جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
پودر گوجه فرنگي مي تواند به عنوان يك منبع خوب پروتئين ، علاوه برغذاي انسان مورد مصرف در خوراك دام و طيور قرار گيرد . تجزيه شيميايي اين محصول نشان داده است كه پروتئين خام آن حدود 20 درصد و ليزين موجود در گوجه فرنگي 13درصد بيشتر از سويا مي باشد ، همچنين دارای ويتامين C فراوان می باشد .
نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی
گوجه فرنگي ، ميوهاي غني از ويتامينA وC می باشد ، 30 گرم از گوجه فرنگي حاوي 850 واحد ويتامين A و 7 ميلي گرم ويتامين C است . هنگام فرآوري آن چه به صورت كنسرو يا يخ زده و تبديل آن به آب يا رب گوجه فرنگي بايد اين مولفه در نظر گرفته شود .
پودر گوجه فرنگي از انواع گوجه فرنگي تازه تهيه مي گردد گوجه فرنگي به علت داشتن رطوبت بسيار زياد در حدود 70 تا 80% مي باشد قابل نگهداري به صورت خيس نبوده و در مدت كمتر از 72 ساعت دچار كپك زدگي و فساد ميشود و در نتيجه به هيچ عنوان امكان خشك كردن آن به صورت سنتي وجود ندارد و مصرف كنندگاني كه به صورت آفتاب خشك به مصرف آن اقدام نمودند در دراز مدت بيمار شده و دليل آن وجود قارچهاي سمي به علت خشك كردن غير اصولي اين مواد بوده است .
گوجه فرنگي بايد ار طريق سيستم هاي مجهز و بصورت بهداشتي و بلافاصله پس از حمل خشك شود و دادن حرارت به اين محصول قابليت جذب مواد و عناصر موجود در آن را افزايش مي دهد و اين امكان را فراهم مي سازد كه بتوان آن را تا يك سال در انبار نگهداري كرد .
پودر گوجه فرنگي مي تواند به عنوان يك منبع خوب پروتئين علاوه برغذاي انسان مورد مصرف در خوراك دام و طيور قرار گيرد . تجزيه شيميايي اين محصول نشان داده است كه پروتئين خام آن حدود 20 درصد و ليزين موجود در گوجه فرنگي 13درصد بيشتر از سويا مي باشد همچنين ويتامين C فراوان دارد و اين منبع غذايي داراي ويتامين B و A قابل توجهي مي باشد و مقدار گزانتوفيل موجود در آن 200 تا 340 ميلي گرم در گرم است .
پماك و ليكوپن مواد آنتي اكسيداني و ضد سرطان هستند كه در پودر گوجه فرنگي به فراواني يافت می شود و باعث بالا رفتن كيفيت محصوالت توليدي از آن مي شود . مصرف اين محصول از بروز اختلالات
گوارشي جلوگيري مي نمايد . آزمايشات نشان ميدهد كه مصرف گوجه فرنگي موجب كاهش ابتلا به بيماري اسهال و ساير مشكلات گوارشي ميشود .
پودر گوجه فرنگي داراي 10 تا 12 درصد روغن می باشد كه حداقل 90 درصد آن قابل جذب است . از اينرو انرژي موجود در پودر گوجه فرنگي در حدود 3000 كالري می باشد . پروتئين خام آن حدود 20 درصد ، پروتئين قابل هضم اين پودر حدود 15درصد و الياف آن بين 25 تا 30 درصد می باشد . وجود PH اسيدي آن كمك قابل توجهي به هضم غذا مي نمايد و موجب جذب بهتر مواد غذايي به ويژه كلسيم و فسفر می گردد .
بنابر محاسن گفته شده اين ماده غذايي يكي از مفيدترين موادي است كه توليد آن موجب افزايش كيفيت محصولات غذايي مورد استفاده مردم و در نتيجه افزايش سلامت جامعه می گردد .
کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی
در چهل سال گذشته توسعه و پیشرفتهای در كاشت گوجه فرنگی و تولید رقمهای جدید كه برای گسترش سریع صنعت تبدیل گوجه فرنگی مناسب است صورت گرفته است كه بازده زیاد و مقاومت بیشتر ازعوامل اساسی توسعه این سبزی است .
تحولات فوق باعث شده كه تدارك گوجه فرنگی با هزینه كمتری در مقایسه با انواع قبلی به دست آید و در نتیجه جریان تولید محصول از مزارع به كارخانجات مداومت بیشتری داشته باشد . در سالهای اخیر تقاضای جهانی برای مصرف گوجه فرنگی رو به افزایش بوده است و از كل مقدار تولید شده حدود 60 درصد در صنایع تبدیلی مصرف شده است .
در بین فرآورده های گوجه فرنگی ، رب گوجه فرنگی رواج كاربردش بیشتر بوده است . اما اخیراً پودر گوجه فرنگی به عنوان محصول اصلی ، عمدتاً در فرآورده های غذایی فرموله شده از قبیل سوپهای خشك ، غذاهای آماده ، انواع سسها و غیره مصرف می شود .
این محصول كاملاً بهداشتی و عاری از هر گونه میكروب و باكتری تهیه میشوند و همچنین استفاده آنها در خطوط تولید بسیار آسان میباشد . استفاده از این محصول موجب عدم نیاز به خرید روزانه گوجه فرنگی و نیز رفع معضل ضایعات آن در كارخانجات صنایع غذایی می شود . در نتیجه باعث كاهش هزینه شده و صرفه اقتصادی بسیار مطلوبی دارد .
این محصول به علت ارزش غذایی بالا و غنی سازی محصولات غذایی ، از لحاظ وجود ویتامین C كه موجب مقاومسازی بدن می شود ، در صنایع غذایی كاربرد فراوان دارند و موارد فوق دلایل اهمیت استفاده از پودر گوجه فرنگی را نشان میدهد .
از آنجا كه مصرف این محصول سهل و بهداشتی بوده و در بسیاری از غذاهای آماده قابل استفاده میباشد تولید آن حائز اهمیت بسیار است .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی :
• 6156 : رب گوجه فرنگی ، ویژگی ها و روش های آزمون پودر
• 5639 : گوجه فرنگی خشك شده ، ویژگی ها و روش های آزمون
کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی
• کشورهای عمده تولید کننده محصول
امریكا ، كانادا ، پرتغال ، تانزانیا ، فرانسه ، ایتالیا
• کشورهای عمده مصرف کننده محصول
انگلستان ، آلمان ، امریكا ، كانادا
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی
• شرایط واردات محصول
با مراجعه به كتاب مقررات بازرگانی خارجی كشور، محدودیت خاصی برای واردات پودر گوجه فرنگی دیده نشده است .
• شرایط صادرات محصول
كشور ما به سبب برخورداری از شرایط اقلیمی مناسب و متنوع ، وجود ذخایرعظیم و نیروی كار ارزان و موقعیت ترانزیتی عالی ، از موقعیتی خاص در بخش صادرات غیر نفتی به ویژه صنایع غذایی برخوردار است .
بر اساس آمار ، ایران به بیش از 124 كشور محصولات صنایع غیر نفتی از جمله محصولات صنایع غذایی صادر كرده است كه در بین این مناطق كشور آلمان ، آذربایجان ، ایتالیا ، تركیه ، تركمنستان ، ازبكستان ، هند ، ژاپن و اكراین معادل 62 درصد كالای صادراتی غیر نفتی كشور شامل انواع محصولات فرآوری شده غذایی را به خود جذب كرده اند .
پس از بررسی و مطالعه مقررات واردات و صادرات ، شرایط خاصی برای صادرات محصولات صنایع غذایی یافت نشد و آیین و مقرارات متداول در این خصوص استفاده می شود .
اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی
با روند تحولات اقتصادی در سطح جهان و كشورمان ، بازنگری در زمینه های صنعتی و اقتصادی ، ضروریست . با توجه به كاهش وابستگی به انرژیهای فسیلی در دنیای امروز كه حتی انتظار می رود روزی مصرف آنها متوقف شود ، بنابراین برای رهایی از اقتصاد تك محصولی و صدور نفت توجه به صنعت فرآورده های كشاورزی اهمیت بیشتری مییابد .
از جمله محصولات كشاورزی كه تولید و فرآورده های آن گسترش و توسعه زیادی یافته ، گوجه فرنگی است . این محصول و فرآورده های آن به لحاظ كاربردهای فراوان و مصرف آن در اكثر منازل ، رستورانها ، بیمارستانها و دیگر مراكز جا دارد مورد توجه بیشتر از جانب برنامه ریزان كشاورزی كشور باشد .
فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی
فرآیند تولید پودر گوجه فرنگی به طور كلی به شرح زیر میباشد:
1. دریافت گوجه فرنگی از مزارع
2. شستشو
3. سورتینگ و لكه گیری
4. خرد كردن و پالپ كردن گوجه فرنگی
5. حرارت دادن اولیه
6. صاف كردن و فیلتراسیون
7. تغلیظ پالپ گوجه فرنگی
8. پاستوریزاسیون
9. خشك كردن
10. بسته بندی
دریافت گوجه فرنگی از مزارع
گوجه فرنگی در جعبه های ویژهای كه بین 10 تا 25 كیلوگرم گنجایش دارد ، حمل ونقل میگردد . به دلیل اینكه هزینه حمل ونقل با جعبه های كوچك زیاد است سعی در استفاده از جعبه های پالتی شده است كه گنجایش بیشتری دارند . جهت جلوگیری از آلودگی و حفظ بهداشت كارخانه یكی از نكات بسیار مهم تمیز بودن جعبه ها است كه از رشد كپك جلوگیری میكند .
نكته مهم دیگری كه باید به آن توجه شود ، فاصله مزرعه تا كارخانه است ، هر چه این فاصله كوتاهتر باشد ، آلودگی و كپك كاهش می یابد و در نهایت محصولی بهتر از نظر طعم ، رنگ و مواد مغذی عرضه می گردد. جعبه ها پس ازتوزین در سكوی بارگیری قرار می گیرد و كالای توزین شده و با كنترل تعداد جعبه یا سبد تحویل گرفته می شود .
شستشو
قبل از اینكه گوجه فرنگی سورت شود باید كاملاً تمیز گردد . در محل سكوی بارگیری یك حوضچه سیمانی قرار دارد كه كف آن از صفحات مشبك پوشانده شده و هوا توسط یك پنكه به داخل آن وزیده می شود .
حوضچه پر از آب است گوجه ها از سبد در آب حوضچه تخلیه می شود . البته كف حوضچه دارای شیب مناسب میباشد بطوریكه با باز كردن دریچه خروج گوجه ها به راحتی همراه آب در كانال مربوطه جاری شده و ضمن شستشوی اولیه به سمت خط تولید هدایت میشوند و در ابتدای خط تولید وارد مخزن اولیه شستشو میشوند .
این مخزن كه ظرفیت آن حدود یك پنجم ظرفیت میز سورتینگ خط تولید بعد از آن بوده و مجهز به لوله های هوا میباشد . هوای دمیده شده از این لوله ها سبب به غلیان در آمدن گوجه ها و در نتیجه شستشوی بهتر گوجه ها می شود .
سورتینگ و لكه گیری
عملیات سورتینگ روی نوار نقاله صورت میگیرد ، جنس لوله های غلتكی از آلومینیوم است . گوجه ها برای شستشوی نهایی از زیر دوشهای آب رد شده و روی میز سورتینگ قرار میگیرد گوجه فرنگیها در حین عبور از روی نوار سورتینگ توسط كارگرانی كه در دو طرف میز قرار دارند مورد بازرسی قرار میگیرند و گوجه های نامناسب و كال و لهیده و یا چیزهای دیگری مثل چوپ و غیره كه احتمالاً همراه گوجه ها باشند از گوجه ها جدا میگردد .
