طرح توجیهی تولید شیره خرما سال 1400 + pdf + word

Palm sap

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید شیره خرما سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید شیره خرما را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

شیره خرما مایعی است قهوه ای رنگ ، با بریکس ۷۰- ۶۵ ، غیر قابل حل در آب معمولی ، غنی از کربوهیدرات و حاوی انواع قندهای احیا کننده ، که در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیره خرما


شیره خرماSyrup عبارت است از مایع غلیظی که در نتیجه پرس کردن و حل شدن شیره و شربت آن در آب و عمل دیفرزیون بدست می آید ، این مایع تمامی خواص خرما را داراست و دارای کاربرد های زیادی است طبقه بندی شیره خرما تحت عامل دو عامل غلظت حلول تولیدی و نژاد خرمای مصرفی بستگی دارد .

از نظر غلظت شیره خرما در دو دسته غلیظ و رقیق طبقه بندی می شود . ماده اولیه برای تولید شیره خرما می باشد ، میوه خرما تیره و دارای نژاد های مختلفی بوده است ، این تیرگی از نظر درصد مواد مختلف تشکیل دهنده با یکدیگر تفاوت می باشند .

شیره خرما مایعی است قهوه ای رنگ با بریکس ۷۰- ۶۵ غیر قابل حل در آب معمولی که شامل انواع قندهای احیا کننده ( گلوکز و فروکتوز و مقدار کمی سایر قندها ) ، مواد سلولزی ، پکتین ، مواد معدنی و آب می باشد .

شیره خرما یک ماده غذایی غنی از کربوهیدرات می باشد که به عنوان یک ماده غذایی انرژی ساز راحتی قابل هضم و جذب می باشد . کربوهیدرات از نظر ارزش غذایی و تولید انرژی تقریبا معادل پروتین بوده و از نظر قیمت مناسب تر خواهد بود .

بسته بندی شیره خرما به طرق گوناگونی امکان پذیر است و طبق ذائقه و تقاضای مشتریان می باشد و بسته بندی این محصول به صورت عمده در ظروف پلاستیکی به ظرفیت 20 – 50 کیلو می باشد .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیره خرما


تهیه نوشابه : این محصول که تحت عنوان آب میوه خرما شناخته شده در بسته بندی های گازدار معمولی به بازار عرضه می گردد .

تهیه ترشی خرما : ترشی خرما محصول دلپذیر است که در دنیا زیاد استفاده می شود .

تهیه سس خرما : شیره خرما در تهیه سس سرما مورد مصرف است علت مصرف شیره در این فرآورده مزه شیرین و همچنین خوش طعمی و ویسکوزیته مناسب آن می باشد .

مصرف شیره به صورت مستقیم در خانواده ها : شیره خرما یک غذای مقوی و خوش طعم است که به صورت مستقیم در خانوار ها مصرف می شود مصرف آن در قهوه و چای و همراه نان و لبنیات و پخت برخی غذاها و شیرین کردن و فراورده های خانگی و مثل آبمیوه خانگی و دسر و بستنی می باشد .

مصرف به عنوان شیرین کننده : قند های موجود در شیره بیشتر از نوع احیا کننده گلوکز و فروکتوز است و این قند ها در مقایسه با ساکارز دارای مزایای بیشتری است ازجمله آنها میتوان به بهداشت و طبیعی بودن آنها و قدرت شیرین کنندگی بیشتر اشاره کرد .

طبیعی بودن قندهای احیا کننده سبب جذب راحت آن توسط بدن ونبود عوارض جانبی مانند چاقی و فشار خون و بالارفتن دیابت و قنداز مصرف ساکارز می باشد به همان دلیل شیره خرما به عنوان شیرین کننده استفاده می شود .

آب میوه ها : در تولید برخی آبمیوه ها مثل لیمو هلو زرد آلو که از نظر طعم با طعم خرما برابری میکند به عنوان شیرین کننده و طعم دهنده استفاده می شود .

تهیه بستنی های میوه ای : شیره خرما به میزان بسیار زیاد در تولید بستنی های میوه ای کاربرد دارد رنگ شفاف و طعم دلپذیر و خاصیت سازگاری آن با سایر افزودنی های بستنی از علل انتخاب این محصول در فرمولاسیون بستنی ها است .

تهیه شیرینی های آردی : به عنوان شیرین کننده قوی در بیسکویت ها و حلوا و شیرینی ها و کیک ها مورد استفاده قرار میگیرد .

تولید مرباها : خاصیت سازگار طعم خرما با بیشتر میوه ها و سبزی ها و و همچنین شیرینی بالای آن باعث جایگزینی کامل به عنوان شکر ساکارز در تولید انواع مربا ها و دسرها و ژله ها شود .

