جستجو در محتوای K2
جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
امتیاز کاربر:  / 0
ضعیفعالی 

Soup ready for shrimp

جهت تهیه طرح توجیهی تولید سوپ آماده میگو ، این صفحه را مطالعه نمایید . پروتئین موجود در میگو کیفیت بالایی داشته و حاوی تمام اسید آمینه های لازم جهت رشد می باشد . سوپ آماده میگو نیز از جمله فراورده های میگو می باشد ، که به دلیل آماده شدن سریع و در دسترس بودن ، مورد استفاده اغلب افراد قرار می گیرد .

نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سوپ آماده میگو :

میگو یکی از لذیذترین غذاهای دریایی است، 100 گرم میگو ، حاوی 77 میلی گرم آب ، 99 کالری انرژی 18/1 گرم پروتئین ، 8/0 میلی گرم چربی ، 163میلی گرم کلسترول و 91 میلی گرم قند است . از نظر مقایسه ای نسبت به سایر غذاهایی که پروتئین زیادی دارند نظیر گوشت ماهی و گروه ماکیان ، میگو ، کالری کم تری دارند . پروتیئن موجود در میگو کیفیت بالایی داشته و حاوی تمام اسید آمینه های لازم جهت رشد می باشد . پروتئین میگو همانند سایر جانوران دریایی به دلیل نداشتن بافت هم بند به راحتی هضم می شود . برای گروه هایی از مردم نظیر افراد مسن که در جویدن و هضم غذا مشکل دارند غذای حاوی میگو گزینه مناسبی برای تامین پروتئین روزانه آنها است . میگوها در کل دارای چربی کمی می باشند ، اسیدهای چرب امگا ـ 3 که از دسته اسیدهای چرب غیر اشباع بوده و برای سلامتی مفید هستند ، در میگو ها به وفور یافت می شوند . این دسته از اسیدهای چرب می توانند در کاهش خطر بیماریهای قلبی موثر واقع شود . اسیدهای چرب امگا ـ 3 هم چنین اجزای ضروری برای غشا سلول مغز و بافت چشم است . میگو منبع ؼنی از ویتامین های A ، B6 ، B12 ، C ، D ، E و املاحی چون کلسیم ، آهن ، منیزیم ، پتاسیم ، سدیم ، روی ، مس ، منگنز ، و سلنیم است . علاوه بر این ؛ کلسیم ، آهن ، روی ، منیزیم ، و فسفر میگو نسبت به سایر آبریان بیش تر است که در تغذیه انسان به عنوان یک منبع پروتئین دریایی به ویژه برای کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است ، همچنین میگو به کنترل التهاب و پیشگیری از لخته شدن خون کمک می کند . میزان كلسترول در 100 گرم میگو حدود یک سوم میزان كلسترول موجود در 100 گرم تخم مرغ است . چربی و کلسترول حاصل از گوشت میگو بدلیل میزان بالای اسید های چرب غیر اشباع، امگا 3 زیاد و امگا 6 آن اثری بر چربی و کلسترول خون ، که ناشی از عدم تجزیه اسید های چرب اشباع است ، ندارد . وجود سلنیم در گوشت میگو باعث کاهش رشد سلول های سرطانی می گردد . این آبزی دریایی با داشتن خواص تغذیه ای بسیار خوب میتواند قسمت اعظم نیازمندیهای تغذیه ای ما را تامین کند. علاوه بر آن ، به علت داشتن ترکیبات خاصی که در چربی بدن آنها وجود دارد در پیشگیری از بسیاری امراض و کنترل و درمان بیماری های مختلفی نقش مهمی به عهده دارند . با توجه به مزایای چشمگیر میگو و تاثیر آن بر سلامتی باید فرهنگ مصرف میگو گسترش یابد و با حذف و کاهش نارسائیهایی که در مسیر دسترسی خانوارها به این ماده غذایی مهم وجود دارد ، برای آن جای مناسبی در سبد غذایی خانوار ایرانی باز کنیم . تهیه سوپ و پودر یکی ازمهمترین روشهای متداول فرآوری ماهی ، میگو و سایرآبزیان است که سلامت و استفاده آسان و طولانی مدت آن را تضمین می نماید . محصولات جدید حاصل از آبزیان به ویژه میگو در حال جایگزین شدن انواع محصولات حاصل از فرآورده های گوشتی معمول جامعه می باشد . سوپ میگو از جمله محصولات حاصل از میگو می باشد که انواع آنها به صورت محصولات زیر تولید می شود : سوپ میگو تغلیظ شده ، سوپ (عصاره ) میگو به صورت مایع ، پودر فشرده سوپ میگو به شکل مکعب مستطیل و پودر سوپ میگو .

