طرح توجیهی تولید کنجاله سویا سال 1400 + pdf + word

Soybean meal

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کنجاله سویا سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید کنجاله سویا را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

کنجاله سویا یکی از فراورده های با ارزش دانه سویا می باشد ، که به عنوان منبع غنی از سویا برای تغذیه دام مورد استفاده قرار می گیرد . این ماده پروتئین عمده مورد نیاز برای گاو های شیرده به ویژه در فصل زمستان را تامین می کند و می تواند حتی به عنوان منبع غذا برای ماهی ها و حیوانات خانگی نیز استفاده شود .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنجاله سویا


کنجاله سویا ( Soybean Meal ) بازمانده جامدی است که پس از روغن کشی از دانه های روغنی گیاه سویا به دست می آید . حدود 85 درصد از تولید سویای کل جهان سالانه به کنجاله و روغن تبدیل می شود و تقریباً 98 درصد کنجاله به دست آمده برای جیره غذایی دام و طیور و حیوانات مورد استفاده قرار می گیرد .

کنجاله از گیاهان دیگری همچون کنجد ، آفتابگردان ، پنبه و حتی انگور نیز حاصل می شود . کنجاله های روغنی از نظر پروتئین و مواد غذایی غنی هستند و می توانند به عنوان یک پروتئین گیاهی مناسب جایگزین پروتئین حیوانی شوند . کنجاله سویا علاوه بر پروتئین حاوی 8 اسید آمینه ضروری بدن نیز میباشد .

کیفیت اسیدهای آمینه پروتئین های حیوانی نسبت به گیاهی ارجحیت دارد اما هزینه بالای این پروتئین ها و برخی از آنها را نمی دهد بنابراین لازم است از پروتئین های نباتی استفاده شود کنجاله سویا نسبت به دیگر مواد گیاهی باردارنده کمتری داشته و اسیدهای آمینه لازم را فراهم می نماید بنابراین از این منبع پروتئین می توان تا حد بالایی استفاده کرد .

کجانه سویا و نقش آن در تغذیه طیور

با توجه به روند افزاینده افزایش جمعیت منابع محدود و فقر و گرسنگی پنهان لازم است برنامه اقتصادی همه جانبه ای تدوین گردد و در بخش کشاورزی و زیر مجموعه آن دامپروری و پرورش طیور یکی از مواردی است که در کوتاه مدت و با هزینه کمتر ما را به اهداف اقتصادی می رساند بدین لحاظ نیاز به مدیریت چنین واحدهایی است تا با تاکید بر اصلاح نژاد طیور جهت بالا رفتن راندمان تولید بهترین شرایط محیطی را فراهم نمایند .

از این لحاظ که غذا در پرورش طیور بیشترین هزینه را دارد مساله عمده و اساسی است کنجاله سویا امروزه به دلیل کیفیت مناسب و اقتصادی سهم بسزایی در جیره طیور دارد . به طور کلی می توان گفت که کجاله سویا یک ماده غذایی بهداشتی و اقتصادی است و به لحاظ ترکیبات شیمیایی مناسب در جیره طیور نقش مهمی ایفا می کند .

کنجاله سویا از نظر پروتئین منبع خوبی برای جیره طیور می باشد اما همه اسیدآمینه های مورد نیاز بدن آنها را تامین نمی کند . اسیدآمینه لیزین بطور کلی در دانه های غلات کم یافت می شود و برای جبران کمبود آن در جیره طیور می توان از میتونین استفاده کرد .

باید توجه داشت اگر مواد جایگزین در خوراک طیور بدلیل عدم تولید مناسب دارای خواص ضد تغذیه بشند نتایج منفی را بدنبال خواهد داشت . بدون افزودن آنزیم های مناسب ، مقادیر زیاد این اجزاء غذایی می توانند سبب ایجاد مدفوعی چسبناک یا عملکردی ضعیف در طیور گردند .

