طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی سال 1402 + pdf + word

Tomato Powder

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

پودر گوجه فرنگي مي تواند به عنوان يک منبع خوب پروتئين ، علاوه برغذاي انسان مورد مصرف در خوراک دام و طيور قرار گيرد .

تجزيه شيميايي اين محصول نشان داده است که پروتئين خام آن حدود 20 درصد و ليزين موجود در گوجه فرنگي 13درصد بيشتر از سويا مي باشد ، همچنين دارای ويتامين C فراوان می باشد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی


گوجه فرنگي ، ميوهاي غني از ويتامينA وC می باشد ، 30 گرم از گوجه فرنگي حاوي 850 واحد ويتامين A و 7 ميلي گرم ويتامين C است . هنگام فرآوري آن چه به صورت کنسرو يا يخ زده و تبديل آن به آب يا رب گوجه فرنگي بايد اين مولفه در نظر گرفته شود .

پودر گوجه فرنگي از انواع گوجه فرنگي تازه تهيه مي گردد گوجه فرنگي به علت داشتن رطوبت بسيار زياد در حدود 70 تا 80% مي باشد قابل نگهداري به صورت خيس نبوده و در مدت کمتر از 72 ساعت دچار کپک زدگي و فساد ميشود و در نتيجه به هيچ عنوان امکان خشک کردن آن به صورت سنتي وجود ندارد و مصرف کنندگاني که به صورت آفتاب خشک به مصرف آن اقدام نمودند در دراز مدت بيمار شده و دليل آن وجود قارچهاي سمي به علت خشک کردن غير اصولي اين مواد بوده است .

گوجه فرنگي بايد ار طريق سيستم هاي مجهز و بصورت بهداشتي و بلافاصله پس از حمل خشک شود و دادن حرارت به اين محصول قابليت جذب مواد و عناصر موجود در آن را افزايش مي دهد و اين امکان را فراهم مي سازد که بتوان آن را تا يک سال در انبار نگهداري کرد .

پودر گوجه فرنگي مي تواند به عنوان يک منبع خوب پروتئين علاوه برغذاي انسان مورد مصرف در خوراک دام و طيور قرار گيرد . تجزيه شيميايي اين محصول نشان داده است که پروتئين خام آن حدود 20 درصد و ليزين موجود در گوجه فرنگي 13درصد بيشتر از سويا مي باشد همچنين ويتامين C فراوان دارد و اين منبع غذايي داراي ويتامين B و A قابل توجهي مي باشد و مقدار گزانتوفيل موجود در آن 200 تا 340 ميلي گرم در گرم است .

پماک و ليکوپن مواد آنتي اکسيداني و ضد سرطان هستند که در پودر گوجه فرنگي به فراواني يافت می شود و باعث بالا رفتن کيفيت محصوالت توليدي از آن مي شود . مصرف اين محصول از بروز اختلالات

گوارشي جلوگيري مي نمايد . آزمايشات نشان ميدهد که مصرف گوجه فرنگي موجب کاهش ابتلا به بيماري اسهال و ساير مشکلات گوارشي ميشود .

پودر گوجه فرنگي داراي 10 تا 12 درصد روغن می باشد که حداقل 90 درصد آن قابل جذب است . از اينرو انرژي موجود در پودر گوجه فرنگي در حدود 3000 کالري می باشد . پروتئين خام آن حدود 20 درصد ، پروتئين قابل هضم اين پودر حدود 15درصد و الياف آن بين 25 تا 30 درصد می باشد . وجود PH اسيدي آن کمک قابل توجهي به هضم غذا مي نمايد و موجب جذب بهتر مواد غذايي به ويژه کلسيم و فسفر می گردد .

بنابر محاسن گفته شده اين ماده غذايي يکي از مفيدترين موادي است که توليد آن موجب افزايش کيفيت محصولات غذايي مورد استفاده مردم و در نتيجه افزايش سلامت جامعه می گردد .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی


در چهل سال گذشته توسعه و پیشرفتهای در کاشت گوجه فرنگی و تولید رقمهای جدید که برای گسترش سریع صنعت تبدیل گوجه فرنگی مناسب است صورت گرفته است که بازده زیاد و مقاومت بیشتر ازعوامل اساسی توسعه این سبزی است .