سوپ میگو تغلیظ شده

سوپ میگو به صورت تغلیظ شده ، که در بخش های بعدی به صورت کامل معرفی خواهد شد ، محصولی جدید است که در آن با استفاده از روش های علمی و با استفاده از تکنولوژی و دانش فنی وارداتی ، میگو به سوپ ( cream ) تبدیل می گردد و به عنوان یک طعم دهنده غذا ها مورد استفاده قرار می گیرد . سوپ تغلیظ شده ( Cream ) میگو، کنسرو شده ، حاوی 72 کالری است . این محصول شامل صفر گرم قند و 20/0گرم فیبر . ، 14/4 گرم چربی ،13میلی گرم کلسترول ، 58/2 گرم چربی اشباع ، 15/0 گرم چربی اشباع نشده و 19/1 گرم چربی اشباع شده است . همچنین این محصول حاوی 22/2 گرم پروتئین 85/84 گرم آب ، 14 میلی گرم کلسیم ، 42/0 میلی گرم آهن ، 10/0 میلی گرم مس ، 47 میلی گرم پتاسیم و 60/0 میلی گرم روی ، 30/0 میلی گرم منگنز ، 7 میلی گرم منیزیم ، 50/4 میکروگرم سلنیوم ، 26 میلی گرم فسفر و 685 میلی گرم سدیم است . برای بیان مزیت های تولید سوپ میگو می توان به موارد زیر اشاره نمود :
 نگهداری راحت و آسان
 راحت بودن در موقع مصرف
 حفظ پروتئین ، فسفر و کلسیم موجود در میگو برای یک دوره زمانی نسبتا طولانی .
 به حداقل رساندن ضایعات
به راحتی قابل دسترسی می باشد .
 وسیع بودن دامنه مصرف و قابل استفاده برای تمام اقشار جامعه .

سوپ ( عصاره ) میگو به صورت مایع

عصاره سوپ میگو به صورت مایع که با استفاده از روش های علمی و با استفاده از تکنولوژی و دانش فنی در کشور چین تولید می گردد و به عنوان یک طعم دهنده غذا ها مورد استفاده قرار می گیرد . این محصول عمدتا از میگوی خالص و سایر افزودنی های مجاز تولید می گردد ، این مایع به عنوان یک ماده مغذیی قوی و سرشار از ویتامین های مفید و املاحی چون کلسیم ، روی ، آهن ، منیزیوم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم ، و... ، و با سطح بالا به طور طبیعی حاوی آنتی اکسیدان بوده و همچنین جذب اکسیژن را افزایش می دهد . عصاره مایع میگو همانند محصولات طعم دهنده سوپ از دیگر آبزیان دریایی نظیر :
 سوپ ( Cream ) خرچنگ .
 اسانس خرچنگ
 سوپ ( عصاره ) ماهی
تغلیظ شده هستند و به عنوان عطر و طعم دهنده های طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد و برای تکمیل سوپ به میزان نیم و نیم اضافه می شود . این محصول نیز همانند محصولات معرفی شده منافع قابل توجهی برای مصرف کنندگان به همراه دارد . قیمت پیشنهاد شده از سوی تولید کننده در کشور چین برای هر ml 500 عصاره میگو معادل 5.99 پوند می باشد .

پودر فشرده سوپ میگو به کل مکعب

پودر سوپ میگو فشرده شده به شکل مکعب که با استفاده از روش های علمی و با استفاده از تکنولوژی و دانش فنی بیشتر در کشور های چین و کره تولید می گردد و به عنوان یک طعم دهنده غذا ها مورد استفاده قرار می گیرد . این محصول عمدتا از میگوی خالص ( درجه 3 و ریز ) و سایر افزودنی های مجاز تولید می گردد ، این محصول به عنوان یک ماده مغذیی قوی و سرشار از ویتامین های مفید و املاحی چون کلسیم ، روی ، آهن ، منیزیوم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم ، و... ، و با سطح بالا به طور طبیعی حاوی آنتی اکسیدان می باشد . پودر میگو همانند محصولاتی نظیر پودر های فشرده مرغ ، ماهی و گوشت ، به عنوان عطر و طعم دهنده های طبیعی نیز مورد استفاده قرار می گیرد .

