طرح توجیهی تولید سرکه برنج سال 1400 + pdf + word

Rice vinegar

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سرکه برنج سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید سرکه برنج را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

سرکه برنج یکی از مشتقات برنج می باشد و به عنوان گیرنده یون های فلزی ، آنتی اکسیدان ، عامل پراکندگی در تشکیل سوسپانسیون کلوییدی ، طعم دهنده ، تنظیم کننده pH درصنایع غذایی بخصوص صنایع نوشابه سازی ، قنادی ، تهیه کمپوت ، کنسرو ، انجماد میوه های تازه و ... مورد استفاده قرار می گیرد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سرکه برنج


سرکه ، مایع ترشی است که از اکسید شدن اتانول موجود در آب سیب ، ماء الشعیر و موادی از این قبیل بدست می آید . معمولاً 3 تا 5 درصد از حجم سرکه ها ، اسید سیتریک می باشد . البته سرکه های طبیعی ، اسید تارتریک و اسید سیتریک کمتری دارند .

سرکه مایعی است که از تخمیر الکل به اسیداستیک به دست می آید ، به گونه ای که عاری از دیگر محصولات فرعی تخمیر باشد .

غلظت استیک اسید معمولا از 4 تا 8 درصد حجم سرکه مصرفی روی میز ( معمولا 5 درصد ) تغییر می کند و غلظت های بالاتر برای ترشی ( بالای 18 درصد ) استفاده می شود ، اگرچه در بعضی از کشورها حداقل غلظت ممکن است کمتر باشد .

سرکه های طبیعی همچنین شامل مقادیر اندکی تارتاریک اسید ، سیتریک اسید و دیگر اسیدها هستند . PH سرکه معمولا بین 2 تا 5/3 متغیر است ، در حالی که سرکه های تجاری معمولا دارای PH 2/4 هستند هم چنین سطح PH به غلظت استیک اسید بستگی دارد .

• انواع مختلف سرکه

سرکه سفید

این سرکه واقعا دارای ظاهری شفاف است که میتواند به وسیله اکسید شدن یک الکل به دست آید . به عبارت دیگر چیزی بیش از یک محلول اسید استیک در آب نیست . بیشتر سرکه های صنعتی سفید محلولهای پنج درصد اسید استیک هستند . آنها معمولا از دانه ها ( اغلب ذرت ) و آب تشکیل می شوند . سرکه سفید برای مصارف آشپزی و همچنین تمیز کردن کاربرد دارد .

سرکه مالت

سرکه مالت به وسیله مالت کردن جو به دست می آید که سبب می شود نشاسته موجود در دانه به مالتوز تبدیل شود . سپس از این مالتوز آب جو به دست می آید که در نهایت به سرکه تبدیل میشود و سپس بالغ میشود . رنگ سرکه مالت معمولا قهوه ای روشن است .

یک روش جایگزین ارزان تر برای تولید این سرکه عبارت است از یک محلول استیک اسید 8 _ 4 درصد که با کارامل رنگی شده است . همچنین درحدود 3 _ یک درصد سیتریک اسید نیز در این نوع سرکه وجود دارد . این نوع سرکه در شمال انگلیس محبوب تر است . طبیعت غیرالکلی این نوع سرکه آن را برای اشخاصی که به دلیل مقیدات فرهنگی یا مذهبی از نوشیدن الکل معذور هستند ، محبوب می سازد .

سرکه شربت سیب

سرکه شربت سیب معمولا به طور ساده سرکه شربت نیز نامیده میشود و از شربت یا سیب تهیه میشود . اغلب به صورت غیرفیلترشده فروخته میشود . رنگ این سرکه زرد قهوه ای است و اغلب شامل سرکه مادر است . این سرکه عمدتا به واسطه مصارف زیبایی و سلامتی که دارد بسیار مورد توجه است .

سرکه میوه

سرکه های میوه از آب های میوه بدون هیچ گونه عطر و طعم اضافی تولید می شوند . طعم های معمول سرکه میوه عبارت است از : سرکه مویز سیاه ، سرکه بِه ، سرکه تمشک و گوجه فرنگی .