تولید سرکه : سرکه نیز به راحتی از شیره تهیه می شود در کشورهایی که مواد اولیه مثل ملاس و چغندر وباگاس نیشکر وجود ندارد شیره خرما مناسب ترین مواد تولید سرکه است .

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید شیره خرما :

• ۲۸۵ : ویژگی های خرمای سایر
• ۲۴۹۶ : ویژگی خرما جهت مصارف صنعتی
• ۵۰۷۵ : ویژگی شیره خرما و مواد اولیه
• ۵۲۵۹ : نحوه تولید و بسته بندی شیره خرما


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیره خرما


برخلاف خرما که تولید آن در کشورهای خاصی انجام می شود تولید شیره خرما در اکثر کشورهای صنعتی امکان پذیر است زیرا با وارد کردن خرما باعث تولید شیره خرما و موارد جانبی آن می باشند کشور های عراق لیبی مراکش عربیتان جزو کشورهای تولید کننده عمده این محصول می باشند .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید شیره خرما


شیره خرما یک ماده غنی از کربوهیدرات است به صورت ماده غذایی انرژی ساز مصرف و قابل هضم و جذب است و به لحاظ ویژگی های ذکر شده در این ماده و فرهنگ سازی مناسب و بیان اهمیت این کالا در مقایسه با کالاهای مشابه و محدودیت مصارف کالاهای جایگزین این محصول به عنوان یک محصول استراتژیک مطرح نموده و طرفداران زیادی در بین مصرف کنندگان جهانی دارد .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید شیره خرما

شیره خرما به دو روش تهیه می شود :

• روش صنعتی
• روش سنتی

برای تولید شیره خرما به روش سنتی سه روش وجود دارد :

شیوه جوشاندن ( روش گرم کردن )

در دیگ های بزرگ خرنا قرار دارد و برابر وزن خرما به آن آب اضافه می شود و حرارت داده می شود تا شیره در آب حل شود و حرارت تا جایی که محلول به غلظت خود برسد ادامه دارد تا جایی که با قطع حرارت و مخلوط را صاف نموده و در ظروف پلاستیکی یا حلب های فلزی ریخته و ته مانده و تفاله آن را به مصرف دام می رسانند .

تهیه شیره در حوضچه های سیمانی ( روش سرد )

خرما در حوضـچه هایی که ۱ .۵متر از سطح زمین بلندتر است و مخصوص عملیات شیره گیری انجام می شود ساخته شده است خرما بر اثر نیروی فشار ک به هم می آورند از طریق سوراخی که ته حوضچه تعبیه شده است خارج می شود و این شیره طبیعی بوده است و به آن شیره خرمای طبیعی میگویند حوضچه را به زبان محلی مدیسه می نامند .

تولید شیره خرما به روش حصیر

در برخی از مناطق خرما را به جای حوضچه سیمانی در داخل محفظه ای سبد بزرگ تهیه شده است می گذارند و در اثر فشار خرما ها بر همدیگر شیره خرما از اطراف آن می ریزد .

معایب روش سنتی شیره خرما

• عدم رعایت اصول بهداشتی در تولیدو بسته بندی
• نامناسب و تیره رنگ بودن آن
• پایین بودن راندمان تولید
• پایین بودن غلظت شیره خرما
• مناسب نبودن طعم شیره به علت بودن املاح معدنی ناخواسته در آن
• پایین بودن درصد قند شیره به علت تجزیه قندهای محتوی خرما در حین حرارت دادن شیره

روش تولید شیره خرما بصورت صنعتی

فرآیند تولید شیره خرما در مقیاس صنعتی و تولید انبوه از سه مرحله اصلی به شرح زیر تشکیل یافته است که در زیر بصورت کامل توضیح داده می شود .
شستشو ، ضدعفونی و هسته گیری خرما
تغلیظ شیره
تصفیه شیره

شرح کامل فرایند تولید

مرحله شستشو ، ضدعفونی کردن و هسته گیری خرما : خرمای رسیده از مزرعه دارای گردوغبارو گل و لای و خاک و آلودگی است که لازم است خرما شسته و قبل هر کاری عاری از آلودگی گردد و باتوجه به ترکیبات هسته خرما و جهت جلوگیری از تبدیل به شیره خرما قبل انتقال خرما به مرحله شیره گیری هسته جدا می شود و گوشت خرما برش داده می شود .

