ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
مصرف بیکینگ پودر به عنوان یک کالای نهائی مطرح نبوده و بعنوان یک کالای واسطه ای در تولید بسیاری از محصولات ، که از آرد بعنوان ماده اولیه اصلی در تولید خود استفاده می کنند ، دارای کاربرد می باشد . در واقع عمده مصرف بیکینگ پودر در تهیه انواع نان و سپس در شیرینی پزی ، قنادی ، کیک و کلوچه و ... می باشد .
بیکینگ پودر ترکیبی است از یک نوع اسید و یک نوع باز و اگر مایعی به آن اضافه شود ، واکنش بین این اسید و باز به سرعت آغاز خواهد شد . باز موجود در این پودر در حقیقت همان جوش شیرین است که اغلب با یک اسید خشک مانند اسید تارتاریک ترکیب می شود . در تهیه این ماده از نشاسته ذرت به عنوان پرکننده یا ماده زمینه ای استفاده می شود .
این ماده با جذب رطوبت موجود در محیط و جلوگیری از ایجاد واکنش بین اسید و باز موجود در آن ، سبب افزایش ماندگاری بیکینگ پودر خواهد شد . این در حالی است که تنها افزودن مقداری آب به عنوان حلال به آن، سبب ایجاد واکنش خواهد شد .
انواع مختلفی از بیکینگ پودرها در تهیه شیرینی مورد استفاده قرار می گیرد . در ترکیب بیکینگ پودرهای یک مرحله ای، یک اسید و یک باز وجود دارد که با افزودن یک مایع به آن ، واکنش بین اسید و باز تشکیل دهنده آن به سرعت و در یک مرحله انجام شده و خاتمه خواهد یافت .
در انواع دو مرحله ای که استفاده از آنها متداول تر است ، یک اسید دیگر نیز وجود دارد که پس از ترکیب مواد تشکیل دهنده در جریان پخت ، با باز موجود در بیکینگ پودر واکنش نشان داده و سبب افزایش دی اکسید کربن در فضای بین مواد تشکیل دهنده و در نتیجه پخت بهتر کیک و شیرینی خواهد شد . جالب است بدانید ، به همین دلیل متخصصان آشپزی توصیه می کنند ترکیبات خشک به صورت جداگانه با هم ترکیب شوند تا از واکنش سریع بین اسید و باز تشکیل دهنده بیکینگ پودر تا حدی جلوگیری شود .
بیکینگ پودر :
این ماده دارای بی کربنات سدیم است اما نه به طور خالص این ماده در تماس با رطوبت فعال می شود .بیکینگ پودر را می توان جایگزین جوش شیرین کرد اما باید بدانید که طعم آن کمی تغییر پیدا خواهد کرد . اما جوش شیرین را نمی توان جایگزین بیکینگ پودر کرد . جوش شیرین به تنهایی قابلیت پف دادن مواد غذایی را ندارد . با افزودن مقداری کرم تارتار به جوش شیرین می توان بیکینگ پودر به دست آورد .
فرق بین جوش شیرین و بیکینگ پودر :
جوش شیرین بیکربنات سدیم خالص است ، در حالی که بیکینگ پودر، بیکربنات سدیم به اضافه نمک های اسیدی است جوش شیرین برای مواد غذایی که به زمان طولانی برای پخت نیاز ندارد ، مناسب است ؛ در حالی که بیکینگ پودر برای مواد غذایی که زمان پخت طولانی تر دارد ، ایده آل است .
جوش شیرین طعم تلخ و بیکینگ پودر نیز طعم خنثی دارد. بیکینگ پودر را می توان جایگزین جوش شیرین کرد اما جوش شیرین را نمی توان جایگزین بیکینگ پودر کرد ؛ مگر این که با کرم تارتار مخلوط شود . بیکینگ پودر در تماس با آب کف می کند ، اما جوش شیرین در تماس با آب هیچ واکنشی نشان نمی دهد . هر ٢ به سرکه واکنش نشان می دهد زیرا سرکه اسید است و هر ٢ ماده قليايی است .
