طرح توجیهی روغن کشی از دانه های سویا سال 1400 + pdf + word

soy oil

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی روغن کشی از دانه های سویا و تولید روغن سویا سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن سویا را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

روغن سویا یکی از پرمصرف ترین روغن های نباتی می باشد . مقدار روغن سویا از بادام زمینی کمتر است ، اما درصد پروتئین آن ۳۰٪ بیشتر از بادام زمینی می باشد ، به همین سبب برای مصارف خانگی و همچنین در صنعت برای تولید محصولات سرخ شده مورد استفاده قرار می گیرد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی روغن کشی از دانه های سویا


روغن سویا از دانه گیاه clycix max به دست می آید و یکی از پرمصرف ترین روغن های نباتی است . مقدار روغن سویا از بادام زمینی کمتر است اما در صد پروتئین آن ۳۰٪ بیشتر از بادام زمینی می باشد . به طور متوسط لوبیای سویا حاوی ۲۰٪ چربی است و از کیفیت خوبی برخوردار است .

بعد از استخراج روغن از لوبیای سویا ، کنجاله سویا سرشار از پروتئین (۴۰% -۵۰٪ ) می باشد که یکی از منابع غنی خوراک دام محسوب می شود . ضریب هضمی پروتئین سویا ۸۰٪ است . حداکثر مدت نگهداری کنجاله سویا ۳ ماه پیش بینی شده است .

روغن سویا در مجاورت هوا و یا روشنایی ، بوی نامطلوبی مانند بوی ماهی ، علف یا رنگ را به خود می گیرد . این بوها در اثر اکسایش تولید می شوند . لینولئیک اسید ماده اصلی تولید کننده بو است .

اساسا روغن های مایع گیاهی دارای تری اسیل گلیسرول اسید های چرب غیر اشباع بسیار بالا هستند . و ترکیب اسیدهای چرب موجود در روغن سویا به این صورت است ، اسید های چرب اشباع شامل :

پالمتیک اسید ۷ تا ۱۴ درصد ، استئاریک اسید ۳ تا ۶ درصد و اسیدهای چرب غیر اشباع شامل : اولییک اسید : ۲۶ تا ۱۸ درصد ، لینولییک اسید : ۵۰ تا ۵۷ درصد ، لینولنیک اسید : ۶ تا ۹ درصد و فاقد آراشیدونیک اسید می باشد .

روغن سویا برای مصارف خانگی و در صنعت برای تولید محصولات سرخ شده مورد استفاده قرار می گیرد . روغن سویای خام یکی از مهمترین روغن های نباتی می باشد که به دلیل کیفیت خوب روغن ، و فرآورده پروتیین حاصل از روغن کشی اهمیت آن چندین برابر شده است .

مهمترین ماده غير صابونی روغن سویا توکوفرول می باشند توکوفرول آنتی اکسیدان های روغنی می باشد . در بین توکوفرول ها آلفا توکوفرول ها فعالیت ویتامین E را داشته و به عنوان آنتی اکسیدانت می باشد .

روغن خام سویا دارای رنگ زرد مایل به قهوه ای است و در اثر نگهداری ته نشین ، یعنی مواد جامد به جای می گذارد . قابلیت نگهداری آن از سایر روغن های نباتی کمتر است . بوی آن کم و طعم آن مشخص بوده و نامطبوع نیست . به دلیل فراوانی و ارزانی روغن سویا ، روغن دیگری به جای آن عرضه نمی شود .

از کنجاله و بلغور سویا برای تولید پروتئین استفاده می شود . روغن مایع سویا به دلیل دارا بودن رنگ روشن و طعم مطبوع و باقی ماندن به صورت سیال در دمای یخچال می تواند به عنوان روغن سالاد مصرف شود . از دیگر موارد مصرف این روغن میتوان صنایع داروسازی ، کنسرو سازی ، سس و شیرینی پزی اشاره نمود .

از مزایای تغذیه ای روغن سویا حضور مقادیر زیادی اسید های چرب غیر اشباع و حضور آنتی اکسیدانت طبیعی توکوفرول است ، که هر دو برای سلامتی مفید اند .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی روغن کشی از دانه های سویا


صنایع غذایی انواع گوناگونی محصول از روغن سویا بدست می آورند ، از قبیل کره گیاهی ، مایونز ، سس سالاد . روغن سويا مي تواند در تمام دستور پخت هایی که به روغن گیاهی نیاز است استفاده شود . طعم و بوی ملایم آن اجازه می دهد که مزد اصلی غذا باقی بماند و یکی از روغن هایی است که بطور گسترده در آماده سازی و فراوری غذا استفاده می شود .

این روغن به دلیل اینکه نقطه ی تبخیر بالایی دارد برای پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد . روغن سویا مقاومت کمتری نسبت به روغن آفتابگردان در فرآیند سرخ کردن عمیق دارد و از این رو برای فرایند سرخ كردن عميق توصیه نمی شود . همچین افزایش رنگ قرمز از این روغن نمایانگر افزایش فساد روغن می باشد .

دانه سويا حاوی ۱۸ درصد روغن بوده که مصارف اصلی در شکل روغن مایع برای آشپزی ، سالاد ، مارگارین و روغن جامد است . مقدار کمی نیز در تهیه رسمی از رنگ ها ، روغن جلا و رزین مصرف می شود .

یکی از نکات جالب توجه در مورد روغن سویا این است که گروهی از شیمیدان های آمریکایی در این عقیده هستند که روغن سویا خواهد توانست آینده سوخت هواپیما ها را سبز تر کنند . به گفته آنها استفاده از ترکیب روغن سویا و سوخت های متداول مورد استفاده در موتورهای جت ، مصرف سوخت های فسیلی را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی روغن کشی از دانه های سویا


• ISO5 42:1990 : نمونه گیری
• ISO 658 : 2002 : تعیین میزان ناخالصیها
• ISO 659 : 1998 : تعیین میزان روغن
• ISO 664 : 1990 : کاهش نمونه های آزمایشگاهی به نمونه های مورد آزمایش
• ISO 665 : 2000 : تعیین میزان رطوبت
• ISO 729 :1988 : تعیین اسیدیه
• ISO 734-1 : 2006 : باقیمانده دانه های روغنی – تعیین میزان روغن ( روش های استخراج با هگزان )
• ISO 734-2 : 1998 : باقیمانده دانه های روغنی – تعیین میزان روغن ( روش های استخراج با سریع )
• ISO 735 : 1997 : باقیمانده دانه های روغنی – تعیین خاکستر غیر حلال در اسید هیدروکلریک
• ISO 749 : 1997 : تعیین خاکستر کل
• ISO 771 : 1977 : باقیمانده دانه های روغنی – تعیین رطوبت
• ISO 5500 : 1986 : باقیمانده دانه های روغنی – نمونه گیری


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی روغن کشی از دانه های سویا


دانه های روغنی از جمله محصولات مهم کشاورزی در سطح جهان به شمار می روند . گرچه در تعدادی از کشورهای آسیایی ، تا ۴۰ درصد از مصرف دانه های روغنی ، به تولید محصولات جای پی آنها با اشاره گیرد ، اما کماکان بیشترین تقاضا برای دانه های روغنی ( شیر ) می گردد که از جمله آنها می توان به ناشی از تقاضا برای کنجاله و روغن خوراکی است . که در این میان تقاضا برای کنجاله بیشتر به وسیله کارخانه محصولات پروتئینی صورت می گیرد .

عمده ترین دانه های روغنی که در سطح جهان تولید می شوند عبارتند ( پنبه دانه ) ، ( کلزا ) بادام . سویا بیش از نیمی از تولید دانه های روغنی را در جهان به خود اختصاص می دهد و بیش از ۸۵ درصد عرصه جهانی سویا صرف تولید کنجاله سویا با روغن سویا می شود .

سویاهای فرآوری شده مهمترین منبع پروتئین خوراکی و روغن گیاهی را در جهان تشکیل می دهند . آمریکا تولید کننده و صادر کننده نخست سویا بوده اما برزیل و آرژانتین به سرعت توليد و سهم خود را در بازارهای جهانی افزایش داده اند . بر اساس گزارش های اداره کشاورزی ایالات متحد آمریکا در سال ۲۰۰3 و ۲۰۰4 برای نخستین بار ، صادرات سویا برزیل از آمریکا پیشی گرفنه است .

در تولید و صادرات کنجاله ، کنجاله سویا جایگاه اول را دارد و پس از آن کنجاله كنزا قرار می گیرد . امریکا بزرگترین مصرف کننده و تولید کننده روغن و کنجاله سویا می باشد . روغن سویا بیشترین حجم تولید و مصرف را در میان کشورهای دنیا دارد اما در حال حاضر در این زمینه به شدت به رقابت روغن نخل که بیشترین حجم صادرات روغن را در جهان داراست ، مواجه است .

حدود ۷۰ درصد از روغن نخل تولیدی کشورهای مختلف ، از کشورهای آسیای جنوب شرقی صادر می شود و صادرات روغن نخل در دنیا حدود دو برابر صادرات روغن سويا است . تولید و صادرات روغن نخل بیش از همه در اختیار دو کشور اندونزی و مالزی بوده و چین و هند دو کشور عمده وارد کننده روغن نخل عوامل مختلف باعث شده اند که بازار جهانی دانه های روغنی و فرآورده های آن ، بازار كاملا پیچیده ای باشد .

عامل اول این است که روغن خوراکی و کنجاله ، کالاهای اساسی هستند و تقاضا برای آنها به طور مستقیم تابعی از جمعیت است . بر این اساسی بسیاری از کشورها سعی بر آن دارند تا در زمینه دانه های روغنی از استقلال نسبی برخوردار باشند ، عامل دیگر فرآورده های مختلفی است که از دانه های روغنی ناشی می شوند و این مهم تحلیل بازی را پیچیده تر می کند .

عامل دوم پیامدهایی است که اخیراً بروز کرده اند . به عنوان مثال آرژانتین و برزیل به عنوان دو کشور عمده تولید کننده و صادر کننده سوبا مطرح شده اند . در پاره ای از نقاط جغرافیایی ، توافق نامه های تجاری منعقد شده است ، و پاره ای از موافق نامه ها در دست انجام بوده و چانه زنی در خصوص آنها ادامه دارد . این مباحث ، بازار جهانی دانه های روغنی را با چالش های جدیدی روبرو ساخته است .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی روغن کشی از دانه های سویا


• شرایط واردات محصول

تعرفه وضع شده بر کالا با حقوق ورودی شامل حقوق پایه و سود بازرگانی است ، که مهمترین اهرم های تنظیم بازار داخلی محصولات به حساب می آیند .

با توجه به این که در دو دهه اخیر بیش از ۹۰٪ روغن نباتی مصرفی از محل واردات روغن خام تامین شده است و تولید داخل سهم ناچیزی در تامین روغن نباتی داشته است لذا تعرفه های واردات کالا تاثیر بسزایی در وضعیت بازار داخل و قیمت آن داشته است .

نگاهی به میزان تعرفه وضع شده بر روغن خام و روغن تصفیه شده در سال های اخیر نشان می دهد ، ماده اولیه روغن نباتی یعنی روغن خام با تعرفه بسیار ناچیز یعنی ۴٪ وارد شده و واردات محصول نهایی یعنی روغن تصفیه شده یا ساخته شده مشمول تعرفه سنگین حدود ۵۰٪ بوده که بیانگر حمایت غیر منطقی از صنعت تصفیه روغن کشور می باشد .

نتایج این سیاست باعث بالا نگه داشتن قیمت روغن نباتی در کشور شده است . قیمت روغن نباتی آماده مصرف در بازار داخل بطور مشهود از قیمت محصول مشابه در بازار های جهانی بیشتر است . این موضوع عواقب چندی به دنبال دارد از جمله :

• ورود غیر قانونی و غیر رسمی روغن تصفیه شده به کشور توجیه دارد .
• صادرات روغن تصفیه شده توجیه نداشته و صنایع روغن نباتی امکان صادرات و بهره وری بیشتر از سرمایه گذاری انجام شده را ندارد .
• به دلیل اختلاف قیمت فاحش بین روغن خام و و تصفیه شده و سود تضمینی ، توجیهی برای بهینه سازی سیستم های تصفیه روغن و کاهش هزینه های مربوط وجود دارد .

این موضوع در سال ۱۳۸۵ تا حدودی تعدیل شده است . تعرفه وضع شده بر ماده اولیه در واقع حمایت از تولید کننده اولیه یعنی کشاورزان و تعرفه وضع شده بر کالاهای نهایی حمایت از تولید کننده ثانویه یا صنعت روغن نباتی محسوب می شود .

مقایسه این تعرفه ها تفاوت فاحش در حمایت دولت از این دو بخش را نمایان می سازد . از طرفی تعرفه ورودی دانه های روغنی نیز طی سالهای اخیر ناچیز و در حد ۴٪ بوده است . در حال حاضر اگر چه ظرفیت روغن کشی کمتر از نیاز کشور می باشد ولی به نظر میرسد در صورت عدم اصلاح تعرفه ها راه اندازی طرح های جدید هم اتفاق نیفتد .

• شرایط صادرات محصول

در بهترین حالت حدود 100 هزار تن در سال روغن نباتی صادر می شود . ضمناً 100 هزار تن نیز در انبارهای واسطه ای جهت تنظیم بازار کشور ذخیره می شود .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی روغن کشی از دانه های سویا

کشت دانه های روغنی به لحاظ تأمین امنیت غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد . بدین رو این محصول به عنوان یکی از محصولات استراتژیک در کشور شناخته شده است . لیکن کشت دانه های روغنی در ایران با توجه به تفاوت بهای تمام شده و قیمت محصول در قیاس با سایر کشورها از مزیت رقابتی چندان برخوردار نیست .

با دو ملاحظه فوق الذکر یعنی ضرورت توجه به امنیت غذایی حاصله از این محصول و عدم مزيت رقابتی ، حمایت از کشت دانه های روغنی موضوعیت می یابد . حمایت از این محصول باید هدفمند بوده و در بلندمدت منجر به کسب توان رقابت در تولید آن شود .

مطالعه ای در راستای تدوین طرح حمایت از کشت دانه های روغنی در نظام حمایت از تولید دانه های روغنی وزارت بازرگانی تهیه شده است .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی روغن کشی از دانه های سویا

• ماشین بوجاری
• ماشین شن گیر
• ماشین فلیکر
• ماشین کراکر
• ماشین کوکر
• ماشین پرس روغن کشی
• سیستم اکستراکشن
• نوار نقاله
• تسمه نقاله شیبدار
• ماشین مکنده برگ و خاشاک
• ماشین شستشو
• انتقال دهنده مارپیچ
• ماشین خرد کن
• تغذیه کننده میکسرها
• میکسر سه مرحله ای
• منو پمپ
• دکانتر
• سپراتور
• پمپ انتقال آب و روغن
• تانک ویبرتوردار
• انتقال دهنده مارپیچ کنجاله
• تابلوهای کنترلی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه روغن کشی از دانه های سویا

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی روغن کشی از دانه های سویا و تولید روغن سویا ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.