طرح توجیهی تولید انواع رنگ خوراکی سال 1400 + pdf + word

eatable color

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید انواع رنگ طبیعی خوراکی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید انواع رنگ خوراکی و طبیعی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

رنگ های طبیعی از نظر خواص فیزیکی و شیمیایی دارای انواع متفاوتی هستند و تعدادی از آنها نسبت به اکسیداسیون ، تغییر PH ، نور و حلالیت به طور ذاتی حساس می باشند .

از موارد مصرف رنگ های طبیعی در صنایع غذایی می توان به ، استفاده از رنگ بتائین برای سس ها ، رنگ کارامل برای نوشابه های گازدار ، کاروتنوئیدها برای رنگین نمودن پنیر ، نوشابه های پرتقالی ، بستنی و از بتاکاروتن در ماکارونی ، کره و مارگارین اشاره نمود .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید انواع رنگ خوراکی ( رنگ طبیعی )


محصول طرح حاضر تولید رنگ های خوراکی طبیعی می باشد ، که در این طرح تولید سه رنگ اصلی قرمز از چغندر ، سبز از اسفناج و زرد از چوب زرد چوبه مد نظر است .

رنگ های طبیعی از نظر خواص فیزیکی و شیمیایی دارای انواع متفاوتی هستند و تعدادی از آنها نسبت به اکسیداسیون ، تغییر PH ، نور و حلالیت به طور ذاتی حساسند . این رنگ ها دارای پایداری کم و مشکلات در مصرف بوده و نسبت به رنگهای سنتتیک گران تر هستند .

طی سالهای اخیر ، روی رنگ دانه های طبیعی تحقیقات زیادی صورت گرفته و بهبودهای زیادی در زمینه پایداری و حلالیت آن ها به وجود آمده است . افزودنی های مورد استفاده در فرمولاسیون رنگ های طبیعی می توانند دارای اثری مهم و قابل توجه بر پایداری رنگ ها و سهولت استفاده و درجه رنگ باشند .

بیشتر پیشرفت‌های اخیر در استفاده از رنگ های طبیعی به منظور جلب توجه بیشتر مصرف کنندگان و کاهش حساسیت های منفی آنها نسبت به مواد غذایی فرایند شده است .

امروزه صنایع غذایی دارای طیفی گسترده از رنگ های طبیعی برای استفاده در فرآیند تولید بوده و برای در نظر گرفتن علایق مصرف‌ کنندگان در مورد افزودنی های مورد استفاده در فرمولاسیون رنگ ها در رقابتی دائم هستند .

علایق مصرف‌کنندگان ، تغییرات اجتماعی و پیشرفت های تکنولوژیکی منجر به توسعه استفاده از مواد غذایی فر آیند شده و در نتیجه گسترش بازار رنگ های مورد استفاده در آنها شده است .

به دلیل افزایش علاقه مندی مصرف کنندگان مواد غذایی نسبت به مواد غذایی طبیعی از جمله رنگها پیش‌بینی می‌شود که استفاده از این مواد غذایی سال های آینده به طور متوسط سالیانه حدود ۵ تا ۱۰ درصد افزایش یابد . رنگدانه‌های موجود در ماده غذایی به سه دسته تقسیم می شوند :

الف- طبیعی

ب- مشابه طبیعی

ج- سنتتیک

رنگهای طبیعی

دارای سه منشاء گیاهی- حیوانی و یا معدنی می باشند .

رنگهای گیاهی نظیر :

کلروفیل – آنتوسیانین - تانن - فلاوونوئید - کاروتنوئید - بتالین و ...

رنگ های حیوانی نظیر :

کوشینیل که از نوعی حشره به دست می آید .

رنگ های معدنی نظیر :

دی اکسید تیتانیوم که در پوشش برخی آدامس ها یا دراژه شکلاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند .

رنگهای مشابه طبیعی

گاهی استخراج از مواد غذایی دارای توجیه اقتصادی نمی باشد و یا آنکه به مواد اولیه دسترسی وجود ندارد بنابراین ساختمان شیمیایی رنگدانه‌های طبیعی مورد شناسایی قرار گرفته متعاقباً در صنعت تولید می گردد .

بدین ترتیب رنگدانه های مشابه طبیعی شکل می‌گیرند . نظیر بتاکاروتن در موادی مثل کره و مارگارین که در ایران در برخی از کارخانجات در ساخت ما کارونی به کار گرفته می‌شود .

رنگ های سنتتیک ( مصنوعی )

رنگ های سنتزی مشابه طبیعی نداشته و در حقیقت ترکیبات شیمیایی هستند که در طبیعت وجود نداشته و با استفاده از روش های شیمیایی ساخته و سنتز می شود . ساختمان شیمیایی آنها پیچیده و گسترده بوده و به موازات آن نام های شیمیایی آنها بسیار طویل و طولانی خواهد بود به همین علت از حروف F-D-C برای نامگذاری آنها استفاده می‌شود .

F مخفف food ( غذایی )
D مخفف drug ( دارویی )
C مخففcosmetic ( آرایشی ) می باشند .

بنابراین یک رنگ سنتتیک در صورت داشتن کد FDC بدین مفهوم خواهد بود که استفاده از آن در غذا - دارو و مواد آرایشی - بهداشتی مجاز می باشد . رنگ خوراکی طبیعی نسبت به رنگ‌های مصنوعی فواید و موارد کاربرد فراوانی دارد .

از طرفی تکنولوژی خاصی برای تولید این مواد مورد نیاز نمی باشد . با توجه به افزایش روز افزون جمعیت ، اکثر مصرف کنندگان دارو ، مواد غذایی و کالاهای بهداشتی تمایل بیشتری به استفاده از رنگ‌های طبیعی و سالم به جای محصولات شیمیایی و در برخی موارد مضر دارند .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید انواع رنگ خوراکی


از موارد مصرف رنگهای طبیعی در صنایع غذایی می توان به استفاده از رنگ بتائین برای سس ها و رنگ کارامل برای نوشابه های گازدار و از کاروتنوئیدها برای رنگین نمودن پنیر ، نوشابه های پرتقالی ، بستنی و از بتاکاروتن در ماکارونی ، کره و مارگارین اشاره نمود .

از موارد مصرف رنگ های طبیعی در صنایع غذایی می توان به استفاده از رنگ بتائین برای سس ها و رنگ کارامل برای نوشابه های گازدار و از کاروتنوئیدها برای رنگین نمودن پنیرم نوشابه های پرتقالی ، بستنی و از بتاکاروتن در ماکارونی ، کره و مارگارین اشاره نمود.

در ایران در زمینه تولید رنگ خوراکی تعداد کمی واحد فعال هستند و این در حالی است که با توجه به بررسی های صورت گرفته بیش از 400 تن انواع رنگ خوراکی وارد کشور می شود که خود گویای وضعیت تولید این محصول در کشور و پتانسیل های موجود برای احداث واحدی در این زمینه می باشد.

اصلی ترین و مهم ترین کالای جایگزین برای رنگ های طبیعی ، رنگ های مصنوعی( سنتتیک ) می باشد . مهم ترین عامل بازدارنده در استفاده از رنگ های طبیعی ، قیمت بسیار بالای آن ها در مقایسه با رنگ های مصنوعی به دلیل استخراج رنگ از رنگدانه گیاه است اما با توجه به الزامات موجود در استانداردهای صنایع غذایی مصرف این نوع رنگ های در مقایسه با رنگ های مصنوعی روز به روز در حال افزایش است .

فرایند تولید رنگهای خوراکی طبیعی به قرار زیر میباشد :

برای تولید محصولات طرح ابتدا نیاز به جداسازی گل و لای و گیاهان فاسد و شستشوی اولیه می باشد . در مرحله بعد پس از خرد کردن ، فرآیند تقطیر با بخار آب انجام گرفته که در نهایت رنگ خوراکی حاصل از فرایند تقطیر بسته بندی و آماده عرضه به بازار می گردد.


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید انواع رنگ خوراکی


• سیستم سورتینگ
• برج تقطیر و جدا کننده
• آسیاب

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید انواع رنگ خوراکی

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.