سویا و کنجاله سویا که به طور صحیح تحت فرآیندهای حرارتی قرار گرفته باشند ازش کاملا مناسبی پیدا می کنند ولی با حرارت غیر کافی یا بصورت خام دارای عوامل سمی یا ضدغذایی هستند که برای بعضی از انواع حیوانات زیان آور می شاند . وظیفه کلیدی متخصصین تغذیه ، به حد مطلوب رساندن قیمت فرمول های دان طیور می باشد ، بی آنکه ارزش غذایی یا قابلیت هضمی آن کاهش پیدا می کند .

بنابراین ، تعدادی از عوامل ضدغذایی در کنجاله سویای خام یا کم حرارت دیده ، وجود دارند که

(1) هضم پروتئین را متوقف می کنند؛
(2) جذب چربی را کاهش می دهند؛
(3) هضم مواد کربوهیدرات را کم می کنند.

از این رو لازم به یادآوری است که فرآیند صحیح در تهیه کنجاله سویا برای غیر فعال کردن عوامل ضد غذایی بسیار اهمیت داشته مصرف آنرا برای کلیه غذاهای حیوانی مطمئن می نماید . در مجموع میتوان گفت کنجاله سویا ، ماده غذایی مناسبی جهت تامین پروتئین جیره طیور می باشد که از لحاظ اقتصادی بهداشتی و ترکیبات موجود حائز اهمیت است .

با توجه به عوامل محدود کننده استفاده زیاد در جیره طیور توصیه می شود حتی الامکان از مکمل های پروتئینی مناسب همچون کنجاله کنجد ، پودر ماهی و غلات ، ویتامین ها و منابع تامین کننده فسفر و کلسیم استفاده گردد . بدین ترتیب می توان جیره غذایی مناسبی مشتمل بر انواع محتلف مواد غذایی تهیه نمود .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنجاله سویا


کنجاله سویا یکی از فراورده های با ارزش دانه سویا است که به عنوان منبع غنی از سویا برای تغذیه دام مورد استفاده قرار می گیرد .

این ماده پروتئین عمده مورد نیاز برای گاو های شیرده به ویژه در فصل زمستان را تامین می کند و می تواند حتی به عنوان منبع غذا برای ماهی ها و حیوانات خانگی نیز استفاده شود . آنزیم اوره از کنجاله سویا باید کمتر از 50/0 PH باشد که در اثر حرارت دادن آن در DT مشکل ناشی از این آنزیم حل می شود . ( کمتر از 35/0 در صد ) .

به طور متوسط از هر صد کیلوگرم دانه ارقام روغنی سویا ، 18 کیلوگرم روغن ( به وسیله حلال ) 76 کیلوگرم کنجاله ، حاوی 40 درصد پروتئین به دست می آید . روغن سویا برای طبخ، تهیه مارگارین ، مایونز ، مصارف صنعتی ( همچون تهیه صابون ، رنگ ، رزین و روغن های خشک شوینده ) ، تهیه دسرهای یخزده ، روغن های قنادی ، بستنی های چوبی ، پوشش بستنی و کرم سفید کننده قهوه مورد استفاده قرار می گیرد .

روغن نیمه خشک شونده سویا در تهیه رنگ ، رزین و مرکب چاپ به کار میرود .

استفاده از کنجاله سویا به عنوان کود ، توسط ژاپن از سال 1895 سبب رواج مصرف کنجاله شد ، اما مصرف کنجاله این گیاه در کشورهای صنعتی برای تهیه گوشت گیاهی معمول می باشد . در این کشورها سهم مواد استخراج شده از سویا نشانگر پتانسیل آن در بهبود وضع تغذیه مردم کشورهای فقیر میباشد .

انتظار می رود به دلیل رشد سریع جمعیت ، مصرف سریع فرآورده های پروتئینی سویا در تغذیه انسان افزایش یابد. پروتئین های فعال سویا با داشتن خواصی مانند املسیون ، تخلخل آفرینی و بافت زایی ، امروزه توسط بسیاری از تولیدکنندگان مواد خوراکی در شیرینی ، لبنیات و غذاهای گوشتی مصرف می شوند . انواع فرآورده های پروتئینی سویا که به بازار عرضه می گردد شامل کنجاله سویا ، آرد سویا ، کنستانتره پروتئین سویا و ایزولات های پروتئینی هستند .


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنجاله سویا


از آنجاییکه سویا از قریب به سه هزار سال پیش در آسیا پرورش داده می شده انتظار می رود تولید کننده های اول این محصول تنها در آسیا باشند ، اما با کشت این محصول در کشورهای آمریکای شمالی و جنوبی ، چین ، برزیل ، آرژانتین و هند کشورهای اول تولید کننده سویا هستند .

کشور آمریکا بعد از دهه 1960 سالها بزرگترین تولید کننده سویا بوده است و سویا را بصورت کنجاله و روغن به اروپا ، آسیا و دیگر نقاط جهان صادر کرده اما به دلیل رقابت شدید بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه روند رشد تولید در این کشور دچار کاهش شد . در سال 2008 / 2009 تولید سالیانه کشور آمریکا 35.5 میلیون متریک تن بوده است .

با توجه به شرایط محیطی و منابع آبی در کشور برزیل پیش بینی می شود این کشور بتواند جایگاه اولین کشور تولید کننده سویا را در سالهای آتی کسب کند ، اما چین نیز از سویی دیگر با پیشرفت در روشهای تولید محصول در حال پیشی گرفتن از کشور آمریکا است .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنجاله سویا

• شرایط واردات محصول

طبق ماده 2 قانون و مقررات واردات و صادرات ایران مصوبه 4/7/1372 مجلس شورای اسلامی ، کالاهای صادراتی و وارداتی به سه دسته زس تقسیم می شوند :

1-کالای مجاز : کالایی که صدور یا ورود آن با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد .
2-کالای مشروط : کالایی که صدور یا ورود آن با کسب مجوز امکان پذیر است .
3-کالای ممنوعه : کالایی که صدور یا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام ( به اعتبار خرید و فروش یا مصرف ) و یا بموجب قانون ممنوع گردد .

کنجاله سویا جز گروه 2 می باشد و ورود آن موکول به رعایت ماده 11 قانون حفظ نباتات مصوب 1346 می باشد .

حقوق ورودی مندرج در ستون مربوطه جدول شامل حقوق پایه و سود بازرگانی می باشد . طبق ماده 2 قانون اصلاح مواردی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران حقوق گمرکی ، مالیات ، حق ثبت سفارش کالا ، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی تجمیع گردیده است معادل 4% ارزش گمرکی کالاها تعیین می شود . به مجموع این دریافتی ( حقوق پایه ) و سود بازرگانی که طبق قوانین مربوطه توسط هیأت وزیران تعیین می شود ، حقوق ورودی اطلاق می شود .

• شرایط صادرات محصول

در کتاب مقررات واردات و صادرات سال 89 شرایط خاصی برای صادرات کنجاله سویا بیان نشده است .

اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کنجاله سویا :

کنجاله سویا ، ماده غذایی مناسبی جهت تأمین پروتئین جیره طیور می باشد که از لحاظ اقتصادی بهداشتی و ترکیبات موجود حائز اهمیت است .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید کنجاله سویا

پس از استخراج روغن از دانه سویا در اکستراکتور و سیستم تقطیر ، کنجاله وارد D.T می شود و پس از آن برای پلیت شدن وارد دستگاه پلاتایزر می شود . قطر کنجاله 8 تا 10 میلی متر می باشد میزان پروتئین کنجاله با افزایش فیبر و پوست دانه کاهش می یابد .

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید پروتئین سویا

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شیر سویا

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.