طرح توجیهی تولید شربت خرما سال 1400 + pdf + word

Date syrup2

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید شربت خرما سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید شربت خرما را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

مقدار زیادی از خرمای تولیدی در كشور از نوع خرمای درجه 3 و درجه 4 و خرمای ضایعاتی است كه موارد مصرف مناسبی ندارد ، در حالیكه می توان از این منبع سرشار از مواد مغذی در تولید انواع محصولات غذایی از جمله شربت خرما ، مربا ، مارمالاد ، نوشیدنی ها ، شیرینی و ... استفاده نمود .

شربت خرما از جمله فراورده های خرما می باشد ، که دارای ویتامین های خرما بوده و نوشیدنی مناسبی برای افراد در سنین مختلف می باشد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شربت خرما


مقدار زیادی از خرمای تولیدی در كشور از نوع خرمای درجه 3 و درجه 4 و خرمای ضایعاتی است كه موارد مصرف مناسبی ندارد در حالیكه می توان از این منبع سرشار از مواد مغذی در تولید انواع محصولات غذایی از جمله مربا ، مارمالاد ، نوشیدنی ها ، شیرینی و... استفاده نمود .

یكی از موارد مصرف عمده و بسیار مناسب شیره خرمای تصفیه شده ، تولید آب میوه خرماست . این آبمیوه به وفور در كشورهای خارجی مصرف می گردد و قیمت آن در مقایسه با چند آب میوه معروف و همچنین نوشابه های معمولی گازدار قابل توجه است ولی متاسفانه در كشور ما تولید آب میوه خرما وجود ندارد ولی در صورت ایجاد واحد تولیدی ، پیش بینی بازار مناسبی برای آن می گردد .

تولید شربت غنی از فروكتوز با درصدهای مختلف فروكتوز ، كه امروزه یكی از شیرین كنندهای مورد توجه در دنیا می باشد ، از محصول خرمای موجود در كشور امكان پذیر است .

تولید شربت غنی از فروكتور از خرما

تولید فروكتوز ( قند میوه ) صنعت بسیار جدیدی در دنیاست چرا كه از سال 1970 به بعد كه شكر بدست آمده از غلات ، شربت ذرت ، فروكتوز ، دكسترین و شربت غنی از فروكتوز مورد توجه قرار گرفت .

در واقع فروكتوز یاقند میوه یكی از قندهای منوساكارید است كه در تمامی موارد مصرفی می توان جایگزین شكر شده و علاوه بر این كاربرد و مزایای آن بسیار بیشتر از شكر است . شیرینی فروكتوز 7,1 برابر شكر است .

فروكتوز به دلیل اینكه قندی طبیعی است به سرعت در متابولیسم بدن مصرف می شود و برخلاف شكر نیازی به شكسته شدن در بدن ندارد . فروكتوز بر خلاف شكر برای بدن بسیار لازم است به طوری كه در تمام میوه ها فروكتوز به عنوان یكی از قند های اصلی است .

از طرفی شربت غنی از فروكتوز مخلوطی از گلوكز و فروكتوز است كه همان طعم و شیرینی ساكاروز را دارد و به راحتی قابل حمل است و از سوی دیگر در بهبود افراد مبتلا به دیابت مفید است .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شربت خرما


هر آدم بزرگسال باید در هر روز بین 5/1 تا 5/2 لیتر مایعات استفاده كند . افرادی كه در نواحی گرمسیر زندگی می كنند و یا فعالیت شدید بدنی دارند ، به مایعات بیشتری نیاز دارند . استفاده از نوشابه های غیرالكلی یكی از راه های عمده رفع عطش است .

امروزه مصرف كننده ها به مراتب از حق انتخاب بیشتری نسبت به گذشته برخوردارند . گرچه نوشابه های گازدار همچنان محبوب ترین نوشیدنی در میان عامه مردم هستند اما این صنعت با استفاده از نوآوری و خلاقیت كارشناسان خود توانسته است محصولاتی مانند نوشابه های كم كالری و یا انرژی زا را به بازار عرضه كند .