پودر سوپ میگو

پودر سوپ میگو با استفاده از روش های علمی و با استفاده از تکنولوژی و دانش فنی بیشتر در کشور های چین و کره تولید می گردد و به عنوان یک طعم دهنده غذا ها مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول عمدتا از میگوی خالص ( درجه 3 و ریز ) و سایر افزودنی های مجاز تولید می گردد ، این محصول به عنوان یک ماده مغذیی قوی و سرشار از ویتامین های مفید و املاحی چون کلسیم ، روی ، آهن ، منیزیوم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم ، و... ، و با سطح بالا به طور طبیعی حاوی آنتی اکسیدان می باشد . پودر میگو همانند محصولاتی نظیر پودر های مرغ ، ماهی و گوشت ، به عنوان عطر و طعم دهنده های طبیعی نیز مورد استفاده قرار می گیرد .

ویژگی های اولیه محصول

گوشت میگو : گوشت میگو مورد مصرف باید سالم ، فاقد سر و دم ، تیر کمر و بدون پوست باشد .
 عصاره گوشت : پودر یا ماده تغلیظ شده حاصل از اجزای محلول در آب گوشت است كه عاری از ذرات آلبومین منعقد شده ، ژلاتین و چربی است
 لبنیات : شیر و فرآورده های لبنی مورد مصرف باید با استانداردهای مربوطه مطابقت داشته باشد .
 سبزیجات : سبزیجات مورد مصرف از اندامهای سالم و ماكول گیاه قابل تهیه است كه باید با استانداردهای مربوطه مطابقت داشته باشد.
 غلات و فرآورده های آن : مصرف طبق استانداردهای مربوطه مجاز میباشد .
 حبوبات و فرآورده های آن : مصرف طبق استانداردهای مربوطه مجاز میباشد .
 آب مصرفی در تهیه سوپ باید مطابق استانداردهای ویژگیهای آب آشامیدنی شماره 1053 و ویژگیهای بیولوژیكی و حد مجاز آلودگی باكتریولوژیكی آب آشامیدنی شماره 1011 باشد .
 نمك : منظور از نمك ، نمك طعام یا كلروسدیم مورد استفاده در صنایع غذایی می باشد كه باید با استاندارد شماره 26 ایران مطابقت داشته باشد .

کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سوپ آماده میگو :