معمولا طعم های اصلی و اولیه میوه ها در سرکه نهایی باقی میماند . بیشتر این سرکه ها در اروپا تولید می شوند ، جایی که بازار رو به رشد برای سرکه های گران قیمت تولید شده از میوه های خاص ( که با سرکه های غیرمیوه ای که میوه یا عطر و طعم میوه به آنها تزریق شده است ، رقابت می کند ) وجود دارد .

سرکه خرمالو

در جنوب کره بسیار مورد توجه است و سرکه عناب در چین تولید می شود . سرکه Umeboshi یک مایع ترش و شور است که در واقع محصول فرعی تولید Umeboshi ( یک نوع ترشی ) است که در ژاپن تولید می شود و از نظر تکنیکی یک سرکه واقعی به حساب نمی آید .

سرکه Balsamic

این سرکه یک سرکه معطر است . همچنین یکی از انواع قدیمی سرکه است که به صورت سنتی در ایتالیا تهیه میشده است . معمولا از شربت غلیظ و از دانه های سفیدرنگ ( معمولا از واریته Trebbian ) استخراج می شود . رنگ آن قهوهای تیره است و دارای عطر و طعم بسیار قوی شیرین است .

نوع حقیقی این سرکه ممکن است 3 _12 ساله یا و حتی قدیمی تر و کهنه تر باشد و بسیار گران قیمت است . نوع صنعتی این سرکه که در سوپر مارکت ها به فروش می رسد معمولا از سرکه قرمزرنگ حاصل از انگور یا از آب انگور بسیار غلیظ که با یک سرکه قوی مخلوط شده و با شکر و کارامل براق شده باشد تهیه می شود .

این سرکه دارای سطح بالای اسید است اما شیرینی اش طعم تارت را میپوشاند و آن را بسیار مطبوع می سازد .

سرکه نارگیل

این سرکه از شیره یا عرق نارگیل تهیه میشود و به صورت گسترده در مناطق جنوبی آسیا ( به ویژه در فیلیپین که یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان این فراورده است ) استفاده می شود .

همچنین در بعضی نواحی هند نیز استفاده می شود . ظاهرش به صورت یک مایع سفید ابری است . معمولا دارای طعم اسیدی و قوی به همراه کمی طعم مخمری است .

سرکه نیشکر

سرکه نیشکر از شربت نیشکر تهیه می شود و معمولا در مناطق شمالی فیلیپین بسیار محبوب است . اگرچه در فرانسه و ایالات متحده آمریکا نیز تولید میشود . رنگ آن از زرد تیره تا قهوهای طلایی متغیر است و دارای طعم مطبوعی است . از بعضی جهات به سرکه برنج شبیه است اگرچه طعم آن تازه تر است . برخلاف انتظار، از دیگر انواع سرکه شیرینتر نیست و حاوی شکر باقیمانده و ته نشین شده نیست .

سرکه کشمش

این سرکه در مناطقی از خاورمیانه کاربرد دارد و در ترکیه تولید می شود . ظاهرش ابری شکل و رنگش قهوه ای متوسط و با یک طعم ملایم است .

سرکه خرما

این محصول یک فراورده سنتی خاورمیانه است .

سرکه آبجو

این سرکه در مناطقی چون آلمان و هلند تولید میشود . اگرچه طعم آن بستگی به نوع ویژه آبجویی دارد که سرکه از آن تهیه شده است اما اغلب اوقات طعمش مالتی توصیف میشود . نوعی از آن دارای رنگ طلایی روشن و با یک طعم بسیار تند و تیز است .

سرکه عسل

سرکه تهیه شده از عسل به ندرت دیده می شود ، اگرچه سرکه عسل به صورت تجاری در فرانسه و ایتالیا در دسترس است .

سرکه سیاه شرق آسیا

سرکه سیاه چینی یک سرکه رسیده تهیه شده از برنج ، گندم ، سورگوم و یا مخلوطی از اینهاست . رنگ آن سیاه جوهری است و دارای طعم مخلوط و مالتی است .

این نوع سرکه دستور تهیه ثابتی ندارد بنابراین بعضی از انواع آن حاوی شکر ، ادویه ها و رنگ کارامل است . یک نوع ملایم تر از این سرکه سیاه که از برنج تهیه می شود در ژاپن تولید میشود که از سال 2004 به عنوان یک نوشیدنی سلامتی بخش مطرح شده است .

سازندگان این محصول ادعا می کنند که این نوع سرکه دارای غلظت بالایی از اسیدهای آمینه است .

سرکه های طعم دار شده

سرکه های محبوب طعم دار شده میوه ها شامل آنهایی هستند که با تمشک ، آلبالو و انجیر ( و دیگر طعم هایی که از این میوه ها مشتق شده اند ) طعم دار شده اند و تعدادی از سرکه های بیگانه تر حاوی پرتقال قرمز و گلابی هستند . سرکه های گیاهی نیز معمولا با گیاهان مدیترانه ای مثل آویشن عطر و طعم دار می شوند . اینچنین سرکه هایی در منزل با افزودن گیاهان خشک یا تازه به سرکه نگهداری شده قابل تهیه است .

معمولا از سرکه دارای رنگ روشن و طعم ملایم که از شراب سفید به دست آمده است برای این منظور استفاده میشود . همچنین سرکه های شیرین نیز وجود دارد که از سرکه برنج ، شکر و گیاهانی شامل زنجبیل و میخک و ادویه های دیگر تهیه می شوند .

سرکه برنج

سرکه برنج در مناطقی از شرق و جنوب آسیا محبوبیت دارد . این سرکه در رنگ های سفید ( حقیقتا زرد روشن ) قرمز و سیاه در دسترس است . ژاپنی ها معمولا یک سرکه برنج ملایم را برای تهیه برنج سوشی می پسندند .

سرکه برنج قرمز معمولا به صورت سنتی به وسیله مخمر قرمزرنگ میشود در حالی که بعضی از چینیها از رنگ های مصنوعی نیز برای این کار استفاده می کنند . سرکه برنج سیاه بیشتر در چین محبوبیت دارد اگر چه در ژاپن نیز تولید می شود .

این سرکه می تواند جایگزینی برای سرکه Balsamic باشد اگرچه رنگ سیاه بالغ شدن و رسیده شدن ممکن است تنها شباهت بین این دو محصول باشد . بعضی از انواع سرکه برنج ، شیرین شده اند در غیر این صورت با ادویه ها و دیگر مواد عطر و طعم دهنده افزوده شده چاشنی دار می شوند .

انواع برنج

دو نوع برنج وجود دارد . نوعی که دانه آن دراز و کشیده و باریک است که به نام برنج صدری معروف است و دیگری که دانه آن ریز و گرد میباشد و به نام برنج چینی یا ژاپنی شهرت دارد .

آن نوع برنجی که ایرانیان و مردم بیشتر کشورها مصرف میکنند برنجی است که شلتوک و پوسته خارجی آن گرفته شده است . رنگ اصلی برنج وقتی که در پوسته است قهوه ای است و به نام برنج قهوه ای Brown Rice نامیده میشود .

برای بدست آوردن برنج سفید ، دانه های برنج را در دستگاه های مخصوصی می ریزند و این دستگاه ها پوسته خارجی برنج را از آن جدا کرده و سپس با اصطکاک دادن برنج بدون پوسته با یکدیگر غشای خارجی آن نیز از بین میرود و برنج به رنگ سفید و شفاف بدست می آید که عاری از ویتامین B1است . اشخاصی که منحصرا از برنج تغذیه می کنند و غذای دیگری مصرف نمی کنند .

به بیماری بری بری دچار می شوند . بنابراین برای استفاده از تمام ویتامینها و مواد معدنی برنج بهتر است که از برنج قهوه ای که غشاء خارجی آن گرفته نشده است استفاده کرد ولی البته باید توجه داشت که هضم برنج قهوه ای کمی مشکل تر از هضم برنج سفید میباشد .

یکی دیگر از انواع برنج نوع وحشی از آن است که سیاه رنگ و باریکتر و درازتر از برنج صدری است . این نوع برنج هم دارای مواد معدنی و ویتامینهای بی شمار است ولی البته هضم آن کمی مشکل است و بهتر است که مخلوط با برنج سفید بکار برده شود .