مرحله عصاره گیری

خرمای برش داده شده به مخازن ریخته می شود و میزان ۱ .۵برابر آن آب در کوره هایی به دمای ۹۰ درجه اضافه می شود تا دمای مخلوط به ۶۰ درجه کاهش یابد مخلوط به مدت ۳۰الی ۹۰دقیقه در آن دما نگه داشته می شود که قند و مواد معدنی موجود در خرما در فاز آبی وارد گردد و در نهایت تفاله از مایع جداشود که به آن مرحله تصفیه کردن می گویند .

تصفیه شیره

دستگاهای تحت خلاء و در دمای ۴۰ درجه و فشار ۴۰ میلیمتر جیوه صورت گیرد و پایین بودن دما سبب حفظ مواد قندی محتوی شربت علی الخصوص فروکتوز می شود که در دماهای بالا باعث تجزیه فروکتوز و ایجاد ترکیبات ناخوشایند می شود شربت آماده شده در مصارف داخل و جهت جلوگیری از فساد و و بالابردن زمان ماندگاری آن باید عملیات پاستوریزاسیون روی این محصول صورت گیرد .

بسته بندی محصول

بخشی از تولیدی در ظروف بسته بندی شده۲۲۰ لیتری به خارج از کشور صادر می شود و محصولات شیره خرما برای توزیع داخل انتخاب شده است در ظروف ۳۰۰ و۵۰۰ گرمی پلاستیکی پر شده و پس از چسب زنی به صورت ۱۲ عددی بسته بندی شیرینگ خواهد شد . شیره بدست آمده رنگ کدر و ناخوشایند و دارای مزه گس است که باید تصفیه در دو مرحله صورت گیرد .

تصفیه اولیه

تصفیه اولیه به چند روش صورت می گیرد ، که می توان به روش خرارت دهی شیره و انعقاد مواد کلوئیدی و مواد معلق ، روش اضافه کردن آب آهک کربونیک و رسوب دادن مواد املاح و کلوئیدی و مرحله سوم که اقتصادی مقرون به صرفه تر و بهتر است که شیره تا دمای ۵۰ درجه حرارت داده می شود سپس آب آهک طوری اضافه می شود که phآن به 5 / 8 برسد و گاز کربنیک به داخل شیره هدایت میشد که کربنات کلسیم رسوب میدهد رسوب تشکیل شده بیشتر مواد کلوئیدی و املاح خود را رسوب میدهند و و در نهایت در دستگاه های فیلتر پرس شربت را از رسوب جدا می کند ، شربت به دست آمده به شربت زلال و قرمز قهوه ای خواهد شد ، مقدار آهک مصرفی در این فرایند حدود۱/۴ درصد وزن کل خرمای مصرفی می باشد .

تصفیه نهایی

رنگ شیره پس از تصفیه اولیه نیز کدر است و نیز بخشی از املاح معدنی و آب در آن حضور دارد که در مجموعه این عوامل سبب نامطلوب بودن رنگ و مزه شربت می شود در تصفیه کامل هدف رفع این مواد و روشن تر و شفاف دن رنگ آن است مرحله نهایی تصفیه به وسیله انجام فرایند تعویض یون صورت میگیردکه به این صورت است که شربت ابتدا از ستونی که محتوی آن رزین های کاتیونی می باشد عبور داده می شود بدیت ترتیب علاوه بر این که این املاح آلی و معدنی موجود در خرما گرفته می شود رنگ آن نیز زلالتر و شفاف تر می گردد .

مرحله تغلیظ شیره خرما

نگهداری هر ماده مستلزم کاهش میزان رطوبت آن است و شربت تولید شده در اینجا نیز دارای غلظت 15 - 20 درصد است بنابراین برای ایجاد قابلیت نگهداری آن و جلوگیری از حداقل فساد لازم غلظت حداقل تا۷۵ درصد تغلیظ گردد و عملیات تغلیظ گردد .

عملیات تغلیظ توسط دستگاه های تحت خلاء و در دمای 40 درجه سانتی گراد و فشارmmHg 400 صورت می گیرد . پایین بودن دما سبب حفظ مواد قندی محتوی شربت علی الخصوص فروکتوز می گردد چرا که دماهای بالا سبب تجزیه فروکتوز و تولید ترکیبات ناخواسته می گردد .

شربت آماده شده برای مصارف داخلی و جهت جلوگیری از فساد و بالا بردن زمان ماندگاری آن باید عملیات پاستوریزاسیون روی این محصول انجام شود .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید شیره خرما

• مخلوط کن خرما
• ماشین پرس حلزونی
• مخزن ذخیره شیره رقیق خرما
• فیلتر مکانیکی
• دیگ تغلیظ
• مخزن ذخیره شیره تغلیظ شده
• نوار نقاله کاسه ای
• محفظه ی هوای گرم
• سیلوی ذخیره سازی کنجاله

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شیره خرما

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید شیره خرما ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.