تولید سوپ میگو، فرآیند تبدیل کالای خام میگو به فرآورده مورد تغذیه مستقیم یا غیر مستقیم متناسب با ذائقه ، سلیقه ، صرفه اقتصادی و شرایط اقلیمی می باشد که طی فرآیندهای مختلفی ازآبزیان بعنوان تغذیه استفاده می گردد . یکی از مهمترین فرآورده های تولیدی از محصولات شیلاتی وآبزیان سوپ میگو است . اساساً از زمانی که تعادل بین تولید و مصرف با افزایش جمعیت از میان رفت موضوع تهیه غذا جهت تغذیه انسان بزرگترین مسئله روز بشمار می رود . در حال حاضر نیز که تکنولوژی و صنعت پیشرفت های زیادی نموده است شاهد فقدان تغذیه کافی برای ادامه حیات و حداقل تغذیه لازم برای میلیونها نفر میباشیم .
انسانها از قدیم الایام از ماهی و میگو و منابع دریایی به شیوه های مختلفی تغذیه می نمودند . تامین تغذیه در فصولی از سال که امکان دستیابی به آن ممکن نبود در بقیه فصول صید ، حفظ و نگهداری ماهی و میگو با روشهای خاص متداول بود . حفظ و نگهداری مواد غذایی از جمله میگو از زمانهای گذشته مورد توجه بشر بوده و این امر با استفاده از روشهای ابتدایی و اولیه مرسوم بوده است که روزبه روز مراحل تکاملی را طی نموده به طوری که امروزه کلیه صنایع تهیه مواد غذایی بر پایه اصول نگهداری و حفظ این مواد پایه گذاری شده اند و با طریقه های مختلفی از جمله استفاده از حرارت ، سرما ، خشک کردن و به کاربردن مواد نگهدارنده سعی میکنند تا حد ممکن مواد غذایی را بدون تغییر در ماهیت و حفظ خواص اولیه آن برای مدت طولانیتری نگهداری نمایند . تولید سوپ یکی ازمهمترین روشهای متداول فرآوری میگو و سایر آبزیان است که سلامت و استفاده آسان و طولانی مدت آن در نتیجه تأثیرات ناشی از حرارت و سایر مراحل تولید تضمین میگردد .
همه ما با طیف گسترده ای از غذاهای آماده بسته بندی شده آشنا هستیم . با شتاب گرفتن زندگی شهری ، خانواده ها زمان کمتری برای تهیه غذا در خانه دارند . گرایش روزافزون به استفاده از غذاهای آماده و فست فودها از جمله روش هایی است که رفته رفته جایگزین تهیه غذا در خانه می شوند . تهیه غذا در خارج از منزل به نوبه خود مشکلات دیگری ایجاد می کند که با بسیاری از آنها آشنا هستیم . تنها یکی از مشکلات این روش غذا خوردن ، دور شدن از الگوی غذایی سنتی است . غذاهای سنتی علاوه بر اینکه ریشه در فرهنگ ما دارند و ذائقه ما به آنها عادت کرده است به دلیل امکان دسترسی محلی بهتر به مواد اولیه به صرفه تر است . یکی از راه های در دسترس قرار گرفتن این غذاها استفاده از سوپ های آماده تولید شده از آن مواد است که به تازگی در سبد غذایی ایرانی جای گرفته است .
از مزایای این نوع غذاها میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
حفظ حالت طبیعی مواد غذایی : غذای بسته بندی شده به دلیل در مجاورت قرار نگرفتن طولانی با هوای آزاد حالت طبیعی خود را حفظ می کند .
قیمت مناسب : ارزان بودن این غذاها که از امتیازات این روش به شمار می رود . روش تبدیل به سوپ در عین حال که نسبت به سایر انواع نگهداری ، ارزانتر است ، کیفیت بهتری نیز دارد .
نگهداری طولانی و آسان : بزرگ ترین امتیاز غذایی است که به صورت کنسرو شده و آماده ارائه می گردد و قابلیت نگهداری طولانی دارد . همچنین انواع سوپ ها بدون نیاز به یخچال یا فریزر قابل نگهداری هستند .
حمل ونقل آسان : غذای بسته بندی شده را به راحتی میتوان به هر نقطه ای منتقل کرد . هنگامی که به مسافرت های کوتاه و سفرهای ورزشی و تفریحی می روید یا غذای خود را به محل کار می آورید ، اینها انتخاب خوبی هستند .
نداشتن ضایعات : آیا با منظره ظروف بزرگ انباشته از مواد غذایی که پس از اندکی استفاده ، بقایای آن فاسد شده است روبه رو شده اید . این مشکل ناشی از نگهداری فله ای مواد غذایی است . در صورتی که غذاهایی که به صورت سوپ آماده مصرف که در وزن های گوناگون تولید میشوند و شما میتوانید آنها را به میزان مصرف خود خریداری کرده و از ضایعات و اتلاف نعمت های خداوندی جلوگیری کنید .
سلامت غذا : اگر این غذاها به صورت صنعتی و تحت نظارت و کنترل های بهداشتی مناسب تهیه شده باشند از سلامت خوبی برخوردارند .
در دسترس بودن : انواع غذا ، میوه و سبزی نگهداری شده با این روش در تمامی فصول سال و نیز در دورافتاده ترین مناطق قابل دسترسی هستند .
تنوع : این سوپ با تنوع فراوان، از هر نوع مرز جغرافیایی و اختلاف زمانی و اقلیمی عبور کرده و میتوانند مجموعه ای متنوع از مواد غذایی را در اختیار شما قرار دهند .
زمان کم آماده شدن برای مصرف : این مواد غذایی زمان زیادی برای آماده شدن برای خوردن نیاز ندارند .
محصول مورد بررسی به عنوان غذای مفیدی انسان مورد استفاده قرار می گیرد . این محصولات در فهرست محصولات آماده طبقه بندی می گردند و به صورت کنسرو شده در بسته بندی های متنوع به عنوان غذای آماده طبخ عرضه می گردد. سوپ ( Cream ) میگو می تواند به جای یک غذای کامل در وعده های ناهار ، شام یا بین غذا صرف گردد و جایگزین بسیار مناسبی برای سایر سوپ هایی است که به صورت پودر و پودر فشرده عرضه می گردد .