نمک های فسفاته :
بعضی از نمک های اسیدی در پخت به کار می روند . نمک هایی که در بیکینگ پودر به کار می روند ( نمک های فسفاته ) به طور عمومی به دو دسته تقسیم می شوند : الف) نمک های اسیدی دما پایین ، ب) نمک های اسدی دما بالا . نمک های اسیدی دما پایین در دمای اتاق واکنش داده و تولید یک اثر مخمری می کنند و شامل کرم تاتار ، فسفات کلسیم ، و سیترات می شود . نمک های اسیدی دما بالا تولید یک اثر مخمری در طول پخت می نمایند و معمولاً نمک های آلومینیوم هستند مانند : فسفات آلومینیوم کلسیم
اصولاً مصرف این کالا بعنوان یک کالای نهائی مطرح نبوده و بعنوان یک کالای واسطه ای در تولید بسیاری از محصولات که از آرد بعنوان ماده اولیه اصلی در تولید خود استفاده می کنند ، کاربرد دارد . عمده مصرف بیکینگ پودر در تهیه انواع نان ( سنتی و حجیم ) و سپس در قنادی و شیرینی پزی ، مصارف خانگی ، تولید کیک و کلوچه ، می باشد و به نوعی می توان گفت که در هر کجا آرد مصرف شود بیکینگ پودر قابلیت کاربرد دارد .
کاربرد نمک های فسفاته مختلف در صنعت غذا
فسفات های سدیم شامل منوسدیم و عمده ترین کاربرد منوسدیم فسفات استفاده از آن بعنوان یک اسید جامد محلول در آب و یک ماده تمیز کننده اسیدی است .
• بالاترین مصرف و تنها کاربرد دی سدیم فسفات، استفاده از آن بعنوان مایه (Emulsifier) در تولید پنیر پاستوریزه میباشد . این ماده در تولید محصولات گوشتی ، نشاسته و شیر خشک ، همچنین در صنایع سرامیک ، لعاب کاری ، چرمسازی ، پارچه بافی ، رنگ سازی و شوینده ها به مصرف میرسد .
منو کلسیم فسفات ، که از آن بعنوان مایه خمیر در نان پزی و کیک پزی استفاده می گردد ، همچنین در تهیه قرصهای جوشان و نیز صنایع سرامیک کاربرد دارد .
• پیروفسفاتهای سدیم در تولید شوینده ها و نیز تولید مواد لبنی و دیگر مواد غذائی بکار می روند .
• پیرو فسفاتهای پتاسیم نیز بعنوان ماده اولیه در ساختن شوینده ها بخصوص شوینده های مایع بکار می رود .
• 2879 : بیکینگ پودر – ویژگی ها
• 1-AOAC:2005,Official method of analy
کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید بیکینگ پودر و نمک های فسفاته :
عمده تولیدکنندگان و مصرف کنندگان این محصول عبارتند از : کشور های هند ، استرالیا ، کلمبیا ، کرواسی
• شرایط واردات محصول
ورود موکول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و .... مصوب سال 1346 می باشد . از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی و یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی یا رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبدا مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و وارد کننده نیز مکلف است برای تحصیل پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادیکه برای نگهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم نماید .
• شرایط صادرات محصول
با توجه به اینکه استاندارد تدوین شده در مورد این محصول با استانداردهای جهانی مطابقت دارد داشتن شرایط استاندارد برای صادرات آن کافی است .
با توجه به روند افزایش جمعیت در کل دنیاز و نیاز هر چه بیشتر به محصولات آردی و با توجه به اینکه مردم امروزه به کیفیت مواد غذایی بسیار بیشتر از گذشته اهمیت میدهند و همچنین لزوم حذف استفاده از جوش شیرین بخصوص در نانوایی ها و یا دیگر صنایع آردی لزوم استفاده از موادی نظیر بیکینگ پودر جهت افزایش کیفیت بیشتر از گذشته احساس می شود .
پروسه ساخت این ماده غذایی بسیار ساده می باشد . ابتدا عناصر مختلف خشک شده و قبل از مرحله خرد شدن رطوبت زدایی می شود . سپس به نسبت مناسب مخلوط و بسته بندی می شود . مواد اولیه بیکینگ پود شامل : بی کربنات سدیم ، نشاسته ( edible starch ) و منوکلسیم فسفات و یا سولفات آلومینیوم می باشد .
• ماشین خورد کننده
• الک بوجاری
• میکسر
• آون
• ماشین بسته بندی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید بیکینگ پودر و نمک های فسفاته
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98