مواد غنی کننده در برنج

برنج به شکل طبیعی حاوی تیامین ، نیاسین و آهن است . البته در حین آسیاب ، مقداری از این مـواد مغذی کاهش می یابند .

لذا در آمریکا برای رساندن ارزش تغذیه ای فرآورده ی آسیاب شده به سطح ارزش تغذیه ای برنج کامل قهوه ای ، آن را با تیامین ، نیاسین و آهن غنی می کنند . مـضاف بـر ایـن که تمام برنج ها با اسید فولیک نیز غنی شده اند .

وزارت غذا و داروی آمریکا (FDA ) ، سطح مجاز برای غنی سازی توسـط ایـن ریزمغـذی هـا را بـه شرح زیر عنوان نموده است : 2میلی گرم تیامین ، 13 میلی گرم آهن ، 16میلی گـرم نیاسـین و 7/0 میلی گرم اسید فولیک برای هر 450 گرم برنج خام .

از آن جایی که مخلوط این ریزمغذی ها به شکل پوششی بر روی دانه هـای بـرنج قـرار مـی گیـرد ، توصیه می شود قبل از پخت ، برنج به دفعات زیاد شـسته نـشود و یـا در حـین پخـت ، آن را آبکـش نکنند ، چرا که ریزمغذی هایی که به شکل غنی کننده ها استفاده شده اند ، به همـراه سـایر ویتـامین های محلول در آب و نیز مواد معدنی به این ترتیب از بین می روند .

ویتامین ها

اسید فولیک

اسید فولیک جزو خانواده ی ویتامین های گروه B است که مصرف آن خصوصاً در دوران بارداری ، جهت جلوگیری از وقوع نقص های مغزی و عصبی در جنین توصیه می گردد .

نقش اسید فولیـک در بلوغ گلبولهای قرمز و در ساخت DNA و RNA ثابت شده است . مقدار توصیه شده ی اسید فولیک برای مصرف بزرگسالان ، حدود 400 میکرو گرم در روز است .

اسید فولیک در سبزی های برگی شکل سبز و نیز در غلات غنی شده مثل برنج وجـود دارد . بـرای مثال نصف لیوان برنج سفید غنی شده ، حاوی 8 درصد کل مقدار اسید فولیک مورد نیـاز روزانـه ی بدن می باشد .

تیامین

تیامین ( ویتامین B1 ) به شکل جزیی از یـک کـوآنزیم ، در تبـدیل گلـوکز بـه انـرژی نقـش دارد . عملکرد تیامین موجب سلامت مغز ، قلب و اشتهای خوب میگردد . از آن جایی کـه بـدن قـادر بـه ذخیره سازی تیامین نمی باشد ، لذا وجود آن در رژیم غذایی روزانه ضروری است . نصف لیـوان بـرنج پخته شده ی سفید و قهوه ای ، به ترتیب حاوی 6 و 7 درصد از کل مقدار تعیین شده ی مـورد نیـاز روزانه به تیامین می باشد .

ریبوفلاوین

برنج حاوی مقدار کمی ریبوفلاوین ( ویتامین B2 ) است که برای تولید انرژی و حفظ بافت پوست و چشم ضروری می باشد . نصف لیوان برنج قهوه ای پخته ، 1درصد از کل مقدار ریبوفلاوین مـورد نیـاز روزانه ی بدن را تامین می کند .

نیاسین

نیاسین ( ویتامین B3 ) نیز برای تبدیل گلوکز به انرژی لازم است . همچنین وجود آن برای سـلامت پوست و عملکرد مناسب دستگاه گوارش و سیستم عصبی ضروری است . نصف لیوان برنج قهـوه ای و سفید پخته شده به ترتیب 8 و 6 درصد از کل مقدار نیاسین مورد نیاز روزانـه ی بـدن تـامین مـی کنند .

ویتامین E

ویتـامین E ، محلـول در چربـی اسـت کـه ویتـامین A و اسـیدهای چـرب ضـروری را از خطـر اکسیداسیون در سلو ل ها و بافت های بدن حفظ می نماید . نصف لیوان برنج ، حـاوی مقـدار نـاچیزی ویتامین E می باشد .

املاح

کلسیم :

کلسیم برنج بسیار کم است . کلسیم از عناصر ضروری در ساخت دندان و استخوان و نیـز ضروری برای عملکرد عضلات است و تا کلسیم وجود نداشته باشد ، حرکت امکان پـذیر نمـی باشـد . انتقال پیام های عصبی با واسطه ی یون کلسیم صورت می گیرد و کلسیم در یکـی از مراحـل انعقـاد خون دخیل است .

آهن :

بیشترین منبع آهن در بدن ، هموگلوبین ها هستند . هموگلوبین ترکیبی از آهن ( هم ) و یک پروتیین ( گلوبین ) است که نقش آن اکسیژن رسانی به بافت ها می باشد .

از این رو واکنش های اکسیداسیون در سلول ها به وقوع می پیوندد . از طرف دیگر ، آهن از اجزای تشکیل دهنده ی بسیاری از آنزیم ها ست که برای تبدیل گلوکز و اسیدهای چرب به انرژی لازم می باشد . نصف لیوان برنج پخته شده ی سفید و قهوه ای ، به ترتیب 7و 8 درصد از کل نیاز روزانه به آهن را تامین می کنند .

فسفر:

فسفر ، در سوخت و ساز بدن و در ساخت استخوان و دندان نقش کلیدی دارد . نصف لیوان برنج پخته شده ی قهوه ای و سفید ، به ترتیب 8 و3 درصد از کل نیاز به فسفر را تأمین می کند .

پتاسیم :

برای تولید پروتیین ها ، عملکرد آنزیم ها در سلول ها و نیز برای حفظ تعادل مایعات در بدن ، پتاسیم لازم است . نصف لیوان برنج پخته شده ی قهوه ای و سفید به ترتیب 1درصد و مقدار بسیار ناچیزی از نیاز روزانه به پتاسیم را تامین می کنند .

سدیم :

سدیم به حفظ تعادل مایعات بدن ، عملکرد طبیعی عصب و ماهیچه کمک می کند و وجود آن برای حفظ سلامت لازم است . غلاتی مانند برنج ، به طور طبیعی سدیم کمی دارند . در واقع برنج سفید هیچ سدیمی ندارد .

محتوای سدیمی برنج پخته شده به مقدار سدیم موجود در آب پخت آن و مقدار نمک مصرفی در پخت آن بستگی دارد . با این تفاسیر ، برنج غذای خوبی برای رژیم های بدون سدیم ( نمک ) است .

خواص دارویی برنج

برنج از نظر طب ایرانی ، معتدل و خشک است البه بستگی دارد آنرا چگونه درست کنید برنج آبکش شده سرد است و آب آن گرم در حالی که برنج کته شده گرم است .

برنج دارای ماده ای به نام Amidonمی باشد ولی از نظر اینکه ماده گلوتن آن کم است یعنی کاملا بهم نمی چسبد نان درست کردن از آن کمی مشکل است . در خاور دور از برنج نوعی الکل درست میکنند که به نام ساکه معروف است که سمیت آن از الکل معمولی کمتر است و به مصرف دارویی می رسد .

برنج غیر از اینکه یک غذای سهل الهضم است بسیار مقوی است و ضمنا خواص درمانی بسیاری را داراست که به تعدای از آن اشاره می شود .

• برنج قهوه ای خاصیت ضد التهاب عصبی را دارد .

• خوردن برنج تحریکات معده و روده را کم میکند .

• از جوانه برنج نوعی مالت تهیه میشود که به عنوان مقوی معده بکار میرود .

• اگر برنج را در آب بپزید آب درمان کننده اسهال و اسهال خونی است . آب برنج را می توان به اطفال شیرخوار نیز داد .

• برای شست و شوی زخمها از آب برنج استفاده کنید .

• آب برنج را می توان برای درمان ورمهای روده ای و استفراغهای خونی بکار برد .

• دم کرده ریشه و ساقه های زیر زمینی برنج برای زیاد شدن ترشحات ادرار مصرف می شود .

• برای درمان تب ، بدن و سر را با در برنج کمپرس کنید .

• برنج خواب آور است .

• برنج تشنگی را برطرف میکند .

• زیاده روی در خوردن برنج موجب ازدیاد وزن میشود .

• خوردن برنج تولید اسپرم می کند .

• برنج را اگر با شیر و شکر مخلوط کنید و بخورید بسیار مقوی است و نیروی جنسی را تقویت میکند .

• برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و استفراغ برنج را با دوغ تازه بخورید .

• اگر برنج سفید را در آب خیس کنید آب آن برای درمان اسهال و قطع قاعدگی مفید است .

• آب جوشانده برنج را که آبکش می کنید دور نریزید با این آب جواهرات خود را بشویید که آنها را جلا می دهد .

• برای رفع التهاب پوست ، برنج را با نشاسته یا پودر تالک مخلوط کرده و به پوست بمالید.

• دانشمندان ثابت کرده اند که خوردن برنج برای درمان فشار خون بسیار مفید است .

• خوردن برنج ، قند خون را در حالت تعادل نگه می دارد .

• یکی از اطباء آمریکایی رژیم برنج را برای درمان فشار خون توصیه می کند او به بیماران

• تایید می کند که برنج بدون نمک همراه با میوه های مختلف بخورند . البته هنوز دانشمندان نمی دانند که در برنج چه ماده ای وجود دارد که باعث پایین رفتن فشار خون می شود .

• رژیم برنج برای اختلالات کلیوی مفید است .

• رژیم برنج برای مبتلایان به بیماری سورای سیس Psorasis نیز بسیار مفید است .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سرکه برنج


اسیدسیتریک خوراکی یا جوهر لیمو ، یکی از افزودنی های مجاز و متداول مورد مصرف درصنایع غذایی است که از تخمیر محلولهای قندی توسط گونه های کاندیدا و آسپرژیلوس نایژر ، هم چنین از میوه هایی نظیر مرکبات و آناناس قابل استخراج است .

این ماده اسید اصلی میوه مرکبات عمدتاً ( پرتقال و لیمو ) است . اسیدسیتریک به دوفرم ، بی آب و منوهیدرات ( یک ملکول آب ) تهیه و به بازار عرضه میشود . فرم بدون اب آن بفرمول شیمیایی C6 H8 O7 و وزن ملکولی 13/192 بوده و فرم آبدار آن با دارا بودن یک ملکول آب ، وزن ملکولی 14/210 را دارد .

اسید سیتریک بسیار ترش مزه و جاذب رطوبت است . از این ماده به عنوان گیرنده یون های فلزی ، آنتی اکسیدان ، عامل پراکندگی درتشکیل سوسپانسیون کلوییدی ، طعم دهنده و تنظیم کننده pH درصنایع غذایی بخصوص صنایع نوشابه سازی ، قنادی ، تهیه کمپوت وکنسرو و انجماد میوه های تازه استفاده می شود .

خواص دارویی

از سرکه در کشور چین به عنوان نوعی داروی خانگی استفاده میشود . معمولاً سرکه را برای جلوگیری از پخش ویروس سارس و ذات الریه مورد مصرف قرار می دهند . بنابراین سرکه خاصیت ضد ویروسی دارد .

همان طور که می دانید ، هیدروژن برای نابود کردن باکتری و ویروس های مواد غذایی پیش از نگهداری غذا در یخچال به کار میرود . برای تهیه افشانه هایی ( اسپری هایی ) که به منظور کنترل بیماری ذات الریه ، معمولاً در قاره آسیا مورد استفاده قرار میگیرند ، ۵ درصد اسید استیک و ٣ درصد هیدروژن را با هم مخلوط می کنند .

خاصیت پاک کنندگی

سرکه ، نوعی ماده پاک کننده خنثی و ارزان قیمت است که به محیط زیست هم هیچ آسیبی نمی رساند ( بر خلاف برخی مواد پاک کننده ) . معمولاً از سرکه سفید برای پاک کردن استفاده می شود . برای مثال ، مخلوط آب و سرکه ( یک قسمت سرکه و چهار قسمت آب ) قادر است تا شیشه های پنجره را بخوبی تمیز کند .

اگر احساس می کنید که پس از تمیز کردن شیشه ها با سرکه ، شیشه ها چرب شده اند ، نصف قاشق غذاخوری صابون مایع به مخلوط اضافه کنید . این صابون مایع ، هر گونه لک و چربی شیشه را از بین می برد . لوله ها را می توان با استفاده از مخلوط سرکه سفید و جوش شیرین تمیز کرد . پس از مدت زمان معین ، چند گالن آب داخل لوله بریزید تا اثر سرکه و جوش شیرین کاملاً از بین برود .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید سرکه برنج


• 3381: اسید سیتریک خوراکی ویژگی ها و روش های آزمون

• 127 : برنج ویژگی ها و روش های آزمون

• 3216-1 : برنج – تعیین مقدار آمیلوز قسمت اول

• 3216-2 : برنج – تعیین مقدار آمیلوز- آزمون های معمولی قسمت دوم

• 3357 : تعیین مقدار برنج پوست کنده و پرداخت شده

• 8796 : برنج – تعیین زمان ژلاتینه شدن دانه هنگام پخت

• 4051 : برنج خوش تراش – ویژگی ها و روش های آزمون

• 4050 : برنج آهنگری – ویژگی ها و روش های آزمون

Food Chemicals Codex (1996) Fourth Edition National Academy Press Washincton. D.C
British Pharmacopela 2000, P: 405, 406
Unites States Pharmacopeia 2002, P: 430
FAO/WHO Expert committee on Food Additives (1999) Compendium of Food
additive Specifications – Add. 7.


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سرکه برنج


با توجه به اینکه تولید سرکه ، یک محصول محلی میباشد و بنابر محصولات کشاورزی آن منطقه تولید میگردد آمار دقیقی در ارتباط با بزرگترین تولید کنندگان آن موجود نمیباشد ولی پیش بینی میشود که آمریکا ، ایتالیا ، و کشور های اروپایی از تولید کنندگان بزرگ و همچنین مصرف کنندگان آن باشد ولی بزرگترین تولیدکنندگان سرکه برنج ،کشورهای آسیای شرق مانندکشورهای ژاپن ، چین می باشند که خود با توجه به نوع خاص تغذیه بزرگترین مصرف کنندگان آن نیز میباشند .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سرکه برنج


• شرایط واردات محصول

ورود موکول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و .... مصوب سال 1346 می باشد . از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی و یا آرایشی از گمرک به هـر شـکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی یا رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشـتی و قابلیت مصرف از کشور مبدا مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و وارد کننـده نیـز مکلف است برای تحصیل پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادیکه برای نگهداری به آنها اضـافه شده به وزارت بهداری تسلیم نماید .

• شرایط صادرات محصول

صاردات این محصولات پس از اخذ موافقت وزارت بازرگانی وکسب مجـوز هـای بهداشـتی از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی میسر میباشد .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید سرکه برنج

به طور کلی دوروش برای تهیه ( سرکه و البته الکل ) وجود دارد :

1- روش تخمیری

2- روش سنتزی از مواد نفتی

روش دوم بعلت تکنولوژی وارداتی و شرایط عملیاتی که کنترل آنها مشکل است برای تولید این محصول در ایران توصیه نمی شود اما در کشورهای توسعه یافته نظیر آلمان و اتریش انجام می گیرد .

این روش هزینه سرمایه گذاری بالایی را نیز طلب می کند ولی در نهایت بازده بالاتری دارد . در کشورهایی نظیر ایران که مواد قندی و ییدروکربوری بعلت کشاورزی بودن آنها فراوان است , میتوان از این محصولات برای تهیه سرکه استفاده نمود که از طریق روش تخمیری صورت می گیرد . لذا ما روش تخمیری را به عنوان روش منتخب شرح می دهیم .

فرآیند تخمیری بطور کلی از دو طریق صورت می گیرد

الف - روش سریع

برنج را ابتدا در مخازن خیسانده می شود تا تخمیر الکلی شروع شود و عملیات و اسیدی توسط مخمر ها انجام پذیرد . در این روش احتمال آلودگی و رشد کپک های سطحی زیاد بوده و در صورت بروز چنین آلودگی هایی ممکن الکل و اسید محلول توسط این مخمرها و کپک ها به مواد دیگری تبدیل شوند و سرکه نامرغوب شود .