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید سوپ آماده میگو :

• 710 : ویژگی ها و روش آزمون میگوی منجمد
• 2396 : انواع سوپ های خشک ، ویژگی های میکروبیولوژی
• 5750 : میگوی تازه – آماده سازی – طبقه بندی – بسته بندی ونشانه گذاری23
• 5786 : کنسرو – میگو در سس گوجه فرنگی – ویژگی ها و روش های آزمون
• 8569 : جداسازی آزمایشگاهی کتین از پوسته میگو – روش آزمون
• 3827 : الحاقیه استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون سوپ های آماده
• 3150 : ویژگی ها و روش های آزمون میگوی منجمد شده به روش سریع
• 1836 : آیین کار رعایت اصول بهداشتی در واحدهای تولیدکننده مواد غذایی

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سوپ آماده میگو :

مهمترین کشورهای تولید کننده آبزیان دریایی و پرورشی در جهان عبارتند از : چین ، پرو ، هند ، ژاپن ، آمریکا و اندونزی . قاره آسیا از نظر تولید ، مصرف و عرضه محصولات شیلاتی در دنیا مقام اول را به خود اختصاص داده است . چین و تایلند به عنوان دو صادرکننده عمده آبزیان در جهان مطرح می باشند . ایران از نظر میزان تولیدات در رده چهاردهم آسیا جای دارد . در اروپا بازارهای عمده جهت صادرات ( مصرف کننده عمده ) محصولات دریایی عبارتند از : اسپانیا ، فرانسه ، ایتالیا ، آلمان و انگلیس .
بیشترین صادرات سوپ میگو در جهان از کشورهای چین و کره صورت می گیرد . خواستگاه محصولات حاصل از آبزیان ، کشورهای آسیای جنوب شرقی می باشد . از اینرو در حال حاضر کشورهای فوق را می توان عمده کشورهای تولید کننده محصول سوپ میگو در جهان معرفی کرد . کشور چین بزرگترین شرکت های تولید کننده طعم دهنده های مواد غذایی را در خود جای داده که به نیازهای ضروری زندگی و تقاضا در بازار بین المللی پاسخ می دهد . این محصولات درحال حاضر توسط شرکت های تولیدکننده این کشور ، به کشورهایی نظیر : ایالات متحده آمریکا ، کانادا ، فیلیپین ، سنگاپور، السالوادور، پاپوآ گینه نو، آسیای مرکزی، آفریقا و ... صادر می گردد .

شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سوپ آماده میگو :

 شرایط واردات محصول
بر اساس مصوب هیئت وزیران 4/7/1372 شرایط صادرات و واردات کالاها به صورت زیر میباشند :
طبق ماده 2- کالای صادراتی و وارداتی به سه گروه زیر تقسیم میشوند :
الف ) کالای مجاز : کالایی است که صدور یا ورود آن با رعایت ضوابط نیاز به مجوز ندارند .
ب) کالای مشروط : کالایی است که صدور یا ورود آن با کسب مجوز امکانپذیر است .
ج) کالای ممنوع : کالایی است که صدور یا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام و یا قانون ممنوع گردد .
ماده 2 تبصره 2- نوع و مشخصات کالاهای هر یک از موارد سه گانه فوق بر اساس آیین نامهای که توسط وزارت بازرگانی تهیه و به تصویب هیات وزیران میرسد ، معین خواهد شد .
ماده 3- مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر و به تائید وزارت بازرگانی میرسد .
ماده 6- اولویت حمل کلیه کالاهای وارداتی کشور با وسایل نقلیه ایرانی است . دستورالعمل مربوط به استفاده از وسایل نقلیه خارجی اعم از دریایی، هوایی و زمینی ( جاده ای و راه آهن ) را شورای عالی هماهنگی ترابری کشور بر اساس آیین نامه مصوب هیات وزیران تهیه می نماید .
ماده 8- وارد کنندگان کالاهای مختلفی جهت اخذ مجوز ورود و ثبت سفارش باید منحصراً به وزارت بازرگانی مراجعه نمایند .
ماده 12- واردات قبل از صادرات مواد و کالاهای مورد مصرف در تولید ، تکمیل و آماده سازی و بسته بندیی کالاهای صادراتی به صورت ورود موقت با ارائه تعهد یا سفته معتبر به گمرک از پرداخت کلیه وجوه متعلقه به واردات ، جز آنچه جنبه هزینه یا کارمزد دارد معاف است . محصول سوپ میگو فاقد شماره تعرفه گمرکی برای واردات می باشد . با توجه به بررسی انجام شده ، تنها کالاهایی تحت عنوان فرآورده ها برا ی سوپ ، آش یا آبگوشت ، سوپ ، آش یا آبگوشت آماده با کد تعرفه21041000 و كد سیستم هماهنگ21041000 با حقوق ورودی : 45 و فرآورده های میگو و روبیان با کد تعرفه گمرکی 16052000 با حقوق ورودی : 30 ، در فهرست تعرفه های سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران درسال1389 درج گردیده است . لذا بررسی شرایط واردات برای محصول مورد نظر امکان پذیر نمی باشد . در صورتیکه این محصول با محصول مشابه اشاره شده مقایسه گردد ، در این صورت می توان پیش بینی کرد که محدودیت خاصی برای واردات محصول مورد مطالعه وجود نداشته و با پرداخت حقوق گمرکی واردات امکان پذیر است و ورود و صدور این محصول طبعا موکول به رعایت ماده 7 قانون دامپزشکی کشور مصوب 1350 و ماده 16 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی ... ، مصوب 1346 می باشد . بررسی فهرست عناوین کالاها و خدمات مندرج در ماده 12 قانون مالیات بر ارزش افزوده سال 1389 نمایانگر این نکته است که عرضه محصولات آبزیان که در زیر به آن اشاره خواهد شد ، و همچنین واردات آنها حسب مورد از پرداخت مالیات و عوارض معاف می باشند . این کالاها شامل : انواع ماهی ها ی خوراکی و زنده ، تخم ماهی ، بچه ماهی ، پست لارو میگو ، انواع کروکودیل ، میگو ، شاه میگو ، لابستر ، و ... ، می باشد .