آب میوه طبیعی یكی از بهترین جایگزین ها برای نوشابه گازدار رایج است و از نظر بهداشتی و ارزش غذایی بالاتر از نوشابه گازدار است . یكی از مهم ترین توصیه هایی كه در اجرای رژیم های غذایی به افراد گوناگون می شود ، استفاده بیشتر از میوه و انواع سبزی است .

در دهه های اخیر به موازات افزایش میزان آگاهی های بهداشتی عمومی و اهمیت یافتن مساله حفظ سلامت ، به ویژه در جوامع صنعتی ، مصرف سرانه انواع آب میوه طبیعی نیز به طور مرتب افزایش یافته است . استفاده از آب میوه برای مصرف كننده بسیار راحت تر از میوه تازه است و همچنین عمر ماندگاری آن نیز نسبت به میوه تازه بیشتر است .

در برخی از نقاط جهان ، مراكزی در حال شكل گیری است كه به وسیله آب میوه و عصاره سبزی ها به درمان بیماران اشتغال دارند . در این میان ، شش كشور چین ، آمریكا ، آلمان ، هلند ، فرانسه و ژاپن با توجه به توسعه زندگی صنعتی و اینكه بیشتر وقت مردم خارج از منزل است ، مصرف آب میوه رشد كرده است .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید شربت خرما


• 6247 : شربت ها – ویژگی ها و روش های آزمون میكرو بیولوژی
• 2510 : خرمای شاهانی - ویژگی ها و روش های آزمون
• 2710 : خرمای خاصه - ویژگی ها و روش های آزمون
• 2944 : خرمای قصب - ویژگی ها و روش های آزمون
• 2945 : خرمای خشك - ویژگی ها و روش های آزمون
• 3876 : خرمای مضافتی - ویژگی ها و روش های آزمون
• 5075 : شیره خرما - ویژگی ها و روش های آزمون
• 5311 : خرمای پیارم - ویژگی ها و روش های آزمون
• 2381 : خرما – آیین كار برداشت ، فرآوری و بسته بندی
• 5259 : آیین كار روش و شرایط بهداشتی تولید شیره خرما
• 5998 : بسته بندی خرما - ویژگی ها
• 803 : خرمای كبكاب - ویژگی ها و روش های آزمون
• 395 : خرمای مضافتی - ویژگی ها و روش های آزمون

کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شربت خرما :

تولیدكنندگان و مصرف كنندگان عمده این شربت عبارتند از : امریكا ، كانادا ، ژاپن ، اتحادیه اروپا ، كره جنوبی و آرژانتین .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شربت خرما


• شرایط واردات محصول

ورود موكول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و .... مصوب سال 1346 می باشد . از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی و یا آرایشی از گمرك به هر شكل و كیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی یا رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از كشور مبدا مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و وارد كننده نیز مكلف است برای تحصیل پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی كه برای نگهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم نماید .

• شرایط صادرات محصول

شرایط صادرات مطابق استاندارد های بین المللی از لحاظ بهداشتی ، بسته بندی و ماندگاری می بایست مورد تایید كشورهای مصرف كننده باشد در مورد كالاهای این چنینی معمولا كشورهای مصرف كننده علاوه بر استانداردهای بین المللی استانداردهای داخلی خود رانیز لحاظ می كنند .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شربت خرما


از آنجا كه ایران از بزرگ ترین تولید كنندگان خرما در دنیا به شمار می آید ، این اعتقاد وجود دارد كه این بخش از كشاورزی از توانایی بالفعل و بالقوه فراوانی برخوردار بوده و این استعداد در آن نهفته است كه در صورت فراهم آمدن شرایط مناسب ، توانایی قابل ملاحظه ای در عرضه به بازارهای جهانی داشته باشد .