ب - روش هوادهی و هوادمی

در این روش از مخمر ها استفاده می شود و در طی آن ابتدا مواد قندی موجود در برنج به الکل تبدیل شده و سپس الکل تولید شده به کمک هوادهی و هوادمی به سرکه تبدیل می شود . هر یک از دو فرآیند بالا را می توان به یکی از سه روش زیر انجام داد :

١ - پیوسته
٢- نیمه پیوسته
٣ - غیر پیوسته

روش مداوم برای ظرفیت های تولید بالا مناسب است و هزینه سرمایه گذاری اولیه آن نیز بالاتر است ولی روش نیمه پیوسته و غیر پیوسته تجهیزات ارزان قیمت تری را نیاز دارد و برای تولید در ظرفیت های کمتر و صنایع کوچک مناسب هستند . از بین این دو روش نیز روش غیر پیوسته راندمان بسیار پایینی دارد و از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست لذا فرآیند نیمه پیوسته مناسب ترین روش است .

شرح فرایند تخمیر نیمه پیوسته به روش هوادمی

ابتدا می بایست برا ی ذخیره برنج ، ضایعات برنج کارخانجات شالیکوبی انبار مواد اولیه مناسب درنظر گرفنه شود . در مخازن اولیه برنج خیسانده میشود همچنین برای بهبود . همچنین برای بهبود عمل تخمیر موادی چون سولفات و دی فسفات امونیوم نیز به مخزن افزوده می گردد .

مقدار اسیدیته محلول باید در حدود ٤,٥ تنظیم شود و برای این منظور در صورت لزوم مقداری اسید سولفوریک به مخزن اضافه می شود . فراهم آوردن این شرایط برای اینکه عمل تخمیر به خوبی صورت گیرد ضروری است . حال عملیات هوادهی را آغاز می کنیم .

پس از انجام عملیات هوادهی برای استریل کردن محلول از بخار آب استفاده می شود . در این مرحله بخار وارد لوله های جانبی مخازن شده دمای محلول افزایش یافته و در اثر افزایش درجه حرارت , عوامل زنده مزاحم عمل تخمیر از بین می روند و عمل تخمیر با کمک گرمای اولیه و سپس با توجه به گرمازا بودن خود واکنش پیشرفت می کند .

زمان اتمام این فرآیند بسته به نوع مواد قندی و شرایط تخمیر متفاوت است ولی زمانی حدود ٤٨ ساعت مناسب به نظر می رسد . سپس توسط آب سرد که در جداره مخزن جریان پیدا می کند درجه حرارت پایین امده و به حدود ٣٧ درجه سانتیگراد می رسد .

در مراحل بعدی نگهداری مواد نیز نباید این دما خیلی پایین آمده یا خیلی بالا برود . محصول سرکه حاصل را به کمک تقطیر جدا نموده و باقیمانده نیز به دلیل اینکه هنوز میزان قابل توجهی مواد قندی دارد می تواند به عنوان خوراک دام بکار گرفته شود .

بسته بندی

سرکه را می توان در بطری های پلاستیکی در اندازه های ( ٢٥٠ و ٥٠٠ و ١٥٠٠ میلی لیتری ) و یا بصورت ظرف های با حجم های ٢٠ لیتری که برا ی صنایع غذایی بکار گرفته می شوند به فروش رساند . نگهداری سرکه نیاز به مراقبت خاصی ندارد و می توان در دمای محیط آنرا نگهداری کرد ولی نباید دمای آن خیلی بالا برود .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید سرکه برنج

• مخازن استیل سرکه
• همزن گالوانیزه
• مخزن سرکه
• موتور و گیربکس
• کمپرسور
• خردکن
• تقطیر کندانسور
• تصفیه و بسته بندی
• پاستوریزاتور
• سیستم CIP
• سیستم تصفیه آب
• جت پرینتر
• استاتور مولد سرکه

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سرکه برنج

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سرکه خرما

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سرکه از ملاس چغندر

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید آبلیمو

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 می باشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارایه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید سرکه برنج ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.