تحولات فوق باعث شده که تدارک گوجه فرنگی با هزینه کمتری در مقایسه با انواع قبلی به دست آید و در نتیجه جریان تولید محصول از مزارع به کارخانجات مداومت بیشتری داشته باشد . در سالهای اخیر تقاضای جهانی برای مصرف گوجه فرنگی رو به افزایش بوده است و از کل مقدار تولید شده حدود 60 درصد در صنایع تبدیلی مصرف شده است .

در بین فرآورده های گوجه فرنگی ، رب گوجه فرنگی رواج کاربردش بیشتر بوده است . اما اخیراً پودر گوجه فرنگی به عنوان محصول اصلی ، عمدتاً در فرآورده های غذایی فرموله شده از قبیل سوپهای خشک ، غذاهای آماده ، انواع سسها و غیره مصرف می شود .

این محصول کاملاً بهداشتی و عاری از هر گونه میکروب و باکتری تهیه میشوند و همچنین استفاده آنها در خطوط تولید بسیار آسان میباشد . استفاده از این محصول موجب عدم نیاز به خرید روزانه گوجه فرنگی و نیز رفع معضل ضایعات آن در کارخانجات صنایع غذایی می شود . در نتیجه باعث کاهش هزینه شده و صرفه اقتصادی بسیار مطلوبی دارد .

این محصول به علت ارزش غذایی بالا و غنی سازی محصولات غذایی ، از لحاظ وجود ویتامین C که موجب مقاومسازی بدن می شود ، در صنایع غذایی کاربرد فراوان دارند و موارد فوق دلایل اهمیت استفاده از پودر گوجه فرنگی را نشان میدهد .

از آنجا که مصرف این محصول سهل و بهداشتی بوده و در بسیاری از غذاهای آماده قابل استفاده میباشد تولید آن حائز اهمیت بسیار است .

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی

کشورهای عمده تولید کننده پودر گوجه فرنگی

امریکا ، کانادا ، پرتغال ، تانزانیا ، فرانسه ، ایتالیا

کشورهای عمده مصرف کننده پودر گوجه فرنگی

انگلستان ، آلمان ، امریکا ، کانادا

شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی

شرایط واردات پودر گوجه فرنگی

با مراجعه به کتاب مقررات بازرگانی خارجی کشور، محدودیت خاصی برای واردات پودر گوجه فرنگی دیده نشده است .

شرایط صادرات پودر گوجه فرنگی

کشور ما به سبب برخورداری از شرایط اقلیمی مناسب و متنوع ، وجود ذخایرعظیم و نیروی کار ارزان و موقعیت ترانزیتی عالی ، از موقعیتی خاص در بخش صادرات غیر نفتی به ویژه صنایع غذایی برخوردار است .

بر اساس آمار ، ایران به بیش از 124 کشور محصولات صنایع غیر نفتی از جمله محصولات صنایع غذایی صادر کرده است که در بین این مناطق کشور آلمان ، آذربایجان ، ایتالیا ، ترکیه ، ترکمنستان ، ازبکستان ، هند ، ژاپن و اکراین معادل 62 درصد کالای صادراتی غیر نفتی کشور شامل انواع محصولات فرآوری شده غذایی را به خود جذب کرده اند .

پس از بررسی و مطالعه مقررات واردات و صادرات ، شرایط خاصی برای صادرات محصولات صنایع غذایی یافت نشد و آیین و مقرارات متداول در این خصوص استفاده می شود .

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی

6156 : رب گوجه فرنگی ، ویژگی ها و روش های آزمون پودر
5639 : گوجه فرنگی خشک شده ، ویژگی ها و روش های آزمون

اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی

با روند تحولات اقتصادی در سطح جهان و کشورمان ، بازنگری در زمینه های صنعتی و اقتصادی ، ضروریست .

با توجه به کاهش وابستگی به انرژیهای فسیلی در دنیای امروز که حتی انتظار می رود روزی مصرف آنها متوقف شود ، بنابراین برای رهایی از اقتصاد تک محصولی و صدور نفت توجه به صنعت فرآورده های کشاورزی اهمیت بیشتری مییابد .

از جمله محصولات کشاورزی که تولید و فرآورده های آن گسترش و توسعه زیادی یافته ، گوجه فرنگی است .

این محصول و فرآورده های آن به لحاظ کاربردهای فراوان و مصرف آن در اکثر منازل ، رستورانها ، بیمارستانها و دیگر مراکز جا دارد مورد توجه بیشتر از جانب برنامه ریزان کشاورزی کشور باشد .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی

فرآیند تولید پودر گوجه فرنگی :

  • دریافت گوجه فرنگی از مزارع
  • شستشو
  • سورتینگ و لکه گیری
  • خرد کردن و پالپ کردن گوجه فرنگی
  • حرارت دادن اولیه
  • صاف کردن و فیلتراسیون
  • تغلیظ پالپ گوجه فرنگی
  • پاستوریزاسیون
  • خشک کردن
  • بسته بندی

دریافت گوجه فرنگی از مزارع

گوجه فرنگی در جعبه های ویژهای که بین 10 تا 25 کیلوگرم گنجایش دارد ، حمل ونقل میگردد . به دلیل اینکه هزینه حمل ونقل با جعبه های کوچک زیاد است سعی در استفاده از جعبه های پالتی شده است که گنجایش بیشتری دارند .

جهت جلوگیری از آلودگی و حفظ بهداشت کارخانه یکی از نکات بسیار مهم تمیز بودن جعبه ها است که از رشد کپک جلوگیری میکند .

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه شود ، فاصله مزرعه تا کارخانه است ، هر چه این فاصله کوتاهتر باشد ، آلودگی و کپک کاهش می یابد و در نهایت محصولی بهتر از نظر طعم ، رنگ و مواد مغذی عرضه می گردد.

جعبه ها پس ازتوزین در سکوی بارگیری قرار می گیرد و کالای توزین شده و با کنترل تعداد جعبه یا سبد تحویل گرفته می شود .

شستشو

قبل از اینکه گوجه فرنگی سورت شود باید کاملاً تمیز گردد . در محل سکوی بارگیری یک حوضچه سیمانی قرار دارد که کف آن از صفحات مشبک پوشانده شده و هوا توسط یک پنکه به داخل آن وزیده می شود .

حوضچه پر از آب است گوجه ها از سبد در آب حوضچه تخلیه می شود . البته کف حوضچه دارای شیب مناسب میباشد بطوریکه با باز کردن دریچه خروج گوجه ها به راحتی همراه آب در کانال مربوطه جاری شده و ضمن شستشوی اولیه به سمت خط تولید هدایت میشوند و در ابتدای خط تولید وارد مخزن اولیه شستشو میشوند .

این مخزن که ظرفیت آن حدود یک پنجم ظرفیت میز سورتینگ خط تولید بعد از آن بوده و مجهز به لوله های هوا میباشد . هوای دمیده شده از این لوله ها سبب به غلیان در آمدن گوجه ها و در نتیجه شستشوی بهتر گوجه ها می شود .

سورتینگ و لکه گیری

عملیات سورتینگ روی نوار نقاله صورت میگیرد ، جنس لوله های غلتکی از آلومینیوم است . گوجه ها برای شستشوی نهایی از زیر دوشهای آب رد شده و روی میز سورتینگ قرار میگیرد گوجه فرنگیها در حین عبور از روی نوار سورتینگ توسط کارگرانی که در دو طرف میز قرار دارند مورد بازرسی قرار میگیرند و گوجه های نامناسب و کال و لهیده و یا چیزهای دیگری مثل چوپ و غیره که احتمالاً همراه گوجه ها باشند از گوجه ها جدا میگردد .

خرد کردن و پالپ کردن گوجه فرنگی

گوجه فرنگیها پس از عبور از زیر دوش آب که شستشوی نهایی را انجام میدهد وارد خردکن می شود و در آن که از یکسری تیغه های ثابت و یکسری تیغه های متحرک تشکیل شده است سبب خرد شدن گوجه ها می شود .

گوجه های خرد شده وارد مخزنی در زیر خردکن موسوم به بالانس تانک می شود .

حرارت دادن اولیه

در تمام پیشگرمکنها از بخار به عنوان محیط حرارتی استفاده می شود . گوجه های خرد شده توسط منو پمپ وارد پریهیتر میشوند .

پریهیتر یک دستگاه افقی استوانهای است که درون آن لوله های استیل با قطر کمتر قرار دارد و اطراف لوله ها بخار میباشد بطوریکه گوجه های خرد شده با عبور از داخل این لوله ها به حرارت حدود 90-85 درجه سانتیگراد میرسند .

حرارت داده شده در پری هیتر اولاً سبب می شود تا راندمان آبدهی در مرحله فیلتراسیون افزایش یابد ثانیاً آنزیم پکتیناز از بین برود و در نتیجه محصول تولیدی از کیفیت بهتری برخوردار باشد ثالثاً بار میکروبی کاهش یافته و به راندمان سالم سازی در مراحل بعدی کمک میکند و به علت متلاشی و نرم شدن بافت گوجه ها ضمن آسانتر کردن عمل آبگیری استهلاک صافی ها را نیز کاهش میدهد .

صاف کردن و فیلتراسیون

آب و گوشت گوجه فرنگی خردشده که گرم شده است به داخل 2 یا 3 دستگاه سیکلون یا صافی پمپ می شود تا پوست و بذر آن جدا گردد و معمولاً به اولین دستگاه صافی ، پالپر گفته می شود . شکل دستگاه بصورت استوانه ای است .

در داخل آن یک صافی نسبتاً درشت وجود دارد ، آب گوجه فرنگی توسط خرد کننده ای دوار، با فشار، از داخل توری عبور میکند ، قسمت خرد کننده فشار آن قابل تنظیم است .

قطـــر سوراخهای توری حدود 1 میلیمتر میباشد ، پوست و بذر از داخل توری به درون یک کانال هدایت می شود .

دومین و سومین دستگاه ، کار دستگاه اول را کامل کرده و ذرات رنگین تیره تر را جدا کرده و رشته های سلولزی موجود در گوشت را خرد میکند و نتیجه آن تولید گوشتی با بافت نرم و یکنواخت میباشد .

دو دستگاه آخر را که صافی های نرم کننده مینامند ، دارای منافذ 7,0 میلیمتر ( دستگاه دوم ) و 4,0 میلیمتر ( دستگاه سوم ) هستند .

تنظیم صافی بر این اساس است که بخش خردکننده صافی طوری تنظیم شود که تفاله خارج شده کاملاً خشک شود .

تغلیظ پالپ گوجه فرنگی

بعد از صاف کردن آب گوجه فرنگی به داخل دستگاه های تغلیظ هدایت می شود . در این مرحله با تبخیر آب ، بر مقدار مواد جامد آن افزوده می شود تا اینکه به غلظت مورد نظر برسد .

آب گوجه فرنگی میتواند دریک یا دو یا چند مرحله تغلیظ شود تا به محصول نهایی تبدیل گردد اینکار در کارخانجات بزرگ معمولاً در دو مرحله به صورت بچ و یا در یک سیستم مداوم و بصورت سیرکولاسیون انجام می شود.

در کارگاه های کوچک میتوان از دیگهای تحت خلاء یک مرحله ای و یا از دو دیگ مشابه هم و در طی دو مرحله استفاده نمود .

در هر حال آب گوجه فرنگی در دیگ تغلیظ تحت خلاء و بصورت غیرمستقیم تماس با بخار حرارت میبیند و آب خود را از دست میدهد و به غلظت مورد نظر میرسد .

تغلیظ آب گوجه فرنگی تحت خلاء سبب حفظ کیفیت رنگ و ویتامینها از یک طرف و افزایش سرعت عمل و صرفه جویی در انرژی از طرف دیگر میگردد . چون در خلاء ، تبخیر آب در دمای پایینتر صورت میگیرد ، در نتیجه محصول تولید شده رنگ و کیفیت بهتری خواهد داشت .

پاستوریزاسیون

دمای گوجه فرنگی تغلیظ شده باید به حدود 90 درجه سانتیگراد رسانده شود تا میکروب های فاسد کننده منهدم شود . گوجه از مخزن ذخیره با عبور از دستگاهی مشابهه پری هیتر پاستوریزه شده و در درجه حرارت حدود 09-85 درجه سانتیگراد حرارت میبیند .

خشک کردن

بعد از پاستوریزاسیون محصول توسط پمپ با فشار زیاد به خشک کن وارد می شود . معمولاً شیوه برگزیده برای خشک کردن یک محصول بستگی به ماده غذایی ، میزان کیفیت دلخواه و هزینه های تمام شده دارد .

با توجه به ماهیت گوجه فرنگی و حساسیت آن به حرارت مناسبترین خشک کن که برای این محصول استفاده می شود خشک کن پاششی : Spray Dryer میباشد .

این دستگاه های خشک کننده ازنظر گروه ، جزو خشک کننده هایی است که با جابجایی هوا کار میکند . ملحقات این سیستم از یک ذره کننده ( Collector ) ، بادبزن ( Fan ) تشکیل می شود .

هر چه اندازه ذرات خارج شده از داخل نازل خشک کن یکنواخت تر باشد سرعت خشک شدن محصول بیشتر می شود . عدم یکنواختی ذرات به تولید پودر نامرغوب منجر می شود .

عصاره تغلیظ شده در خشک کن با هوای گرم تبدیل به پودر می شود ، وقتی پودر از خشک کن خارج می شود رطوبت آن به 3 درصد میرسد

بسته بندی

معمولاً پودر گوجه فرنگی را در کیسه های چند لایه یا کیسه های مضاعف بسته بندی کرده و سپس در یک ظرف قرار میدهند .

معمولا برای جذب رطوبت ظرف از مواد دسیکانت استفاده میکنند و همچنین از گازهای خنثی مثل ازت استفاده می شود .

پودر گوجه فرنگی را میتوان در بسته های 52-20 کیلوگرمی و یا بسته های 100 الی 500 گرمی بسته بندی نمود وسپس محصول بسته بندی شده وارد انبار محصول و جهت فروش آماده می گردد .

ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی
  • بخش ورودی و آماده سازی : به ظرفیت 70 تن گوجه ورودی شامل حوضچه توری - نقاله بالابرنده - نقاله سورتینگ و الکتروموتور
  • خردکن و عمل آوری اولیه : استنلس استیل – الکتروموتور – پیشگرمکن – مخزن 50 لیتری
  • مخزن : ظرفیت 1000 لیتر با پمپ 2 اینچ
  • سیستم صاف کننده : دو دستگاه صافی :استنلس استیل، الکتروموتور 2800 دور – نقاله – تابلو فرمان
  • مخازن آب گوجه فرنگی : استنلس استیل ، میکسردار 4000 لیتری جنس پلی اتیلن
  • واحد تغلیظ : 3 دستگاه دیگ تغلیظ 2 تنی، استنلس استیل – 2 عدد الکتروپمپ – سیستم خنک کننده و سایر متعلقات
  • پاستوریزاتور و متعلقات ( پمپ )
  • خط کامل اسپری درایر : مدل150-PC ( برتوزی ایتالیا ) با کلیه متعلقات با هزینه نصب
  • دستگاه بسته بندی : به ظرفیت 25 تا 30 عدد در دقیقه

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید پودر گوجه فرنگی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید رب گوجه فرنگی

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.