خرد كردن و پالپ كردن گوجه فرنگی
گوجه فرنگیها پس از عبور از زیر دوش آب كه شستشوی نهایی را انجام میدهد وارد خردكن می شود و در آن كه از یكسری تیغه های ثابت و یكسری تیغه های متحرك تشكیل شده است سبب خرد شدن گوجه ها می شود . گوجه های خرد شده وارد مخزنی در زیر خردكن موسوم به بالانس تانك می شود .
حرارت دادن اولیه
در تمام پیشگرمكنها از بخار به عنوان محیط حرارتی استفاده می شود . گوجه های خرد شده توسط منو پمپ وارد پریهیتر میشوند .
پریهیتر یك دستگاه افقی استوانهای است كه درون آن لوله های استیل با قطر كمتر قرار دارد و اطراف لوله ها بخار میباشد بطوریكه گوجه های خرد شده با عبور از داخل این لوله ها به حرارت حدود 90-85 درجه سانتیگراد میرسند .
حرارت داده شده در پری هیتر اولاً سبب می شود تا راندمان آبدهی در مرحله فیلتراسیون افزایش یابد ثانیاً آنزیم پكتیناز از بین برود و در نتیجه محصول تولیدی از كیفیت بهتری برخوردار باشد ثالثاً بار میكروبی كاهش یافته و به راندمان سالم سازی در مراحل بعدی كمك میكند و بعلت متلاشی و نرم شدن بافت گوجه ها ضمن آسانتر كردن عمل آبگیری استهلاك صافیها را نیز كاهش میدهد .
صاف كردن و فیلتراسیون
آب و گوشت گوجه فرنگی خردشده كه گرم شده است به داخل 2 یا 3 دستگاه سیكلون یا صافی پمپ می شود تا پوست و بذر آن جدا گردد . معمولاً به اولین دستگاه صافی ، پالپر گفته می شود . شكل دستگاه بصورت استوانه ای است .
در داخل آن یك صافی نسبتاً درشت وجود دارد ، آب گوجه فرنگی توسط خرد كننده ای دوار، با فشار، از داخل توری عبور میكند ، قسمت خرد كننده فشار آن قابل تنظیم است . قطـــر سوراخهای توری حدود 1 میلیمتر میباشد ، پوست و بذر از داخل توری به درون یك كانال هدایت می شود .
دومین و سومین دستگاه ، كار دستگاه اول را كامل كرده و ذرات رنگین تیره تر را جدا كرده و رشته های سلولزی موجود در گوشت را خرد میكند و نتیجه آن تولید گوشتی با بافت نرم و یكنواخت میباشد . دو دستگاه آخر را كه صافیهای نرم كننده مینامند ، دارای منافذ 7,0 میلیمتر ( دستگاه دوم ) و 4,0 میلیمتر ( دستگاه سوم ) هستند . تنظیم صافی بر این اساس است كه بخش خردكننده صافی طوری تنظیم شود كه تفاله خارج شده كاملاً خشك شود .
تغلیظ پالپ گوجه فرنگی
بعد از صاف كردن آب گوجه فرنگی به داخل دستگاه های تغلیظ هدایت می شود . در این مرحله با تبخیر آب ، بر مقدار مواد جامد آن افزوده می شود تا اینكه به غلظت مورد نظر برسد .
آب گوجه فرنگی میتواند دریك یا دو یا چند مرحله تغلیظ شود تا به محصول نهایی تبدیل گردد اینكار در كارخانجات بزرگ معمولاً در دو مرحله به صورت بچ و یا در یك سیستم مداوم و بصورت سیركولاسیون انجام می شود اما در كارگاه های كوچك میتوان از دیگهای تحت خلاء یك مرحله ای و یا از دو دیگ مشابه هم و در طی دو مرحله استفاده نمود .
در هر حال آب گوجه فرنگی در دیگ تغلیظ تحت خلاء و بصورت غیرمستقیم تماس با بخار حرارت میبیند و آب خود را از دست میدهد و به غلظت مورد نظر میرسد . تغلیظ آب گوجه فرنگی تحت خلاء سبب حفظ كیفیت رنگ و ویتامینها از یك طرف و افزایش سرعت عمل و صرفه جویی در انرژی از طرف دیگر میگردد . چون در خلاء ، تبخیر آب در دمای پایینتر صورت میگیرد ، در نتیجه محصول تولید شده رنگ و كیفیت بهتری خواهد داشت .
پاستوریزاسیون
دمای گوجه فرنگی تغلیظ شده باید به حدود 90 درجه سانتیگراد رسانده شود تا میكروبهای فاسد كننده منهدم شود . گوجه از مخزن ذخیره با عبور از دستگاهی مشابهه پری هیتر پاستوریزه شده و در درجه حرارت حدود 09-85 درجه سانتیگراد حرارت میبیند .
خشك كردن
بعد از پاستوریزاسیون محصول توسط پمپ با فشار زیاد به خشك كن وارد می شود . معمولاً شیوه برگزیده برای خشك كردن یك محصول بستگی به ماده غذایی ، میزان كیفیت دلخواه و هزینه های تمام شده دارد .
با توجه به ماهیت گوجه فرنگی و حساسیت آن به حرارت مناسبترین خشك كن كه برای این محصول استفاده می شود خشك كن پاششی : Spray Dryer میباشد . این دستگاه های خشك كننده ازنظر گروه ، جزو خشك كننده هایی است كه با جابجایی هوا كار میكند . ملحقات این سیستم از یك ذره كننده ( Collector ) ، بادبزن ( Fan ) تشكیل می شود .
هر چه اندازه ذرات خارج شده از داخل نازل خشك كن یكنواخت تر باشد سرعت خشك شدن محصول بیشتر می شود . عدم یكنواختی ذرات به تولید پودر نامرغوب منجر می شود . عصاره تغلیظ شده در خشك كن با هوای گرم تبدیل به پودر می شود ، وقتی پودر از خشك كن خارج می شود رطوبت آن به 3 درصد میرسد
بسته بندی
معمولاً پودر گوجه فرنگی را در كیسه های چند لایه یا كیسه های مضاعف بسته بندی كرده و سپس در یك ظرف قرار میدهند . معمولا برای جذب رطوبت ظرف از مواد دسیكانت استفاده میكنند و همچنین از گازهای خنثی مثل ازت استفاده می شود .
پودر گوجه فرنگی را میتوان در بسته های 52-20 كیلوگرمی و یا بسته های 100 الی 500 گرمی بسته بندی نمود وسپس محصول بسته بندی شده وارد انبار محصول و جهت فروش آماده می گردد .
ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی
• بخش ورودی و آماده سازی : به ظرفیت 70 تن گوجه ورودی شامل حوضچه توری - نقاله بالابرنده - نقاله سورتینگ و الكتروموتور
• خردكن و عمل آوری اولیه : استنلس استیل – الكتروموتور – پیشگرمكن – مخزن 50 لیتری
• مخزن : ظرفیت 1000 لیتر با پمپ 2 اینچ
• سیستم صاف كننده : دو دستگاه صافی :استنلس استیل، الكتروموتور 2800 دور – نقاله – تابلو فرمان
• مخازن آب گوجه فرنگی : استنلس استیل ، میكسردار 4000 لیتری جنس پلی اتیلن
• واحد تغلیظ : 3 دستگاه دیگ تغلیظ 2 تنی، استنلس استیل – 2 عدد الكتروپمپ – سیستم خنك كننده و سایر متعلقات
• پاستوریزاتور و متعلقات ( پمپ )
• خط كامل اسپری درایر : مدل150-PC ( برتوزی ایتالیا ) با كلیه متعلقات با هزینه نصب
• دستگاه بسته بندی : به ظرفیت 25 تا 30 عدد در دقیقه
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید پودر گوجه فرنگی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید رب گوجه فرنگی
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
- در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید پودر گوجه فرنگی ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98