لازم به ذكر است كه از حدود یك میلیون تن خرمای تولیدی در سال 1384، حدود بالغ بر 500 هزار تن خرما جز ضایعات محسوب می شود . از طرفی تحقیقات نشان داده است كه انواع نوشابه های گازدار بیماری هایی چون پوكی استخوان ، چاقی ، پوسیدگی دندان و بیماری های قلبی را تشدید می كنند .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید شربت خرما

عیار سنجی : معمولا وسایل نقلیه حاوی میوه جات در ابتدا از قسمت عملی آن توسط میله نمونه گیری و سپس رفراكتورمتر دستی بریكس آن تعیین شده و بر اساس درصد قند میوه قیمت گذاری و سپس توزین و در نهایت خریداری می شود .

ذخیره سازی : معمولا میوه ها در جعبه های چوبی و یا توسط بالت باكس حمل می شود و فضا و ظرفیت خط تحویل می بایست به نحوی باشد كه به راحتی بتوان در حد 24 ساعت تولید را ذخیره سازی نمود و این امر می بایست به نحوی انجام شود كه مداومت خط تولید را اطمینان بخش نماید و برای این كار معمولا سیلوهایی با بدنه سیمانی و یا از جنس استیلسن استیل استفاده می شود .

شستشوی و سورت میوه ها : به منظور جداكردن خا ك ، شن ، گردو غبار ، برگ وآشغال كه توسط میوه ها حمل می گردند و نیز به من ظور دور نمودن حشره كش ها موجود برروی میوه ها انجام می گیرد . علاوه بر این با انجام این عمل بار میكروبی میوه ها تا حد معینی كاهش می یابد .

عمل شستشوی در یك سیستم متشكل از شناور سازی و تهنشین سازی وتكان خوردن و حل نمودن انجام می گیرد . رایج ترین سیستم مورد ا ستفاده در شستشوی میوه ها از یك حوضچه و یك بالابر شیب دار تشكیل می گردد . میوه ها در حوضچه های متوسط هوایی كه داخل آب تزریق می گردد تكان داده شده و شستشو می شود .

مواد خارجی سبك در قسمت فوقانی حوضچه جمع و بوسیله بالابر از حوضچه ها خارج می شود و به كمك آب آبكش می شود این عمل بعد از عمل جداسازی نیز انجام گرفته و تكرار می شود .

جدا سازی میوه ها : میوه هایی كه در تولید آبمیوه مورد استفاده قرار می گیرند باید قابل خوردن باشند از سوی دیگر تركیب میوه ها با توجه به در جه رسیدگی آنها متفاوت بوده كه روی ویژگی های آبمیو ه مانند رنگ و طعم تاثیر می گذارد به این جهت جداكردن میوه های پوسیده و له شده از ماده خام عملی است كه باید قبل از همه فرآیندهای دیگر انجام پذیرد به ویژه در میوه های پوسیده احتمال تشكیل مایكوتوكسین مخصوصا پاتولین وجود دارد .

در تحقیقی كه در این زمینه به عمل آمده 3,6% از سیب های پوسیده شده پاتوین دارد كه مقدار آن در 83% آنها بین ppb 15-10 ودر 7% آنها بیت 100 ppb -51 بوده است همچنین نمونه های حاوی بیش از حد 100 پاتولین 10% بوده است .

حداكثر مقدار پاتولین در ماده نباید از ppb 50 تجاوز نماید . عمل جداسازی توسط كارگرانی كه در دو طرف میز سورتینگ وجود دارند انجام می شود و به منظور تشخیص میوه های معیوب این عمل بعد از شستشو انجام می گیرد .

خرد كردن : قبل از پرس كردن باید بافت میوه متلاشی شده و دیواره سلول تا حدی تجزیه گردد .

مش هیتر (mash heater) : به صورت لوله های موازی و دوجداره كه محصول پس از خرد شدن از آن عبور و تا 85 درجه سانتی گراد حرارت دیده و در واقع عمل آنزیم كشی را در میوه جات انجام و از تغییر رنگ میوه جات هنگام آبگیری جلوگیری می كند .

پرس و استخراج آب میوه جات : متداولترین روش برای استخراج آب میوه از مش پرس كردن می باشد . دیفیوزیون و آبگونه سازی كل روش های دیگری هستند كه باید در این زمینه مورد مطالعه قرار گیرد .

پرس انتخابی برای گرفتن آب میوه از نوع بوخر تمام اتوماتیك و هیدرولیك به طور مداوم كار كرده و تا 95% آب میوه را استخراج می نماید یك منو پمپ با قدرت بالا امر تغذیه پرس را بعده داشته و لحظه به لحظه پرس را پر از میوه نگه داشته و فشار آن را تامین می نماید .

فشار پرس بوسیله سیلندر هیدرولیكی كه بر روی صفحه پشت پرس نصب شده قابل تنظیم است ، میزان فشار به نحوی تنظیم می شود كه حداكثر میوه وارد پرس شود و معمولا یك سیكل كامل انجام عملی پرس در دستگاه بوخر بین 5,1-1 ساعت است كه بالغ بر 5 تن میوه را آبگیری می نماید .

پاستوریزاسیون : آب میوه جات غیر شفاف از تانك های ذخیره وارد سیستم پاستوریزاسیون كه بصورت پلیتی است می شود ودر حداقل زمان به درجه حرارت 85-80 درجه سانتی گراد رسیده و وارد تانك های رسوب گذار می شود .

عمل آروماگیری : این عمل در مورد آب میوه هایی كه می خواهیم آنها را تغلیظ نماییم بایستی قبل از عمل تغلیظ انجام گیرد این عمل قبل از شفاف سازی و یا قبل از عمل تغلیظ انجام می شود .

انجام آروماگیری قبل از شفاف سازی به دلیل تهیه آرومای طبیعی تر و بیشتر مطلوب می باشد . این عمل در سیستمی بنام آرومالگیر انجام می گیرد كه از بخش های اواپراتور ، تجزیه جزء به جزء و سرد كن تشكیل شده است .

شفاف سازی : دمای آب میوه خروجی از آروماگیر 45-40 درجه سانتیگراد می باشد كه توسط مبدل حرارتی به 47-45 درجه رسیده و به تانك های شفاف سازی منتقل می گردد .

ابتدا به روش آنزیمی ، پكتین و در صورت وجود نشاسته تجزیه می گردد . سپس با افزودن موارد كمكی در همان ها و یا در دمای 25-20درجه سانتیگراد فلوكاسیون ( لخته ) ایجاد می گردد . برای جداكردن لخته متشكله یا آب میوه مدتی در داخل تانك نگه داشته می شود تا لخته رسوب نماید و یا با اجرای عمل فلوتاسیون و شناورسازی از آب میوه جدا می گردد .

فیلتراسون : بعد از جداكردن رسوب عمل صاف كردن انجام می گیرد برای صاف كردن آب میوه از صافی های صفحه ای و یا پوششها استفاده می شود در سالهای اخیر اجرای فیلتراسیون خلا نیز رایج ترشده است .

مرحله تغلیظ : آب میوه شفاف اكثرا تغلیظ گردیده و نگهداری می شود بدین ترتیب هم در برابر تغییرات شیمیایی مقاوم می شوند .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید شربت خرما

• پرس ها ( press )
• اواپراتور ( evaporator )
• مخازن فاینینگ استیل ( fining steel )
• فیلتر وكیوم ( vacuum filtration )
• فیلتر گیزلگور
• ماشین اوالترافیلتر ( Ultra Filtration )
• ماشین بسته بندی اسپتیك
• ماشین ویبراتور جدید
• دیگ تقطیر اولیه و ثانویه
• برج تقطیر اولیه و ثانویه
• كندانسور اولیه و ثانویه
• فرمنتور ثانویه اسید سیتریك

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شربت خرما

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید شربت خرما ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.