 شرایط صادرات محصول
امروزه توسعه صادرات غیر نفتی یک ضرورت به شمار می آید ، زیرا درآمدهای ارزی را افزایش داده و در نتیجه اجرای برنامه های توسعه اقتصادی را که متضمن هزینه های ارزی است ، ممکن می سازد . ولی در ایران معمولاً زمانی به رشد و توسعه صادرات غیر نفتی توجه میشود که صادرات نفت خام و درآمدهای حاصل از فروش آن دچار رکود شده باشد. در رویکرد جدید ، توسعه صادرات با تاکید بر صادرات غیر نفتی ، یکی از راهبردهای بارز در برنامه های توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کشور به شمار آمده است . امروزه تنوع نیازهای انسان و منابع اقتصادی و پراکندگی آنها در جهان پهناور به حدی است که مبادله کالاها و خدمات از کشوری به کشور دیگر را تقریباً اجتناب ناپذیر ساخته است . بنابراین صادرات و واردات و مسائل مبتلا به آن فرا روی هر کشوری قرار دارد و گریزی از آن نیست . لذا در این زمینه آگاهی از مزیتهای نسبی کالاهای صادراتی هر کشوری به منظور موفقیت آن کشور در امر تجارت خارجی از ضروریات است و یکی از محورهای مهم اطلاعاتی به حساب می آید . موضوع مزیت در ابتدا توسط آدام اسمیت در ادبیات تجارت بین الملل مطرح شده كه در واقع به وسیله آن علت تجارت تبیین گردیده است . بر طبق نظریه اسمیت چنانچه كشوری بتواند كالایی را ارزانتر از كشور دیگری تولید كند و كشور مقابل نیز كالای دیگری را ارزان تر از كشور نخست تولید كند هر یك از كشورها در تولید كالایی كه ارزانتر تولید كرده اند مزیت دارند . بنابراین هریك از كشورها چنانچه مبادرت به صدور كالایی كه در آن مزیت دارند و ورود كالاهایی كه در آن مزیت ندارند، كنند . هر دو كشور از این مبادله نفع خواهند برد ( اصل مزیت مطلق آدام اسمیت ) . براساس مفهوم مزیت نسبی چنانچه محصولی نسبت به محصولی دیگر ارزانتر تولید شود در تولید چنین كالایی مزیت نسبی وجود دارد . بعلاوه اگر كشوری بتواند محصول مورد نظر را در مقایسه با سایر كشورها با هزینه پایین تری صادر نماید در مقایسه با سایر كشورها از مزیت نسبی در صادرات برخوردار خواهد بود . مفهوم افزودن ارزش به غذاهای دریایی و غذاهای دریایی با ارزش افزوده از دیدگاه استفاده كنندگان از این واژهها میتواند متفاوت باشد ولی از نظر اكثریت قریب به اتفاق كارشناسان ، غذاهای دریایی با ارزش افزوده محصولاتی هستند كه شرایط زیر را دارا میباشند .
 راحتی در مصرف
 كیفیت و ارزش غذایی مناسب
 جذابیت و مناسب بودن ویژگیهای حسی
 قیمت مناسب .
در بازارهای عمده ی فرآورده های شیلاتی صدها نوع فرآورده شیلاتی با ارزش افزوده وجود دارد . صنعتی شدن وشهرنشینی باعث ایجاد محصولات غذایی آماده مصرف شده است . از نقطه نظر مقررات وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، برای صادرات محصول طرح هیچگونه شرایط ، محدودیت و موانع قانونی وجود ندارد و انتظار می رود که با توجه بر وفور مواداولیه ( میگو و انواع آبزیان ) از نظر تنوع واریته ها و گستردگی تولید در کشور ، به ویژه مناطق جنوبی کشور ، در این باب کشور را به عنوان یکی از مناطق دارای مزیت نسبی تولید و صادرات معرفی کرد . لذا توسعه صادرات آن به راحتی امکان پذیر می باشد . لیکن از آنجایی که این محصول ، یک کالای صنایع غذایی محسوب می گردد ، از اینرو ورود به بازارهای جهانی مستلزم برخورداری تولیدکننده از شرایط خاص می باشد که در زیر مورد اشاره قرار گرفته است .
برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ قیمت
یکی از معیارهای مهم صادرات ، برخورداری از قیمت رقابتی جهانی می باشد که این مورد نیز به شرایط اقتصاد کلان کشور در مقایسه با کشورهای مقصد صادرات باز می گردد. محصول مورد مطالعه در نقاط مختلفی جهان از قیمت های متفاوتی برخوردار است که لازم است هر صادرکننده قبل از ورود به بازار از این قیمت ها به طور کامل اطلاع داشته باشد .
برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ کیفیت
کیفیت در این محصول شامل کیفیت در انتخاب نوع میگو ، کیفیت تولید محصول مطابق استانداردهای جهانی ، کیفیت بسته بندی و ارسال کالا تا بازارهای هدف ، می شود .
برخورداری از توان مالی مناسب
دوره وصول مطالبات در صادرات عموما بالا است ، از اینرو لازم است صادرکننده از توان مالی مناسب برخوردار باشد .
آشنایی کامل با امور تجارت جهانی
فعالیت در بازارهای جهانی مستلزم آگاهی کامل صادرکننده از مقررات و الزامات تجارت جهانی می باشد.
رعایت کامل استانداردهای اروپا ، جهانی و کدکس صنایع غذایی
این استانداردها شامل : مرغوبیت مواد اولیه ، رعایت بهداشت تولید و محصول ، فرمولاسیون دقیق ، کنترل کیفیت مطابق استانداردهای کشور مقصد صادرات ، بسته بندی صحیح ، کنترل زمان و مکان صید میگو و ... می باشد.

اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سوپ آماده میگو :

در حالیكه ذخایر آبزیان دریایی به شدت رو به كاهش است لیكن در مقابل آن تقاضا برای مصرف غذاهای دریایی بطور فزآیندهای رو به افزایش است و این چرخش ذائقه به سمت مصرف غذاهای دریایی موجب گردیده است تا عرضه كنندگان این نوع غذاها به دنبال ایجاد تن وع غذایی باشند كه در نتیجه آن صید ، پرورش و مصرف انواع آبزیان به ویژه میگو نیز بالا رفته است و این افزایش علاقه بر سرعت رشد بازار غذاهای دریایی افزوده است بطوریكه آبزی پروری به یك صنعت عمده تجاری در تولید غذاهای دریایی تبدیل شده است . مكانیزاسیون كشاورزی و به كارگیری تجهیزات مرتبط باعث ارتقاء بهره وری و ایجاد ارزش افزوده بیشتر از یك محصول می گردد . ادامه فرآیند در بخش كشاورزی در تبدیل و فرآوری محصول ، حفظ و نگهداری ، بسته بندی و جابجایی و حمل و نقل با تكیه بر صنعت مدرن آبزی پروری ( پرورش متراكم ) به شدت ارزش افزوده را ارتقاء داده و محصولاتی متنوع مطابق با نیاز و سلیقه مصرف كننده را ارایه می دهد . كشورهای زیادی سهم عمده ای از اشتغال و صنعت خود را بر پایه شیلات و آبزیان پی ریزی كرده اند . از آنجا كه چهار پنجم كره زمین را آب فرا گرفته و تنوع تولیدات شیلاتی و آبزیان و پروتئین حاصل از آن ، همراه با فوائد عدم تخریب و ویرانی زمین بسیار حائز اهمیت است ، جهان نگاه ویژه ای به شیلات دارد . كشتیهای بزرگ و مجهز به تكنولوژی روز صید صنعتی ، كشتی های مجهز به كارخانه صنایع غذایی و فرآوری و بسته بندی و سردخانه دار، تونلهای انجماد ، مزارع بزرگ پرورش انواع ماهیان سردآبی و گرمابی ، ماهی خاویار ، میگو ، لابستر و ... هم حكایت از این دارد كه شیلات جایگاه ویژه ای در زندگی بشر دارد . از اهمیت شیلات و صنایع شیلاتی همان بس كه كشور مجارستان با وجود عدم دسترسی به آبهای آزاد و دریا قطب بزرگ صنعت شیلات و علوم شیلاتی در جهان به شمار میرود . روند تأمین تغذیه در جهان اقتضا میکند تا متناسب با رشد جمعیت ، سطح تولید غذا را افزایش دهیم . در این راستا نیاز رو به گسترش جمعیت جهان به مواد غذایی و تفکر کسب درآمد و ایجاد اشتغال و سایر عوامل دیگر سبب رشد و توسعه تکنولوژی عمل آوری و صنایع شیلاتی در جهان شده است . بطوریکه فرآورده های غذایی آبزیان بخش قابل توجهی از نیاز روز افزون به تغذیه را مرتفع ساخته است و تکنولوژی فرآورده های دریایی به یکی از بهترین و بزرگترین منابع کسب درآمد بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است . در کشور ما تکنولوژی و صنعت عمل آوری فرآورده های جدید دریایی و دانش فنی و مهارتهای فرآوری آبزیان در سطحی محدود و اندک قرار داد . عمل آوری ، فرآیند تبدیل کالای خام میگو به فرآورده مورد تغذیه مستقیم یا غیر مستقیم متناسب با ذائقه سلیقه ، صرفه اقتصادی و شرایط اقلیمی میباشد که طی فرآیندهای مختلفی از آبزیان بعنوان تغذیه استفاده میگردد . مهمترین فرآوردههای تولیدی از محصولات شیلاتی و آبزیان انواع سوپ به ویژه سوپ میگو است . اساساً از زمانی که تعادل بین تولید و مصرف با افزایش جمعیت ازمیان رفت موضوع تهیه غذا جهت تغذیه انسان بزرگترین مسئله روز بشمار میرود . در حال حاضر نیز که تکنولوژی و صنعت پیشرفت های زیادی نموده است شاهد فقدان تغذیه کافی برای ادامه حیات و حداقل تغذیه لازم برای میلیون ها نفر میباشیم . تولید سوپ میگو یکی از مهمترین روشهای متداول فرآوری میگو است که سلامت و استفاده آسان و طولانی مدت آن در نتیجه تأثیرات ناشی از حرارت و سایر مراحل تولید تضمین میگردد . باید اذعان نمود که در ارتباط با سلامتی جامعه ، با مقایسه سرانه مصرف آبزیان در سبد غذایی جامعه ایرانی و فاصله بسیار زیاد بین ارقام و اعداد سرانه مصرف جهان بایستی علل عدم مصرف آن در جامعه را بررسی و به رفع آن پرداخته شود ، چرا که قرار گرفتن آبزیان در سبد غذایی مردم نقش مهمی در سلامت جامعه ایفا می نماید . مصرف گوشت سفید در مقایسه با گوشت قرمز از سلامت بالاتری برخوردار است و بر طبق آخرین یافته های محققین علوم تغذیه و پزشکی مصرف آبزیان از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری می کند . بنا براین می توان بیان نمود که محصول سوپ میگو با توجه بر نقش ارتقاء سلامتی آنها در جامعه ، می تواند در فهرست کالاهای مهم نیز طبقه بندی گردد .

فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید سوپ آماده میگو :

1. تحویل گیری میگو ، کنترل کیفی و توزین
2. شستشوی میگوها و کلر زنی
3. افزودن پودر یخ به میگو در مخازن
4. پوست گیری و سر زنی
5. شستشوی مجدد
6. ترکیب کردن مواد
7. پر کن و درب زن
8. بسته بندی در جعبه
9. شیرینگ کردن
10. سرد خانه بالای صفر
11. سوپ میگو

ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید سوپ آماده میگو :

• Cooking kettle 300 ltrs
• asket for cooking kettle 300 ltrs B
• Cooking kettle 300 ltrs
• سیستم سردخانه
• ماشین پرکن
• ماشین درب بند
• ماشین لیبل چسبان
• میز های کار
• شیرنگ پک
• ترازوی 15 کیلویی
• کاتر

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سوپ آماده میگو

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سالاد فصل

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید غذا های آماده و نیمه آماده

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سوسیس و کالباس

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه عمل آوری ماهی و میگو

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید سوپ آماده میگو ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool