوشت ماهیچه ای
آنالوگ ها
همبرگر
كباب لقمه
گوشت طیور
غذای دریایی
تاس كباب
سایر مصارف
آبنبات ، شیرینی جات ، دسرها
مواد رژیمی
غذاهای آسیایی
غذای حیوانات كوچك
سوپ ها

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید پروتئین سویا :

• 3332 : تعیین استانداردهای محصول ، بسته بندی ، نشانه گذاری
• 800 : تعیین استانداردهای محصول ، بسته بندی و نشانه گذاری ، موارد ناپذیرفتنی


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پروتئین سویا


• کشورهای عمده تولید کننده محصول
ایالات متحده ، برزیل ، آرژانتین ، پاراگوئه ، کانادا
• کشورهای عمده مصرف کننده محصول
چین ، اتحادیه اروپا ، ژاپن ، مکزیک ، تایوان ، تایلند ، اندونزی ، کره ، ایران ، مصر

شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پروتئین سویا :

در این قسمت شرایط مربوط به واردات و صادرات کنجاله سویا با استناد به دستورات ابلاغ شده از وزارت بازرگانی ارائه می گردد . لازم به ذکر است که مستندات موجود سیر قوانین را از سال 82 تا شرایط کنونی مطرح می کند .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پروتئین سویا


در سالهای آغازین قرن بیست و یكم شاید بتوان سویا را منبع اساسی و عمده تأمین پروتئین مصرفی مردمان قرن حاضر در سالهای آینده دانست . امروزه سویا بعنوان یك كالای استراتژیك نه تنها پاسخگوی مصارف غذای متنوع و متعدد در زنجیره گسترده صنایع غذایی است ، بلكه مصرف صنعتی فراوانی یافته است .

سویا یا لوبیای روغنی از نباتات قدیمی و بومی آسیاست كه قرن ها به عنوان غذای مردم آسیا بخصوص كشور چین مطرح بوده است .

حبوبات از منابع غنی از پروتئین و اسید آمینه لیزین می باشند و در بین آنها سویا بالاترین مقدار پروتئین و اسید آمینه لیزین را دارا می باشد و مكمل غلات محسوب می شود .

آرد سویا از فرآورده های پروتئین سویا است كه جزء محصولات جانبی كارخانجات روغنكشی است بنابراین تنها فرآورده ارزان قیمت سویا محسوب می شود كه قابل اختلاط با آرد گندم بوده در تهیه فرآورده های گوناگون از جمله ماكارونی بكار می رود كه غذای مناسب برای اقشار كم درآمد و غذای مورد علاقه كودكان است و تولید ماكارونی تقویت شده مطلوب و مورد پذیرش در صورتی است كه آرد سویای مورد مصرف انسانی در شرایط مناسب تهیه گردد و حرارت و رطوبت و زمان برای پخت آن كاملاً كنترل گردد تا آرد سویا دارای كیفیت خوب و جذب آب مناسب باشد .

سویا از خانواده بقولات بوده و كشت آن مقدار زیادی ازت از نوع آلی به خاك می دهد و بعنوان یك گیاه پایدار كننده كشاورزی نامیده می شود . دانه سویا بدلیل داشتن مقدار پروتئین بالا دارای ارزش تغذیه ای زیادی بوده و محصولات آن مصارف تغذیه ای ( انسان و دام ) و مصارف صنعتی فراوان دارد .

این گیاه با دارا بودن بیش از 12000 گونه ( واریته ) در جهان در طبقه بندی دو گانه رشد نامحدود و رشد محدود و در 12 گروه رسیدگی با كلیه شرایط محیطی و امكانات زراعی تطابق داده شده است .

دانه سویا منبع مهم تأمین روغن و پروتئین گیاهی در جهان می باشد و بسته به نوع استفاده از دانه سویا و به منظور استفاده هرچه بهتر از آن لازم است واریته مناسب انتخاب و كاشت گردد .

ارقام پیشرفته سویا دارای خصوصیات تكامل یافته نظیر مقاومت به آفات و امراض ، مقاوم نسبت به تنش های محیطی با عملكرد مطلوب می باشد . سویا در محدوده تولید ذرت براحتی تولید می شود و در تناوب با آن نقش ارزنده ای دارد .

سویا در ایران در شرایط دیم و آبی در كشت اول و دوم كشت می گردد و تعدادی از كشاورزان توانسته اند عملكرد های مطلوبی در حد 4500 كیلوگرم تا 4700 كیلوگرم در هكتار حتی با ارقام خیلی قدیمی برداشت نمایند ، گرچه مقدار متوسط عملكرد بسیار كمتر از این حد است .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید پروتئین سویا

فرآیند تولید کنسانتره سویا
1. دانه های سویای تمیز شده
2. فلیكهای پوست گیری شده چربی دار دانه های سویا
3. فضولات و لپه ها پوسته ها و پس مانده ها
4. روغن خام سویا
5. فلیكهای سفید بدون چربی
6. فعال سازی آنزیم آرد سویا
7. فلیكهای سفید
8. ملاس سویا
9. كنسانتره پروتئین سویا
10. كنسانتره پروتئین سویا ی بافت دار
11. ایزوله فلاوین سویا

• فرآیند تولید ایزوله سویا
1. آرد یا بلغور سویا
2. عصاره پروتئینی
3. سرم
4. لخته پروتئینی
5. ایزوله پروتئین سویا

• فرآیند تولید پروتئین سویا
1. کنترل کیفی مواد
2. انتقال توسط بالابر
3. بوجاری
4. آسباب چکشی
5. انتقال توسط پمپهای مکنده و لوله های رابط
6. سیلوی میکسر
7. میکسر خمیر
8. انتقال بوسیله هلیکس ( مارپیچ )
9. سیلوی اکسترودر
10. انتقال به فیدر
11. فیدر اکسترودر
12. انتقال توسط نوار نقاله و پمپ ولوله های ربط
13. خشک کن و خنک کن
14. انتقال بوسیله پمپ ولوله های ربط
15. ویبراتور الک
16. سیلوهای آرد و گرانول
17. بسته بندی در پاکتهای 17 کیلوگرمی
18. انتقال به انبار
19. انبار محصول
برای تولید هر کدام از انواع پروتئین های سویا روشهای مختلفی وجود دارد که در اینجا به اجمال ذکر می گردد .
• تولید کنسانتره سویا
سه نوع فرآیند برای تولید پروتئین سویا کنسانتره وجود دارد که به اختصار ذکر می شود .
فرایند شستشو با الكل آبی
این فرایند براساس قابلیت محلولهای آبكی با الكلهای حاوی الیفاتیك كمتر ( متانول ، اتانول و ایزو پروفیل الكل ) بمنظور استخراج مواد قندی محلول در آرد سویای بدون چربی است . این فرایند شامل مراحل زیر می باشد.
1. استخراج مایع از جامد .
2. انتقال و بازیافت حلال از مایع استخراج شده .
3. انتقال و بازیافت از فلیكهای استخراج شده .

فرایند اسید شویی

این فرایند براساس ارتباط PH با حلالیت پروتئینهای سویا می باشد اكثر پروتئینهای سویا مینیمم حلالیتی در حدود 5/4 < PH › 2/4 دارند ( ناحیه ایزوالكتریك ) بنا بر این امكان استخراج مواد قندی محلول بدون حل شدن اكثریت پروتئینها وجود دارد . حلال مورد استفاده در این فرایند آب بوده بطوریكه با اضافه شدن اسید به آن PH در ناحیه ایزوالكتریك ثابت نگه داشته می شود .

فرایند شستشوی با آب همراه با گرمای دناتورا سیون

در این فرایند ابتدا پروتئینهای بلغور سویای بدون چربی بوسیله گرمای دناتوراسیون و با استفاده از گرمای مرطوب نامحلول می شوند در این عملیات حرارتی ، موا قندی محلول توسط آب گرم استخراج می شوند .

از آنجائیكه این فرایند بر اساس استخراج مایع از جامد با استفاده از آب بعنوان حلال است لذا كلیه عملیات ، روشها و تجهیزات مورد استفاده در این فرایند درست شبیه به فرایند اسید شویی است .

• تولید ایزوله سویا

با توجه به اینكه بلغور سویا یا آرد سویا بدون چربی ماده اولیه مناسب برای تولید ایزوله سویا می باشد لذا یكی از فاكتورهای مهم و مؤثر در كیفیت نهایی محصول ایزوله پروتئین سویا ، انتخاب نوع مخصوصی از واریته دانه سویا در فرآیند تولید بلغور سویا یا آرد سویا بدون چربی می باشد . بطور كلی فرآیند تولید ایزوله پروتئین سویا را می توان به سه مرحله اساسی به شرح زیر تقسیم كرد :

1. استخراج پروتئین از آرد یا بلغور سویا
2. تشكیل رسوب یا لخته پروتئین
3. خشك كردن

لازم بذكر است بهینه یابی متغیرهای مربوط به هر مرحله و كنترل دقیق آنها موجب حداكثر شدن بازده و خلوص فرآورده نهایی می شود .

• تولید پروتئین سویا ( حاوی 50% پروتئین ) (تکنولوژی داخلی )

روش تولید

ابتدا کنجاله بوجاری و پاک شده سپس آسیاب می گردد و از ترکیب آن با آب و طعم دهنده های مختلف خمیر درست می شود ، سپس ازطریق پخت به طریقه حرارت خیلی زیاد در زمان کوتاه خمیربه گرانول تبدیل شده که پس از خشک و سرد کردن در کیسه های مخصوص جهت حمل به بازار بسته بندی می گردد .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید پروتئین سویا

• آساب چکشی با متعلّقات
• بوجاری و متعلّقات آن
• مجموعه دستگاه میکسر
• نقّاله حلزونی
• سیلکون
• مجموعه دستگاه اسکترودر
• مجموعه دستگاه خشک کن و خنک کن
• ماشین برش
• مجموعه ویبراتور و کیسه پر کن
• یکسری کامل کنتاکتور و تابلوی برق

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید پروتئین سویا

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شیر سویا

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.